Cat e de afectat puiul meu
Raspunsuri - Pagina 4
AB spune:
Ah s-am uitat Casandra.. risc schimband apartamentul sa ma trezesc si cu asigurarile sociale care sa-mi zica ca acum am spatiu, da nu-mi raman resurse.
Zau c-an chestia cu picioare lungi si patura mica... cum as trage-o raman descoperita undeva
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
voinea spune:
Parerea mea este ca trebuie sa iti iei o saptamana din concediul de odihna si sa stai cu bebe la bona acasa. Vezi daca si asa se mentine problema in prezenta bonei. Stai langa el, dar la-o pe ea sa-i dea sa manance, sa il schimbe.
Cred ca a fost brusca schimbarea, si poate ca lui nu ii place de ea pur si simplu, oricum la o varsta asa de mica pentru el treaba asta echivaleaza cu abandonul. Trebuie doiar sa se acomodeze la noul mediu.
Si daca iti iei concediu de odihna sau medical nu au voie sa te schimbe din post. Si uite asa impaci si capra si varza.
Adina si dragalasii ei
AB spune:
Ar fi bine de s-ar putea.... din pacate eu sunt prof la facultate. Concediu de odihna doar in vacanta studentilor. Singul permis oricand e cel de boala. Mai imi iau cate o zi, iar la bona acasa pot veni inopinat, dar ca sa o controlez.... vai de mine... ai gresit tara din pacate... as strasa-o.. si ma lasa ea.... cu acte-n regula!
eibi si ceata de pitigoi
pisi-pis spune:
Hai ca venim acum cu solutii fanteziste . Dar o camera legata la un calculator cu internet nu se poate? Poti sa-i spui bonei ca ti-e tare dor de puiul tau si ca vrei sa-l vezi in timpul zile. Poate ar inghiti pastila, ca la 900 €, ai cam avea dreptul...
AB spune:
pisi-pis why not... merita o incercare, nu?
eibi si ceata de pitigoi
ruxij spune:
Mai, eu cred ca asa e, il tine numai in scaunul ala de masa, sigur. La 10 luni invata sa mearga si e greu sa te tii dupa ei, cocosat. Asa il tinea soacra-mea pe Bogdan la 10 luni, o luna l-a tinut asa si suferea copilul meu si eu eram in pragul spitalului de nebuni. Pana la urma, dupa perioada de adaptare, groaznica, in care eram sigura ca o trimit inapoi acasa pe soacra, a inceput copilul sa mearga si l-a dat si ea jos din scaun. N-ai putea sa o intrebi pe nounou asta daca nu cumva il tine tot timpul in scaunul ala? Mai mult ca sigur asa face, copilul nu suporta sa fie constrans acolo, prizonier, la varsta asta ei trebuie sa cerceteze ce e in jur. Mi se pare cea mai dificila varsta, din punctul de vedere al celui ce ii ingrijeste. Zi-i frumos sa nu il mai tina in scaun, cred ca o platesti si ii poti spune ce vrei. Si daca nu vrea, oricum vrei sa o concediezi, dar e de incercat.
AB spune:
Ihim Lia asta crez si io...in plus asta mic paseste, se ridica. Si aici nu-i ca-n US mochetat... ntzz totu-i gresie au parchet.
Bun vorbarit cu Micha vine cu un saucer in brate din US ca aici nu-i :(( si poate asa schimbam ceva, nu doar discutam cu ea. Poate banii si mijloacele tehnice rezolva ceva...
Io daca-i zic sa-l ia din scaun s-atat cred nu gasesc nounou sa mi-l tina... era una pe care am schimbat-o si care n-avea un sa-mi tina pruncu decat pe paturica pe jos. Io i-am zis va cumparam noi tarc.. si tanti care cica era verificata de puericultrice mi-o trantit, nu merci ca-i strica aspectul sufrageriei
Nashpa rau e ca io is gica contra mentalitatii frantuzilor la crescutul copchiilor s-asta ma pune in defensiva. Adica nu vrea copilu lapte din prima ii dam iaurt ca merge din prima, nu incercam biberonul pana cand chiar ii e foame-foame. Zuu aici copilul e crescut ca sa nu incomodeze. Zau eram cu o tipa simpatica-n la malu marii, care are doi copii crescuti ok. Dracii ei s-a mea se pun pe bagat mainele-n nisip si ridicat nisipul. Nu era cald de tot si erau imbracati. Eu ii spun gazei, mami desenam in nisip, facem forme da nu ridicam nisipul asa, tipa calma ii trimite mai incolo.
Chatonel are Micha laptop s-un webcam nu-i mare branza... io sa am creier sa va cum propun asta... ca stii tu in ce tara ne aflam..tonu da muzichia
eibi si ceata de pitigoi
doruletz spune:
Hai sa-mi dau si io cu parerea ca tocmai am trecut prin aceleasi etape, adica am fost refuzati de cresa, n-am gasit asistenta maternala disponibila in imediata vecinatate (noi am cautat la o distanta de max 10 min de mers pe jos) etc.
Insa mai sunt si alte solutii, noi am ales 'garde partagée'. Asta inseamna o nounou care vine la domiciliu dar nu are grija doar de fetita mea ci de inca un baietel. Copiii stau o zi la noi, o zi la baietel acasa (in realitate stau 3 zile la noi si 2 zile la baietel) iar salariul nounou-ului il impartim intre cele 2 familii.
Salariul ei este SMIC-ul orar (salariul minim) adica 6.81€/ora. Orele in care ea sta cu amandoi copiii le impartim la doi, pentru restul, orele in care ramane doar cu unul singur fiecare familie plateste integral pentru ele. Concediul de odihna nu i-l platim insa in fiecare luna adaugam 10% la salariu in contul concediului legal.
Noi am folosit siteul bebe-annonce.com, am gasit familia baietelului, ei aveau deja si pe nounou. Pana acuma n-am avut nici o problema, singura mea "nemultumire" este aceea ca fetita mea pare sa se simta mult prea bine cu nounoul ei .
Incearca deasemenea sa te uiti la anunturile lipite prin farmaciile din cartier sau la micul supermarché din coltul strazii, astea sigur functioneaza mai bine ca internetul.
Si poate ca un pic de relaxare nu ar strica, parca prea totul e in negru si gri. Si nu-i totusi iadul pe pamant nici aici, mai supravietuiesc cate unii
Apropos de asta, as mai avea cateva cateva remarci:
1. Suma de 900€ / luna pentru assistente maternelle nu numai ca mi se pare exorbitanta dar nici nu sunt sigura ca e si legala. E adevarat exista un plafon minim (2.65€/ora) dar exista si unul maxim (vreo 5€/ora cred). In privinta asta cred ca Otilia o sa te lamureasca mai bine cand se intoarce din ro, ea are 2 agremente de asisstente maternelle, o vreme a primit la ea 2 copilasi. Din cate imi amintesc ea primea 20€/zi/copil si mamicile se vaitau ca e mult. Cam astea sunt preturile, ceva mai mult daca asistenta ii face si de mancare si asigura pampersii, poate inca un pic mai mult in orasele mari dar pana la 900€ pe luna e cale lunga.
Pe aici, asistentele pe care le gasisem noi cereau 600€/luna, forfait, adica suma fixa, cu mancarea lor si indiferent de cate ore sta copilul la ele/zi.
Nu stiu daca ai semnat deja contractul dar parerea mea e sa nici n-o faci pentru o astfel de suma!
E adevarat ca trebuie sa platesti concediul de odihna, de boala etc insa mie asta mi se pare normal, personal consider ca fiecare om care munceste are dreptul la concediul de odihna platit, concediu de boala (pe care oricum il plateste securitatea sociala si nu angajatorul) etc.
2. Nu exista asistenta maternala care sa aiba 5 sau 6 agremente, este exclus, maximul legal este de 3 si acelea se dau foarte greu. Nici la cresa o ingrijitoare nu are voie sa aiba mai mult de 3 copii in grija. Tot Otilia poate avea cate ceva de spus si aici, ea a avut probleme pentru al doilea agrement desi are o casa mare si super securizata. Deci daca o asistenta are in grija mai mult de 3 copii inseamna ca munceste la negru.
Iar daca s-ar putea ajunge la salarii de aproape 5000€ (900*5 copii) facand pe asistenta maternala, sigur ar fi plina lumea de ele nu ar fi atat de rare! Nu cred ca se imbogateste careva din asta.
Bafta sa gasesti 'perla rara'!
Mik spune:
Daca Doruletz vorbeste de bani : sper ca pentru nounou-ul actual (chiar daca e buna de dat la ciori) ai facut actele pentru CAF ca sa nu mai platesti cotizatiile patronale si sa ai dreptul la alocatia de nounou. uite link-ul cu site-ul : www.caf.fr.
Si Doruletz are dreptate, oficial suma platita pe zi nu trebuie sa depaseasca 2,5 SMIC-uri orare, dar in regiunile cu penurie de nounou si cu oameni cu bani salariul se plateste o parte oficial si cealalta parte la negru.
Alta solutie ar fi cineva la tine acasa (nu neaparat agreat) care sa se ocupe de copii si sa mai faca una-alta prin casa. Asta e mai greu de gasit (eu n-am gasit asa ceva). Daca ai nevoie, iti trimit nr meu de tel pe PM sau tu mi-l trimiti pe al tau si putem vorbi miine.
Mik.