Cat e de afectat puiul meu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Andreea, renunt la ilegalitati.:)) Ziceam si eu, cautam o solutie...
Pana la urma singura solutie e sa cauti alta nounou si sper din suflet ca vei gasi pe cineva pe care sa accepte baietelul si sa fie o femeie cumsecade. Tinem pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

M-ati omorat... da aveti si voi dreptate... fiecare-n felul ei...

,

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

AB, eu cred ca nu-i este bine...si eu am avut probleme cu fata mea, dar vorbea si-mi spunea la 2 ani si putin ca plange dupa mine nu ca o cearta bona. In schimb, dupa o saptamana de gradi a fost foarte rau. Daca ai pe cineva din ro care vrea sa vina la tine si ai si cond sa o tii nu ezita. Nu vine nici naiba sa te caute ca tu ii dai bani...
Nu sunt eu psiholoaga dar sigur puiului nu-i este bine, nu este numai supararea de separare de tine...
Va tin pumnii sa iesiti cu bine din situatia asta

victoria si minunea mea Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Tu cam ce parere ai de bona asa? Ti se pare o persoana ok? Mai are si alti copilasi sau macar are de gind sa ia si altzii? Ma gindesc eu asa ca daca plinge si acasa si e agitat sa nu cumva sa-l chinuie dintzisorii, nu stíu e o idee. Daca locul unde e, e ok, e in siguranta, adica ceva complet diferit ca vecina de sus eu una as opta pt siguranta copilului. Daca ai gasi inca o mamica cu un pui care are nevoie de nounou, asa si al tau ar avea partener de joaca acolo si ar trece timpul super, mai ales ca ei cresc rapid si incep sa se socializeze. Ei cresc se acomodeaza. Si eu am renuntat la un fel de nounou din asta aici ii zice tages mutter, acum 4 luni, pt ca am venit odata mai devreme si poarta la gradina era deschisa si un copilas scapase. A doua zi am platit si i-am zis pa.Dar in asemenea cazuri chiar nu fac nici un compromis, cind e vb de siguranta. Si sa stii ca tare greu mi-a fost sa gasesc alta, ca nici una nu e perfecta. Ba n-are gradina, ba e prea la strada si mi se pare gardutzul prea mic, ba are prea multi copii, ori alea bune aveau loc tocmai in iarna si tot asa, usor nu e. Ok bineiniteles copilul tre sa fie fericit cu nounou, insa tre sa fii sigura ca ea e problema si nu cumva dintzisorii de ex. Ca in perioada asta de 8-14 luni sunt mai miriitzi. De asta ma intreb de ce e si acasa agitat.la cealalta bona pe care am avut-o uneori mai plingea cind il lasam, stateam la usa si ascultam, dupa 3 minute termina, dar tot aveam si eu o inima albastra. Cind il intrebam vrei la bianca tot timpul zicea nein. Eii ce crezi tu, dupa o sapt de stat acasa, plingea ca vrea taman la Bianca:)) Ma gindeam ca totusi poate ii e dor de copii insa ne-am intilnit odata in market cu ea si s-a dus direct in bratele ei. Asa ca e tare greu sa faci o linie clara si sa te ghidezi dupa ei. Daca renunti la job si stai acasa si tot plinge atunci poate iti dai seama daca dintzii sunt problema sau nounou. Cum e in weekend de ex? Ca stii cum e cu astia mici, e normal, daca ii doare ceva, sau cind sunt mai mari si se mai lovesc sau se cearta de la jucarii, nah vor la mami, unde e mai bine pt ei decit acolo? Insa se obisnuiesc ei in timp, usor devin mai independenti. Ok al tau si mititel acum.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Andreea, n-ai sanse sa gasesti un loc pentru puiutul tau intr-o cresa din imprejurimile orasului. Zonele rurale sunt in general mai putin aglomerate, si poate ai sanse. Chiar de trebuie sa faci 10-15 km sa-l duci poate e mai convenabil decat sa-l lasi cu o persoana cu care nu se poate adapta. Doua saptamani e destul de mult, nu stiu, zic si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

AB, din pacate te inteleg foarte bine. Eu am avut-o pe mama in primele 3 luni dupa nastere, dupa aceea mi-am luat concediu fara plata si am stat 4 luni in Romania dupa care m-am intors in Franta si am inceput serviciul.
Intre timp am facut cerere de viza pentru un an pentru mama, dar mi-a fost refuzata.
Am facut cerere de cresa. In primavara nu aveau locuri, dar speram ca imi dau in toamna - eram pe lista de asteptare.
Cand m-am intors in Franta am luat-o din nou pe mama sa aiba grija de asta mica. Intre timp am cautat bona, dar nu am reusit sa gasesc (toate la care sunam nu aveau locuri). De la cresa m-au anuntat ca nu au locuri nici din toamna. Eram complet in pom. Pana la urma a mai stat mama catva timp pana mi-am aranjat treburile si m-am intors in Romania pentru cativa ani ca sa creasca fiica-mea!

Mi s-a parut solutia cea mai buna. In concediul parental nu puteam intra ca nu aveam 2 ani vechime la noul loc de munca si ca urmare nu imi era platit.

De la o alta prietena frantuzoaica am aflat ca ea a reusit sa aiba cresa, dar a sunat si trecut pe la primarie si cresa aproape zilnic, pana s-au saturat astia si i-au dat cresa. Desi era singura cu un copil i-au spus ca nu mai are prioritate ca sunt prea multe femei singure cu copii.

Nu poti sa stea 3 luni mama ta si 3 luni soacra pana gasiti o solutie mai buna ? Poate din 2007 nu mai e conditia asta cu 3 luni pentru romani si gasesti pe cineva care sa stea cu copilul.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

E in neregula total. Azi am fost la job putin cat sa iau de lucru acasa. Fii-miu a marait toata noaptea dar dimineata si-a intrat in ritm. Baut, mancat, de la 11 la 14 a sforait ca principele , acum e treaz a baut... si-l pregatesc de papa. Dinti a avut saptamana trecuta, acum au iesit mumos

Va raspund dupa ce-l hranesc si-mi trimit ceva de lucru pi mail.

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ce pot sa-ti spun e sa ai incredere in feelingul copilului; eu am schimbat doua gradinite si doua scoli, si dupa ce am tot "sapat" sa descopar cauzele, stiu sigur ca nu cu adaptarea copilului era cauza, cind au fost probleme;

bona aceea cine-stie cum se comporta cu el in lipsa voastra!!!

la prima gradinita, si foarte scumpa pe deasupra, (daca acum s-ar fi intimplat, si nu chiar la inceputul vietii canadiene, as fi mers cu reclamatiile pina-n stele)copilul meu(3 ani+) se trintea jos in urlete cind il lasam dimineata, ulterior am aflat ca una din educatoare (romance si directoarea si educatoarea-n cauza!) il trintea de gard, in curte, pe unul din copii, tocmai cind mamica se intorcea de la masina si a surprins faza; ca copii faceau otite-n draci datorita modului defectuos si neprofesional in care se ocupau de ei;
l-am scos de acolo si l-am tinut acasa o perioada, sotul a ales program de noapte ca sa ne putem descurca, a fost ca un cosmar; apoi am gasit loc la alta gradinita, total opusul, gradinita super-faina, cu personal de alta calitate, unde copilul s-a simtit bine.
prima scoala, in Montreal, a fost la fel, excelenta, la actuala, pina nu am facut plingere in scris peste tot si am adus toate organismele de protectie a copilului, comisia scolara, peste ei, a fost la fel, cu plinsete si urlete dimineata si refuz sa mearga, cu starea psihica generala a copilului, schimbata; (Tudor a fost tot timpul in gradinita, scoala, de stat, este un copil autist fara deficiente intelectuale, si fara probleme comportamentale, prietenos si deschis, deci nu a avut de-a face cu boala- doar ca sensibilitatea lui la oameni in general e mai puternica, si acum stiu ca atunci cind respinge pe cineva, persoana respectiva are o problema in comportamentul cu copii)

stiu ca nu vin cu solutii din pacate, vreau doar sa-ti spun, sa ai incredere in copil, si sa cauti neaparat o solutie sa-i schimbi bona, sau sa discuti cu ea, si diplomatic (aici functioneaza si "diplomatia" unei flori sau a unei cutii de ciocolata) s-o tragi de limba, si sa-i sugerezi sa schimbe si ea metodele putin- ca nu e o problema de adaptare a lui daca au trecut deja doua saptamani si nu s-a schimbat nimic, e o problema ce tine de compatibilitatea intre el si nounou aceea- de profesionalismul ei si modul in care se ocupa ea de copil.

bafta,

Ana

.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nu poti schimba apartamentul, ca sa ai unul un pic mai mare, pentru a indeplini conditiile legale de aducere a unei au-paire?

Mergi la inceput

Ufff o fost cumintel de-am si lucrat...

Il las cu mine pana luni.. sa se linisteasca complet. Si daca cand o vede pe nounou plange si-l gasesc iar ragusit si nervos.. adios... s-om vedea ce gasim in locul ei, daca gasim

Sanzi72 cine stie cunoaste.... mda din pacate sa zicem ca mama m-ar putea ajuta, desi ea inca lucreaza si pana nu o pot aduce sigur la mine, nu-mi vine sa risc sa o las fara slujba. Dar soacra disponibila n-am.

Pisi-pis din pacate nu prea tine faza cu imprejurimile. eu normal pot avea ore intre 8 si sase seara (ca-i pauza doua ore la pranz) si am de alergat sa-i recuperez pe amandoi. Nu vrei sa faci 10-15 km la ora sase cu doi maraind de foame.

Vik mda de asta eram fericita ca nounoul asta il platesc mai scump da n-aveam probleme de siguranta majore. Adica doar al meu plus al ei. Loc de joaca in cadrul rezidentei, departe de strada etc. Fata de tipa care sta deasupra mea de exemplu. Din pacate acasa o fost marait, dar cred ca a fost maraiala de peste zi, altfel n-a plans sau mai stiu eu ce. Nu stiu ce sa fac... parerea mea e ca n-are rabdare de el misunand si-l lasa mult timp in scaunul de masa sau vreo faza asemantoare, ca azi singura surpriza a fost sa-l vad ca se rasuceste si-si scoate picioarele din scaun..ori asta cere exercitiu... zic si io

Ana da..necazul e ca si eu cred in feelingul puiului meu.. as fi vrut sa evaluez unde se afla pe scara nemultumirii lui numai... pentru aici prea multe optiuni nu am si pentru o nemultumire medie, nu-mi pot permite sa dau cu toate de pamant.

Tango daca-ar vorbi.....

Casandra mda ar fi ideal... dar deocamdata nu-mi pot permite un apartament/casa cu patru dormitoare, langa job, langa gradi pentru fetitza. Pur si simplu nu mi-ar da nimeni. Chiria nu trebuie sa depaseasca 30% din resursele care-mi raman. Ori am inceput rata la locuinta noua in care ma voi muta in 2008 abia, suntem totusi doi si doi copii, iar sotul meu e plecat doua zile si are o cutiuta de chibrituri inchiriata acolo. In plus casele vin aici intr-un hal de jeg si deteriorare neimaginabil pt US de exemplu (ma refer locuinte in zone bune).. la actuala am muncit niste luni, in paralel cu job-urile. Horror!
Iar pentru locuinta m-am grait e adevarat, dar preturile cresc enorm si deja acum 5 ani ne puteam permite casa, iar acum doar apartament ce-i drept nou.

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput