Cat e de afectat puiul meu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Da mey Doruletz si Mik e prin CAF la plafonul maxim de plata 8-10 ore pe zi (functie de faptul ca am ore la amiaza sa nu) cand ar intra in paine, decamdata ne servim doar de jumatate de zi. Salariul este pentru full time si eu ii platesc 10 ore zilnic s-in fapt ma servesc doar 8 in medie..

In fine trec la limita de sus sa nu platesc eu si taxele patronale ca altfel puteam sta acasa din start ca la asa saler +charges mi-am consumat propriul salariu.

Mancarea e de la mine. Taxele se ajusteaza anual. Baremul fara costul de intretinere e aproape de 30, 28 aprox, dar peste cele opt ore platesti in ore sup. Si de Marseille la Aix cand am ore in DEA nici tornada sa ma fac nu pot ajunge prea repede. Iar pentru cazurile exceptionale nu am gasit doritori s-atunci sunt santajata evident. Dar asta-i alta discutie, ca nici una nu m-a lasat netaxata.

Stiu Doruletz ca supravietuieste lumea. Fata de ce poti avea in State, este exact termenul corect supravietuire[;-)].
Sunt cam dusa si la limita nervilor dupa cateva incercari soldate in rasu plansu, dar nu-s singura. Am un coleg tot asa doi copii puiul lui mic are 6 luni acum...si platesc doar cu putin mai putin dar in Marseille.

Mik trimit acus. Aix-ul evident se incadreaza in categoria amintita de tine. Sunt nu stiu cati care vin in vacante doar si castiga lumea de pe urma lor de n-are nevoie de altceva.

Legat de varianta ilegala, am dat sfoara-n tara si aiurea si n-am gasit.

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Doruletz sa stii ca m-am batut gandul reconversiei profesionale nici 800x5 nu-i de lepadat ca salariu. Nici un prof in sfarsit de cariera.
Si sunt convinsa ca sunt oameni de treaba multi, dar foarte multi sunt comozi. Mamica americana clasica cu plozii in jur alergati la dans, pian s-alte dracii cu munca de dimineata pana seara, fara notiunea de as trai viata intr-o mare masura si pentru ea... nu este imaginea tipica in Franta. S-apoi is biased.

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

andreea, nu te incurajez pe drumul reconvesiei, mi s-ar parea extrem de dificil sa gasesti 5 mamici dispuse sa-ti plateasca 800€. Stai ca vine Otilia sa-ti povesteasca ea cum s-a "imbogatit" din practicarea meseriei de asistente. n-am inteles pana la urma cum s-a ajuns la suma de 900€ pe luna insa in cazul asta eu as zice sa cauti o nounou la domiciliu, asa cum zice Mik, chiar daca nu e agreata. O vei plati doar cu un pic mai mult decat pe maternala asta, va avea grija de ambii copii, nu mai ai nici o grija cu orarele ca o gasesti acasa; Din astea trebuie sa se gaseasca chiar si pe acolo, inscrie-te pe bebe-annonce, ei iti trimit anunturile pe mail. Iar CAF-ul iti ramburseaza si in cazul asta chargele.

cat despre supravietuire, e alta discutie care nu se incadreaza aici dar cred ca depinde de prioritatile fiecaruia. Eu m-as considera la limita limitei supravietuirii daca n-as avea decat o saptamana de concediu pe an si daca as fi nevoita sa-mi petrec 90% din timp la birou. De aceea pentru mine faptul ca am o nounou mai scumpa sau ca locuiesc intr-un apartament cu gresie si parchet sunt total lipsite de importanta pe langa cele doua luni de concediu pe an ;)
asta insa e alta discutie, de fapt, prin fraza aia de mai sus eu voiam sa te incurajez sa vezi partile bune ale locului unde te-ai hotarat sa petreci o vreme, altfel aia nu e viata, e un chin permanent sa observi fiecare lucrusor care nu-i ca dincolo

Bafta la adaptare si la nounou-uri

Mergi la inceput

M-am inscris si sunam de zor:):) Chatonel mi-a dat link-uri ieri:):).
Una e inca libera, dar sa-i aduc mandrul drept in septembrie si-ncercam atuncica acum n-are timp... Asa cevaaaaaaaaaaa[alocool]

De solutia voastra vom discuta amandoi linistit cand vine back Micha.

Ah evident ca nu mi-am pus serios gandul reconversiei , m-au enervat pretentiile, atatica tot. In contextul in care cel putin aici in timpul teoretic lucrat pentru mine si platit de mine se duc isi duc/aduc proprii copii de la scoala, inclusiv la pranz, le fac de mancare si le-o dau. Ori eu stiu doi copii de varste diferite ce inseamna sa te ocupi de toti la orele critice: mancare pranz, culcare si sculare. Iese cu mieunat b de-o parte, ba de alta. Si rezultatul se vede: fii-miu adormea singur, azi a smiorcait vreo ora in pat, in brate. Cum il pun in pat miauna...i

S-a ajuns din faptul ca eu am rezervat 10 ore zilnic 7^30-17^30 si cum ea le voia mensualizate e ca si cum ar lucra 6 zile din sapte. Cu polonicul 28x26=728, 5x22=120.. si ti-am zis nu-i chia 28 ci 28 si ceva.... Iese la socoteala din pacate cand am ore la DEA am festelit-o.. 19 acasa cel mai devreme.

Restu-s abureli si enervare of course, mai putin gresia si parchetu. Nu-i de scump mey.... ci de capul lui bebe. Se vede ca mandra-i mica:):) Cand o pocni prima oara capatanica de parchet o sa vrei covoare de Buhara pe jos :):):)
Gresia si parchetul pe jos sunt un impediment pentru nounou sa-l lase sa zburde, de asta erau mentionate, ca altfel cred ca-s mai scumpe decat mocheta.

Aia cu vacanta care-i doua trei saptamani functie de vechime e de partea Europei, clar. Doua sapt. primii patru ani in general. In rest exista prejudecati si colo si colo... si-n mediul academic stai tot atat daca vrei sa faci ceva, ca evaluarea se face la aceleasi conferinte/jurnale, doar cursurile se tin la fiecare acasa.:):)
Da mey vad si partile bune pentru noi ca sunt destule, dar pentru copii lipsa de infrastructura si societatea care nu e asa de axata pe copil cat pe adult... ma roade si ai dreptate e un chin, dar sper sa creasca si sa se rezolve lucrurile. Eu zic ca americanii sunt altfel pentru ca-s popor de emigranti saraci... daca n-o fost pentru ei, sa fie pentru copii.

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

AB, imi pare foarte rau pentru ce ti se intampla. Aceleasi probleme le-am avut si eu cu Malina cand era mica: plateam pe cineva sa aiba grija de ea si lucram, iar in 4 zile s-a facut copilul meu neom. Pe bune ca n-o mai reucnosteam, din fetita vioaie si vesnic pusa pe gangureli se transformase intr-un copil mofturos si plangacios, nu mai dormea deloc, nu mai manca decat foarte putzin, era agitata, etc (si avea aproape 1 an). Eram ca si tine disperata si intr-o zi am plecat mai devreme de la serviciu. ce facea madam? tzipa la fata mea cat o tzinea gura, am auzit de cum am intrat in bloc, iar fiica-mea tzipa si ea de era vanata cand am gasit-o. Iti dai seama ca am dat-o urgent afara.
Noi am rezolvat aici problema, luand in permanenta pe cineva din Romania la noi (din familie in cazul nostru, dar ar putea fi si o persoana recomandata de cineva de care esti sigur). Asha aveam pe cineva de incredere la copil, iar persoana castiga si ea niste bani. Mi s-a parut solutzia ideala. Sincera sa fiu, nici nu m-am gandit sa angajez pe cineva printr-un birou. De ce, cand pot sa ajut pe cineva din familie si e si garantat?
Pupici si mult noroc in rezolvarea problemei cu puiutzu

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Andreea, eu cnd am cautat ptr David, si i-am spus Otiliei ca respectivele imi cereau 750€, mi-a spus ca e tare mult. 900 - deja e inimaginabil. CAF-ul cat iti da?

Crese particulare nu ai in apropiere? Eu am avut noroc chior cu o cresa particulara, am facut cererea in Iulie, si in septembrie aveam loc. Ca din spre partea cresei de stat - si acum as mai fi asteptat. Cica sansa de a avea un loc e egala cu aia de a castiga la LOTO.

In privinta nounou-lui - eu cred ca tipa amaraste bietul copil. Nu vreau sa pun paie pe foc, insa daca bebe nu trage sa mai stea nitel la ea, si da sa fuga cum ai deschis usa, eu as cauta o alta.

In alta ordine de idei: pana in septembrie (sau daca iti convine, pana la maternelle), cauta o tanti in RO. Uite eu gasisem una care era dispusa sa ia interdictie, numai sa vina sa ia bani ingrijindu-l pe David. Sau mai zi si asta: o ti pana in ianuarie cnd se scot vizele, si daca se intoarce dupa ianuarie, nu cred ca ii mai pune careva interdictie. (te invat la prostii, dar eu asta solutie o vedeam cnd eram in aceiasi situatie ca tine acum).
Sau vezi daca gasesti cum a gasit Doruletz, garda partajata.

(o buna prietena imi povestea mai acu' vreo saptamana, ce au patit surorile ei gemene cnd erau mici; uneia ii mergea f bine, cealalta slabea vazand cu ochii; intr-o zi, mama lor scapa mai repde si se gandeste sa vada ce e cu fetele, sa le ia. se duce la usa, nu raspunde nimeni la nounou. iese in parculetzul din apropiere, si o vede pe dadaca cu fata careia ii mergea bine. "unde e Agnes?"..."paaaai.. sa vedeti ca dormea...si m-am gandit sa nu o trezesc" - mama fetelor sa faca infarct! ajung in casa: Agnes era in patutul cu gratii, cu bariera pusa deasupra ca sa nu evadeze, cu pampersul plin de "de toate"...Le-a luat pe amandoua si nu s-a mai intors! - Asa ca poate nu ar fi o idee rea sa scapi o data mai repede de la munca, sa pici pe neasteptate la nounou!)

Pupicei! si sper sa nu te fi speriat mai tare...vreau doar sa te pun in garda

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Oh D-ne.... mare ti-e gradina si toate nebunele sar gardurile.

Lorelei uffff....
Legat de noi, eu am doar familia mea in ro: mama s-atat. E operata de cancer faza II... m-a ajutat enorm, cu mult mai mult decat e omeneste de cerut. Sper sa o pot aduce la mine definitiv, dar doi copii mici in grija nu-i pot lasa in grija decat exceptional. Dupa 2-3 ani e ok.

Lumy uffff CAF-ul nu stiu cat imi va da (3-400 max), dar CAF-ul imi plateste taxele patronale pentru 896-120 care-i salerul fara intretinerea zilnica nedeductibila. Crese particulare am de la 18 luni in sus. Asa m-am descurcat cu fetitza. Am de la 16 luni cu interventii si pilot un loc poate la cresa comunitatii evreieste ortodoxe...dar eu am 70% din norma de predare septembrie/octombrie/noiembrie/decembrie... Si dac-or fi bolnavi ca anul asta... o iau razna!

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

AB, ai incercat cu lista de bone disponibile de la PMI ? Ce-i drept eu am incercat si nu m-a ajutat prea mult, dar poate tu ai noroc.
Stiu ca mai gasisem niste site-uri pe care se poate cauta si poti incerca varianta sa luati o bona doua familii impreuna. O saptamana sta in casa voastra cu ambii copii, o saptamana in casa celeilalte familii. Stiu ca e destul de scump, dar o parte e rambursata de CAF.

Daca celui mic nu ii place bona, poate fi si cea mai buna din lume, pe el tot il va soca. Trebuie sa cauti pe cineva care sa ii placa.

Ah, acum am vazut ca ti-au spus si alte fete de "garde partajee".

Cat despre parchet, pot sa iti spun ca Marina a devenit as in evitarea lovirii capului atunci cand cade. Se incordeaza toata ca un arc si isi tine capul sus. A facut un abdomen beton, din pacate la o scoala dura. A dat la capete in parchet ca pana la urma i-am cumparat casca de protectie! Dar nu i-a placut, asa ca a invatat singura sa se fereasca.

Daca aduci pe cineva din Romania sansa sa ii puna interdictie este destul de mica. Trebuie ca cineva sa va parasca ca sa vina autoritatile sa va intrebe ce si cum (nu vei mai aeva insa ajutor de la CAF). Iar din punct de vedere al legii romane nu mai sunt probleme. Daca persoana respectiva nu are interdictie pusa de tara de unde vine sau nu a savarsit vreo fapta penala poate linistita sa se intoarca in tara si sa plece din nou, pentru ca nu se mai ridica pasapoartele din 29 ianuarie.

Din pacate asta e si parerea mea despre francezi si atitudinea lor fara de copii. Sunt un fel de anexe care ar fi bine sa deranjeze cat mai putin (iar francezii se sifoneaza repede cand e vorba de zgomot si agitatie). Bietii copii sunt invatati de mici sa fie cat mai discreti posibil. Nu spun, am intalnit si familii ca lumea, dar atitudinea societatii nu mi s-a parut prea deschisa fata de copii.

Bafta multa!

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

bai, io n-am copii, da-mi convine sa nu ma siciie copiii altora, asa ca e ok mentalitatea asta (frantzuzuzeasca).
ABuritoareo, cum o s-o convingi pe bona sa puna adsl ca sa pui compu on line?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

N-o conving mey cu net-ul... asta-i clar, dar ideea a prins roade. Micha mi-a explicat ca aparatelul meu de MP3 poate inregistra vreo doua ore. Asa ca ma chnui sa cetesc instructiunile. Si sun dupa nounou-uri....

Sanzi, da noi lista cu nounou-uri disponibile o aveam de la inceput de la relais...

Chatonel io chiar inteleg de ce gandesti tu fara copii asa. Ce nu pricep e de ce gadesc unii(nu toti) cu copii asa, sau cineva care e nounou.. si sunt surprinsa ca-s multi. E adevarat ca mie-mi place atmosfera din casele americane cu copii, ca si casa mea e la fel Subiectivitate....

eibi si ceata de pitigoi

Mergi la inceput