Sezatoarea canadiana (47)
Raspunsuri - Pagina 15
Daiopri spune:
Buna tuturor.
Dar cand aveti voi timp sa duceti copii la atatea activitati? Ca noi l-am dus in toamna la un curs de inot si numai ce ne rupeam picoarele (cauciucurile) pe drumuri sa ajungem la timp.
Ma gandesc si eu sa incep seria urmatoare de inot dar doar sa il duc sambata, ca altfel nu facem fata. Nelia, sunt cursuri de gimnastica la varste asa mici? Ca al meu tare mai vrea sa fie intins :)
Parpalak, nu iti fa griji ca noi suntem aia care nu facem chiar nimic cu copilul.
Despre discutiile aprinse, de multe ori am facut mari eforturi sa nu scriu. Urmaresc mereu subiectul asta, si ceea ce pot sa spun ca apare mereu (indiferent de subiecte) e Ira (si candva era si Mona_B) de o parte si restul de cealalta parte. Oare de ce? Nu mai are rost sa zic de ce...
Probabil ca ele au fost nascute aici si superadaptate la viata asta, si reincarnate in Ro. Dar timpul vindeca totul....(ceilalti stiu de ce:))
Numai bine
parpalak spune:
Aoleu, inseamna ca nu mi se pare, ci chiar sintem singurii fara activitati! Unde le bagati voi relativ la masa de seara? Paul e cam flamind cind vine de la gradi, si dupa ce-i dau sa manince e cam tirziu sa ne-apucam de inot sau gimnastica. Sau sa-i dau un snack, apoi activitati, apoi cina chiar inainte de culcare? Voi cum faceti?
nelia, mama, sa-nteleg ca tre sa ma las de munca? (nici nu-i o idee asa de rea, in fond) Cind ai timp sa le faci pe toate??? Da' mi-ai dat o idee buna, o sa plec la "pescuit" de activitati prin zona.
Cricor, asa-i, zimbetu' nu-i obligatoriu la profesori, pe de alta parte tine de pedagogie sa-l convinga pe copil, nu sa-l constringa. Asa ca poate are si puiul tau dreptate pe undeva. (Si zic asa, ca noi inca nu ne-am confruntat cu problema... ) Si oricum, sint de parere ca sa-ti dai seama cine/ce-ti place si ce nu, e un lucru important pe care sa-l stii despre tine. Si bravo lui c-a gasit workaround cu vorbitul limbii Acuma serios vorbind, el are vreo idee despre cum s-ar putea rezolva problema? Ai incercat s-o negociezi p-aia cum ca daca face bine la inot scapa repede de tanti aia de care nu-i place? Erin a ramas la grupa de incapatori sau cum a fost?
Alta acum: ai vostri vorbesc romaneste cu voi (parintii)? Noi vorbim asa: in public, engleza, in casa, romaneste. La gradi, evident, engleza. Pe romaneste Paul pina acu zice doar 'mneata' si 'suc', in rest pastreaza tacerea! Acu vreo luna ne-am contrazis vreo juma de ceas pe subiectul nasture-button, unde pina la urma a ramas ca el.. Adica si pe spanioleste numara cu Dora, dar romana sub nici o forma nu vrea!
danro, mie mi se pare extraordinar cum a reusit Trudeau sa faca din Canada ce-i acuma.. Absolut toate natiile pamintului, care reusesc sa-si lase acasa razboaiele seculare si sa vina aici si sa puna mina sa munceasca si sa se macar ignore daca nu pupe cu vecinul, pe care, juma de glob mai incolo l-ar fi injunghiat cit ai zice peste!
Iar Quebecul e tare fain - in afara de sosele, unde acu 8 ani, cind am fost ultima data, ma rugam sa-mi crape masina inainte sa mi se dizloce rinichii . Si-avem si noi in Toronto o zona unde mergi, te intersectezi c-o strada, mai mergi un pic si iar te intersectezi cu aceeasi strada stil zona crepusculara.. (pe la Dupont, Davenport spre Avenue Road).
Cit despre monopol de pareri, da, d-aia am plecat din Romania, in fond! In fond, d-aia o criticam pe Ira, ca-i d-a noastra si ne pasa.
edit: Daiopri, pai abia ai zis ca ati fost la inot, noi chiar n-am fost la nimica-nimicuta! Si-mi pare rau s-aud ca-s asa multe probleme pe subiectul asta. Eu continui sa-mi imaginez ca putem discuta normal, prieteneste si civilizat cu totii aicea - nu ca n-as avea chef de cearta - de cite ori suna un telemarcheter am prilejul sa mi-o exersez!
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
DanaMario spune:
Parpalak trebuie sa fie si la tine ceva asemanator
in Toronto gasesti in "Toronto FUN Guides"
foarte multe activitati http://www.toronto.ca/parks/torontofun/index.htm
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
Cricor spune:
Eu am timp de activitati ca am program de uzina, desi nu-i uzina (mai vorbiti cu mine, da?? :)_). Adica muncesc de la 7:30 la 4, singura mi l-am ales ca sa am timp de copil. La 5 maxim sunt acasa. Copilul e acasa la ora aia ca el merge doar la junior kindergarten (e mama la mine momentan). La activitati mergem de la 6 sau de la 7, de obicei ii iau un biscuite cu mine si apa neaparat. Al meu e cam puturos, sau am eu sindromul "soccer mom", ca eu l-as duce la mai multe, dar nu poate la mai mult de 2 pe saptamana ca el "vrea sa stea si acasa". Stiti cum e, ca ne refulam in copii. Ai mei nu m-au dat la nimic din proprie initiativa, pentru tot a trebuit sa duc munca de lamurire cu ei. Eu l-as duce pe Luca peste tot, dar nu prea vrea...
Parpalak, n-am gasit solutia cu profesoara, pur si simplu n-am mai fost. A fost si cam bolnav... Erin a fost "avansata" la copii mai mari si mai priceputi in ale inotului. Cand mergea la ea asta iarna, si bolnav tragea de mine sa-l duc.
M-a amuzat si pe mine la inceput workaround-ul cu engleza, dar asta e a doua oara cand il foloseste si vad ca mai are tentative cu mine uneori... Prima data a reusit s-o convinga pe profesoara la scola timp de cateva saptamani ca nu intelegea cand i se spunea sa stranga jucariile. Noi vorbim in romana cu el aproape tot timpul. Vorbim in engleza cand suntem in scoala, la medic si cand e de fata o persoana vorbitoare de engleza (care face parte din grup). El vorbeste romana foarte bine, mai bine decat engleza deci nu sunt probleme.
Discutiile aprinse cred ca sunt inevitabile. Noi avem niste prieteni foarte buni care au stat ani de zile in Quebec City. Tot timpul ajungeam la discutii foarte aprinse cu comparatii intre Quebec si Ontario. Acum s-au mutat in Ontario, sper sa ne linistim, desi aveau si discutiile alea farmecul lor. Acum e drept ca discutiile de pe forum sunt mai mult rautacioase decat aprinse...
Edit: Am uitat sa zic, marea lui pasiune ramane bicicleta pe care o clarareste zilnic, asa ca umblu dupa el pe toate strazile, prin toate parcurile si diversi coclauri. Mai nou imi tot zice ca el vrea un scuter cand se face mare (mare la el inseamna 7 ani)...
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
nelia spune:
Eu nu lucrez! De aia am timp! Vorba vine, ca trag de mine cum nu trag de Agata, care ar vrea sa se duca peste tot. Tot ii place si n-ar mai pleca de acolo. N-a spus o data ca nu vrea sa mearga! Dar o duc de cele mai multe ori fara masina, daca nu e sotul acasa si mai am si un bebelus cu mine. Acum am noroc, ca Agata a crescut si sta singura la activitati, mai putin la piscina. Dar pina la 4 ani trebuia sa fac si eu cu ea... tot. Si eu sint cit malul! Acum totul e sa ajung la timp acolo, o schimb, intra in sala, iar eu ma ocup linistita de bebe. Daca am noroc si prind un somnic de-al Tudorei cit timp Agata e intr-o activitate, am si eu timp de o cafea si de aruncat un ochi pe un ziar sau de stat de vorba cu ceilalti parinti. Gimnastica se face de la 18 luni, cea creativa, de initiere. Agata avea patinaj (acum e vacanta) vineri seara, dans simbata dimineata, gimnastica duminica. La piscina merge la baie libera de cite ori avem ocazia, in general cam de doua ori pe saptamina. Pina acum a fost bine, dar din toamna nu stiu cum le vom face pe toate. Tati are si el kendo de trei ori pe saptamina, va avea si o seara de curs. Iar eu intru la scoala, nu voi mai fi libera. Vom vedea, vor fi mai putine probabil, dar care sa ne atraga. Deocamdata avem acea activitate la scoala chinezeasca si eu Tai-chi simbata la prinz (platita deja), probabil ca va avea vineri patinaj si duminica cursul de inot. Si inca o ora de dans cindva in timpul saptaminii, de la 6 la 7. Dar mai sint atitea de facut. Vreau si eu aerobica, Tudora ar trebui si ea sa mearga la piscina, Agata mai vrea si desen... Adevarul este ca ne place mult sa iesim si sa facem ceva. Eu cel putin, simt ca traiesc, chiar daca un timp nu prea am facut nimic personal, dar ceea ce fac pentru Agata e si pentru mine un pic.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Caroline spune:
Dragele mele canadience, eu am o obsesie (numai una? ).
Imi place sa am asternuturile albe, apretate, calcate si stralucitoare. Problema mea este ca tinandu-le in dulap, si-au schimbat culoarea. Au o tenta galbuie, mai ales in locurile in care au fost impachetate. Ati gasit voi vre-o solutie care sa le albeasca si daca se poate sa nu le deterioreze. Uneori ma gandeam ca le-as putea revopsi in alb, dar cu ce?
Mona_B spune:
Despre discutiile aprinse, de multe ori am facut mari eforturi sa nu scriu. Urmaresc mereu subiectul asta, si ceea ce pot sa spun ca apare mereu (indiferent de subiecte) e Ira (si candva era si Mona_B) de o parte si restul de cealalta parte. Oare de ce? Nu mai are rost sa zic de ce...
Probabil ca ele au fost nascute aici si superadaptate la viata asta, si reincarnate in Ro. Dar timpul vindeca totul....(ceilalti stiu de ce:))
Numai bine
[/quote]Hello Daiopri,
As aprecia daca ti-ai pastra opiniile despre mine in agenda personala. Ca eu m-am adaptat aici au ba nu-ti da tie ori altcuiva dreptul la ironii...nu ma cunosti, asa ca abtine-te de la comentarii la adresa mea, OK? ori ne-am intersectat cumva pe forum si ai ramas cu un gust amar?
Oricum am treburi mult mai importante decat sa improsc venin pe forumuri si sa combat cu disperare ori sa atac pe cei ce sunt altfel decat mine, insa am intrat sa mai citesc pe-aici crezand ca gasesc discutii interesante si mi-am vazut numele in turma oilor negre.
Hai salut si nu ma astept sa tii cont de mesajul meu.
clau07 spune:
Cornelia, Te admir ca ai timp sa faci atatea activitati cu Tudora. Eu nu am inceput inca sa o duc pe Alexandra. Dar in vara asta as vrea sa incep cu inotul la bazin. Langa noi este o piscina unde se fac cursuri pentru copii. Nu stiu de la ce varsta dar ma voi interesa. Si va trebui sa fie dupa 18 seara ca sa ajung de la servici, sau sambata program liber.
Corina, referitor la pasiunea fiiului tau : bicicleta vreau sa spun ca Alexandra e inebunita dupa biciclete. Anu' asta i-am luat si ei una, si deocamdata o impingem noi pana va invata ea ca sa pedaleze. La inceput nu vroia sa se mai dea jos de pe ea. Cu greu am convins-o ca bicicleta nu o bagam in casa, ea trebuie sa stea in garaj cu masina.
Referitor la intalnire: daca ramane valabil pe 10 iunie, noi avem programata atunci o alta intalneala : e ziua lui Alexandra si Vreau sa organizez ceva special. Inca nu stiu unde vom iesi dar nu vreau sa o fac acasa, si nici la Mc Donald nu-mi place. Voi ce idei ati avea pentru aniversare copil de doi ani? As prefera sa fie un loc de joaca in apropiere.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
Mona_B spune:
Corina, ne mai auzim la telefon curand!
Cat despre intalnire, thanks but no!
Faptul ca suntem diferiti si avem stiluri de viata diferite, ne situeaza automat in tabere adverse, in opinia unora, si de aici intepaturile de rigoare. Prefer sa ma tin departe de asemenea persoane.
Insa o intalnire cu tine mi-ar face oricand placere!tinem legatura,
Mona
Cricor spune:
Mai Mona, m-ai si speriat cand ti-am citit mesajul (pe sarite ca asa citesc eu), ma gandeam ce-oi fi scris de te-am suparat. Stii cata lume o sa vina la acel picnic? Cu zecile. E un picnic organizat pentru copii de 1 iunie, vin o gramada de romani, nu este o intalnire a celor care activeaza pe DC. Eu zic sa vii, ne vedem, mai schimbam o vorba, nu vezi ca altfel nu reusim deloc? Ce-mi place mie la picnicul asta e ca ma reintalnesc cu oameni pe care nu-i vad decat cu ocazia asta, si avem atatea sa ne spunem... Anul trecut am cunoscut-o pe Daisy si pe Andreea (copilul zvarluga care n-a stat locului o secunda), acum ele sunt in Calgary... parca nici nu-mi vine sa cred.
Scuze pentru aseara, Luca a continuat seria de varsaturi din 15 in 15 minute pana pe la 12 cand a adormit epuizat.
Eu m-am saturat de virusii astia cu care apare de la scoala, nu se mai termina, tot timpul are cate ceva: ba tuseste, ba ii curge nasul (asta e in top), ba are un ochi rosu, acum cu stomacul...of. La voi (cele cu copii inregimentati) e la fel?
Corina
48