Lista Gradinite Bucuresti - bila alba / bila negra
Raspunsuri - Pagina 14
mayarna spune:
Mama lui Alex
Scrie te rog si las-o pe Silvi in treaba ei.
Nu pentru mine, gradinita aceea pe noi nu ne-a tentat, pentru alti parinti. Tot ce spui poate fi folositor cuiva...sau nu. E alegerea lor.
Eu dupa 14 ani de munca si studiu 12-16 ore zilnic imi permit sa visez la termopane, jucarii Chicco si personal licentiat.
Pana la urma ce s-ar intampla daca nu ar fi nimeni care sa-si permita, unde am duce toti copiii?
Vorbiti cu parinti care stau in Europa cat ii costa educatia unui copil. Cate ore il lasa la gradinita si cate cu bona...etc.
O sa intram in UE si noi.
Imi pare rau pentru colega mea. Si pentru mamici ca ea, sau parinti asa. La 35 de ani lucreaza la un partid pana la ora 15 ( !! ) pentru un salariu de 5 milioane si isi lasa copilul cu o femeie ( ca aia numai bona nu e ) care face dezacorduri si-i spune unui copil de 4 ani ca daca Dumnezeu se supara pe noi, ne << chilareste >> pe toti ca pe vremea lui Noe ( cand baietelul a intrebat-o de unde vin apele de la televizor ). Si asta dupa ce l-a plimbat prin 13 gradinite de stat de unde copilul in doi ani a reusit sa faca tratament cu toate antibioticele care exista in Romania.
Cand am intrebat-o de ce nu se angajeaza pentru inceput la o firma ca asistenta pentru 300 E ( are doua licente ), de ce nu isi schimba putin viata si alege sa-si planga de mila ca ea nu are bani, mi-a spus ceva ce mi-a amintit de " moi is posmagii? "
Eu cred ca e greu sa intelegem faptul ca societatea se schimba fie ca ne place sau nu, ca noi avem datoria sa-i pregatim pe copiii nostri pentru o altfel de viata. Cum sa o facem oare , cand noi insine nu suntem in stare sa ne adaptam chiar daca murim de foame ?
Cred ca romanilor le lipseste cel mai mult capacitatea de a accepta diversitatea.
Toate bune
maya
nadina spune:
mama-lui-alex nu renunta la o gradinita buna doar pentru ca il vor impartasi. Educatia religioasa nu-i poate aduce decat lucruri bune, cred eu.
Eu am trecut pe langa gradi asta dar mi s-a parut ca nu prea are curte sau, mai exact, ca ar fi toata asfaltata, fara pic de iarba.
Cat costa pe luna?
Nadina
alexandrueduard spune:
Salut fetelor!
Sa treceti pe lista si gradinita BELL , de pe str. Fainari (Lizeanu).
Suntem abia in prima saptamana si cand o sa am mai multe informatii am sa incerc sa fac o evaluare.
Deocamdata sunt multumita, singura problema fiind ca nu vrea sa manance la pranz (probabil nu e macarea pe placul lui).Am noroc ca fetele imi spun si pot eu sa recuperez cu el acasa. Nu vrea decat fructele, laptele, ceaiul, deserturile.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
ionella3003 spune:
Multumim frumos pt completari si noile informatii aduse, dragi parinti!
Am auzit un zvon, ca s-ar fi spus la stiri aseara ca se desfiinteaza gradinitele de stat din Bucuresti! Repet: nu am vazut eu si de aceea as vrea sa stiu daca mai are cineva vreo informatie legata de acest subiect...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
mayarna spune:
Este foarte posibil sa se privatizeze, cum s-a intamplat cu farmaciile, magazinele si toata mostenirea vechiului sistem. Pana la urma o gradinita e o sursa de profit.De ce nu?
Si spatiile unde sunt gradinitele de stat sunt tentante...Un spatiu de vis a vis de noi ar valora milioane de E, de ce sa le lase asa si primaria sa nu beneficieze de el? Ramane sa vedem.
Cert este ca in Europa numai cei fara venituri beneficiaza de servicii fara costuri sau sume insignifiante.
Toate bune,
maya
nadina spune:
mayarna, eu nu sunt impotriva gradinitelor particulare.
Am citit prin reviste de fite ce minunate sunt gradi Olga
Gudyn si British Acorns. Dar din ce spuneti voi, p-afara e
vopsit gardu si inauntru.... Termopane din cate stiu eu
e musai sa aiba toate gradinitele inclusv cele de stat, altfel nu mai
primesc acreditare. Eu cel putin n-am vazut gradinita in Bucuresti
fara termopane. Jucariile Chicco imi plac si mie, motiv pentru care
i-am cumparat la fiecare aniversare. Eu visez sa invete sa fie mai
independenta, sa se simta iubita, sa invete sa respecte oamenii, munca,sa fie miloasa, iubitoare, sociabila, deschisa spre lucruri noi,sa invete prin joc, sa fie calma, optimista, sa nu fie rasista, sa nu judece oamenii dupa cum arata sau dupa cum sunt imbracati, sa creada in Dumnezeu si multe altele.
Noi am dat-o la gradinita de stat pentru ca asta ne permitem.De la 16.3-17.00 pana la 19.00 sta cu Tanti cu care a stat si pana acum. Face Tanti dezacorduri, si le face si Carina, dar o corectam noi si o invatam sa o corecteze si pe Tanti, ca nu e prea tarziu nici pentru dumneai sa invete sa vorbeasca corect.
Cel mai bine pentru copil, cred eu, nu inseamna intotdeauna mobilierul cel mai scump, dar s-ar putea sa ma insel.
Nadina
alexandrueduard spune:
Nadina: sa stii ca nici la gradinitele particlare nu e mobilier scump, fii sigura, ci doar e mai nou si mai in conformitate cu normele actuale, ceea ce nu inseamna ca nu sunt si gradinite de stat care s-au ocupat de aspectul estetic si igienic al locului.
Totusi, am impresia ca subiectul s-a tranformat intr-o lupta a gradinitelor de stat cu cele particulare (sau invers).
Am cautat si eu, la inceput, in zona mea , Colentina, o gradi de stat. Dar m-am izbit doar de refuzuri. La prima se renova si nu mai faceau grupa mica, la cealalta erau deja prea multi. Oricum , cred ca nu am avut eu relatiile necesare. Gasisem una pe str. Tunari, dar era deja prea departe de noi.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
mama_lui_alex spune:
Am revenit...cu ce am mai vazut...
ARC en CIEL - din Matei Voievod 19 - sector 2
(http://www.sfmaria.ro/)
Mai, mie chiar mi-a placut gradinita asta (sa va mai spun si despre asta ca nu au locuri:))Dar de loc!!!
Este o gradi care merita vazuta..toata stima pt. calitatea oamenilor alora...niste tipe - super ...super dragute..Mi-a placut ce au reusit sa faca inauntru -
Dar..arata cam nasol gradinita (cladirea) si nu prea au loc de joaca (afara)..
Sf.IMPARATI CTIN SI ELENA - Caci de asta am revenit!!!
- 22-27 copii in grupa (dar "nu-i nici o problema caci nu vin niciodata mai mult de 10-13, zilnic" - am citat!) la 1 educator + 1 ingrijitor ocazional (asta doar pana la pranz)
- "nu puteti intra in sala, in bucatarie, in baie, nicaieri...caci aduceti microbi si virusi" - am citat! doar pe hol si in "cancelarie". Dar vreau sa vad - sa stiu!! E dreptul meu sa stiu, nu?! - "nu se poate - sunt reguli stricte!"..."dar ma descalt, in sosete, in picioarele goale..."..."NU!!!" - "Veniti in cancelarie si va arat pe monitor ca sunt monitorizate salile"...What??!!!!
- "ah, nu se vede prea bine (pe zoom) caci sunt multi parinti pe conexiune si e imaginea slaba, nu se vad chiar toate detaliile" - PS - era aproape ora 18.00, mai erau 3-4 copii/grupa...oare ce parinti erau pe net sa vada copii altora..de era conexiunea asa slaba...??!!(in biroul ei - care oricum era live si nu trecea prin www.
- stiti ca am si eu intrebari, caci vin prima data.."Aveti afisat pe dulapuri/pereti tot ceea ce trebuie sa stiti - cititi bine si dvs. si sotul si daca aveti intrebari (mai cititi odata) si abia apoi ma intrebati" - am citat!!! WHAT!!!!!!??????
- OK! Macar copilul sa incercam, sa-l bagam intr-o grupa sa vedem cum reactioneaza!..."Nu se poate - reguli, microbi, virusi, va amintiti ce am spus, nu?"...WHAT???!!..In fine...l-a lasat in sala..il scoate peste 2 minute - e agitat! (adica s-a dus fix la cosul cu jucarii si le-a rasturnat).."daca copilul dvs. e asa agitat, ii perturba pe ceilalti care au deja un program bine stabilit si sunt ascultatori, si daca face asa nu-l putem primi"- am citat!
- La masa..cum e? Ii supravegheaza cineva..caci Alex incearca el sa manance, se straduieste..dar eu vreau sa fiu convinsa ca este hrahit copilul..nu ca se hraneste singur, cum o putea...Raspuns: "E mare deja ...are aproape 4 ani...noi nu educam copii asa..trebuie sa se descurce singuri, nu sta nimeni dupa ei..!"...WHAT?????!!!
- program strict de la ora 8.00 dimineata...Barbata-miu (un mare lenes..de felul lui).."doamna, stiti eu stau noaptea pana f. tarziu...am un job f. extenuant...eu la ora aia abia ma trezesc..pot sa-l aduc mai tarziu...?".. S-a uitat lung...lung..lung..
FETELOR!!!! Nu-mi mai amintesc tot, nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte tot...este acea gradinita despre care vorbeati???!!
Alex a fost cel mai tare...a inceput sa urle :"nu-mi place aishi! Vleau sa plec!"...Mama, mai stai putin, uite mai vorbim un pic cu doamna....Alex:"Ce ma fusi la cap, nu inselegi ca vleau sa plec?!!"...WHAT??!!! Prima data am crezut ca nu aud bine ca nu inteleg ce spune...Copilul meu nu a spus in viata lui asa ceva....Dar il inteleg si-i dau dreptate!
Va pup,
Hai ca iar m-am enervat...
Revin
Mama_lui_Alex
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by mama_lui_alex
Alex:"Ce ma fusi la cap, nu inselegi ca vleau sa plec?!!"
Un copil la 4 ani vorbeste asa???!!!
No comment