Mamici de iulie - august 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 12
danivero spune:
Buna tuturor! ma numesc Daniela, si sunt "proaspat membru" al comunitatii de burtici. Pana acum am citit doar tot ceea ce ati scris voi. Eu sunt in saptamana 28 de sarcina si asteptam o fetita, Veronica, cu DPN in 3 august 2006.
adelapop spune:
la multi ani amabella, sa fii fericita si iubit si bebe mic sanatos si papacios
puiul meu mic a prins putere si da niste picioare sau coate de mauimeste, misca efectiv burta
apropo de botez la cat timp dupa nasere se face??? si cand se face sambata sau duminica? la pranz sau seara???
nu radeti dar nu stiu nici un botez 
28+
eugcem spune:
pentru adelapop - eu stiu ca in general, botezul se face la o luna, doua, trei dupa nastere, dar nu este vreo regula. Doar daca, Doamne fereste, e bolnavior copilasul, se boteaza in spital chiar, iar cand se face sanatos, la Biserica i se face doar mirungerea
Eugenia
Cristina_Ioana spune:
Adelutzo, io stiu asa: ca se face oricand dupa o luna, deci si la 2-3 luni, sambata sau duminica (vinerea nu cred) dimineata sau la pranz se merge la biserica, dupa care la restaurant...acolo se intinde pana seara sau noaptea, dar unele botezuri tin mai putin, adica se termina pe la 22-23...asta iti pove din ce imi amintesc eu de pe la botezurile unde am fost...cand am botezat-o pe finuta noastra petrecerea a tinut pana la 2 noaptea, ca am avut gasca misto...deci depinde si de anturaj cred...
Io ma intrebam acum cum se procedeaza dupa nastem cu preotul? Io stiam ca inainte sa iesim din casa (noi mamicile) tb sa vina preotul acasa sa ne faca molifta
...mamicile cu experienta ne ajutati? cum se face? ![]()
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
Amabella spune:
multumesc si fetelor carora nu le-am multumit pentru urari si le urez si lor numai bine pentru ele si bebii lor.
cristina_ioana, un grasunel bebele tau! sa-ti traiasca si sa se nasca si sa fie sanatos si fericit! sper ca la masuratoarea de pe 15 sa fie si al meu grasunel.
io cu botezul sunt in plop rau de tot. nu stiu cum e decat cu petrecerea de dupa.
am fost si eu la 2 sau 3 botezuri si, asa cum zicea cristina, se merge pe la pranz la biserica, apoi dupa-amiaza la restaurant, unde se sta pana...cum vrea clientu'. noi am stat la unul pana dimineata pe la 6, mai ramaseseram cativa petrecareti si parintii, taicul fiind petrecaretzul nr. 1. la altul am stat mai putin, pentru ca eu eram deja insarcinata, dar alti invitati au stat pana spre dimineata. eu as vrea ca la noi sa se stea pana dimineata. de aia tin neaparat sa il facem sambata si nu duminica. la nunta asa a fost, s-a stat pana pe la 7 dimineata, ii exasperaseram pe chelneri.
cu ritualurile bisericesti, cum va ziceam, sunt in plop. dar cred ca difera de la zona la zona, si s-ar putea ca chiar si in bucuresti sa se practice diverse chestii, in functie de zona de unde sunt parintii. da' nu imi fac eu probleme de asta, ca aflu eu pana atunci ce si cum. imi fac probleme ca inca nu ne-am apucat sa cautam restaurant, ca sotul meu e mereu foarte ocupat si nu imi vine sa umblu singura si eventual sa stau eu si sa negociez singura tacamul.
si bebitzul meu face niste valuri, tzunami nu alta! mai nou isi scoate ceva prin partea dreapta a burticii mele, nu am reperat inca ce parte a corpului. da' iese bine de tot in relief. si se ridica burta tare de tot ba intr-o parte, ba in cealalta.
luiza
30+ si
mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png
Muuh spune:
Amabella La Multi Ani! pentru ieri si scuze de intarziere.
Legat de nastere eu una o sa nasc cum imi va spune doctorul ca e mai bine atunci. Am citit si despre cezariana si despre nastere naturala sunt informata, stiu pro si contra la fiecare si voi face cum imi va recomanda doctorul. Sunt impacata cu oricare dintre variante astept pur si simplu marele moment.
Mitza
28+
Cristina_Ioana spune:
Amabella, da si eu m-am mirat ca e grasunel bebelu'meu...mai ales ca la ultima eco avea 1,250 kg doar...dar sunt multumita, lasa sa creasca si sa stea cumintel acolo la caldurica...din pacate mai am contractii desi stau foarte cuminte, mai mult in pat si acum ca stiu ca e cu capul in jos iti dai seama ca nu mai fac valuri prea mult p-afara, sa il livrez Doamne-fereste prin Plaza ![]()
Stiri despre Bulinutza :este tot in spital, putintel mai bine, tensiunea nu a mai sarit de 13, dar din pacate are diabet
. Va pupa mult pe toate 
Stiri despre Mishi: azi-noapte s-a simtit nasol, azi mai binisor, mai sta si maine in spital 
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
Cristina_Ioana spune:
Am vb cu Mishi acushica, saracutza a avut contractii dureroase azi-noapte, acum e mai bine, e optimista si vesela si asta e bine, sta cuminte acolo si asculta de medici, bebe e bine si el.
Zice ca ne pupa mult, ii e dor de noi si are sa ne pove o gramada, cica: acum se chinuia sa nasca o fata din ploiesti cu 30 de sapt...iar zilele trecute a mai nascut o fata la 28 de sapt un bb care e bine-sanatos...ce de nasteri premature mai fetelor, uffff....
Cristina +31 si
Luca
Amabella spune:
Cristina, ma rog la Dumnezeu sa aiba si bebicul meu o evolutie asa spectaculoasa, ca si el avea la ultima masurare 1260 g, ceea ce era in parametri, dar nu era foarte grasunel. Om vedea pe 15.
Imi pare tare rau de Bulinuta, am auzit ca e destul de periculos pentru bb sa ai diabet in timpul sarcinii. Sper sa nu il afecteze in nici un fel.
luiza
30+ si
mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png
she_wolf spune:
Buna!
Cristina_Ioana si mada_mxm, multumesc mult pentru raspunsuri
, offf, speram sa fie totusi ok Strepsilsul ala. Oricum, n-am mai luat altele.
mada_mxm, nici eu nu stiu sa fie contraindicate alunele si chiar am mancat. De copii cu alergii la diverse am auzit, dar nu prea cred ca asta are legatura cu ce-a mancat mama pe timpul sarcinii.
Geliza esti o curajoasa, eu am nascut data trecuta tot prin cezariana si la fel, nu la cerere, ci de nevoie, dar acum mi-e si frica sa ma gandesc la nastere naturala, nu stiu de ce. E drept ca eu m-am refacut rapid dupa operatie, poate ca de-asta. Sa vedem ce-o zice doctorul...
Multa sanatate Bulinutza si Mishi.
Claudia
(25+) si
Cristi (16.12.2002)