Lista Gradinite Bucuresti - bila alba / bila negra
Raspunsuri - Pagina 8
Kittie spune:
Capcaunul, cu tot respectul pentru informatiile tale, faceam o rima nevinovata! As fi putut tot la fel de bine sa postez un mesaj nesarat (ca si-asa am postat doar din auzite, din dorinta de a impartasi voua, celor care cautati gradinite, cateva vesti bune auzite aseara..) fara ceva atragator mai mult decat numele gradinitei. Educatoarea fetitei se numeste Elena. Nu stiu daca este mama zmeilor care a gonit micutii de acolo, nu stiu mai multe informatii despre gradinita, doar ce-am spus. Asta pentru ca, din intamplare,s-a mentionat si educatoarea si am retinut-o. Per ansamblu mamica era multumita de ingrijirea de acolo.
Nu prestez pareri personale despre gradi pentru ca eu nu mi-l pot da sa urmeze o asemenea institutie. Mama egoista.
, mami de ( 13oct04 )
ionella3003 spune:
quote:
Originally posted by Kittie
Capcaunul, cu tot respectul pentru informatiile tale, faceam o rima nevinovata! As fi putut tot la fel de bine sa postez un mesaj nesarat (ca si-asa am postat doar din auzite, din dorinta de a impartasi voua, celor care cautati gradinite, cateva vesti bune auzite aseara..) fara ceva atragator mai mult decat numele gradinitei. Educatoarea fetitei se numeste Elena. Nu stiu daca este mama zmeilor care a gonit micutii de acolo, nu stiu mai multe informatii despre gradinita, doar ce-am spus. Asta pentru ca, din intamplare,s-a mentionat si educatoarea si am retinut-o. Per ansamblu mamica era multumita de ingrijirea de acolo.
Nu prestez pareri personale despre gradi pentru ca eu nu mi-l pot da sa urmeze o asemenea institutie. Mama egoista.
, mami de ( 13oct04 )
Kittie, bun venit in gasca cautatorilor de gradinite, chiar daca doar in vizita... Pupam dulce pe Badice mic si nazdravan!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
ionella3003 spune:
multumim frumos, capcaunule, pt detalii! Imi pare tare rau sa vad ca sunt atatea gradi cu punctaj mic... speram, mai departe, la schimbare in bine!
Sper ca am scris bine, ca aceasta gradi e in sect.2, asa am gasit pe net.
O zi minunata sa avem in continuare!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
capcaunul spune:
Ionela, Kids Club are doua gradinite: una in Floreasca, in sectorul 2, si cealalta, cea pe care am notat-o, in sectorul 3. Trece te rog punctele mele in sectorul 3.
Kittie, prietenii din parc pot rasufla usurati: Elena nu sperie copiii, daca este vorba despre aceeasi Elena care era acum un an educatoare tot la grupa mica.
In ce priveste surplusul de sare si piper: asta-i defectul capcaunilor, sunt cam rautaciosi dar nu cu oamenii ci numai cu ideile lor, si nu cu toate ci doar cu unele.
Capcaun care nu mananca forumisti ci doar gradinite si educatoare la cererea copiilor
Kittie spune:
oh...M-am linistit atunci (k nu ma papa nimeni)! Si ma bucur de fetita care a nimerit la cineva ok. Era o mamica in sala de asteptare de la doctor, nu in parc , oricum , de v-am fost de folos cu ceva, ma bucur.
Ionela, n-ai sanse sa ma prinzi la cautari de gradi! Pun io de-o gradi mic-acasa! Cate un pitic in fiecare grupa
, mami de ( 13oct04 )
CORNELIAP33 spune:
M-am gandit mult timp daca sa postez sau nu la acest subiect, dar intr-un final am zuis ca ar fi folositor ca experienta mea (negativa) sa fie folosita si de alti parinti. Deci:
Gradinia Bamby Grup -sector 3, str. Caloian Judetu nr.13.
Am frecventat gradinita din 1 martie - 30 iunie . Mai mult nu s-a putut!
Si acum notele:
Personal: 2 puncte
Personal insuficient: o doamna educatoare de cca 60 de ani, usor depasita de situatie, care duce tot greul cu 20 de copii si care are metode pedagogice depasite ca sa nu spun inacceptabile. A le spune copiilor " Cei care nu sunt cuminti, vine tiganul cu caruta si va ia!" mi se pare de neconceput atat din punct de vedere al amenintarii cat si din punct de vedere al folosirii unei discriminari de etnie. De asemenea nu li s-a explicat termenul "tigan", al meu traducandu-l "om rau si murdar".
O alta perla de zile mari " Tu esti urat cu ochelari, esti mai frumos fara!"
Cea de-a doua educatoare cu specializare in predarea limbii engleze are program lrelativ scurt,nu o intalneam nici dimineata, nici seara cand il luam. Si aceasta are un limbaj relativ nepotrivit" Daca nu faceti cutare lucru, jar mancati!" -aceasta devenind vorba magica la noi in casa.
Cea mai OK se pare ca era bucatareasa/ingrijitoare care era apreciata de copilul meu drept cea mai buna dintre doamne!
-directoarea este o persoana pe care i-as da-o capcaunului sa o manance; Rares cand o vede face mai multi pasi inapoi decat inainte.
Dotari: -2 puncte
Cladire inadecvata unei astfel de activitati , cu o singura sala mare unde stau cca 20 de copii (2 -7 ani)intreaga zi si un dormitor mare. Doua toalete -una jos , una la etaj( cu un WC si o chiuveta, fiecare) folosite atat de personal cat si de copii. Curtea mica si insorita tot timpul -inutilizabila la temperaturi de peste 30 grade C.
Curatenie- 3 puncte
-relativ OK, dar nu au personal specializat pentru asta. Bucatareasa se pare ca face si curatenie. Alta depunctare - WC -urile comune!
Mese - 4 puncte
Nu prea stiu ce se intampla in acest sens, dar puiul meu manca foarte bine si pana la ora 20,00 nu mai cerea mancare, desi el este un copil mancacios. Deci , deduc ca era buna si suficienta.
Activitati gradinita -2 puncte
Cam subtiri. In afara de invatat poezii si cantecele in romana si engleza, pentru serbare si cateva joculete vechi, nu au material didactic. Copilul meu se plictiseste cumplit la a treia repetare a aceluiasi text. Nu au cunostinte de psihologie a copilului, nu au rabdare, au un limbaj nepotrivit sui nu reusesc sa desfasoare o activitate productiva.
Activitati extracuriculare -nu exista! -0 puncte
Desi intial ni s-a vorbit de notiuni de calculator, spectacole, tabere, dansuri moderne, in 4 luni nimic din toate astea nu s-a intamplat. Exista un singur calculator pe care lucreaza d-na directoare.
-----------------------------
Total:13 puncte.
Nu face banii -6,5 milioane lei vechi, tarif care va creste sigur in septembrie, pentru care nu mi s-a dat niciodata chitanta. Este o gradinita neautorizata, dar care functioneaza totusi si se ocupa de "educatia" a 20 de copilasi nevinovati, dusi acolo de parinti neatenti(ca mine) sau neinformati!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
ionella3003 spune:
Cornelia, multumim frumos pentru informatii, mai ales ca-mi dau seama cat de greu ti-a fost sa vorbesti despre asta! E cumplit sa citesc prin ce-ati trecut!
Sper ca acum totul e ok!
Gabrielama spune:
Buna dimineata, dragi mamici
Am tot citit ce ati scris si am zis sa spun si eu cateva cuvinte despre gradinita unde merge Mara mea, poate vor fi de ajutor cuiva.
Asadar, gradinita cu pricina este Smart Kids, str. Dobrogeanu Gherea - zona Baneasa, in spatele cladirilor Baneasa Business Center/Antena 1. Este gradinita particulara.
Mara merge acoolo de la inceputul lunii aprilie.
Personal - 5 puncte
Au o multime de educatoare, toate tinere, foarte entuziaste si mamoase. Toate vorbesc engleza si vorbesc bine. Au de asemenea o multime de ingrijitoare, 2 bucatarese, asistenta medicala permanenta. Au profesor de sport care vine in fiecare zi. Doamnele, care asa cum spuneam sunt tinere, sunt foarte amabile, dragute si mamoase. Am mai scris si la alte subiecte ca de la geamul biroului meu eu vad copii in curte si in sala de clasa de la etaj (daca perdele sunt trase) - si cred ca cel mai bine este sa le observi cand ele stiu ca nu sunt studiate. Tin copiii in brate, ii pupa, ii mangaie; in fiecare dimineata cand ajungem e mare veselie, vin cel putin doua doamne educatoare sa ne intampine, stiu cum sa inveseleasca copilul, sa-i distraga atentia.
Cum au grupa de pitici (2-3 ani), unde merge si mandra mea, stau cu ei la masa, ii ajuta pe fiecare, daca este nevoie sa manance; pe Mara, in zilele ei de maraiala, au tinut-o in brate non-stop.
Dotari - 4 puncte
Motivul pentru care nu dau 5 puncte este ca salile de clasa nu sunt foarte mari; atfel, au tot felul de jucarii si carticele, au o curte foarte mare si ingrijita, cu gazon, cu groapa de nisip - cu o multime de jucarele, leagan, casuta si tobogan de pitici Chicco, casuta, leagane si tobogane pentru copiii mai mari.
Curatenie - 5 puncte
Pana acum nu am nici un motiv sa ma plang; e curat si foarte ingrijit.
Mese - 5 puncte
Mananca tot, cu mare bucurie; meniul este afisat in fiecare dimineata si este variat; nu le dau ciocolata - ceea ce mie imi convine. Au 2 mese la program scurt si 3 mese la program lung. Mancarea este gatita in gradinita, de doua doamne bucatarese.
Activitati in gradinita - 4 puncte
E greu totusi sa dau o nota corecta, pentru ca Mara fiind la grupa de pitici nu poate avea foarte multe activitati. Dar au aiki-do (cer scuze, nu stiu cum se scrie), acum pe timpul verii au profesor de pictura si de modelaj care vin in fiecare saptamana si petrec cate o zi cu copiii, au ore de muzica, ore de engleza.
Saptamana trecuta au avut serbarea, care a fost toata in engleza. Si noi vorbim cu ea acasa si o invatam, dar progresele sunt foarte mari si datorita gradinitei. Am auzit o Miss de la o grupa ce copilasi mai mari vorbind cu ei in engleza, rugandu-i sa faca anumite lucruri si copii reactionand imediat - doamna vorbea bine, iar copii au inteles ce li s-a cerut.
Activitati extra-curiculare - 5 puncte
Merg la circ, Gradina Botanica si Zoologica, plimbari in Herastrau, teatru de papusi. Pe perioada verii au cursuri de inot pentru copiii mai mari de 3 ani, la piscina de la La Provence. Au doua van-uri Volkswagen cu care asigura si transportul.
Gradinita este deschisa non-stop, in lunile iulie si august asugurand program complet, dar nu foarte intens in ceea ce priveste activitatile; au mai mult timp de joaca.
Organizeaza peterceri de ziua copiilor si dau copiilor cadouri.
Total: 28 de puncte
Pretul este (inca) - 680 RON program scurt si 760 RON program lung; din septembrie creste, dar nu stiu exact cu cat (cred ca o sa fie 960 RON la program lung).
Mara, asa cum am spus, a inceput gradi la 2 ani; merge cu mare placere si ne "povesteste" ce face acolo si ce invata. Acum cand scriu este in curte si se da in leagan.
Succes!
Edit: am editat ca sa mentionez ca au bai speciale pentru copii, cu WC-uturi mititele si chiuvete la fel, cate doua pe fiecare etaj.
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
CORNELIAP33 spune:
Da Ionela, mi-a fost destul de greu sa scriu pentru ca mult timp am considerat ca am eu o problema si sunt foarte greu de multumit, dar analizand mai bine situatia am ajuns la concluzia ca aceasta gradinita nu este in regula, mai precis oamenii de acolo.
Cand le-am spus frumos ca tonul folosit cu copii si limbajul"jar mancati","vine tiganul si va ia": s-au suparat cumplit, s-au simtit jignite si ne-au spus ca Rares este un copil foarte dificil si ele nu se mai pot ocupa de el, desi in cele trei luni si ceva pe care le petrecuse acolo nu ne-au spus niciodata nimic( nici de bine, nici de rau).
Dar eu zic ca tot raul spre bine, ne-am mutat la o alta gradinita si sper ca totul sa fie bine de acum. Cand vom avea o opinie clara, va vom comunica!
O zi buna,
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
ionella3003 spune:
Multumim inca o data, Cornelia! Tocmai de asta am initiat acest subiect ca sa invatam din pataniile altora...