Copil orfelinat!
As dori sa botez un copil de la orfelinat..un bebelush..unde trebuie sa ma adresez? In calitate de nasa voi putea sa il vizitrez..sa il scot la plimbare..la teatru..la film(cand va mai creste normal)....etc??????
Ce straniu lucru: vremea! Deodata pe perete
Te vezi aievea numai in stersele portrete
Te recunosti in ele, dar nu si-n fatza ta,
Caci trupul tau te uita, dar tu nu-l poti uita!
http://community.webshots.com/user/ana_maria222[/b] poze noi....
Raspunsuri
ana_maria222 spune:
nu stie nimeni??
simona dragusin spune:
ana_maria,in orfelinate nu mai sint bebelusi,dar te poti duce la o maternitate sa te interesezi.
Cit despre vizite si plimbari...ma indoiesc!Cind incepe solutionarea dosarului unui copil abandonat,acesta aste dat in plasament la un asistent maternal profesionist sau unei familii spre adoptie deci posibilitatea de vizitare e practic nula.SIMONA
ana_maria222 spune:
Pacat!!!!
asi spune:
Dac ai boteza un bebelus care mai tarziu ar fi adoptat ai strica bucuria parintilor de a participa la botezul copilului lor.
Daca vrei sa vizitezi un copilas de ce nu faci voluntariat la unul dintre centre.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
anwalt spune:
Buna!
Eu am botezat deja doi copii abandonati. Pentru asta am fost la un centru de plasament. In continuare vizitez copiii, chiar daca sunt la asistentul maternal. Nimeni nu s-a opus. Intre timp, centrele de plasament s-au desfiintat, dar poti sa incerci la o maternitate, dupa care trebuie sa tii legatura cu asistentul social al copilului, care iti va spune unde va fi acesta dat in plasament, la ce asistent maternal, cu care vei putea lua legatura, tot prin intermediul asistentului social. In general asistentii maternali nu se opun sa vizitezi copiii, mai ales daca il si poti ajuta cu ceva pe parcurs: hainute, jucarii, vizite si multa dragoste.
Mult succes!
simona dragusin spune:
Si fetita mea a fost botezata in spital...
Si in afara de faptul ca (asa cum spunea si ASI)nu voi putea sa ma bucur organizind si participind la botezul copilului meu,la noi mai exista o pb.:nu exista certificat de botez si nimeni nu stie cu ce nume a fost botezata!!!Stim ca e botezata pt ca atunci cind i-a fost adusa maternalei ,i s-a spus acest lucru,dar din pacate as.soc care au transportat-o de la maternitate nu cunosc detalii si in spital nu-si aduce nimeni aminte!!Singurul raspuns pe care l-am primit a fost ca daca li s-a spus asistentelor soc...inseamna ca asa este..Ce as putea face eu acum? Sa mint un preot ca nu e botezata ? Sa nu mint si sa nu-i stiu copilului numele de botez ?Am intrebat totusi un preot care mi-a spus ca sigur numele e cel din certificat?! pt ca fetita mea s-a nascut de sf Andrei...dar cum pot fi sigura ca o persoana binevoitoare nu i-a pus prenumele ei sau al copilului ei de ex.?Poate par rautacioasa ,dar ma deranjaza f tare aceasta situatie ,pt ca sint o persoana credincioasa si numele de botez e important pt mine!SIMONA
ana_maria222 spune:
quote:
Originally posted by simona dragusin
Si fetita mea a fost botezata in spital...Si in afara de faptul ca (asa cum spunea si ASI)nu voi putea sa ma bucur organizind si participind la botezul copilului meu,la noi mai exista o pb.:nu exista certificat de botez si nimeni nu stie cu ce nume a fost botezata!!!Stim ca e botezata pt ca atunci cind i-a fost adusa maternalei ,i s-a spus acest lucru,dar din pacate as.soc care au transportat-o de la maternitate nu cunosc detalii si in spital nu-si aduce nimeni aminte!!Singurul raspuns pe care l-am primit a fost ca daca li s-a spus asistentelor soc...inseamna ca asa este..Ce as putea face eu acum? Sa mint un preot ca nu e botezata ? Sa nu mint si sa nu-i stiu copilului numele de botez ?Am intrebat totusi un preot care mi-a spus ca sigur numele e cel din certificat?! pt ca fetita mea s-a nascut de sf Andrei...dar cum pot fi sigura ca o persoana binevoitoare nu i-a pus prenumele ei sau al copilului ei de ex.?Poate par rautacioasa ,dar ma deranjaza f tare aceasta situatie ,pt ca sint o persoana credincioasa si numele de botez e important pt mine!
SIMONA
e normal..te inteleg..numele de botez e f important..dar din pacate nu mai ai ce sa faci...
HAI DINAMO!!!!
ana_maria222 spune:
Totusi il voi intreba pe tata...el e preot...dar e in Londra acum si vine pe 31...
HAI DINAMO!!!!
anwalt spune:
Stimata doamna Simona Dargusin,
ca mama va inteleg nemultumirea, dar copiii din centrele de plasament nu raman nebotezati pana cand sunt adoptati, pentru ca nu se stie cand si daca se va intampla asta si nu este bine nici pentru copil sa ramana necrestinat. Iar persoana care il boteaza nu este interesata sa i dea propriul nume, ci pur si simplu sa fie alturi de copil si sa il ajute cu ce poate. Copiii pe care i-am botezat eu nu aveau nici unul prenume, si l-am pus pe cel pe care mi l-au indicat asistentii sociali ca il vor trece si in certificatul de nastere, dupa care le-am prezentat certificatul de botez. iar in ceea ce-i priveste pe ei, au implinit 2 si respectiv 3 ani, nu i-a adoptat nimeni, si va asigur ca le este mult mai bine sa se intereseze cineva de ei, decat sa fie si necrestinati si singuri. Asa ca depinde de situatie. Nu toata lumea boteaza un copil ca sa-si spele pacatele sau sa-i dea propriul nume. Mai este si vina asistentilor sociali, care ar fi putut sa ia datele persoanei care a botezat copilul pe care ulterior l-ati adoptat dumneavoastra si pe care o puteati apoi contacta.
Nu uitati ca atunci cand copilul dumneavoastra a fost singur in spital sau poate chiar la centrul de plasament, cineva s-a interesat de el si poate l-a tinut in brate cand a plans si i-a oferit mangaiere. Acum ca va are pe umneavoastra toate astea nu mai inseamna nimic, dar atunci era singur pe lume . . .
Rozi spune:
Simona, in principiu copilul se boteaza cu (pre)numele din certificatul de nastere. Ti-l cere inainte de slujba si ti-l da inapoi dupa, probabil scriu si ei datele intr-un registru. Toate fetele care adoptat si au reusit sa-si boteze copiii au trebuit sa explice preotului si sa-l roage sa-l boteze cu alt nume decat cel din certificatul de nastere. Deci 99,99% eu zic ca este acelasi nume.