Sezatoarea canadiana (47)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Ira
...se platesc firma si fitzele.

Ok, asta e fitza mea, nu ma urca in masina chinezeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Aviz amatorilor de cumparat masini:

http://www.apa.ca/template.asp?DocID=117

Eu am folosit cu mare succes servicul lor (APA = asociatia protectiei automobilistilor). Pt suma de 65$ + taxe primesti pretul pe care-l plateste dealerul pt marca si modelul care te intereseaza, pret care in general este cam cu 3000$ sub ce afiseaza ei, deci macar stii care este marja lor.
Tot ei iti dau si adrese de dealeri cu care ei fac afacere si cu care au pre-negociat preturi de masini, in general intre 800-1000$ peste pretul pe care ei l-au platit.

Acum tu poti sa iei pretul pre-negociat si sa mai vezi citiva dealeri sa vezi ce preturi iti ofera. Trebuie sa le spui ca ai deja acest pret garantat ca sa nu-ti pierzi vremea cu ei. Unii nu te cred si nici nu vor sa stea de vorba cu tine, altii mai lasa 100$ din pret. Cica e bine sa te duci la sfirsit de luna ca sint mai "flaminzi"
sa-si faca cota si lasa mai usor din pret. N-am testat teoria asta.

Trebuie sa stii ce vrei si sa nu te lasi induioasata de nu stiu ce optiuni (unde se pare ca au o marja f mare si le promoveaza la maxim) de care nu ai avea nevoie. Te mai ameteste cu ce culoare vrei si carpete cind astea sint de discutat la sfirsit dupa ce ai stabilit pretul, caci pretul este acelasi indiferent de culoare .

Nu te lasa intimidata de vesnica intrebare "citi sinteti dispus sa platiti pe luna" caci ei stiu ca asta te "doare". Un sales man smecher se joaca cu down-payement si numarul de luni ca sa iti faca rata mai mica pe luna dar iti da un pret mai mare pe masina.

Deci tu ii spui "acum negociem pretul masinii, finantarea mai tirziu...".

Cei de la APA au multe sfaturi bune asa ca eu zic ca investitia de 65$ este mai mult decit rentabila. Pt cei carora nu le place sa negocieze, este o varianta fara stress.

Mult succes,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

quote:
Originally posted by Ira

Banuiesc ca la Honda aia Fit 2007 care ma bantuie sa nu sara asigurarea de 100 pe luna, cam asa estimez eu, mai ales ca-i mica...

Nu ca as vrea sa-ti spulber visele , Ira draga , dar noi platim 100 pe luna la un Ford Focus din 2002. Fiind luata in rate a trebuit sa o asiguram Full ( de ambele parti). E cea mai buna rata care am gasit-o. Bineinteles ca conteaza mult istoria soferului( cine o va conduce).

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mihaela, merci de sfaturi.....tare avantajoasa meseria asta, de dealer....chiar ma intreb de ce aici, in Canada, nu se poate cumpara masina direct din fabrica, ca in Ro...intermediarii astia chiar castiga atatea mii de $ fara sa faca nimic ?

Claudia, este foarte posibil sa ai dreptate. Acum l-am intrebat pe Sibin si mi-a zis ca la Crysler platim 35$, si nu 20, asa cum scrisesem.

Noi ne-am decis sa ne cumparam totusi toyota echo la vreo 2-3 ani...nu e chiar atat de urata, insa e foarte economica si trainica, aspecte care ne intereseaza mult mai mult....acum ramane sa gasim timp de alergat dupa dealeri si APA si toate cele....

...cat despre intalnire, o rog pe Nelia sa ia initiativa. La mine urmeaza o saptamana foarte aglomerata si nu stiu daca o sa mai am timp sa deschid calculatorul. Propun varianta cu votul, atat in ceeace priveste locul, cat si data. Eu as dori sa ne vedem la o café, dar intr-un loc unde sa ne si putem elibera de copii, ca asa, in parc, ma cam stresez cu Sofie....trebuie sa alerg dupa ea si nu ma pot bucura in liniste de eveniment....

Nu va surade varianta cu fara sot/ copii? Sa iesim ca fetele ? Mai ales ca se apropie ziua noastra...Oricum, ultima intalnide DC a fost semi-fiasco....fiecare alerga in toate partile dupa copilul personal si...n-am inteles nimic din intalnire...

O saptamana in forta tuturor, irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

da'ce-mi mai suride o intilnire fara plozi! numai mari'ului meu cred ca nu

noi platim asigurare 74 cad#luna total pe doua masini, dintre care una full, am gasit o firma (Assurance Nationale) care a tinut cont de vechimea carnetelor din Ro.

fetelor, ati vazut chatul, e misto, dar pustiu.

o saptamana buna,

Ana

http://community.webshots.com/user/pozemontreal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sincer, mie nu-mi prea convine o intilnire fara plozi... ca e DC, adica desprecopii si vreau sa vad si plozii. Si daca va fi pe 3 iunie, data initiala, nici nu as putea, ca sotul e plecat si nu am cu cine sa las fetele, Si ar mai fi si Tudora, care e atirnata inca de titza... Dar mi-ar conveni asa:
– sa nu fie pe 3 iunie, ca sa am sotu' cu mine;
– sa venim toti, intilnirea sa fie intr-un parca, care are o terasa sau o cafenea sau care este linga asa ceva;
– noi, fetele, sa stam de vorba la o cafea, ca niste doamne ce sintem, iar ei, barbatii, sa alerge dupa plozi, ca niste domni ce sint... sa e ne lase sa birfim in voie. Pot si ei sa discute printre picaturi...
Nu le spunem ca vrem sa facem asta, dar le propunem la fata locului... adica nici macar, ne cumparam cite o cafea si ne asezam la masa si ii rugam, cu zimbetul pe buze si pe un ton cit se poate de tandru, sa uite un pic dupa copii pina mai schimbam si noi o vorba. Ce spuneti? Va convine planul meu?

Deci, daca e pe 3 iunie, nu putem sa facem asta, ca eu sint cu copiii de git. Si e musai sa fie un parc sau un loc de joaca, daca se poate in aer liber si unde se poate ajunge cu un mijloc de transport. Daca e in alta zi, atunci... am glumit doar pe jumatate in planul de mai sus.

Si acum pe bune... Mie mi-ar placea sa fie o intilnire adevarata, de prieteni, adica sa mergem intr-un loc unde se poate si minca, cu gratar sau fara, cu mici sau fara, dar musai cu bere. Putem sa ne propunem sa luam prinzul la iarba verde si ne aducem ce am fi mincat la prinz acasa. Facem o masa mare, mincam, apoi in grupuri de cite doi sau zece putem sta de vorba, in timp ce, cu schimbul, sintem cu ochii pe copii. Astept sugestii si data propusa de fiecare. Nu fac lista, in momentul in care se hotaraste data convenabila la cei mai multi, trecem la locul faptei, de acolo la accesorii... si gata, ne intilnim. Daca discutam prea mult, sigur ne prinde iarna... Asteeeept!!!

P.S. Daca nu se poate in Montreal, atunci mergem in Toronto la picnic, acolo ar fi si data si locul deja fixate! Si am fi multi, multi... Si asa eu nu am vazut Toronto si imprejurimile si nu gasesc motiv plauzibil ca sa o fac!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Nelia, ce idee buna, veniti la Toronto. Numa' ca aici nu se poate cu bere in parc, mare pericol, trec aia de la administratia parcului sa se uite la oamneni daca par prea veseli ...

Scuze ca n-am pus link-ul cu parcul, dar nu-l am inca.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

Ira,

eu nu mi-as da masina draga de ea, dar troacalui barbatu'miu, adica neonul lui e pe duca (oricum a facut 100.000km, cumprata cu 2000 cad in 2003), si am stabilit ca ia el mazda pentru ca nu consuma mult,si imi cumpara mie altceva.

fetelor, ati fost careva la CAVALIA, este acum in Laval si am merge, dar nu stiu daca plodu'rezista nemiscat pe scaun, cit dureaza spectacolul si daca se merita.

.........

Ana, nu stiu cum e Cavalia, dar eu am fost anul trecut la Cirque du Soleil, in Vieux Port. Spectacolul in sine a fost bun, nu exceptional cum ii faceau ei reclama, dar a fost organizat in niste corturi mari, iar scaunele extraordinar de inghesuite. Am avut pulpele lipite de cel din dreapta, mai rau decit de sotul meu care era in stinga. daca te apuca vreun pipi, uita...ridici tot rindul ca sa poti iesi. Eu numai ca sa imi dau jos jeaca de blugi a trebuit sa ma ridic si sa fiu atenta sa nu bag miinile prin ochii cuiva.

Si sincer nici spectacolul nu a meritat 100$/persoana.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
adica desprecopii si vreau sa vad si plozii

despre, bre, nu cu. Ca daca venim cu, nu mai putem despre. Cat despre vazut, nu-i vedem zilnic ? In cazuri extreme se pot aduce si poze in portofel. Deci io, daca pot, vin fara. Ca la alergat dupa Sofie in parc sunt deja experta, mi-am luat diploma, am absolvit. Vreau concediu.

quote:
atirnata inca de tzitza.....dar musai cu bere

Apai o sa ne invidieze ontarienii total. Aici e permis sa bei bere la vedere in parc si cu copilu' agatat de tatza. Nu zi de 2 ori ca s-ar putea sa te si credem.

quote:
Deci, daca e pe 3 iunie, nu putem sa facem asta, ca eu sint cu copiii de git

Ok, deci intalnirea e sambata pe 10 iunie, ora 12, in Parcul Jean Drapeau, la iesirea din statia de metro.....data si locatia raman relativ fixe, ca altfel nu ne mai intelegem om cu pom.....contestatiile se fac numai alaturate de alte propuneri viabile, si se primesc cu mare drag. In Jean Drapeau sunt terase, e lac, sunt mese, muzica, banci, etc, etc. Daca chefuim 2 zile, o sa dea si Bon Jovi peste noi, ca are concert pe ringul acela de la Belvedere.

Pentru parcare, 10 $ pe zi, aici http://www.parcjeandrapeau.com/acces/stationnement.asp , dar se poate parca si gratis, am reusit noi.

Harta e aici : http://www.parcjeandrapeau.com/acces/cartes.asp , metro e direct.

Ma scuzatz ca am postat atat de categoric, dar nu vreau sa ne apuce sfanta Maria precurata pana ne decidem. Nici macar noi nu stim daca venim, dar o locatie si o zi trebuiau date pentru cei 5 ani DC. Cat despre accesorii de gen mancare/suculetze/fructe....fiecare aduce ce vrea. Eu vreau doar sa beau o cafea si sa va vad. Sper sa reusesc si sa ajung.

quote:
ne cumparam cite o cafea ...Va convine planul meu?

DA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, eu sint de acord, si cu data, si cu locatia, si cu restul... Cu ora am o mica problema, ca Agata are dans de la 10.30 pina la 11.30 la George Vanier, dar cred ca ajungem intr-o jumatate de ora. Hai sa vedem cine se incumeta! Si daca nu caram mincare, nu e nici o problema. Ajunge si o cafea... si un pahar de vorba. Numai sa stim, sa nu salivam pe acolo, mai ales Agata, uitindu-ne la prinzul vostru. Am glumit cu berea, cred ca nici aici nu ai voie sa bei in locuri publice, asa pe fata. Dar cu titza n-am glumit, dar am capatat o dexteritate ca nu vede nimeni cind satisfac copchilu'. Si nici cu trasu' barbatilor in piept nu prea am glumit!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput