Deserturile Nataliei (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

am taiat tortul ,e bestial la gust .imi aduce aminte de niste prajituri delicioase de pe vremea rusilor .Cu un asa tort nu te faci de ras in fata oaspetilor .Tu l-ai gustat pe al tau ? recomand la toate fetele cu multa caldura .
aime am sa caut blatul de la tarta .umplutura e o budinca de vanilie ,deasupra am pus fructe si am turnat gelatina .poti sa incerci cu vreun blat de tarta favorit.

Alina si printesa Deanna 09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, din tortul propriu-zis n-am gustat, dar mi-a ramas un blat pe care l-am rupt bucatele si l-am amestecat cu resturile de crema, asa ca stiu cum a iesit la gust. Intr-adevar, e delicios.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Aime, hai ca-ti dau eu reteta mea de tarta cu fructe:

Blat
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
1 plic zahar vanilinat
putin praf de copt (cam 1 lgta)
putina sare

Se bat bine albusurile cu sarea si zaharul vanilinat. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se rastoarna peste albusuri si se amesteca la viteza mica.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune usor, pale-pale, peste compozitia de oua.
Se unge tava de tarta cu unt/marga/ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia si se baga la cuptor, la foc mic, pana se coace (nu stiu timpul, dar cand devine aurie la suprafata este gata).
Se lasa la racit.

Crema: 1 plic budinca de vanilie

Fructe la alegere
Gelatina (Tort Gelee parca scrie pe ea, de la Dr. Oetker) de pus deasupra: se face conform instructiunilor de pe pachet.

Si o poza cu tarta facuta aseara!

Pupici!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Adriana, imi place cum ai aranjat fructele. Pare simpla reteta, cred ca a venit timpul sa-mi cumpar si eu o forma de tarta.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Natalia, intru rapid (abia mi-au plecat musafirii) sa laud iar truffle cake...mi-am uimit musafirii, a ramas o bucatica mica-mica...cea a rusinii cred
Si multumesc fetele ptr tarta

aime

Mergi la inceput

Aime, felicitari, bravo! Bucatica aia arunc-o aci in subiect, poate reusesc s-o prind.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Natalia, am mare nevoie de ajutorul tau!
Maine este ziua fetitei mele,trebuie sa fac cel putin 2 torturi,ca pe al 3-lea cred ca-l fac sambata.
Unul tre' sa-l fac pentru gradinita ca asa fac toate mamele,duc tortul suc,etc,si copii canta La multi ani,etc.Problema e ca anul trecut am avut o multime de copii la ziua fetitei,am facut un tort imens Diplomat dar si foarte bun,iar surpriza mea a fost ca portiile copiilor au ramas in farfurii.Mi-era mila si de tort dar mi-era mila de copii care nu s-au bucurat de tort asa cum as fi vrut.O prietena mi+a yis ca ei n+au mancat tort deoarece stiau ca urmeaya tortul d e inghetata. Deci din experienta ta,spune-mi ce tort sa fac care place copiilor,ca am inceput sa citesc ,dar nu fac decat sa salivez,pentru ca mi-e greu sa ma opresc la un anume fel de tort.Avand in vedere ca la gradi sunt 20 copii te rog sa+mi spui si pentru cate persoane este reteta ca sa stiu sa le multiplic.Al 2+lea tort il fac pentru nasi sunt 4 la numar .
Astept sugestii ,sper sa intri la timp pe subiect.
Nu mai scriu nic ca imi joaca tastatura ,feste.

cici

Mergi la inceput

Cici, imi pare rau sa te dezamagesc, dar experienta cu torturi pentru copii nu prea am. Abia luna viitoare o sa fiu si eu prima data in postura de mamica a unui copil care isi serbeaza ziua de nastere la gradinita. Eu personal planuiesc sa fac un pandispan pe care sa-l umplu cu crema de frisca + bucatele de fructe (capsuni, banane).
Dupa mine, Diplomat-ul e un tort foarte potrivit pentru copii, dar ai vazut si tu care a fost problema, copiii erau mai incintati de inghetata decit de tort. Solutia? Sa nu mai servesti la aceeasi serbare si tort, si inghetata. Eu cred ca e ok un tort mai mare (fie simplu, fie de inghetata) + 1-2 feluri de prajiturele mici, ca sa fie comod de mincat (adica sa nu trebuiasca sa muste din ele).
Pentru 20 de copii cred ca ar ajunge un pandispan facut din 6-7 oua + crema aferenta.
Mai pot sa-ti sugerez tortul cu jeleuri, este aspectuos si banuiesc ca i-ar incinta pe copii, stiu ca multora le plac jeleurile/bomboanele gumate. Cantitatea de tort facuta dintr-un litru de frisca (eventual 1,2 l) ar trebui sa ajunga la 20 de copii (mie dintr-un litru de frisca imi ies 2 torturi de marime medie).

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

In lipsa ta ,, deci fara sfaturile unei profesioniste,am ales sa fac tortul nemtesc cu branza si prajitura Brownes Capuccino.
Acum am venit de la cumparaturi, ma dau indata la treaba,ce o iesi va spun eu,dar preventiv mi-am cumparat si un blat de tort,ca eu am talentul ca atunci cand vreau sa fac impresie buna,dau kiks.Mi-ar fi placut mult sa fac tortul cu trufe de ciocolata dar il las pe altadata cand nu sunt presata de timp.
Asa ca te pupsi multumesc de sfaturi!

cici

Mergi la inceput

Cici, tortul cu brinza e o alegere excelenta pentru copii! Mult succes la gatit!
Multumesc de aprecieri profesionista, e prea mult spus, nu sint decit o amatoare in domeniu.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput