Mamici de iulie - august 2006 (48)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Map ma bucur ca te-ai simtit bine in concediu. Welcome back!
Si mie imi place Italia sa merg in vacanta e frumos cu marea si toate cele. Si noi aici avem mare dar e f rece apa si chiar si in august la temp maxime intri in apa numai cu wetsuit ca altfel risti sa ingheti. Si nici plajele nu sunt excelente putine numai cu nisip maj sunt cu pietre.
Legat de zona x si mie imi este f greu sa ma mai rad, la mine Flo nu se baga sa ma ajute ca a zis ca ii e frica ca-i zona sensibila si etc, asa ca tre sa ma descurc singurica. Eu am un aparat de la remington pt zona x care are ca un fel de masina de tuns si reglezi cat de scurt vrei sa fie si are si de ras, dar eu cu ala de ras nu am reusit sa ma fac, ori nu stiu eu sa-l folosesc. Si acum decat sa risc sa ma tai cu lama ma fac cu asta si mi-l tund f f scurt si cam atata.
Legat de nastere si eu sunt intr-o mare dilema. Pe de o parte mama care a nascut prin cezariana zice ca e mai bine cezariana si v-am zis ca ma tenteaza cezariana tinand cont de pb mele de jos. Dar pe de alta parte vecina mea care a nascut doi copii ambii natural unul in ro unul aici mi-a zis ca na normal ca doare dar este ok si aici au girja de tine nu ca in ro si etc. Faza este ca dupa nasterea naturala din ce stiu eu te refaci mai repejor si intr-un fel este mai usurel decat dupa o operatie.
Ei aici in uk v-am zis ca sunt pro nasteri naturale si cezariana numai in caz de urgenta sau pe motiv medical bine intemeiat.
Dar sincera sa fiu acu stau si eu sa ma gandesc cum ar fi mai bine, sunt si eu in ceatza totala, habar nu am ce sa aleg. In ultimele zile tot am citit despre nasterea naturala in toate cartile care le am de la spital si care le-am cump eu de pe aici. Si cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai nehotarata. Si ma gandesc daca bun ziceam ca nasc natural si apar complicatii si tot pe masa de operatie ajung nu mai bine faceam cezariana de la inceput? Si doctoritza mea a scris la mine in dosar ca nu e caz de cezariana cu pb mele si ca av fi ok, dar eu nu stiu ce sa zic.
Eu ce am inteles, si sa nu radeti de mine va rog, ca dupa o nastere normala vaginul isi revine el, dar normal ca nu va fi la fel de stramt ca inainte. Si vroiam sa intreb mamicile care au nascut natural cum este sexul dupa? Am mai auzit cum ca nu mai esti asa sensibila, esti oleaca mai numb si tot felul de povesti. Si daca cumva v-ati rupt la nastere s-a refacut ok dupa? Ati mai avut pb?

Va rog inca o data sa nu radeti de mine ca la mine e prima sarcina si sincer habar nu am la ce sa ma astept si intr-un fel is speriata toata de faza cu nasterea.

------------------------
26+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Fetele am vazut si eu pozele de la intalnirea de sambata, sunteti toste niste burticute frumusele. Si ce de mancare pe acolo miam, miam...parca ati fi in Italia cu atatea pizza.

Eu acum am mare pofta de iaurturi si salate ca nu am prea avut parte de ele in ultimele doua saptamani.

Legat de nastere mi-e inca nu mi-a trecut prin cap sa fac cezariana si nici nu mi-a sugerat nimeni. Ma gandesc la cum va fi, daca voi naste repede sau nu da asa frica nu-mi este. Ma gandesc ca daca atatea femei nasc normal trebuie sa am si eu curaj sa-o fac. Am citit prin ceva reviste ca totusi si medcii de aici daca vad ca este travalui mai lung recurg destul de repede la cezariana, chiar am o prietena care a facut cezariana desi nu se pusase problema pana atunci deloc. Sper ca totul sa fie bine si bebe sa vina pe lume prin nastere naturala. Pe mine daca ma va durea are sa-mi treaca, durerile organice nu ma sperie asa tare, sufletul sa fie impacat. Asa ca eu am sa ma las la ce va fi sa fie. Daca medicii vor decide cezariana in ultima optiune ma las pe mana lor.

Monica si 25+

Mergi la inceput

She_wolf eu cand am fost racita mi-au zis de aici sa nu iau srepsils ca nu este bun sa ma tratez numai cu miere si lamaie si ceai mult. Dar eu am avut din Ro faringosept si m-am impacat super cu el si este permis pe timpul sarcinii si chiar si cand alaptezi. Iti doresc insanatosire grabnica ca e tare nasol cu racelile astea pe timpul sarcinii.
Am fost si eu in urma sa ma uit la poze.
Super pozele de la intalnire si papa aia tare bine arata, mai ales quatro stagioni care ii una dintre preferatele mele.
Map f frumoase pozele ce peisaje super! Si off topic mie imi place si Germania tare mult , dintre multe tari pe unde m-am plimbat ramane una dintre preferatele mele, cap de lista. Abia astept dupa ce vine baby si e un pic mai marisor sa ne putem intelege sa mergem in vizita pe acolo, mai ales ca Flo nu a ajuns prin Germania. Eu am si studiat germana timp de 4 ani si efectiv mi s-a pus mie pata pe tara asta. Si normal sa il invat si pe baby cat imi mai aduc aminte, tre sa mai repet si eu ca am cam ruginit.
Stefania ce poze frumoase!!! Si nu arati deloc grasa arati f bine. Si florile alea superbeeee. Eu sunt innebunita dupa flori si expozitii din astea. Si in Japonia vrem sa ajunge sa vizitam cand om putea. Eu de plimbat m-am plimbat mai mult prin Europa, dar sunt atatea locuri faine de vizitat creca ti-ar trebui vreo 2 vieti numai de calatorii sa vezi toate frumusetile de pe globul asta.

------------------------
26+
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole25 spune:

buna fetelor.

frumoase pozele de la intalnire.Ce pacat ca nu putem veni si noi...

Amabella desi cu intarziere iti doresc un sincer la multi ani si o nastere usoara.

In ceea ce priveste nasterea eu vreau sa nasc natural.Mi-e foarte frica dar din cate am inteles e mai usor dupa decat cu cezariana.si in plus de asta toata lumea incearca sa ma convinga ca e mai bine cu nastere naturala.

am vazut ca s-a mai discutat dar nimic concret.Medicul meu de familie m-a chemat sa imi faca vaccinul anti tetanos in saptamana 32 adica peste cateva zile si nu stiu daca sa merg sau nu.Voi faceti acest vaccin?Are ceva contraindicatii?se poate intampla ceva de la el?

30+ nicholas
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Mada cand ajungeti prin Germania da de veste, noi suntem pe aici si sunteti bine veniti. Münchenul este foarte fain ca oras, sincera sa fiu imi face foarte mare placere sa locuiesc aici. A fost super in vacanta insa acum am gasit si aici o primavara asa de faina incat este prima data cand ma bucur ca ma intorc acasa din concediu Dar asta cred ca se datoreaza si lui bebe ca stiu ca am mai multa siguranta acasa. Vacanta ne-a prins oricum bine si mie si sotului, ne-am relaxat si am vorbit mereu cu bebe. Acum suntem amandoi nerabdatori sa apara noul membru al familiei.

Stii visul vietii mele a fost sa ajung in Alglia, nu stiu de ce. Si mi-am realizat acel vis dar odata ajunsa acolo nu mi-a mai placut. Poate si faptul ca faceam naveta intre Irlanda de Nord si Anglia nu-mi placea. Oricum am reusit sa plec de acolo si sa vin aici. Eu am mai stat cateva luni si-n Belgia. Insa ca la München nu a fost nici unde. Este un oras linistit, cu stagi largi, cu foarte multe posibilitati sa nu te plictisesti, si fara sa fie prea costisitoare distractia. Mereu se gaseste ceva de facut. Cu limba germana nu m-am impacat eu asa bine dar acum o vb cat de cat. Oricum daca ar fi sa ne mutam de la München nu stiu daca as mai vrea in Germania

Fug si eu sa pap ceva.

Monica si 25+

Mergi la inceput

Monica multumim de invitatie. Mie Anglia nu ca imi place ca vai e asa frumos sau etc, normal au locuri frumoase dar nu nemaipomenite, mai ales sa locuiesti in Londra e ca in jungla serios, dar imi este f usor cu limba eu am invatat engleza de la 3 ani si aici sunt ca pestele in apa plus ca vreau sa studiez aici si imi vine f usor. Si in germania am avut ocazia sa studiez dar trebuia sa mai fac inca un an general pt limba si abia apoi scoala si era deja cam scump pt mine. Si aici este scump dar daca intram in eu vor scadea un pic preturile si imi permit sa studiez linistita.
Fetele iar va stresez cu o intrebare: ce stiti despre alune? E bine sau nu sa le papam pe timpul sarcinii? Eu iubesc alunele la nebunie si zilele trecute m-a pocnit o pofta de alune de numai si mi-am cump si m-am pus pe rontzait, dar aici ei zic ca sa nu papi alune ca se poate copilul sa se nasca cu alergii din cauza asta. Voi stiti ceva despre asta? Eu in ro nu am auzit cum ca nu ar fi permise alunele pe timpul sarcinii.

------------------------
26+
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

pup burticutzele

In primul rand La Multi Ani si din partea noastra, Amabella nastere usoara si bebe sanatos

bine ai revenit, Map/ Monica si noi avem planuri de vizitat Italia la inceputul lui iunie, asa ca pozulicile tale pica la fix

Pika, multumesc pt lamuriri legate de reteta de tort

Fetelor, cred ca iau prea mult in gabarit am o salopeta frumusica foc pe care nu prea am purtat-o. Si aseara cand am vrut sa o imbrac, surppriza: la burtica ma mai incape la ultimul nasture, dar la coapse si fund plesneste si mi se strica si tenul, mai nou. incep sa am cosuri ca pe vremea adolescentei - nu abundende, dar suficient cat sa ma indispuna. Sper sa nu se agraveze odata cu venirea caldurii.

maine iau o pauza de papa si ma pn pe zi de dieta: voi papa toata ziua doar alune. eventual putina salata verde si putin kefir. si tona de apa.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

nu vreau sa zic vreo prostie, Mada. dar aici nu numai ca nu mi-au fost interzise, ci din contra, mi-au fost recomandate cu caldura. ba mai mult, pt ca ma plangeam de kg care le pun, doctoritza imi recomandase la un moment dat o zi de dieta pe sapt unde aveam de ales la a consuma intreaga zi doar carne de vita ori branza de vacuta or alune.

probabil ca fiecare tara cu propriile idei.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Buna fetelor,

Pentru amabella - La multi ani fericiti alaturi si un bebelus frumos si sanatos!
Pentru mada_mxm - nu am auzit ca alunele ar fi contraindicate. Si eu mai mananc din cand in cand (nu ca asta ar fi vreo dovada :D)

Relativ la nastere, eu as vrea natural.

Eugenia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Apropo de nasterea naturala vizavi de cezariana. Decizia este a voastra si trebuie sa o luati impreuna cu medicul. Nu va luati dupa ce spune mama/prietena/vecina/sotzul ca nu ei sunt acolo la nastere. Oricat ar fi de bine intentionati, doua nasteri nu seamana una cu cealalta, nici macar la aceeasi persoana. Faptul ca lui X i-a fost mai bine asa iar lui Y altfel nu inseamna absolut nimic. Fiecare organism este unic... Cititi, informati-va, intrebati despre experiente daca va ajuta, dar in final ganditi-va ca in primul rand este vorba de voi si de organismul vostru...

Mergi la inceput