Mamici de iulie - august 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 10
geliza spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Apropo de nasterea naturala vizavi de cezariana. Decizia este a voastra si trebuie sa o luati impreuna cu medicul. Nu va luati dupa ce spune mama/prietena/vecina/sotzul ca nu ei sunt acolo la nastere. Oricat ar fi de bine intentionati, doua nasteri nu seamana una cu cealalta, nici macar la aceeasi persoana. Faptul ca lui X i-a fost mai bine asa iar lui Y altfel nu inseamna absolut nimic. Fiecare organism este unic... Cititi, informati-va, intrebati despre experiente daca va ajuta, dar in final ganditi-va ca in primul rand este vorba de voi si de organismul vostru...

Eliza
25+
si Mara (24 ian 2002)ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
map spune:
Mada din punct de vedere al limbii sunt de acord cu tine. La mine la inceput nu s-a pus problema asa acta aici ca oricum unde am lucrat patru ani aproape se vorbea engleza. Am invatat germana ca am vrut eu si ca mi s-a parut normal din moment ce traiam aici dar in institut la noi nu as fi avut asa mare problema daca nu stiam. Acum lucrez cu nemti si germana este necesara, dar folosesc destul de mult si engleza in special citit si scris.
In ceea ce priveste alunele si eu am auzit ca-s chiar indicate in sarcina ci nu contraindicate. Fiecare cu ideile lui.
Eu am o prietena vegetariana, este insarcinata in saptamana a 7-a cred acum si chiar in ziua in care am plecat noi in concediu m-a sunat sa ma intrebe daca eu manc miere. In mod regulat nu mananc dar cat am fost racita la inceputul sarcinii numai ceai cu lamaie si miere am baut, cred ca un litru de miere l-am dat gata in 7 zile. Ei ii spusase o tipa care a nascut de curand ca nu-i bine sa mananci mire ca se nasc copiii cu alergii, adica cam aceasi problema ca si cu alunele. Eu una nu am auzit de asa ceva de la nimeni pana acum. Chiar legat de asta voi stiti ceva?
Monica si
25+
pumpkin spune:
Eu stiu ca alimentele care dau alergii sunt contraindicate in timpul alaptarii, nu in timpul sarcinii. Eu pap si miere si alune, sunt taaaare bune. Sambata la intalnire am baut toate limonada indulcita cu miere. ![]()
Legat de nastere, Kehleyr, ai mare dreptate.
Parerea mea : decizia se ia impreuna cu medicul in conditiile in care te informezi foarte bine referitor la ambele variante si la ceea ce ti se potriveste in conditiile tale (si ale copilului) de sanatate. Eu am intrebat, am citit, m-am gandit si sunt pregatita psihic pentru ambele variante. Eu sunt sanatoasa si curajoasa
cred ca pot trece printr-o nastere naturala (cu un pic de ajutor din partea epiduralei) dar daca doctoritza o sa-mi recomande cezariana o sa o ascult.
Miky
32 + si bebe 
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006
Album intalnire 18 martie
Album intalnire 15 aprilie
NEW
Album intalnire 6 mai NEW 
monicutza_bb spune:
Pupici fetelor 
In urma ultimelor analize de sange a iesit ca am o usoara anemie, asa ca acum bag si suplimente de fier, care ma
la greu. Asa ca incerc sa compensez cu caise uscate ca altfel e jale. Testul de glicemie a iesit ok, cu toate dulciurile pe care le pap.
Am pregatit tot ce imi trebuie pentru bebic si pentru mine la spital, o sa mai fac poze si cu caruciorul + scaunul de masina, cu patutul si cu toate celelalte lucrusoare pentru bebe.
Abia astept urmatoarea (si ultima) ecografie, ca tare dor imi e de fatzuca lui bebe. Stiu ca va fi pe la sfarsitul lunii mai, dar inca nu m-au sunat de la spital pentru programare. Atunci voi sti cat de grasun este si puiutul meu, cum este cu afurisita aia de circulara (daca avem si noi sau nu, ca mi-e tare teama), daca ne-am asezat in pozitie de lansare sau vrem sa venim pe lume cu fundul in sus ![]()
Am si eu o dilema si ma bazez pe fetele mai experimentate in ale sarcinii sa imi dea un sfat: mi-am propus sa mai lucrez 7 saptamani, ceea ce inseamna ca voi avea 37 de saptamani cand voi termina lucrul si voi sta acasa 3 saptamani inainte de a naste. Credeti ca as face bine, avand in vedere ca sunt o persoana activa si ma plictisesc repede, nu pot sta prea mult acasa fara sa fac ceva... dar nu stiu in ce stadiu va fi burtica atunci, daca ma voi mai putea misca... Oare sunt riscuri sa ma apuce nascutul la birou?
Si inca ceva: este adevarat ca statul picior peste picior in sarcina produce varice? Am citit pe undeva chestia asta, sper sa nu fie adevarata ca atunci este jale... oricat as incerca sa ma controlez, numai asa pot sta la birou.
Va pup pe toate si va urez o saptamana buna
Monica
30+ 
Album hainute si lucrusoare bebic mic
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
monicutza_bb spune:
Am uitat sa raspund la sondaj: voi naste natural (nu am incotro, aici nu se naste cu cezariana decat daca este absolut absolut necesar, pentru ca toate cheltuielile sunt acoperite de asigurare si nu le convine sa ii coste pe ei mai mult). Oricum vroiam sa nasc natural (cu epidurala, binenteles). Inca nu mi-e frica
(zice mincinoasa din mine) daca nu ma gandesc. Oricum cand imi imaginez ziua nasterii (sau seara) incerc sa ma gandesc doar la cel mai minunat moment de pe lume, cand o sa imi tin puiutul in brate. Si parca asa e mai usor.
Monica
30+ 
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
map spune:
monicuta eu am citit ca in general statul picior peste picior produce varice, nu-i numai in cazul sarcinii. probabil ca in sarcina riscul producerii lor sa creasca avand in vedere volumul marit de sange care circula prin vinisoarele noastre in sarcina.
Eu am o prietena in Belgia care s-a operat acum cateva luni de varice. Este cam de varsta mea, 30 de ani, si cred ca din timpul sarcinii i-au aparut totusi.
Legat de mersul la munca cred ca depinde de dispozitia ta. Nu cred ca s-ar pune problema de durerile nasterii care te apuca la munca caci sigur se a gasi cineva care sa te duca repede la spital. Problema este daca te vei mai simti tu in stare. Eu acum sunt in saptamana 26 si deja la simt grea si cat un munte. Numai burta s-a marit dar sunt cat balenuta
Si cand ma gandesc ca bebe are sa creasca in ultimele saptamani cel mai tare nici nu-mi tece prin cap sa vin la munca mai mult decat a recomandat medicul
Dar asta depinde de fiecare si cred ca trebuie sa decizi singura.
Si eu ma gandeam ieri ce program sa-mi fac pentru saptamanil de prenatal ca nici eu nu pot sta ![]()
Monica si
25+
monicutza_bb spune:
map am eu o idee ce sa facem... incingem forumul: facem galerie fetelor care nasc inaintea noastra si ne facem singure frica cu povestile despre nasterea naturala (hai ca sunt sadica la ora asta).
Ref. la venitul la servici, eu ma simt foarte bine, cu toate ca burtica este mare, inca nu mi-am pierdut mobilitatea, ma incalt singura (cu pufaituri, dar merge). Vom vedea ![]()
Sarut-mana pentru raspuns.
Monica
30+ 
letitzia spune:
Fetelor multumesc pentru raspuns.
Nicole eu am facut vaccinul anti-tetanos saptamana trecuta (joi) si a fost o.k. Te doare nitelus dupa ( dar nu cine stie ce). Si sa stii ca l-am facut doar dupa ce l-am intrebat pe dr meu genicolog (am auzit ca unii recomanda, altii nu, iar al meu a zis ca nu sunt probleme). Dar l-am facut pentru bebe, nu pentru mine.
Vizavi de alune: la cursul de mamici pe care il fac eu, la alimentatia in timpul sarcinii, alunele chiar au fost indicate ca alimente.

31+,
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;19/st/20060704/dt/8/k/bb09/preg.png
MissJJ spune:
Mersi de raspunsuri fetele.
Si eu zic ca nu au ce face rau alunele, oricum ar fi mie imi plac la nebunie si nu ma pot lasa de ele, deci voi continua sa rontzai ca veveritza. 
Monicutza_bb ce frumusel e setul de pat!
Si am vazut ca ai luat si cutiutza pt dintisori. Am vazut si aici un set f frumos din argint cu doua cutiutze una pt dintisori si una pt motzul de la un an. Vrem si noi sa luam un set din asta.
Fetelor eu cred ca innebunesc cu kg astea incerc sa nu imi fac pb dar nu reusesc.
Eu am 26 de sapt de sarcina si am deja 70-73 de kg si nu pot sa mananc mai de dieta sau mai putin, tot timpul trebuie sa rontzai mai ales dulciuri fara nu rezist. Incerc sa pap legume si fructe mai multe, dar nu ma pot abtine de la inghetata si dulciuri oricat incerc. Ma intreb pana la sf nu ajung la 90 in ritmul asta?
Si mie mi se pare ca arat tare grasa serios.![]()
------------------------
26+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
map spune:
Monicutza pai acum ca cititm au ba noi nastere prin cezariana tot nu o sa vedem fara "motiv bine intemeiat" asa cum spui si tu
...
si eu is inca sprintena, sau imi place sa pretind ca sunt ca apoi obosesc repede (asta comparat cu ce eram eu invatata inainte de-a fi insarcinata). Si eu ma incalt singura fara probleme dar eu inca nu am ajuns la 30 de saptamani ca tine, chiar cum oi fi atunci...
In Sicilia am foat destul de activa. Este adevarat ca am facut pauze dar am urcat la scari si am urcat si pe drumul spre crater la Etna vre-o ora de nu-i venea a crede sotului de ce-s in stare
Se invatase cu mine de acasa sa ma vaiet. Acum ca-s iar la munca mi se intareste burta de la stat pe scaun, m-am invatat cu miscarea
Poate eu si de asta nu vreau sa vin mai mult la munca ca aici stau 8-9 ore pe scaun si nu-mi prieste se pare ![]()
Monica si
25+