Ajutati-l pe George (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Draga Witchie, m-a impresionat mesajul tau. Este foarte adevarat ce spui.
Marturisesc ca, la randul meu, nici eu nu stiam nimic despre autism pana a nu afla despre povestea micului George. Apoi, al doilea aspect, dureros, de care ne-am lovit cand am popularizat povestea lui George in randurile romanilor din Canada, a fost neincrederea: multe persoane, educate chiar, mi-au spus in fata: nu se poate, pentru autism nu exista remediu. Nu condamn pe nimeni, caci poate asa as fi crezut si eu, daca nu aflam de George.
Ceea ce cred eu ca trebuie facut acum, pentru a-i ajuta pe acesti parinti, este sa se sparga acest bloc de gheata, aceasta neincredere, aceasta perceptie gresita cum ca pentru autism nu exista cura, si atunci poate vor fi mai multi cei care ii vor ajuta pe acesti parinti (ma refer acum la toti depsre cei care am aflat) in campania lor de strangere de fonduri pentru a-si ajuta copiii.
Stiri precum cea enuntata de doralina ajuta, mai ales daca ar avea si o introducere la acea stire, care sa descrie succint situatia actuala a copilasilor autisti din Romania, ceea ce se face si ceea ce nu se face pentru ei.

Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Hristos a Inviat!
Am vrut sa pun banii stransi la misiunea Sf. Nicolae din Ottawa...in contul lei RO68RNCB4700000268810001 COD SWIFT RNCBROBUVS0, dar am avut surpriza ca in loc de G. Cuzuc, titularul contului este Munteanu Didina. E in regula asa? Va rog sa ma ajutati.
Numai bine!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Maicutele greco-catolice din Odorhei ingrijesc 120 de copii romani, maghiari, germani si rromi
de Caterina NICOLAE

"Responsabilitatea si grija fata de copii, mai ales fata de cei aflati in dificultate, este o cerinta esentiala a societatii noastre. Faptul ca seminarul are in centrul sau chipul Maicii Domnului, ca simbol al slujirii si al umanitatii, este firesc si datator de sperante". Am citat din mesajul presedintelui Ion Iliescu, adresat organizatorilor (Congregatia "Inimii Neprihanite" si Directia pentru Protectia Copilului, sector 1, Bucuresti) si participantilor la Seminarul cu tema: Nascatoarea de Dumnezeu, Ocrotitoarea copiilor in dificultate, care a avut loc recent la Casa "Sf. Iosif" pentru copii in dificultate (Odorheiu Secuiesc), un centru caritativ-educativ apartinand institutului calugaresc Congregatia "Inimii Neprihanite", cunoscut presei nationale si straine pentru eforturile sale in favoarea copiilor defavorizati ai Romaniei, indiferent de apartenenta etnica si de confesiune religioasa. Scopul Seminarului a fost conturat foarte clar inca de la inceputul lucrarilor: "Suntem aici pentru ca impreuna fiind sa insuflam Romaniei speranta in posibilitatea unei recuperari si a unei solutionari pozitive a problemei copiilor defavorizati, pentru a exprima dorinta noastra de a se scrie in carta drepturilor copilului, nu numai in constiinta noastra, exigentele menite sa creeze o retea eficace de actiune si sensibilizare asupra acestei urgente si sa reconstruim in jurul copiilor climatul uman, afectiv, educativ indispensabil cresterii lor integrale, tinand cont de fragilitatea lor originara si de gradul de dificultate/violenta/maltratare experimentat...". La dezbateri au participat organizatorii Seminarului, Congregatia "Inimii Neprihanite" si Directia pentru Protectia Copilului, Bucuresti (d-na Mihaela Aldea), reprezentanti ai institutelor calugaresti, Congregatia Maicii Domnului - Cluj (Sr. Bernardina), membri ai unor fundatii si organisme nonguvernamentale: Carita - Bucuresti, Casa "Sf. Ioan" (d-ra Claudia Noghi), Fundatia "Pro Vita (Pr. George), Organizatia umanitara "Concordia" cu Centrul Social "Sf. Lazar" (d-ra Tunsu Florentina), Fundatia Dezvoltarea Popoarelor prin Sustinere Reciproca, Cluj-Napoca (d-ra Tereza Blinda), Asociatia Comunitara a Romanilor din Odorheiu Secuiesc (col. Furnea Doru), toti reprezentand atat Biserica catolica (Greco-catolica si Romano-catolica), cat si Biserica ortodoxa. Ca observator a fost si un membru al Comunitatii Evanghelice din Romania. In felul acesta se poate spune ca intalnirea a avut un caracter ecumenic. La dezbateri au intervenit, de asemenea, si persoane care in activitatea lor zilnica sunt implicate in educarea si ocrotirea copiilor, medici, profesori si educatori (prof. dr. Bodea Dan, prof. Stana Manasoiu - directorul Liceului "Marin Preda" din Odorhei, prof. Nut Stefan - directorul adjunct al liceului, dr. Mija Teofil (Brasov), medic primar pediatru dr. Elena Chitimia Armenescu. In luarile de cuvant, fiecare reprezentant si-a adus contributia, impartasind tuturor succesele, greutatile si sperantele pentru viitor. Din partea gazdelor, a Congregatiei "Inimii Neprihanite", a fost prezenta Maica Generala, Sr. Maria Ionela, consilierele sale (Sr. Margareta Fagarasan, Sr. Emilia Trif, Sr. Vasilica Gheorghitoiu), precum si multe dintre membrele acestui institut calugaresc fondat in inchisoare de Sr. Maria Ionela, care recunoaste pe Preasfanta Fecioara drept Fondatoare si Superioara Generala. S-a subliniat faptul ca aceasta Congregatie, cu o istorie plina de suferinte si vicisitudini, dar mai ales acest centru destinat copiilor in dificultate si supus multor presiuni si ostilitati, exista prin grija milostivirii materne a Fecioarei Maria, de aceea, pe buna dreptate, din inimile surorilor rasuna zilnic strigatul de gratitudine si incredere in ajutorul divin. Toti cei prezenti au fost de acord ca aceasta opera in favoarea copiilor Romaniei - casa in prezent gazduieste peste 120 copii: romani, maghiari, germani, rromi - este unica in tara ca realizare, corespunde celor mai moderne exigente si standarde europene de viata si educatie a copiilor si face cinste Bisericii si Statului roman, prin urmare trebuie ajutata si sustinuta. Opera, cum declara Maica Generala, Sr. M. Ionela, este un dar al Cerului ce trebuie valorificat, aparat, promovat sub privirile Maicii Domnului, Patroana si Protectoarea copiilor si a Congregatiei. Seminarul a avut binecuvantarea IPSS Mitropolit Lucian Muresan, autoritatea ecleziastica locala, care a sustinut si a luptat permanent alaturi de Congregatie in promovarea acestei opere caritativ-educative, precum si binecuvantarea Excelentei Sale, Mons. Jean-Claude Perisset, Nuntiul Apostolic la Bucuresti, care a vizitat in nenumarate randuri acest centru si l-a incurajat si aparat, precum si binecuvantarea P.S. Petru Gherghel, Episcopul Diocezei de Iasi. Seminarul a fost salutat de personalitati de peste hotare: Dl. Cyrill Burgel, donatorul elvetian, care spiritual este si ramane alaturi de copiii Romaniei, pe care i-a ajutat totdeauna; Excelenta Sa Mons. Girolamo Grillo, Episcop de Civitavecchia si Tarquinia (Italia), care considera Casa "Sf. Iosif" pentru copii in dificultate una dintre perlele Bisericii Romane care fac cinste Romaniei; Mons. Jose Maria Serrano Ruiz, judecator la Tribunalul Rota Romana (Vatican), care a vzitat de doua ori Romania si Casa "Sf. Iosif" din Odorhei; Pr. Giovanni del Ponte, Fondatorul Asociatiei portugheze "Micii Fii ai Maicii Domnului"; dl. Stefano Zanardi (Italia), promotorul unei organizatii cu caracter ecumenic, intitulata "Crestini uniti de Pruncul Isus". Au mai existat doua mesaje deosebite: scrisorile de salut trimise de doua fetite din Italia, Maria Giulia (10 ani) si Maria Grazia (7 ani), care promit copiilor Casei "Sf. Iosif" din Odorhei ca se roaga pentru ei si se gandesc la ei. Dupa incheierea lucrarilor, participantii au vizitat Casa si au asistat la sepctacolul oferit de copiii Casei "Sf. Iosif" din Odorhei, avand astfel posibilitatea unui contact direct cu acestia, precum si cu educatorii lor, surorile si angajatii casei, personal instruit si competent, dar si cu profesorii si cu directoarea Liceului "Marin Preda", care a impartasit tuturor impresii ale colaborarii fructuoase cu surorile Congregatiei si ale muncii educative si formative cu elevii proveniti dintre copiii casei.
http://www.adevarulonline.ro/2003-12-08/Societate/maicutele-greco-catolice-din-odorhei-ingrijesc-120-de-copii-romani-maghiari-germani-si-rromi_63315.html

Ma tot gandesc la ce s-ar putea face pentru parintii care nu stiu inca, pentru cei care au aflat, dar nu cred, pentru cei care vor din tot sufletul sa faca ceva, dar nu au bani...
M-am gandit la maicutele noastre din manastiri, daca ar sti cat de mult ar putea sa-i ajute pe acesti copii
Daca cateva manastiri ar deveni centre pentru doi, trei copii
Ca o solutie de extrema urgenta...pana cand cei in drept se vor trezi...
E greu, dar vedeti ca acolo unde a existat vointa si perseverenta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei15 spune:

La multi ani, George! La multi ani, Antonia!

La multi ani, pentru copilul din tine!

PS. Sper ca terapia va fi un succes si ne vom vedea intr-o zi, in Iasi!

Cu drag,
Laura, ex tutore a lui George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Multumim tuturor pentru ca sunteti alaturi de noi si va ganditi la Georgesi la suferinta lui.
Multumim parohiei din Ottawa pentru ajutorul dat , acel nr de cont este corect este contul in care George primeste alocatia de la stat eu sunt imputernicit iar mama sotiei mele care are si calitatea de insotitor al copilului este titular. Mai avem un cont in lei l-am trimmis dnei Anto intr-un e-mail.
George este in continuare la centru a ajuns sa faca 8 ore zilnic il culca acolo o ora la pranz deoarece era foarte obositor pentru el. Asteptam sa se produca o deblocare a lui la unele programe care nu merg asa cum am vrea noi. Speram ca dumnezeu ne va calauzi catre un final fericit!
Dumnezeu sa va ocroteasca pe toti!

Mergi la inceput

Parinte, Mihaela,
Va veni o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cand vor fi uitate durerile de acum...
Si cand veti fi multumiti de toate eforturturile supraomenesti facute, caci veti culege roadele...
George poate fi mandru ca are niste parinti minunati

N-a auzit niciodata de Ziua Copilului. Nu stie ce-i acela un dar. Cadourile nu sunt pentru el. Si nici zambetul ori bucuria de a fi copil.
Are 12 ani. Pana la trei ani n-a gangurit niciodata. Si nici nu dadea semne ca ar vrea sa mearga pe propriile-i picioare sau macar de-a busilea. Mai are doi frati. Nu le-a vorbit niciodata si nici nu s-au jucat vreodata impreuna. El a avut dintotdeauna o lume numai a lui. Straina celor mai multi dintre noi. O lume cruda, dar care nu-l va elibera niciodata din mijlocul ei.
Sergiu nu se desparte nici un minut de femeia care l-a nascut. E singura pe care o recunoaste si pe care se chinuie s-o inteleaga. Fara sa o auda si fara sa-i vorbeasca. "Am incercat sa-l invat sa spuna <mama>. Ar vrea sa repete dupa mine. Deschide gura si atat. Nu reuseste sa scoata nici un sunet", povesteste Garofita Sederes, mama copilului.

Darul care nu costa nimic
Cand copilul avea trei ani, femeia avea sa afle adevarul. Verdictul doctorilor era crunt. Sergiu, baiatul ei, e autist. Iar medicina e neputincioasa in fata lui. "E cel mai frumos dintre copiii mei. Si tocmai pe el a vrut Dumnezeu sa-l am asa", se tanguie femeia de 33 de ani, in timp ce strange in mana ei, mana copilului facuta pumn.
Zeci de copii au primit atatea daruri si dulciuri de ziua lor. Sute de copii au primit atatea jucarii de ziua lor. Mii de copii au zambit si au fost fericiti de ziua lor. De ziua copiilor, Sergiu a avut parte doar de o ora petrecuta in parcul orasului, la Hateg. Atat. E darul care nu costa nimic. De unde bani de dulciuri ori jucarii? Familia lui traieste din alocatiile copiilor. Cinci oameni care trebuie imbracati si tot atatea guri care trebuie hranite. Fratii lui mai primesc cate un blid de mancare de la cantina sociala. Parintii nu mai au de lucru de mult. Maica-sa nu se poate desparti de el, iar taica-sau e captusit de boli si nu face decat sa se chinuie cu durerea.

Linistea, prescrisa de medic
Timp de trei ani, Sergiu a stat intr-un centru de plasament din Hunedoara. "N-aveam casa si nu-l mai putea tine cu noi. Dupa ce ne-am gasit un apartament cu chirie, l-am luat inapoi", explica Garofita Sederes. Femeia a incercat sa-l duca la un asezamant particular pentru copiii autisti. Nu i l-au primit. Nimeni nu mai poate face nimic pentru el. Maica-sa il mai duce totusi la o scoala speciala, o data pe saptamana. Dar nici acolo copilul nu se desparte de lumea lui: rasfoieste reviste, se ridica de pe scaun, topaie si se aseaza la loc.
Medicamentele reusesc sa-l linisteasca. Altfel - spune maica-sa - urla de cate ori fac un lucru cu care nu e de acord. Toata ziua sta in fata televizorului, povesteste femeia. Ea crede ca-l incanta muzica. Atunci cand o aude, se leagana continuu. Daca o opresti, se potoleste. Alteori, sta cate o jumatate de ora in fata ferestrei. Numai el stie la ce se uita. Maica-sa stie doar ca devine brusc agitat daca il ia de-acolo mai repede decat vrea el.
"Nici sa manance nu poate singur. Daca-l las singur, se ineaca. Nu stie sa mestece. Seara, trebuie sa-l asez eu in pat. Singur nu stie sa faca asta si atipeste pe scaun", explica mama baiatului.
Copii ca Sergiu mai sunt multi langa noi. Sau departe de noi. Caci societatea i-a azvarlit, neputincioasa, dincolo de bariera care-i desparte pe sanatosi de suferinzi. Durerea insa va sangera continuu. Asemeni unei rani de pe care smulgi brusc bandajul.
http://www.hunedoreanul.ro/index.php?id=22&backPID=16&tt_news=3647&cat=23&view=single_conf&cat_uid=3&conf_uid=

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Sanatate si putere pt. a merge inainte, dragi parinti ai lui George !
Sunt sigura ca veti veni cu vesti dintre cele mai bune, chiar daca mai dureaza ceva timp.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei15 spune:

Buna ziua tuturor!

Tot urmarind acest subiect, am observat ca nu mai sunt informatii! Mi-ar putea spune cineva cum mai merge terapia lui George! Ce mai face Doamna Mihaela, Antonia, si parintele Cuzuc?
Sper sa vina vesti bune in curand!
Doamne ajuta!
Mult spor tuturor!

cu drag,
Laura (ex-tutore a lui George)
p.s. Va asteptam in Iasi!

Mergi la inceput

George spune Mama!!!!!
La programul de imitatie verbala, imita si alte sunete!
La celelalte programe merge incetisor...Cu voia lui Dumnezeu, va merge si el mai repejor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Buna

Sunt Mihaela si imi cer scuze ptr faptul ca nu am mai comunicat dar motive obiective independente de vointa noastra au determinat acest lucru
Avand in vedere ca eu m-am conectat de o zi o sa incerc sa prezint pe scurt ceea ce am mai facut in limita timpului disponibil cat doarme George
Noi de la centru la care lucram am avut vacanta o luna de zile deci ne-am reintors in Bucuresti pe in septembrie la inceput
Am reinceput programul de lucru desi in cazul nostru merge mai greu
Am luat legatura cu cei de la Londra cu cateva luni in urma si suntem pe o lista de asteptare si speram ca peste cateva luni o sa avem consultantul care sper ca ne va ajuta ca progresele sa fie mai rapide
Este f greu mai ales ca noi avem deja aproape un an de cand traim in spectrul autismului si avem sentimentul ca e o viata de om si ca toate puterile ne-au fost secatuite
Abia acum citeam ce s-a mai scris si am vazut cu cata usurinta judeca cei din jur situatia ta cand ei poate au acasa copii sanatosi de care nu trebuie dacat sa te bucuri de progresele pe care le fac cu un ajutor minim
Si pot spune asta ptr ca eu o vad pe antonia care vorbeste se bucura de orice lucru se joaca cu fratele ei atat cat accepta george si ptr asta ii multumesc bunului Dumnezeu
Am vazut ca au inceput si alte campanii si nu pot decat sa ma bucur poate asa cineva care trebuie sa ne sprijine va intelege drama atator familii din romania a caror vina e ca Dumnezeu a ales sa le dea un copil cu o deficienta atat de misterioasa
Am citit in luna august si nr din dilema despre autism si am realizat ca toti traversam aceleasi stari sde disperare angoasa
Dar cum spunea una din mamele de acolo sper ca Dumnezeu sa ne faca nemuritoare ptr acesti copii
Speram ca nu ne-ati uitat
Mihaela si George

Mergi la inceput