Copil orfelinat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Cu siguranta am fost putin rautacioasa,cu toate ca nu asta am urmarit...

Am dorit sa ma descarc putin ,povestindu-va situatia mea,si m-am incins ..
Anwalt,sa-ti traiasca finii si sa fie sanatosi!
Poate am fost influentata si de raspunsul unei as. din maternitate care imi spusese ca daca bb e blondut,sigur e botezat(nu dati cu pietre,nasicilor!)Sau poate e doar frustrarea mea strinsa de cind m-am apucat de adoptie(si unele fete care au intimpinat pb ca si mine ma inteleg,poate)
Cit despre ce nume le dam finilor...eu am botezat 6 copii si doar una dintre finutele mele (singura care imi poarta numele)are un singur prenume si pe certificatul de nastere si la botez.In rest,toti au cite doua nume si doar unul inregistrat in certificatul de nastere.
Ce vreau sa fie clar e faptul ca eu nu am spus nimic despre "spalarea pacatelor".Motivatiile fiecaruia de a boteza ii privesc personal.Si categoric nu eram asa suparata daca stiam cu ce nume a fost botezata fetita mea.Faptul ca nu exista certificat de botez nu e vina nasei,oricare ar fi ea.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

anwalt, cat de frumos ai scris. Sunt de acceasi parere ca si tine, dar nu cred ca as fi putut scrie atat de calm. ... ma abtin...

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Simona nici eu nu am certificat de botez, tot ce stiu e de la asistente.
Anwalt poate as fi de acord si eu cu tine daca la mine nu s-ar fi petrecut urmatorul fenomen: am gasit fata cand avea 20 de zile, iti zic sigur ca nu era botezata la varsta aia. Am zis pe loc ca o luam. Saptamana urmatoare am fost la DPC sa depune acte si d-na de acolo mi-a zis: "spuneti la spital sa nu v-o boteze ca alea cum prind un copil abandonat cum il boteaza". Am mers de acolo direct la spital si surpriza: mi s-a raspuns ca e deja botezata. Am cerut certificat de botez si mi s-a spus ca la ei nu se da. Copilul avea o luna, l-am vizitat de la 3 saptamani, la 2 luni era deja la noi...si totusi nu am avut parte de botezul ei.
Ce am zis mereu eu la subiectele pe tema asta este ca rog pe cei care vor sa boteze sa intrebe daca nu cumva acel copil e deja vizitat de o familie.
Scuze daca sunt rea, dar cel putin in cazul meu au recurs repede la botez ca stiau ca le fuge de sub nas copilul. Pe mine m-a scarbit acest sistem, pentru ca sigur e legatura intre "nasa" si asistentele din spital.
Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca "nasa" i-a lasat lui Ale la externare o punga cu o patura, ceva haine si un nr de tel scris pe punga. Eu nu o pot cauta pentru ca nu stiu cine e, daca o cunoaste pe naturala, ca sunt din aceeasi localitate. Asa ca al meu copil nu are certificat, nu are nasi dar cineva in lumea asta se poate lauda ca a botezat un copil. Si la ce ii foloseste?

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anwalt spune:

Imi pare rau, Aissa. Ai dreptate, cine boteaza trebuie sa intrebe daca nu este vizitat copilul, in cazul meu asa a fost. Dar asistenta sociala din spital nu ar trebui sa pemita sa se faca botez pe banda. Eu am facut cerere la director, am asteptat aprobarea si au facut verificari inainte de a-mi da acordul, dar banuiesc ca pe aistentele sociale nu prea le intereseaza asta, ca nu sunt afectate cu nimic. De asemenea am facut cerere pentru a putea boteza copiii la biserica, nu in spital, si crede-ma a fost greu sa le conving, dar pana la urma am reusit.
Sper ca si finutii mei sa fie adoptati in curand, chiar daca ar fi sa nu mai pot sa-i vad, dar din pacate nici asta nu se intampla, tot din cauza asistentilor care nu le fac actele, desi ei nu au fost vizitati nici macar o data de parinti. Sunt plimbati de la un asistent maternal la un altul si toata grija mea nu poate suplini iubirea permanenta a unei familii.putin
Sper sa aiba noroc de parinti iubitori cum sunt pe acest forum.
Sa le tineti pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Ce chestie... nici eu nu am certificat de botez... de fapt nu am nici de casnicie, de fapt nici nasi de casnicie nu mai am pentru ca in 2000 cand eu nasteam ei divortau, se certau si in nici un caz nu avea chef de mine si nasit copii ... am cautat nasi pentru fata si am constat ca toata lumea fuge de obligatii, am gasit desigur si le-am zis "saru-mana". Acum as fi vrut sa nasesc, sa cunun, pentru ca stiu cat este de greu sa ii gasesti, dar daca se interpreteaza ca vreau sa imi spal pacatele mai bine imi vad de treaba mea. Si daca stau si ma gandesc si mai bine nu am fost nici macar scosi la biserica. Nici nu stiu in consta asta, dar nu conteaza.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Originally posted by anwalt
Sper ca si finutii mei sa fie adoptati in curand, chiar daca ar fi sa nu mai pot sa-i vad, dar din pacate nici asta nu se intampla, tot din cauza asistentilor care nu le fac actele, desi ei nu au fost vizitati nici macar o data de parinti.

legislatia in vigoare prevede foarte clar cum poate deveni adoptabil un copil. si din pacate nu depinde in exclusivitate de asistentul social si de bunavointa acestuia.
dar asta'i total off topic, si'mi cer scuze.

in legatura cu botezul, cred ca tine putin si de ...noroc, sau intamplare, sau ... nu stiu cum sa'i zic. in cazul nostru, de exemplu, toti colegii de camera ai lui fiica'mea erau botezati (mergea acolo periodic un preot, si boteza copilasii nou veniti - am intrebat de ce, si mi s'a spus ca nu'i bine pentru copil sa stea atata nebotezat, ca nu se stie daca biologicele semneaza sau nu, si e mai bine asa). deci, toti erau botezati mai putin fiica'mea. cum a "scapat", n'a stiut nimeni sa'mi zica. pur si simplu ... pe ea nu a botezat'o.
asta din fericire pentru noi, pentru ca acu' sambata urmeaza marele eveniment .
dar asta oricum nu ar fi fost o problema. acu' nu de mult am fost la "botezul" unei fetite, tot adoptata, care fusese botezata in centru. dar parintii au vrut sa faca o petrecere de bun-venit. si au facut masa ca la botez, dar la biserica a fost doar o slujba de binecuvantare (ca nu se poate face botez de doua ori). dar cu nasi, si cu tot tacamul. deci doar un detaliu "tehnic" a fost diferit de ce vom face noi sambata, de exemplu.

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Cred ca am fost inteleasa gresit sau nu m-am exprimat destul de clar!

NU certificatul de botez ma interesa pe mine ,ci numele cu care a fost botezata fetita mea.Si cum nu stia nimeni,din acest certificat as fi putut afla.
Anwalt si pina la urma de ce te-ai suparat ?Singura spui ca in cazul tau ai intrebat daca bb-i sint vizitati,etc.Deci nu trebuia sa te simti atacata intrun fel sau altul de cele spuse de mine.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

intreb si eu ca proasta, dar preotul care a botezat copilul nu are un registru cu copiii botezati?stiu ca sa se proceda.sau nu se stie ce preot a botezat copilul?

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Daca copilul a fost botezat in biserica , va spun 100% ca exista registru de evidenta al botezurilor. Cu siguranta, daca are bunavointa, va face certificat de botez (indiferent ca numele e cel dat de voi sau numele din certificatul de nastere).
Bafta.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Nu mai contenesc sa le admir pe fetele de la maternitatea din tg-jiu!Ma plec in fata lor si acum cand citesc ce ati scris voi.Eu am gasit-o pe Calina in maternitate cand avea 2 luni si ceva.Asteptau sa gaseasca o familie pt ea si ,spre bucuria noastra,aceia eram noi.Stiu sigur ca cineva a vrut sa o boteze pe Calina si am aflat ulterior ca era chiar o colega de-a mea de breasla, careia o as med de acolo ii povestise despre fetita.Cele de la maternitate nu au fost de acord pt ca ele doreau sa gaseasca parinti pt fetita,nu nasi.Le multumesc si acum ca au avut rabdare si nu mi-au rapit amintirile de la botezul copilului meu.Dar ele chiar se zbat pt acesti copii carora chiar le gasesc familii.Fata de cele de la protectia copilului care...asteapta plasa,si vin in vizite sa-i barfeasca pe ceilalti copii adoptati...Mai bine tac ca mai am cateva luni din post adoptie.Oricum,ce intentii putea sa aiba o 'NASA" care lasa o plasa si nu mai trece pe la finut niciodata?!Felicitari pt tine,Roxana, daca tii legatura cu ei si mai incearca si tu sa le gasesti familii ca se poate.Eu am convins,cu ajutorul frumoasei si desteptei mele de Calina, inca vreo 4 cupluri sa adopte si sunt toti foarte fericiti.Daca-i naseam,si nu puteam fi mai multumita de ce-am facut pt ei(si copii,si parinti)!

Mergi la inceput