In Italia ( 12 bis- inainte de a sari la 14)
Raspunsuri - Pagina 7
crista-s spune:
Angi si tu ?? off eu abia m-am pus pe picioare .. o fii de la primavara asta ciudata de avem dureri ?? Uite dupa parerea mea nu ar trebui sa bei cafea daca ai dureri ca prostia asta de cafea nu face bine... si sa maninci salate, frunze verzi .. ce stiu eu .. cruditati in general si in special cu 1 saptamina inainte ...acum e cam tirziu . Asa stiu eu. Tu esti obosita ...si asta face rau. Eu imi amintesc ca am avut o perioada ( cred ca cea mai urita din viata mea .. cind munceam pina la 10-11 noaptea zilnic, n-am avut nici macar o simbata libera intr-un an si doar citeva duminici ... asta e .. mai rau ca sclavii pe plantatie .. ) atunci am inceput sa iau calciu cu magneziu si zinc si eram ca o floare .. fara dureri .. nu ai nici ceva minerale in casa ??
Uite ca ti-am gasit si visul "tradus" in pagina www.acvaria.com/dictionar_vise.htm" target="_blank">asta
NASTERE: tine de tot ce iese din mintea si mainile umane, de rezultatele palpabile ale propriilor idei, descrie posibilitati de directie ale unor evenimente sau viitorul, dar fata de care se simte anxietate si teama, nestiind ce te asteapta( vezi ca tot de la grijile nuntii se trage si visul tau !!); (tu nasti) necesitatea de a aborda o noua atitudine fata de propriile tale eforturi, de a-ti asuma resposnabilitati, implicare, inspiratie, spirit practic; (altcineva naste) prevestirea unor noi inceputuri sau a unor noi perspective; (usoara) creativitate, spirit constructiv, proiecte pe care sa fie puse in practica, rezultate bune, recompense; (dificila) rezultate, dar prin eforturi; (urmand sa nasca) vezi gravida; (nastere la animale) aparitia unor ocazii in care ies la iveala inamici noi.
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Dana, ai grija de tine... Si cu capsunile acelea, mi-ai facut o poftaaaa... Eu inca nu am mancat anul acesta, vroiam sa le cumpar acum cateva zile, dar calitatea nu era prea buna, asa ca am renuntat. Ma intrebai mai demult cati ani am, 34(v. listuta de pe prima pagina).
Cri, ce povestesti tu acolo este de domeniul SF, iar falsul-tort seamana cu bianco-nero din Messina. Dupa acesta din urma ins eu nu ma prea dau in vant, caci nu imi place gianduia (ciocolata cu gust de alune - si deci nici Nutella), dar asa cum ai descris tu, cu ciocolata-ciocolata, tare bun tre' sa fie.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
crista-s spune:
stai ca incep si eu sa inteleg cum e praji asta a voastar messineza ...Despre cioco eu am inceput sa o apreciez pe asta neagra de putina vreme, cind eram acasa mincam alba sau cu lapte, nuci, stafideee ... dar nu se compara ... cea mai buna este cit mai neagra!!
O sa il intreb ce ii place mai intii ca sa nu fac prostii ... daca e ceva ce nu agreaza . Dar pina atunci ... miine curatenie generala in casa offfffffff, iar poimiine voi fii bucatareasa .. ca macar vineri si simbata sa nu pierd vremea la bucatarie .
Cristina
una.. alta...
enn spune:
Buna seara, fetelor!
Eu am avut azi f. mult de lucru, de asta n-am apucat sa intru aici. Dimineata am fost la o conferinta, dupa-masa cu ale mele. Despre coafor nici vorba
Dar joi seara merg la film, am deja okay-ul baietilor
Si am fost si la biblio si mi-am īmprumutat Small Island de Andrea Levy, o carte despre Anglia de dupa razboi. Poate reusesc sa m-apuc de ea īn we.
Danangie, Cri are dreptate, trebuie sa maninci multe vitamine si minerale. Capsunile cu zeama de lamīie sunt un bun īnceput! Si suna super apetisant, trebuie sa le īncerc si eu. Sunt sigur mai sanatoase decīt ciocolata amaruie cu portocale pe care o devorez eu īn cantitati industriale.
E.
crista-s spune:
Buna dimineata !! Na, ca de data asta va invit eu la cafelutza ( Iri ti-am luat-o inainte ).
Vreme nebuna rau, ieri dupa amiaza cerul a devenit negru ( venea un nor infioartor de peste riu - adica din Toscana). Avea o forma lunguiata parea un mini-uragan. Un vint puternic de zbura praful si tot ce gasea in cale in toate directiile. M-am incuiat in casa si m-am felicitat ca n-am rufe pe sirma crezind ca o sa vina vreo super furtuna. NUUUUU .. a plouat vreo citeva minute mai tare apoi asa ceva picaturele si gata .. Vintul a dus mai departe norii cei uriti. Insa seara la tv am vazut ce a facut furtuna asta in Grosseto ( deci Toscana) : copaci smulsi din radacina si aruncati peste masini ...Azi insa cred ca o sa fie frumos . Cica de joi vine in sfirsit vara ...
Cristina
una.. alta...
iriale spune:
Buna dimineata si din partea mea... iar cafeaua o accept cu mare placere.
Ce te-ai mai speriat Cri de furtuna... si zici ca te-ai inchis in casa cu cheia?
Enn, draguta de tine... la ce film mergi?
Aici e caaaaald, aproape zapuseala.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
enn spune:
Buna dimineata!
Si la noi vremea e cam tot ca pe la Cri, am vrut sa mergem sa-i luam Morcoveata sandale, dar n-am īndraznit sa iesim cu caruciorul ieri dupa-masa.
Acum la servici, pregatesc un material despre firme din Italia care-si delocalizeaza activitatile productive īn Ro. Sa vedem ce iese...
Iri, ma duc la Cinelatino si joi dupa-masa ruleaza filmul mexican El otro lado. Sper sa nimeresc bine.
E.
danangie spune:
CRI multumesc de site...mi l-am salvat deja in preferite. Oricum visasem ca altcineva nastea. Si era usoara nasterea. Stii azi am fost varza la munca. Pana la urma dimineata mi-a venit ciclul in adevaratul sens al cuvintului. Si tocmai azi cand la munca de cand sunt aici la Milano a fost cea mai groaznica zi. Au lipsit asistenta sefa si cu asistentele referente care se ocupa de partea burocratica. Si deci, a trebuit nou sa facem si munca lor, si internarea pacientului si prepararea lui pentru ce trebuiau sa faca.......plus terapia si plus mii si mii de lucruri. Si mai ales cu durerea groaznica de burta!!! Ceva incredibil. Ma mir cum de-am rezistat. Si culmea e ca aveam in carico si o asistenta in practica. De fapt, cred ca datorita ei am rezistat. Ca nu am vrut sa fac bruta figura...........Eh.......
Stiti fetelor......acum o luna la mine a fost internat un roman. A venit in urgentza cu infarct. Un clandestin. Fara casa, fara documente, fara sa inteleaga italiana. I s-a facut un examen adica i s-a largit o coronarie care se stramtase din cauza a "n" motive. ( fum de tigara, grasimi, stres). Pe atunci ii faceam pe traducatoarea.Bine.....si-a revenit tipul...A plecat acasa......."acasa"...........adica la paraseala. Ei......el pentru 6 luni de zile trebuia sa aiba grija sa ia medicamente foarte importante pentru viata lui si pentru a nu se inchide stentul care il pusese pe coronaria ingustata. Ei unde vroiam sa ajung: alaltaieri l-au adus din nou in urgentza.......cu un alt infarct. Cumnatul meu l-a avut in grija.....nici nu va imaginati cat s-au chinuit astia sa-l tina in viata. Imi povestea ca de la 2,00(noaptea) pana la 7,00 (dimineata) l-au tinut incontinuu in masaj cardiac si in defribilare.......pentru ca s-a arestat de cateva ori. Pana la urma au reusit sa-l stabilizeze. L-au operat din nou si i-au pus altre 3 stenturi( niste plase mici din material ca inoxul......sau cam asa ceva....). A fost intubat pana azi dimineata cand s-a trezit. Cumnatul meu a facut pe traducatorul......si i-a explicat importantza de a bea acele medicine. Saracul a inceput sa planga si a zis ca se va tine de aceasta data de medicamente. Si a zis ca va incerca sa se lase de fumat. Eu nu stiu ce sa spun.......ajunsese in urgentza cu pachetul de tigari in buzunar......imbracat intr-un hal fara de hal.......plin de tatuaje.......cu cercel in ureche..........are doar 36 de ani.
Morala e ca viata groaznica din Ro l-a facut sa ajunga aici....clandestin.....si isi risca viata pentru ce?? Pentru dorintza de a avea o viata mai buna. Nu stiu cat v-am plictisit........dar m-a marcat putin viata acestui roman.....
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Off mai Angi ce meserie ai ... In fiecare zi intilnesti povesti triste. Nu stiu ce sa zic de sarmanul baiat poate pe undeva era mai bine pentru el sa fii stat acasa caci nici aici pina la urma nu are o viata usoara, probabil ca nici servici fix nu are... ca ilegal nu ii e mai usor aici decit acasa. Oricum tigarile si bautura au influentat mai mult decit stresul pentru ziua de miine .. sunt mai mult decit sigura. Si in plus banii pe tigari ii da iar pe medicamente nu.. e drept ca te costa "o mina si un picior" astea dar pina la urma daca iti pasa de viitorul tau si il vrei mai bun tb sa ai grija de tine.
Dar tu nu ai luat ceva, un analgezic .. o maslina .. o atentie .. ceva acolo ... Ce te invat eu pe tine ??!! Ca doar la tratament te pricepi mai bine ca mine , eu insa am vechime mai mare la dureri( din cauza virstei inaintate ) si deci am incercat mai multe pina acum ..
Irinusha .. nu te-am auzit azi scuzee.. eram la bucatarie si nu erau boxele active .. ca de obicei aud cind intra careva .
Miine o sa fiu pe post de "ce vraji a mai facut nevasta mea ... " cred ca o sa incalec pe matura ca sa fac si mincare si curatenie ... caci imi soseste musafirul poimiine.. O sa imi iau vacanta de aici (DC).
Cristina
una.. alta...
danangie spune:
CRISTA da am luat, dar ceva lejer.....ca mie imi trece ori cu Co-eferalgan(paracetamol si codeina), ori cu Contramal. Dar amandoua ma ametesc, si nu am putut risca sa iau la munca. Am luat Novocalmin....luat din Ro dar nu mi-a facut nimic. Cu Aulin ceva mai lejer........nu-mi trece..........asa ca pana am ajuns acasa ca sa iau Contramal nu am avut ce lua. Cat despre bietul om.......acum il va ajuta Caritas cu medicamentele. El manca tot la Caritas.....de munca ce apuca.....na cu clandestinii e mai greu.
Da, vad multe cazuri naspa aici........adevarul ca nu-mi prea place cardiologia......era mai faina ortopedia, chirurgia plastica. Si in seara aceasta am stat juma de ora pe capul lui maicamea sa se lase de fumat.........mi-a promis ca se lasa dupa nunta mea.....vom vedea....
Ok, ma duc la munca. Va pup si sa ne auzim cu bine.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE