Deserturile Nataliei (9)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Merci mult, Natalia!Exact asa am sa fac.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LiliaToma spune:
quote:
Originally posted by aime
Natalia, mai am o intrebare, sotul meu a luat 2 cioco Kandia 55% cacao sa "confectionez" trufele, crezi ca e ok? data trecuta le-am facut cu cioco menaj, acu asa vrea el, devoratorul de cioco, pe care l-am recuceritcu tortul acesta (glumesc, desigur)
aime
Aime, si ti-au iesit trufele cu ciocolata de menaj? Intreb pentru ca eu am vrut sa combin o data cioco neagra cu din aia de menaj si nu mi s-a intarit compozitia incat sa o pot modela pentru trufe. Eu am zis ca e de la cioco de menaj...
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aime/aime.jpg)
aime spune:
quote:
Originally posted by LiliaTomaquote:
Originally posted by aime
Natalia, mai am o intrebare, sotul meu a luat 2 cioco Kandia 55% cacao sa "confectionez" trufele, crezi ca e ok? data trecuta le-am facut cu cioco menaj, acu asa vrea el, devoratorul de cioco, pe care l-am recuceritcu tortul acesta (glumesc, desigur)
aime
Aime, si ti-au iesit trufele cu ciocolata de menaj? Intreb pentru ca eu am vrut sa combin o data cioco neagra cu din aia de menaj si nu mi s-a intarit compozitia incat sa o pot modela pentru trufe. Eu am zis ca e de la cioco de menaj...
Da, mi-au iesit, le-am putut modela fara probleme (doar murdarirea mainilor
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_blush.gif)
Danyce, dupa cum ziceam mai sus, eu am tinut trufele la congelator vreo 3 ore si aratau mai fain, la dezgetare nici o modificare, asa ca nu cred sa fie problema cu congetaul...si ce idee buna ai, cand ai timp faci cev abun si pui la frigider
![](punk.gif)
aime
Davina spune:
Natali mersi de receta tortului Masha .Nici nu ma indoiesc de gust .N-am facut mari decoratii ca l-am facut pentru noi si-mi era lene.
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Davina
Natali mersi de receta tortului Masha .Nici nu ma indoiesc de gust .N-am facut mari decoratii ca l-am facut pentru noi si-mi era lene.
poze
Ups, nu am reteta in subiect. Hai ca o postez acuma, cu mentiunea ca e nevoie din nou de ingredientul fantoma in Romania
![](icon_smile_big.gif)
Tort Masha (reteta de la Alina (alinkav))
1 cutie de lapte condensat indulcit (400 g)
1 pahar faina (140-150 g)
2 oua
1 lingurita de bicarbonat
100 g unt/margarina topit/a
Se amesteca bine toate componentele, obtinindu-se un aluat care curge, cam ca cel de chec. Se toarna intr-o forma de tort si se coc 2 sau 3 blaturi, in functie de preferinte.
Dupa ce s-au copt si s-au racit, blaturile se ung cu crema dorita.
Eu am folosit crema facuta tot din lapte condensat, dar caramelizat (adica fiarta cutia nedeschisa, timp de 2 ore), amestecat cu unt si un pic de frisca. Proportiile din ochi
![](icon_smile_big.gif)
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Alina, am uitat sa zic, imi place mult cum ai ornat tortul tau, simplu, dar in acelasi timp deosebit.
------------------
Numai bine,
Natalia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aime/aime.jpg)
aime spune:
Davina(am tras cu okiul in dulciurile tale ), Natalia(sunt sigura ca stii vreo varianta), vreau si eu reteta asta ca arata bestial...n-am gasit niciodata o reteta de tarta care sa arata asa
.
aime
bumbacel spune:
Io-s la dieta, dar va citesc zilnic. Mi-e pofta....
Aime, draga mea, tu cum reusesti sa mentii kg date jos?
Un weekend dulce pentru cine poate
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
![](floare2.gif)
Davina spune:
hehe Nati ,eu ti-am adus aminte sa pui receta :-).La tortul Masha am vrut sa te plagiez doar ca n-am avut rabdare sa fierb cutia cu lapte condensat .Deasupra am pus un strat cu crema si mi-am adus aminte ca am niste caramel in frigider si l-am turnat .Pentru ca nu a acoperit toata suprafata a trebuit sa-l amestec cu lingura ,atata tot.
Balbina spune:
Alina, ati gustat din tort, cum e la gust?
Vezi ca mai sus ti-a cerut Aime reteta de tarta.
------------------
Numai bine,
Natalia