In Italia ( 12 bis- inainte de a sari la 14)
Raspunsuri - Pagina 10
iriale spune:
Cinta, saptamana viitoare, probabil miercuri, se va intoarce acasa, dar si pe DC, ghidul nostru nr. 1 - Cri. Care iti va raspunde cu multe detalii la toate intrebarile, mai ales ca exact la Pisa merge si ea, chiar zilele astea.
Altfel... we frumos si cu mult soare tuturor.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
danangie spune:
Buna seara fetelor.
Azi a fost la Modena...si tare m-am mai inmuiat...m-a apucat nostalgia, de altfel ca de obicei cand ma duc la Modena. Am scos verighetele. Si am fost surpinsa sa constat ca de fapt au 7 diamante micute, micute si nu 5 cum stiam. Am sa pun poza cu ele. Dar mai intai sa le fac. Si am fost si la un magazin romanesc. Care s-a deschis de putin timp. Cu multe feluri de salamuri, parizer, toba, hrean simplu, hrean cu sfecla, telemea, smantana, iaurt, bors lichid, mustar, cabanos........o multime de chestii. Eu mi-am luat salam de vara, cabanos, hrean simplu in otet si hrean cu sfecla, telemea, smantana, iaurt, si mi-am luat si costita afumata. Sper ca nu v-am facut pofta dar am fost asa de bucuroasa!!! Si in seara acesta am mancat mancare romaneasca. Hmmm....
CINTA eu nu as sti sa-ti dau informatii din Pisa. Eu am fost la Pisa dar dupa-amiaza am ajuns si seara am plecat. Si intrarea in turnul Pisa e 30 de euro...........ceea ce mie mi s-a parut exagerat de scump pentru cativa metri de turn........fata de 10,50 euro pentru 300 si ceva de metri pentru Turnul Eifeel din Paris. Si de aceea eu nu am urcat pe turnul Pisa. In schimb , ramai intr-adevar impresionata de pozitia turnului. E intr-adevar aplecat. Impresionant.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
iriale spune:
In Italia (si Germania?) se sarbatoreste Ziua Mamei, iar Ale, incepand de vineri seara (de 2 ori), sambata dupa-amiaza (1 data), mi-a spus frumusel, leganandu-se de pe un picior pe altul si alintandu-se, urmatoarea poezie:
Cara mamma, tu per noi fai
Tante cose,
Ti ci aiuti con amore
E lo fai con tutto il cuore
Ma la cosa pił preziosa
Cara mamma, tu lo sai,
E' l'amore che ci dai!
O duminica frumoasa tuturor, mamici sau nu!
Iri, mami de Ale
enn spune:
Un mare BRAVISSIMO recitatorului Ale (si unul mai micutel asa educatoarei lui
Eu am primit de la Morcoveata un tablouas cu decupaje rosii. facut de data asta de el singur (ca de obicei īl īntreb: Cine a facut asta?, iar el senin: Anne (educatoarea)!, iar de la ambii baieti un buchetel de lacramioare + un tort Linzer (facut de sotul).
tuturor!
Enn
danangie spune:
Buna seara fetelor si La multi ani italienesc mamicilor.
Eu am juma de ora de cand m-am intors de la iarba verde. A fost asa frumos. Am fost intr-un loc foarte frumos si linistit si plin de romani. Cred ca 80% erau romani. Am facut gratar, plaja, si mi-am udat si picioarele in riuletul de acolo. Acum ma duc sa fac un dus pentru ca miros numai mici si spedini .
Pa pupici
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
La multi ani mamicutzelor si nu numai ...pt ziua de ieri.
Bravo Ale si Denes !!! ce sa mai zicem de taticii care fac tort ... un Bravo cu B mare .
Si in america era tot ieri ziua mamei ca l-a sunat maica-sa cica sa ii zica la multi ani ca era si ziua lui de nastere dar de fapt sa ii dea ordin sa ii cumpere " un ciob de atirnat de git de la Venezia " si asta facea " dar ce florile nu ii ajung .. daca vroia altceva tb sa imi zica inainte sa nu mai comand florile " , eu i-am zis ca florile nu sunt destul de scumpe ... Dar noroc cu matusi-mea ca am capatat si eu un ciob mare si atirnator .. f frumos ... de la al meu sot ( nu stiu ce l-a apucat ...era luat de valul cumparaturilor ). Eu as fii preferat niste sandale dar dehhh calul de dar nu se cauta la dinti
Eu acum am apucat sa ma ating de calculator caci e prima zi in care nu ne trezim ca nebunii cu noaptea in cap sa plecam pe drumurile patriei. Al meu var scump si drag doarme de rupe canapeaua cu toate jaluzelele ridicate si e un soare acolo ...
O sa mor de durere de picioare si spinare ( la mijloc )de atita mers pe jos ... am recuperat pt un an intreg. Deci vineri Bologna cu tur de oras ( pe jos ) si urcat in unul din cele 2 turnuri. 100 SI CEVA DE METRI de SCARI !!! La ultimele scari ma tavaleam deja pe ele... am o poza cu limba scoasa . O sa pun poze de miercuri incolo. Simbata Venezia cu trezire la 5 dimineata si alergat dupa tren ... pt ca am zis noi e mai bine asa ( gresit insa ... mai bine mergeam cu masina si nu eram asa stresati sa nu pierdem ultimul tren de intoarcere - ma refer la cel "satesc" de la Bo spre casutza ). Deci din nou pe jos .. vreo 7 -8 ore cu mici pauze ( de mincat una - alta .. si de baut un Bellini in Harry's Bar .. eu am stat in colt de bar cum statea si Hemmingway in poza .. acum nu stiu daca era acelasi colt de bar ). Duminica - adica ieri : Firenze ( unde nici moarta nu mai urcam in turn ... ca era tot pe scari), apoi Pisa ( unde n.am urcat in turn pt ca era 15 euro ... si dupa parerea mea nu merita ...) iar de acolo Cinque Terre ...SUPERBBBBBBBBE ca intotdeauna . Cinta asta e sugestie pt tine !!Nu e departe de Pisa cam la 1 ora cu masina in directia Genova. Am facut doar via del amore ca deh noi am ajuns tirziu ...Intre Riomaggiore si Manarola. Ne-am pozat, am vazut marea, am7 adica si-a cumparat vin - eu am fost doar translator ... a se citi : eram fara Fabio ca el s-a dus sa scoata masina din parcare ca aia inchideau la 8 si raminaeam sa dormim pe acolo pe urma, si deci am putut sa ma hlizesc cu vinzatorul ...
Deci v-am facut o mica prezentare . Eu sunt moarta lesinata de oboseala si pirlita de soare pe fata .
Asaaaaaaa...
Cinta sfaturile mele pt tine :
- incearca sa gasesti deja hotel printr.o agentie de acolo de la voi pt ca aici , chiar si pe sate , hotelul e f scump ( ex . la mine in sat unde nu este nimic de vazut/ turistic o camera cu 2 paturi costa 140 euro ... ) . Daca totusi vrei sa rezervi pe net tu, du-te p prima pagina de la subiectul nostru si gasesti trimitere la 2 discutii despre vacanta in Itlaia 1 si 2 si acolo sunt ceva site-uri cu hoteluri, moteluri, agriturism - asta ar fii minunat ...
- dupa mine merita sa inchiriezi masina pt ca nu esti legata de trenuri si nebunii ... parcari gasesti peste tot - cu plata e drept dar nu sunt f scumpe.
- De vizitat : Firenze ( parchezi linga riul Arno , in centru ... si pe urma te plimbi cit vrei) .Pisa evident, e parcare linga 1 euro pe ora ... Cinque Terre - obligatoriu pt ca nu e departe( 1 ORA DE LA PISA ) si se merita . Portofino, Genova .... Sa cobori in jos pe linga mare spre Livorno si de acolo spre Argentario ... Eventual poti sa iei tragetto si sa faci o plimbare spre insule ( Elba , Giglio ... ) ... Chiar si Bologna ... ca nu e chiar departe.
- magazine de bebei nu stiu dar era o reclama la tv cu unul care cred ac e in jurul Bolognei .. o sa incerc sa imi aduc aminte cum se chema si sa il caut pe net ... era mare rau si avea de toate de la suzeta la patut si carucior.. Mi-am amintit si il gasesti http://www.piccolonido.it/]aici[/url], asta ca sa ai adresa ... dar iti zic eu de miercuri incolo cum se ajunge exact ... Cel mai apropiat e cel din Castelfranco Emilia. De la Bologna spre Modena dar e aproape de voi.
Mai scriu ... azi nu stiu ce aveam in program ... cred ca ma va tiri pe vreun munte ceva in zona... aoleooooooooo vai de batrinetile mele !
paaaaaaaaaaaa ma duc sa fac cafeaua ... si de mincare
ps
In Venezia se vorbea romaneste pe strada fratilor ... atitia romani erau la plimvare pe acolo , cred ca duminica insa au fugit toti la gratare cu Angi
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Bravo Cri, asa da plimbare... de abia astept sa vad pozele!
Enn, ma gandeam eu ca ori sotul tau este un cofetar desavarsit, ori reteta tortului respectiv n-o fi prea complicata. Daca e valabila varianta 2, mi-o spui si mie? (poate reusesc si eu astfel sa fac pt prima oara in viata un tort!)
Dana, nu poti sa vorbesti cu nonsalanta de costita afumicata, mici etc etc... si sa ma lasi asa, cu ochii in soare si gura cascata.... Of!
Iri, mami de Ale
enn spune:
Wow, Cri, la cīte calorii ai consumat, acum poti mīnca prajituri cīt īncape tot restul saptamīnii
Bellini e Campari cu sampanie? Parca bausem si eu o data.... īnainte de prima sarcina si-mi placuse.
Danangie, ce va invidiez eu pe tine si pe Petro pentru iesirile la iarba verde! Eu nici geamul nu-l pot deschide peste zi, ca ma omoara polenul
Iri, vine reteta mai spre dupa-masa. Eu n-am īncercat-o, dar sotul zice ca e simplu de facut. Si da, se pricepe la bucatarie mai bine decīt mine. De fapt, avem fiecare specialitatile noastre.
Va doresc tuturor o zi īnsorita!
E.
cinta spune:
multumesc mult pt raspunsuri
am sa intru si pe linkurile de pe prima pagina. Si mai am o intrebare - dar sa nu va suparati pe mine:
cum e cu plata cu cardul in Italia? au aceasta facilitate majoritatea magazinelor/ cafenelelor, etc? Sau e mai bine sa fim pregatiti cu cash?
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
iriale spune:
Cinta, cardul e ok cam peste tot, nu stiu exact daca si in toate cafenelele, in cele mari insa sigur da.
Distractie frumoasa si sa ne povestesti impresii!
Iri, mami de Ale