In Italia ( 12 bis- inainte de a sari la 14)
Raspunsuri - Pagina 9
Tizabela spune:
Buna fetelor ce mai faceti???
Eu mai nimic sunt tare fericita ca am terminat cu universitatea pe saptamana asta si abea astept ziua de miercuri desi este 17 (deci zi cu ghinion considerata aici) pt ca plec din nou in Romanica sa mai rezolv problemele legate de nunta care nu suporta amanare! Am sa fiu mai harnicuta ca o in astea 6 zile pt ca am de facut o gramada de lucruri si sper sa si reusesc!
Va pupic
fotoIZA
mary ilie spune:
nu, nu vin in vacanta fetelor. urmeaza sa locuim in Napoli 3 ani , sotul are un contract acolo.
ma gandeam ca dupa o vreme , dupa ce invat mai bine italiana, sa-mi caut si eu de munca, ca asistenta, ca tare nu-mi place statul acasa, si ar prinde bine si niste bani in plus.....cam cat se plateste un asistent medical acolo?
Enn si eu tot la spitalul militar mi-am pierdut noptile 5 ani de zile...... o sa ma gandesc sa fac si altceva, dar mie chiar imi place ce fac la spital
Mary si Andrei(29.09.2005)
poze
crista-s spune:
Ce de mai lume noua ... Mary te asteptam pe aici dupa ce te legi la internet . Iza iar pleci in vilegiatura ?? BRAVOOO ..
Angi iti trebuie declaratia de valoare obtinuta in Romania si te duci sa te inscri cum zice Iri .. fara probleme.. am citit si eu acum pe ro-italia ...
Enn mersi .. sunt insa deja rupta de oboseala- sper ca in mini vacanta asta sa ma si odihnesc. Eu de azi dimineata muncesc ca nebuna ( ca am lasat totul pe ultima suta de metri dupa bunul obicei ... ) si cum mai aveam un moment de relache hop la calculator .. aici imi incarc eu bateriile .
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Tre' neaparat sa va spun Buna dimineata, caci Cri e pe petrecareala si riscam sa ajungem pe pagina a 2-a.
Mary, asistentii medicali sunt foarte cautati in Italia, asa ca dupa o echivalare a diplomei (banuiesc necesara) iti gasesti sigur de lucru. Poate iti spune Dana daca e nevoie de aceasta echivalare, dat fiind ca ea deja lucreaza in domeniu.
Enn, cum merge studiul acela despre care pomeneai?
Iza, drum bun acasa si sa rezolvi tot ce ti-ai propus.
Petro, am primit noua adresa, multumesc. Ce mai faci, superocupata?
Aseara am inceput sa ma uit la "The Interpreter", bineinteles ca nu am apucat sa il vad pana la sfarsit, sper in seara asta, imi place. Voi l-ati vazut?
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
enn spune:
Buna dimineata si de la mine
Iri, studiul cam stagneaza, ca ieri am tot stat pe-aici, dar sper sa recuperez astazi. Oricum e o chestie mai mult teoretica, ca datele despre cine unde-si relocheaza ce activitati sunt la Milano si eu n-am acces direct la ele. Ideea era sa facem ceva īmpreuna cu colega de la Milano, dar ei nu i s-a prelungit īnca contractul, iar pe urma plec eu īn concediu de maternitate, asa ca ramīnem la faza de proiect.
Īn schimb am fost ieri la film. Nu la ce-mi planificasem, ca n-am mai gasit bilet, la altul, Sabah, Nunta greceasca īn varianta arabo-canadiana. Nu la fel de antrenant ca Nunta, dar simpatic.
Va doresc o zi la fel de īnsorita ca la noi! Dar fara tufe de alun īn floare, ma omoara
E.
gazzella spune:
dar ce surpriza!
ma bucur sa va cunosc
suntem si noi la milano cu un baietel de 17 luni si o surioara pe drum (speram ca-i suriora...)
n-am timp sa va citesc acum, dar cand ne intoarcem de la plimbare asta voi face
va salut
iriale spune:
Bine ai venit Gazzella... pai se poate sa nu ne fi descoperit tu mai devreme?
Te asteptam la povestiri.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
enn spune:
Ca sa vedeti: vorbeam aici de verisoara mea si ghici cine-mi scrie azi c-o trimite firma la training īn Germania? Incredibil!
Bine ai venit, Gazzella! Eu - spre regretul meu - nu stau īn Italia, dar am tot un baietel si o fetita pe drum.
E.
danangie spune:
Buna fetelor.
Iaca m-am trezit si eu. Ca de obicei m-am dus pana la , si mi-am stricat somnul. Nu am mai putut sa adorm. A fost o noapte super linistita.
Da IRI aici trebuie neaparat sa-ti echivalezi diploma la Roma. Cum ziceam strada e lunga. Trebuie mai intai sa treci diploma la 5 ministere din Ro......si la urma treci pe la ambasada Italiei de la Bucureti. Acolo iti da o foaie pe care trebuie s-o trimiti impreuna cu diploma de asistent (care a trecut prin cele 5 ministere), la Roma. Aici ca ministerul de la Roma sa-ti echivaleze diploma dureaza 4 luni. Asa era acum juma de an. Cand cei de la Roma ti-au echivalat diploma, iti da o foaie in care scrie ca tu poti sa profesezi in Italia ca asistent. Pe urma, tu trebuie sa te inscrii la colegiu asistentilor din Italia. Si sa dai un examen scris si oral (albo professionale).....ca sa vada daca le ai cu limba italiana si cu meseria de asistent. Pe urma, iti da un numar si gata tu esti inscrisa la albo professionale cu acel numar. Te identifici cu acel numar. Abia atunci ai dreptul sa profesezi ca asistent.
Dupa cum iti spuneam strada e lunga. La minstere trebuie sa te programezi.........la fel ca si la ambasada. Si programarea ti-o face peste cateva luni. Cel putin asa a fost atunci la mine.....mama a sunat pentru ambasada in iulie si a programat-o in octombrie. Deci......nu stiu daca acum mai este asa. Deci, MARY cam asa stau lucrurile. Dar jos unde te duci tu.......poate nu este severitatea asta cum e aici. In sensul ca aici la nord........acum 6 ani cand am ajuns eu in Italia....te acceptau sa lucrezi ca asistent fara echivalare. Se mergea pe inchis. Ascundeau. Deci, poate jos ai aceasta posibilitate. O prietena de-a mea anul trecut la Torino lucra fara echivalare intr-un azil de batrani. Nu intr-un spital ca nu a avut sanse. Oricum.....mai vorbim.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
cinta spune:
BUNA, FETELOR
aterizam si noi la Pisa pe 7 iunie. Facem o ultima escapada in doi inainte de aparitia bebelushei. Vom fi in Italia de pe 7 pana pe 13 iunie. Nu ne-am facut planul concret - ne e clar doar ca vom vizita Pisa, Florenta si Prato.
Ma putati ajuta cu sugestii legat de:
- ce se merita vizitat in zona?
- site'uri cu info pt turisti
- site'uri de unde putem face rezervari la ceva hotel? nu vrem ceva cu multe stele. Prefer sa dau banii pe papa si cumparaturi mai mult decat pt stele la hotel.
- ce firme de inchiriat auto sunt si se merita sa inchiriem masina sau mai bine iesim cu trenul?
- fetele din zona: imi puteti recomada ceva magazine cu lucruri pt bebei? inclusiv la carucioare as vrea sa ma uit si eventual sa cumpar ceva.
Va multumesc mult pt ajutor.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png