SPANIA: cer informatzii, va rog!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Uite inca un link cu joburi: http://www.spaindata.com/directorio/english/import-export/jobs/

Mi-ai dat o idee cu plecatul in Spania. Si io m-am cam saturat de robotzeii nemti si de clima asta infecta (azi intamplator e soare).

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Iren, ma bag si eu ca musca-n lapte sa-ti zic ca mi-a placut la nebunie Spania, bineinteles, eu am stat doar in concediu vara trecuta, 20 de zile si am colindat peste tot, in fiecare zi am vizitat ceva. Am locuit in Madrid o saptamana si am vizitat cat s-a putut in imprejurimi inclusiv Toledo, Segovia, Aranjuez etc si am stat si aproape de Valencia restul timpului si mi-a placut la nebunie. Ce e prin Marina d'Or si Marbella, ti se scurg ochii

Spaniolii au o viata frumoasa, relaxanta, sigur se si munceste, dar pentru mine a fost trabajo no, fiesta si .

Deci, mult succes! Prietenii nostri sunt plecati de cativa ani acolo si o duc excelent.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Am nevoie, daca shtitzi, ca io am tot cautat, da cre ca nu prea bine - deci am nevoie de un site cu oferte in inkirieri de case, dar nu case de vacantza, ci normale, de locuit zilnic
Jocelyn , ma mai bagi shi tu in boale...
Aaa, shi sa nu uit, avetzi idee cum e sistemul social, cum e cu permisele de shedere, cit dureaza, in cit timp se da cetatzenia, daca ramii fara job o vreme cit ai la suta din salariu ca shomaj, etc? Aci, de ex, shomajul este pina-n 80% din ultimul salariu. Normal ca nu ma duc acolo ca sa stam pe shomaj, aci avem o situatzie destul de buna, kiar daca nu-mi place Elvetzia, asta nu-nseamna c-o sa mak la cules capshuni in Spania

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

www.infoinmueble.com/inmuebles/BuscarInmuebles.asp" target="_blank"> alquiler inseamna a inchiria. e un ejemplo :)) dar vezi ca poti filtra dupa provincie, tipul de casa pe care-l vrei (de la chalet la apartament).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Iren, rezidenta se obtine destul de greu, adica ai nevoie de un contract real de munca, cetatenia se obtine dupa 10 ani de rezidenta continua in Spania sau dupa un an in cazul casatoriei cu un cetatean spaniol. Nu se acorda usor, trebuie sa dovedesti ca poti sa te intretii singura. E greu sa gasesti de lucru cu contract, in cel mai fericit caz poti obtine un contract mercantil (cu o valabilitate de 6 luni). Ai dreptul la somaj dupa un an de munca.

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

apsara,
am inteles ca tu esti profesoara, spune-mi, te rog, ai nevoie de echivalari sau/si de niste cursuri pentru a putea profesa in Spania?
Eu sint profa de engleza.
mersi

Eu, Tudor (6 ani) si Maria( 1 an)
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Marimar, depinde daca vrei in sitemul de stat sau cel privat. Eu sunt profesoara de engleza intr-o "academie " privata, un fel de scoala de meditatii si de limbi straine. Pentru asta nu mi-au cerut echivalarea studiilor, a fost de ajuns o recomandare din partea unuia dintre fostii profesori. E ok, daŽar trebui sa lucrezi la cateva academii de genul asta ca sa te poti intretine. Se plateste putin si poti lucra doar dupa-amiaza, dimineata nu sunt elevi. La scolile particulare ti se cer toate actele, nu se da niic un examen pe post, trebuie doar impresionat seful. Pentru invatamantul de stat,ai nevoie de echivalarea dimplomei si trebuie date cateva examene (unul de engleza, unul de gallego in cazul meu, pentru ca locuiesc intr-o counitate autonoma care are 0 a doua limba oficiala, si pentru starine, un examen de spaniola). Examenele de gallego si de spaniola pt. straini pot fi inlocuite cu doua dimplome(cea de spaniola e de la Escuela Oficial de Idiomas- un curs complet de 5 nivele sau cea de la Institutul Cervantes). Partea rea e ca nu prea sunt posturi.

apsara

Mergi la inceput