Sezatoarea canadiana (47)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Mai eu sper sa scapam odata de mania asta a persecutiei si de complexul "cine nu-i ca/cu noi e impotriva noastra". Cu rabdare si timp ni se vor estompa si proastele obiceiuri de acasa. Eu inca ma surprind cu mana pe portofel in locuri aglomerate
Trebuie sa acceptam cu placere ca exista gusturi diferite si conceptii diferite, ca unuia ii place "clasic" altuia 69, Unul cu sotia altul cu amanta/ul, unuia Quebecul altuia Ontario, altuia Mexic .... mooama ca-mi facui pofta... o saptamana all inclusiv la Cancun....... maine as pleca.. ma apuca febra sotul e plecat in California o saptamana si eu stau aici la servici ca fraiera

Pup all of you
Caro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
dar 'francezii' imi par cam in neregula. Prefer puritanisumul societatii engleze.

Giani, daca spuneai ca in On sunt taxe mai mici, salaii mai mari, etc, nu te intrebam nimic. Dar ce te-a facut sa afirmi ca francezii iti par in neregula ? Asta e o afirmatie f generala, si nicidecum nu a atins latura economica, banii, mai exact, asa cum ai fi vrut tu.

Da, Ontario e mai bogat, toata lumea stie asta, dar asta nu-i face pe francezi in neregula. Mie mi se par f in regula, am cunoscut suficient de multi. In plus, singurii de la care am simtit rasism si superioritate, sunt englezii. Asta e doar experienta noastra. La serviciu la sotul meu e o englezoaica la telefon, care, saptamana trecuta, dupa ce a avut o conversatie in fr., a zis in gura mare in birou : stupid french woman. Fara jena. Pe noi quebecoisii ne-au ajutat in f multe cazuri, incepand cu cursuri, explicatii, recomandari, si terminand chiar si cu bani.

Parpalax, incearca un ceai de tei mami, are efect calmant. Ma ingrijoreaza felul in care te consumi, ia-o incetisor, ca nu s-a terminat subiectul cu Canada la nr. 47....si in ritmul asta...iti mai dau nervi de vreo 2-3 numere. Hai, mai rezista macar pana la editia aniversara cu nr. 50...Daca nu poti sa-ti sustii argumentele....de ce ataci si jignesti ? Reciteste-ti scrierile, din 2 in 2 postari te legi de mine...fix ca Danro, care posteaza venin de 3 ori pe an dupa care incarca la baterii luni de zile....pai e frumos ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

La snobismul de care dai dovada,nu ma mai mira nimic la tine.A inceput si lumea sa te cunoasca mai bine pe aici pe forum.
Da cu Andre Boisclaire cum e ca ,ca n-am auzit?Ala puritan,nu gluma.
Francezii au fost si vor ramane c...e intotdeauna,englezii au fost si vor ramane superiori,for ever.
Dar,cred ca nici istoria Quebecului nu o cunosti,doar aere de snoaba,asa ai fost si asa vei ramane mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ira Giani nu trebuie sa-ti dea tie socoteala de ce i se par francezii in neregula, si nu tu trebuie sa-i aprobi parerile. Si nu e locul tau sa-i explici ei ce-a vrut sa spuna

In afara de cearta intretinuta de Ira, pe topicul asta nu se prea mai discuta mare lucru. Dar se pare ca avem pareri diferite despre cine jigneste pe cine, asa ca ce-ar fi sa chemam arbitraj?

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Mersi Anca Stroe, eu bintui de mult pe forumul asta, ce-i drept intru mai rar la sectiunea Quebec ori Canada ori cum s-o fi chemind, ca nu prea ma intereseaza, dar azi chiar m-am plictisit de-a binelea la serviciu. S-apoi o admir pe Ira, ca e fata desteapta, si cu simtu' umorului, da' pina la Quebec. Apoi ce zic quebecosii, ca din cauza emigrantilor au pierdut ei in '93, ori cind o fi fost, referendumul cu separarea, ca emigrantii is mai quebecosi decit ei quebecosii. Ontario e o provincie bogata mai degraba managementului mult mai bun decit a Quebecului, Quebecul e mult mai avantajat de resurse si industrie. Da' ce ma doare pe mine de generalitati, bine sa ne fie, la toata lumea. Acu' o intrebare, am auzit ca cica s-ar mai practica munca la negru p-acolo, adeca unii iau welfare, si la negru au vo doo trei joburi si uite asa iese de un salariu chiar bun, da' nu prea cred, cum naiba, legea e lege pentru toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Va reamintesc ca acest forum este dotat cu regulament,care chiar daca este pus la colt,micu' de el,trebuie totusi respectat!Una dintre reguli este polemica civilizata!Ceea ce-am citit eu ultimele pagini (pentru ca da,mi-am facut timp sa citesc tot capitolul),numai civilizat nu se numeste!
Ira,indiferent de animozitatile existente intre tine si alt coleg de forum,cred ca esti capabila sa gasesti o cale mai potrivita de a combate!Chiar daca spui ca parpalak te urmareste/provoaca(?!),nu e cazul sa-i raspunzi "la misto" si cu aluzii personale de prost gust (ex. cea cu mustele);din tot ce-am citit,ea a mentinut,totusi,un ton decent!la fel in ce-l priveste pe Danro!
Danro,Ira te-a "complimentat" si pe tine...Totusi nu e cazul sa-i raspunzi cu aceeasi moneda!
In sfarsit....Va rog sa renuntati la maini in solduri si sa continuati discutia in limitele regulamentului!
Multam!

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Veve, !

Mamici cu copii prescolari, ce faceti vara cu ei, la ce activitati ii duceti? (nu neaparat vara).. De gen inot/balet/hochei/patinaj/summer camp (noi sintem cam mici de summer camp = n-am eu curaj sa-l trimit) - alte sporturi si activitati? Ca eu tot am impresia si senzatia ca noi sintem aia singurii care nu facem nimic...

Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

quote:
Originally posted by parpalak
[
Mamici cu copii prescolari, ce faceti vara cu ei, la ce activitati ii duceti? (nu neaparat vara).. De gen inot/balet/hochei/patinaj/summer camp (noi sintem cam mici de summer camp = n-am eu curaj sa-l trimit) - alte sporturi si activitati? Ca eu tot am impresia si senzatia ca noi sintem aia singurii care nu facem nimic...

Eu il duc pe al meu la inot si gimnastica. Adica mai bine zis il duceam ca i s-a schimbat profesoara de inot si mi s-a jelit ca el o vrea pe "Eriiiiin" si ca nu vrea la "aia noua" (noua copila de-l invata inot-ul). Deh, Erin era subtirica, frumusica, ii zambea tot timpul si din sweety nu-l scotea. Noua profesoara e un zdrahon de om, mai mare ca mine si vorbeste cu ei ca la armata. El a gasit solutia ideala si ultima oara i-a zis ca nu intelege ce-i spune ca el nu prea stie engleza(?!?!?!) Eu nu stiu cum sa-l conving ca-n viata nu facem numai ce ne place si nu toata lumea trebuie sa ne zambeasca.

Chiar copii vostri au chestia asta cu oamenii? Al meu daca nu-i place profesorul de la activitatea la care merge, refuza sa mai faca ceva. Pe mine ma ingrijoreaza, ca e posibil sa dea la scoala peste o profesoara de care sa nu-i placa, si atunci ce ma fac???

Iarna merge la patinaj si gimnastica. Mai mult ca-l trimit eu decat ca vrea el. Asa ca mai nou m-am hotarat sa nu-l mai inscriu la nimic, si astept sa ceara el. Eu imi amintesc si acum cum m-am rugat de mama sa-mi ia patine, si cat de mult le-am iubit. Lui, nici ca-i pasa.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Am inteles,cu tot respectul Veve.
Imi plac discutiile contradictorii (cu o "baza" solida),insa nu pot sa raman indiferent la monopolul parerilor unora.
Eu cred ,ca ptr. Ira, astia ar trebui sa-i acorde cetatenia quebecoisa,nu cea canadiana,tinind cont ca avea sange de quebecoisa, inainte de a calca in Quebec(nu, Canada).
Dar,atentie,ca orice pasare pe limba ei piere,spune una din multele noastre povete batranesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fratilor, eu chiar nu stiu de ce trebuie sa ne certam noi, romani si imigranti, pentru rufele murdare ale englezilor si francezilor. Fiecare societate, natie sau rasa are la baza individul. Si cum eu nu am vazut individ atingind perfectiunea – iar cei ce ating nu mai sint indivizi, sint genii sau au legatura cu divinitatea – eu zic ca discutia nu-si are rostul. Toti au bube, toti au parti bune si excelente. Eu traiesc in Montreal si prietenii mei (si nu am chiar putini, ca eu mi-s prietenoasa rau de tot si unde nu reusesc eu, o face Agata, care a cules toate natiile in repertoriul ei de prieteni) sint si quebecosi francezi si quebecosi englezi (chiar, de ce-i numiti pe francezi quebecosi si pe englezii nascuti aici nu... sa stiti ca nici ei nu o fac, in ciuda divergentelor – in toate discutiile mele cu ei, denumirile sint quebecosi francezi si quebecosi englezi), si francezi si englezi get-beget, si greci, si italieni, si arabi, si africani, chiar si tailandezi si haitieni... nu mai spun de cei de origine hispanica. Acum m-am incapatinat sa cunosc un autohton, mi-ar placea enorm sa am macar un prieten printre ei, sa aflu de la sursa despre ei. Si nici ei nu se vad perfecti, de ce trebuie sa-i vedem noi!?! Si sa ne si mai certam pentru asta... Intimplarea a facut sa ma invirt aici in Montreal, mai mult printre englezi si ai mei la fel. Sigur exista diferente si as putea sa spun ca parca as zice ca-mi plac un pic mai mult englezii, dar atunci ma gindesc la cei citiva prieteni quebecosi, la vecinii de sus care ne-au ajutat mult, la fostii vecini de jos pe care i-am batut in cap pina au plecat si apoi ne-au invitat la o cafea... si mi-e jena sa fac comparatii intre ei. Mie imi plac oamenii, daca sint oameni! Natia, rasa, religia, societatea, Quebec, Ontario, America si ce mai vreti voi, pentru mine sint notiuni abstracte sau niste denumiri pur si simplu, demne de trecut in dictionar sau in cartile de istorie, in absenta lor, a indivizilor. Si nu prea vad cum ai putea sa-i separi si sa-i compari, cel putin aici, in Canada, ei traiesc cot la cot cam peste tot. Gata, hai sa punem punct o data pentru totdeauna acestor discutii, ca zau ca nu-si au rostul. Am venit aici sa ne fie bine, nu sa le rezolvam problemele englezilor si francezilor.

Parpalak, Agata a facut si mai face inca pina in toamna, cind o vom intreba pe ea exact cu ce vrea sa continue: inot (de la 14 luni, cu asta a inceput, mai degraba balaceala, ca abia din toamna o vom da la un curs unde sa fie singura in piscina), gimnastica (de la 18 luni), patinaj (de la 4 ani), dans creativ (tot de la 4 ani). Merge cite o ora pe saptamina, la dorinta ei, nu am fortat-o niciodata, ii place, se simte bine, si-a facut prieteni, a fost in contact cu franceza tot timpul (ea vorbeste cursiv engleza, abia acum si-a dat drumul in franceza). Sint mai mult cursuri de initiere, joaca, distractie si de facut prieteni. Abia spre sfirsitul acestui an si mai ales din toamna va incepe mai serios, li se vor cere mai multe, de aceea si vreau sa-si aleaga. De fapt, a ales : vrea dans, patinaj, inot, chineza, spaniola si italiana, pian, desen si bricolaj... dar parca nici la gimnastica nu ar renunta si a auzit ea ca cineva, un baietel, face circ si ar vrea si ea. Iti dai seama, ca daca ar fi dupa ea, noi ceilalti trei ar trebui sa stam in chiloti in casa (daca ni-i i-am permite si pe aia!). Toate aceste cursuri sint din alea ieftine, abia din toamna as vrea sa incerc ceva privat sau semiprivat la patinaj, care se pare ca-i place totusi cel mai mult. Cauta site-ul oficial al arondismentului in care stai si eventual si ale celor din jur si vezi ce-ti ofera piscinele, patinoarele, bibliotecele, centrele comunitare...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput