Mamici de iulie - august 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 11
leistra spune:
Multi pupici din partea mea tuturor, vreau si eu sa va spun ca si aici se face cezariana doar daca medicul decide asta, adica numai in caz de nevoie, deci nici macar nu mi-am pus problema daca sa fac cezariana sau nu. Normal, ma sperie si pe mine gandul la nasterea naturala, dar nu sunt singura pe lume care naste natural, ce sa fac, ma incurajez singura.
map, mi-au placut tare mult pozele tale, intr-adevar te cred ca a fost o vacanta frumoasa.
amabella, iti doresc numai bine, o nastere usoara si multa sanatate!
Nu cred ca alunele ar fi periculoase, din cate stiu sunt foarte sanatoase, dar eu nu ma incumet sa mananc prea mult ca sunt grase si ma apuca 
Aici e atat de cald fetelor, sunt mai mult de 25 de grade, incerc sa ma bucur de aceasta vreme, dar e cam greu cu burtica mea mare, sunt o fericita ca nu mai lucrez de mult si am timp sa fac atatea lucruri placute, mai plantez niste flori, mai cumpar ceva la copil, sunt des pe bicicleta.
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
monicutza_bb spune:
map, sa stii ca eu nu am simtit diferenta extraordinar de mare intre 25 si 30 de saptamani, decat o accelerare a cresterii in greutate si a marimii burticii. In rest... la fel. Si eu incerc sa fac cat mai multa miscare in restul zilei, sa compensez cele 8 ore de stat in fund pe scaun. Si ajuta si la nastere, mai ales pentru noi astea ghinionistele care nu au de ales decat nasterea naturala.
Haideti fetelor la miscare

leistra sa stii ca la mine nu functioneaza chestia cu ...au mai nascut si alte fete natural... ca doar fiecare din noi este diferita, speciala in felul ei. Ma consoleaza faptul ca gradul meu de toleranta la durere este destul de ridicat, dar cine stie cum or fi durerile alea... uite cum imi fac eu ganduri iar despre nastere... si este abia luni dimineata 
Monica
30+ 
Album hainute si lucrusoare bebic mic
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
leistra spune:
hei monica, lasa, nu-ti mai face atatea griji, stiu ca nu ajuta gandul ca atatea femei nasc natural, dar o modalitate sa ne incurajam trebuie sa existe, eu sunt asa de fericita ca in perioada aia vine mama ca ma gandesc acum ce mult o sa stau eu la barfe cu ea si ce mancaruri am sa o pun sa faca...sau pe unde am sa o plimb, deci imi canalizez gandurile prin alte parti; am intrat pe la fetele de mai-iunie, vai ce emotii, m-a luat durerea de cap!
va pup!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
Cristina_Ioana spune:
Eliza iubita, crede-ma ca si mie mi-e tare greu sa ma obisnuiesc cu aparatul ala de ras dupa atatia ani de ceara, care lasa pielea fina si crestea mai greu parul...acum practic stii cum e, fiecare risca sau nu, pe pielea ei...si cosmeticiana mea epileaza gravide de tot felul, unele se fac pana cand nasc, dar repet, fiecare organism reactioneaza in felul lui si fiecare stie cat e dispus sa riste...
Cosmeticiana mea de ex a nascut anul trecut si imi zicea ca si ea s-a facut cu lama in ultima luna, pt ca i se intarea burta nasol si facea contractii, si doar iti dai seama ca se pricepea sa se faca...io am zis ca n-o sa mor inca o luna, mai bine sa nu risc...
In alta ordine de idei, vin de la dr, bebe are 1,750 kg (daca e Pumpkin atat de draguta sa ne treaca pe listuta
), e intors deja cu capul in jos si sunt slabe sperante sa mai faca tumbe, ca e maricel si nu mai are loc...asa ca mami o sa stea mai cumintica de acum, ca sa nu il piarda prin oras ![]()
Cordonul ombilical era in partea de sus, deci nu e in apropierea gatului, motiv de liniste sufleteasca pt mami 
Am stabilit ca voi face cezariana undeva in jur de 7-8 jul probabil, daca va mai sta si el cumintel la caldurica pana atunci
dar mai e pana atunci, se pot schimba multe, am vorbit asa in mare...
Sunt tare fericita si emotionata ca l-am vazut cum facea tumbe p-acolo
si la gandul ca nu mai e asa mult 
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
map spune:
leistra hihi si la mine vine mama si abia o astept. stiu ca multi sunt de parere ca nu-i bine sa fie mamele dar eu nu-s de parerea asta pentru ca abia ce apuc si eu sa stau cu ea mai mult de data asta, sa mergem si noi in oras, sa stam cum era pe vremuri. Si mai ales sa fie cu mine cand vine bebe. Eu si mama mea ne intelegem bine, ne mai ciondanim noi dar rar. Si cum sa am grija de bebe tot ea vreau sa ma invete la inceput, are experianta ff proaspata ca tocmai ce-a facut 1 an nepotelul meu
In general este deschisa la noua, ideile ei mai fixe ii trec repede [:D) Si la scurt timp va veni sora mea cu fam si soacra cu socrul dar ei stau putin ca nu prea au timp. Abia ii astept pe toti, de la cununia noastra din 2003 nu au mai fost toti odata aici, abia ii astept. Numai la gandul ca vom fi cu totii dupa nastere deja uit ca mai este si nasterea la mijloc ![]()
Monica si
25+
SimonaU spune:
Buna fetelor. Va citesc tot timpul si am observat ca va ganditi deja la nastere si dureri asa ca o sa va povesesc un pic despre cum am nascut eu, daca intereseaza pe cineva
Eu scriu rar, deci par noua pe aci, dar voi in schimb imi sunteti deja familiare!
Deci, eu am nascut natural acum 4 ani jumate si am avut parte de un travaliu foarte lung si f greu (24 de ore), si medicul o cotat nasterea ca una grea! Si totusi, a doua zi am zis ca o sa mai fac si al doilea copil si o sa-l nasc tot natural daca va fi posibil!
Asadar, m-i s-a rupt apa pe 5 decembrie pe la 12 noaptea, tocmai cand ma asezasem sa dorm! Si am tinut-o in contractii pana in noaptea urmatoare la 12.40 cand am nascut. M-am dilatat f greu cu tot cu oxitocina din perfuzie!
Concluzia mea a fost ca sensibilitatea la durere pe care o avem in mod obisnuit eu zic ca nu conteaza si nu putem compara nasterea cu nimic din ce am mai simtit Cel mai mult conteaza atitudinea noastra, autocontrolul (pe mine m-au ajutat f mult respiratiile pt nastere - ma concentram asupra lor doar si ramaneam stapana pe mine si asa nu imi venea sa urlu de durere). Si cu toate durerile f mari pe care, la final fiind franta de oboseala si nedormita, reuseam sa atipesc cateva secunde intre contractiile ce veneau la 1 minut - ma trezeau contractiile ...
Asa ca voi naste natural inca o data, sper, desi nu mi-as face o extractie de masea pe viu, si imi vine sa plang daca ma doare un dinte 
Scriu dupa 9 ore de servici asa ca nu stiu cat de coerenta am fost
Va pup, si nasteri usoare
29+ si Rares (07.12.2001)
Cristina_Ioana spune:
Monica, se pare ca vei avea ceva musafiri si activitate...foarte placut sa ai familia stransa aproape, mai ales cand vine si bebelu'
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
map spune:
Cristina_Ioana activitatea mai grea au s-o faca mamele si sora mea. Din fericire sunt cu toate tare gospodine asa ca eu voi fi tare alintata zilele cat vor fi musafirii
Daca da Domnul sa fie bine pe 30 septembrie va fi deja botezul pentru ca atunci are sora mea concediul si vine sa-si boteze finul si nepotul. Deja parca nu mai am rabdare ca nu i-am mai vazut din iulie pe toti, curand se face anul ![]()
Monica si
25+
monicutza_bb spune:
Simona iti multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta si iti doresc ca de data asta nasterea sa fie usoara.
Cel mai important este ca puiutul mic sa fie sanatos, ca ne refacem noi dupa nastere.
Monica
30+ 
Album hainute si lucrusoare bebic mic
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Cristina_Ioana spune:
Monica, pai la asta ma gandeam si eu, ca e misto sa ai familia aproape si sa te si rasfete si sa stati la taclale dupa atata vreme, si eu ii astept pe ai mei sa stea cu mine vreo luna cand nasc, si eu ii vad rar chiar daca sunt la 2h distanta de mine.
Noi facem botezul pe 24 sept, deci aproape de tine si speram sa iasa misto, ca serbam si 4 ani de casnicie
Cristina +31 si
Luca