SPANIA: cer informatzii, va rog!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Cipcipcip, descrierea aia mi s-a parut exagerata, de aia am scris, mai ales ca vine doar din presupunerea ca ar fi asa, fiind sora cu Portugalia.
Eu n-am fost in Portugalia, deci n-as putea sa ma pronunt din auzite.
Si asa cum am zis Spania este mare si exista diferente mari de la o zona la alta, din multe puncte de vedere, depinde despre ce vorbim.

Si mie mi se pare superba Elvetia cu muntii ei, dar asa din poze si filme. Traind acolo, probabil ca unele aspecte te pot nemultumi si peisajele alea nu mai pot implini toate nevoile.
Numai bine!

"Pluteste drept inainte...chiar daca pamantul pe care-l cauti nu exista, D-zeu il va crea intr-adins spre a-ti rasplati cutezanta." Regina Spaniei catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Muntzii aia incintatori io i-am vazut numa nitzel, cind eram fara plozi da cin au aterizat ei canci timp, asha ca privelishtea mirifica pe care-o ofera imi e total indiferenta
Da, imi plac anumite aspecte ale vietzii de-aci, da nu atit de mult incit sa ramin definitiv. Limba nu mi se pare imposibila, mie mi se pare ushoara fatza de germana iar io prind destul de repede, mai ales ca-n tineretze vazui citeva telenovele
Daca mai are cineva amanunte referitor la salarii/pretzuri/conditzii le ashtept.

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Iren,
n-ar fi mai simplu sa-l duci pe sot īn concediu la fata locului ca sa se convinga singur?
Ca pentru sotul meu, argumentele forte ar fi cīrnatii chorizo si sunca Serrano
Besitos,
E.

Mergi la inceput

Enn, asta incerc sa fac da sa vad cum facem sa gasim bilete ieftine, ca in iulie mergem in Ro, altzi bani, alta distractzie

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Carlin21

Cipcipcip, descrierea aia mi s-a parut exagerata, de aia am scris, mai ales ca vine doar din presupunerea ca ar fi asa, fiind sora cu Portugalia.
Eu n-am fost in Portugalia, deci n-as putea sa ma pronunt din auzite.
Si asa cum am zis Spania este mare si exista diferente mari de la o zona la alta, din multe puncte de vedere, depinde despre ce vorbim.

Probabil e exagerata referitor la Spania. Referitor la Portugalia nu e, dar stii cum e, fiecare cum le vede. Dar oricum, Portugalia e backyard-ul Spaniei, incep eu sa-mi dau seama. Sau backyard-ul UE
Mi-am dat cu presupusul referitor la Spania pentru ca sint foarte asemanatoare cele doua culturi. Oricum, rahatii de caine pe strada si masini parcate pe trotuare se pot observa in toate tarile latine. Si cind vii dupa 10 ani de Suedia iti sar in ochi, crede-ma.
Si da, eu ma crucesc cind ma duc la policlinica aici si nu este niciodata sapun la baie si de cele mai multe ori nici hartie.
Si am patit asa si prin Italia unde am stat 6 luni, dar poate spaniolii or fi mai pusi la punct, nu te contrazic.

Scuze ptr off topic

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Nici eu n-am prea vazut Spania pe care o descrie cipcip. Cunosc Portugalia destul de bine, chiar daca cele doua tari au avut o istorie comuna e o diferenta destul de mare. Portugalia a ramas inca destul de inchisa la nivelul comportamentului fata de femeie (ah, prajiturile lor sunt incredibil de bune). Cand am venit aici mi-a lasat impresia unei tari civilizate, ma refer la regulile basice.Intre timp am descoperit ca spaniolii sunt mult mai galagiosi si ca e mai usor sa cobori luna de pe cer decat sa-i faci sa taca 5 minute . Da“in ansamblu e ok. Nu prea indrazneste nimeni sa-si lase masina aiurea parcata ca vine "grua" si-ti ia masina si tre“platita amenda mare. Iren, eu iti recomand sa vizitezi partea neturistica a Spaniei, acolo poti vedea mentalitatea oamenilor. Limba e usoara, se invata foarte repede, clima e buna (putin prea uscata sau prea umeda, depinde de zona). Date concrete despre salarii n-am acum, da“aflu eu.

apsara

Mergi la inceput

Dragele, cind e cel mai bine de venit in Spania, unde- nu hotel, prefer o pensiune cu mincare buna shi verdeatza pentru plozi- shi cu ce companie aviatica, sa nu ma rupa la bani? Ma gindesc cc c-ash face o excursie pin-acolo cu plozii, ca barbatu lucreaza- hm, poate-asha-mi gasesc f'un spaniol macho shi ramin p-acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Iren,
uite info despre salarii: un senior programmer cīstiga īn Spania īntre 50 si 60.000 EUR/an, īn functie de limbajele īn care programeaza si domeniul īn care lucreaza.
Dar eu zic totusi sa-l duci macar la un restaurant, daca nu-si poate lua liber sa va īnsoteasca īn concediu.
Ryanair zboara ieftin īn Spania.
Besos,
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Iren, pt mine perioada optima pt. a calatori in Spania e iunie- iulie. Augustul e prea masificat si prea calduros. Daca vrei munte Los Picos de Europa, e o zona absolut superba, si marea nu e departe. Daca vrei ocean iti recomand iar nordul, nu prea e nimic din Spania tipica, temperaturile sunt mai suave si plajele mai linistite, poti gasi una doar pt. tine fara probleme. Zona Vigo are multe de oferit, orasul e frumos, sunt multe orasele si sate pescaresti prin jur, mancarea e delicioasa si multa (mult peste, legume, fructe de mare- sunt cele mai bune din Europa din cauza microclimei de aici), sunt cateva insule micute protejate care merita vizitate (se pot face rute prin padurea de eucalipti)sau plaja (apa e destul de rece ca-i Atlanticul). Sunt multe pensiuni prin zona, sau case de turism rural(respectand arhitectura traditionala- din piatra)la pret foarte bun.

apsara

Mergi la inceput

Am vazut ca Ryanair nu vine la Zürich...shtitzi altceva, macar sa ma orientez?

Mergi la inceput