Lista Gradinite Bucuresti - bila alba / bila negra
Raspunsuri - Pagina 7
iulia2000 spune:
Draga Andreea,
Ma bucur ca ai revenit la sentimente mai bune.Pentru nici unii din noi nu este usor de suportat suma alocata frecventarii unei gradi particulare. Dar decat la stat cu 25-40 copii intr-o grupa (si si acolo platesti vreo 2 mil. pe luna cu masa, optionale care se fac vai mama lor, colecta pentru materialele didactice,cadouri la educatoare, ingrijitoare, etc ) atunci poate ca merita efortul. Poti incerca un program scurt de tot fara mese daca ai vreo bunica cu care sa o lasi dupa aceea.
Apropo de masa. Sa stii ca la gradi PRICHINDEL carnea de pui si vitel este furnizata chiar de firma unuia din parintii gradinitei, d-nul Podosu. Deci sa nu iti faci nici o grija. Totul este proaspat si de cea mai buna calitate. Si spre deosebire de majoritatea gradinitelor unde toata iarna folosesc legume din conserve, aici se folosesc legume congelate care dupa cum stii nu sunt tocmai ieftine. Stiu detalii pentru ca obisnuiam sa-mi bag nasul prin bucatarie cand era Andreea la ei. Acum nu mai am asa mult timp.
Si m-ai inteles gresit. Nu am spus ca cei mici au fost dusi de 1 iunie la celalalt sediu ci ca 2 grupe mijlocii de acolo au fost aduse in Stoian MIlitaru.Stai fara grija. Pentru deplasari (la circ, in parc, la muzee) se cere deobicei acordul scris al parintilor.
Pupici mamicilor si copilasilor.
ionella3003 spune:
Iulia2000, Andreea_k, va multumim pt informatiile atat de detaliate pe care ni le-ati dat. Sa inteleg Andreea ca schimbi punctajul acordat gradinitei? Iulia, da-ne daca vrei si tu un punctaj.
carmenutza, din pacate nu stiu nimic despre aceste gradinite, insa ii rugam pe parintii care au copii acolo si trec pe aici sa ne ajute!
Multumim pt participare la subiect si... un weekend minunat!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
iulia2000 spune:
Draga Ionela,
Am sa incerc. Exprim evident o opinie personala. Punctajul pe care eu l-as acorda gradinitei PRICHINDEL ar fi urmatorul:
PERSONAL: 5 puncte -gradinita dispune de personal extrem de bine pregatit;educatoarele, pe langa faptul ca sunt absolvente de liceu pedagogic,au si studii superioare (3 din ele fiind absolvente ale Fac. de Limbi straine , sectia engleza);acestea nu numai ca lucreaza cu copiii dar ii monitorizeaza in permanenta si semestrial au loc discutii individuale de evaluare cu parintii; tot educatoarele sunt artizanii celor doua serbari anuale , ocupandu-se indeaproape de creerea,regizarea acestora; ce mai, sunt fete muncitoare si foarte bine pregatite;si sa nu uit....foarte dragastoase cu copiii.
Personal auxiliar: 5 puncte- sunt femei(la randul lor mamici)care stiu forte bine ca un copil la aceasta varsta are nevoie de ingrijire atenta si... foarte multa dragoste.
DOTARI: 5 puncte cu +
Material didactic extrem de diversificat si de buna calitate;planse,marinete folosite cred la dramatizari, jucarii si jocuri tip loto, puzzles, lego,mobilier de mici dimensiuni,papusi pentru fetite (cu accesorii), masinute, trenulete, avioane, machete pentru baietei-asta ce am putut observa doar din priviri
ACTIVITATI IN GRADI: 5 puncte
Se respecta programa, este urmarita atingerea obiectivelor prevazute de aceasta prin alegerea unor continuturi ale activitatilor de natura sa ii atraga pe copii , sa-i stimuleze.
Cursul de engleza desfasurat zilnic este de o calitate exceptionala-copiii invata sa se exprime in limba straina jucandu-se si cantand(ideal!)
De anul acesta s-a introdus si o activitate care se numeste Atelier de bucatarie - ingenios-copii pot invata sa modeleze si cu coca, nu numai cu plastilina; si stii ce au mai invatat -sa aranjeze frumos masa, chiar sa o si decoreze(super idei, nu-i asa? ; si le place copiilor la maxim;vorbesc de copiii de la grupa mijlocie in sus.Abia astept sa faca si Daria la anul; deocamdata am aflat din discutiile cu d-na directoare ce succes a avut initiativa.
CURATENIE: 5 puncte
MESE: 5 puncte
Meniul este foarte variat(din cate am inteles primul tipar de meniu a fost initial intocmit de un medic pediatru nutritionist);acest meniu incearca sa-i obisnuiasca pe copii cu gustul tuturor legumelor(nu numai cu cartofi cum se obisnuieste conform unor proaste obiceiuri) si al fructelor; nu se serveste carne de porc; doar vita, vitel, pasare sau peste file;si ce este remarcabil-calitatea mancarii nu a scazut de loc in ultimii ani, desi toate s-au scumpit;standardele sunt aceleasi ba chiar s-au imbunatatit.
ACTIVITATI EXTRACURRICULARE: 4 puncte
Lunar se organizeaza prezentarea unui spectacol de teatru de papusi in gradi (pentru ca sunt mai gustate de copii decat cele de la teatru, fiind spectacole interactive) sau se merge la circ, la zoo, la muzee cu cei mari. Cred ca la acest capitol se poate intotdeauna mai mult.
CONCLUZIE: 29 puncte cu +
ionella3003 spune:
Ce faceti, dragilor? Ati profitat de vremea buna si ati fugit din Bucuresti? Daca-i asa sau daca nu sa va distrati pe cinste in wee asta!
Eu tot incerc sa tin subiectul pe prima pagina...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Andreea_k spune:
Iulia , de prospetimea mancarii chiar nu m-am indoit niciodata , ar fi chiar culmea sa ai o astfel de problema la gradinita.
Ce sa zic , nu e stilul meu sa-mi bag nasul prin bucatarie ( recunosc ca mi-ai placut la faza asta ) dar atunci cand am fost cu ea sa o inscriu , la sediul cu grupele mari se facea mancarea cu miroasea ffff frumos a usturoi si imi ploua in gura .
Ce sa zic , fiecare copil e deosebit si trebuie trata ca atare , la fel si noi si de aceea percepem lucrurile intr-un mod diferit .Eu sunt mai sensibila la multe chestii si de aceea am o alta parere care uneori poate deranja.
Si eu ca si tine , mi-am spus parerea personala si nu ma lansez in atacuri la unele persoane sau mai stiu eu ce asa cum s-a interpretat.
E normal sa avem pareri diferite ca daca am gandi la fel cu totii si ne-ar placea f tare aceeasi gradinita cum ar mai putea si altii sa o frecventeze ?
In alta ordine de idei , abia astept serbarea ca pitica mea nu poate sa pronunte cuvintele din poezie si ma distreaza copios cand o aud si nu cred ca o va spune dar pana la urma asta e farmecul la prima serbare.
ionella3003 spune:
Multumim frumos, Andreea_k si Iulia2000 pt. precizari.
ionella3003 spune:
MMC, nu ne mai dai ceva detalii despre gradinita Luminita? Imi spunea o mamica ca ar fi cam 4 mil/luna taxa si ca primesc si copilasi mai mici de 3 ani. Ma intereseaza pt ca e relativ aproape de mine si f ieftin pt o gradi particulara...Multumesc!
Kittie spune:
AM auzit in seara aceasta de la o mamica de fetita grasunica numai bine de gradinita Kids Club . A spus ca e undeva intre Calarasi si Unirea? (sper sa fi retinut corect).. E o gradinita particulara, cea mica are 1an si 11 luni, a fost data de o vreme pt ca mami a trebuit sa reia serviciul si in prima saptamana nici nu mai vroia akas'... Acum vorbeste mult mai mult ca-nainte, e foarte fericita si vorbeste tot timpul despre gradi si despre educatoare...
, mami de ( 13oct04 )
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Kittie
Am auzit in seara aceasta de la o mamica de fetita grasunica numai bine de gradinita Kids Club ...
Daca ne luam dupa auzite ...
Daca ar fi fost o fetita subtirica inseamna ca ai fi auzit numai de rau?
Nu m-ar mira ca educatoarea despre care vorbeste sa fie exact cea care a speriat o multime de copii care au plecat de la Kids Clubul din zona Calarasi incotro au vazut parintii lor cu ochii, numai sa scape odata de balamucul de-acolo.
Iar ce spun eu nu-i din auzite.
capcaunul spune:
Si ca sa ma achit de o datorie fata de Ionela iata si punctele pe care le acord gradinitei Kids Club, sediul de pe strada Moise Nicoara (langa Piata Alba Iulia), in urma unei experiente de peste jumatate de an:
•Personal: 2 puncte - Au fost si educatoare/ingrijitoare inimoase dar care au plecat (3-5). Au fost si persoane fara nici o pregatire si cu putina tragere de inima (1). Rezista apropiatii directoarelor, dar nivelul lor este slab (1-2). Media personalului 2. Un maxim (5) pentru bucatareasa dar nu stiu daca mai este acolo. Personalul este platit prost (3 milioane ingrijitoarea de exemplu).
•Dotari: 3puncte - Cladirea este inadecvata unei gradinite (1). Material didactic mediu (3). Jucarii medii, cumparate la intamplare (3). Lipsa jucarii, materiale didactice inteligente. Curtea este frumoasa insa, se poate si mai bine dar merita un 5.
•Curatenie: 2 puncte - Se face curat cu copiii in gradinita si nu dupa ce pleaca ultimul, cum ar fi normal (asta pentru ca nu au personal specializat pentru asta. Curatenia e facuta de ingrijitoare + bucatareasa care si asa stau 10 ore in gradinita). Veceul la comun, adulti+copii.
•Mese: 4 puncte - Meniu variat, bucatareasa era priceputa. Insa fructe foarte rar. Gustarea de la ora 4 de-o masea doar (masea de copil).
•Activitati in gradinita: 2 puncte - Deseori nesupravegheati seara cand personalul e restrans si ocupat cu curatenia. Se tipa la copii destul de des. Accentul pus pe serbari si nu pe copil. Copiii sunt realmente chinuiti cu repetitii peste repetitii.
•Activitati extracuriculare: 3 puncte - Bune daca sunt facute cu persoane din afara: dansul si tenisul de exemplu au beneficiat de oameni cu chemare pentru asta. Sunt insa si activitati extracuriculare prestate de educatoare, care isi rotunjesc astfel veniturile peste salariul minim pe care il primesc regulat. Copiii care urmeaza cursurile optionale (si platesc direct educatoarele) sunt mai bine tratati decat ceilalti copii (nota 0 pentru asta)
-----------------------
TOTAL: 16 puncte
Putin peste nota de trecere. Nu prea face banii. Eu unul nu le-as da acreditarea decat dupa schimbari majore in bine.
Capcaun care a trebuit sa inghita de mai multe ori educatoarea de la Kids Club