transsexualitate????
Mai fratilor, am un nepotel de 6 ani, care atunci cand era micut, pe la 3 anisori, isi punea perinite la fund "ca sa il aiba mare ca femeile". I s-a explicat ca nu e voie, ca el e baietel etc. Pana acuma l-am m-ai prins de cateva ori ca se ruja, se farda, se dadea cu oja, etc, si tot timpul i-am explicat ca nu e bine, ca baieteii trebuie sa fie altfel. Ieri a venit la noi si a povestit cu soacra-mea (bunica-sa) care e cel mai bun prieten al lui, ca lui ii place sa se imbrace cu ciorapii de matase a lui maica-sa, ca se muleaza asa placut pe picioare si ca si-i trage peste piept si isi pune sosete impachetate ca sa aiba tzatze, si se rujeaza si ii sta asa de bine.... Din cate am inteles a fost prins odata facand treaba asta si a luat si bataie pt chestia asta. Si totusi o face in continuare pentru ca ii place, da' nu spune la nimeni ca ii rusine...??? A, da tot timpul cand vorbeste, o face intr-un fel alintat si mieros exact ca o fetita, cu toate ca nu ii dam voie sa vorbeasca asa. Culmea e ca are o "gagica" pe care o iubeste si a si pupat-o, de asta ma mir de iesirile astea ale lui si e si foarte baietos, tot timpul cu bicicleta, cu masinute cu motocileta...
Sper ca am fost coerenta, daca cineva a mai trecut prin asta va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac. Nu pot sa ii spun nimic copilului pentru ca nu a spus numai bunicii si daca afla ca stiu, nu va mai spune nimic. La maica-sa iara nu ii pot spune din acelasi motiv.
A, da, de cand era mic se intreba de ce nu e fata...
Sanatate si numai bine
Raspunsuri
lorelei_19 spune:
Am o prietena al carui frate era exact ca nepotzelul tau. In plus, se baga cu mama sa la bucatarie si a invatzat sa gateasca, lua rochiile prietenei mele (e mai mic de varsta decat ea), tocurile mamei, etc. Acum e adult si ... e homosexual. Traieste cu un tip si in curand se vor casatori. Nu stiu daca nepotzelul tau e la fel, dar eu pentru prima data mi-am dat seama ca homosexualitatea e din nastere si nu dobandita, asta in urma cu multi ani.
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
roxana1974 spune:
copilul nu trebuia batut pentru ca face asta...e absurd, e ceva peste puterile lui....
in general opinia mea este anti gay, ca sa pun de la inceput lucrurile la punct, dar daca este ceva peste puterile noastre, peste puterile individului in cauza, e aiurea sa-l fortam sa fie ceva ce nu poate sa fie. decat un homosexual frustrat si abuzat, mai bine unul cu sufletul intreg, care sa poata reusi in viata, sa se poata adapta. Asta nu inseamna ca ccc copilul acela trebuie stimulat sa fie fetita, nici asta nu e ok, poate e o perioada, poate ca-i va trece, doar sa luati acele apucaturi ca pe o joaca, sa nu-i atrageti atentia prea mult asupra lor...deocamdata e clar, e prea devreme sa trageti o concluzie...spune-le parintilor sa nu-l mai bata pentru asta!!!
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Elise spune:
mie mi se pare ca la 6 ani e prea mic sa iti faci probleme...probabil pur si simplu se joaca.
eu pina pe la 6 ani eram indragostita de taica-meu, si ma certam cu toata lumea care sa apropia de el.
in plus, am plecat de acasa si m-am dus la tzigani, pentru ca vroiam sa traiesc in cort.
si o tineam una si buna ca o sa devin haiduc - nici medic, nici profesor, cum vroiau toti copiii....
si uite ca l-am lasat pe tata in pace, nu traiesc in cort (decit sporadic ) si am un job acceptat dpdv social.
so, s-au rezolvat toate lucrurile....
edit: am uitat aspectul cel mai relevant: si eu, si sora-mea, bateam si chinuiam toti copiii pe care ii prindeam, intr-o fericire. Desi am crescut intr-o familie pasnica si normala, unde nu ne altoia si abuza nimeni.
Si, ca adult, nici eu, nici ea, inca n-am omorit pe nimeni.... si nici n-avem de gind.
Deci nu cred ca tot ce ii trece baiatului prun cap la virsta asta e definitoriu pt. comportamentul sau ca adult.
Elise
Principesa spune:
Lorelei, as vrea sa am si eu o opinie ferma ca a ta. Din pacate nu o am, asa cum nu exista un acord la nivel stiintific privind originea tulburarilor de identitate sexuala. Eu am lucrat cu grupuri de persoane apartinand mioritatii sexuale, licenta o am pe diferentele din structura de personalitate a unui heterosexual comparativ cu un homosexual si tot nu am un raspuns ferm si clar.
Stiu insa ca exista o predispozitie catre anumite mecanisme de aparare care fac ca o persoana sa fie mai mult sau mai putin predispusa spre a imbratisa comportamentele sexului opus. Si mai stiu despre ce inseamna un mediu propice in aces sens.
Alexis, poti sa dai mai multe detalii despre familia baietelului? In afara de mama si bunica exista si vreun personaj masculin prezent? Si daca da, cat de bine profilat este? Este posibil ca baietelul sa doreasca sa se identifice cu modelul existent, indiferent de apartenenta la sex. Si daca cel mai puternic este cel feminin atunci devine de inteles, nu?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
sinzi_ana spune:
Si noi am avut niste prieteni cu un baietel (mai mic cu 2 ani decat mine) care facea la fel. Ba chiar cand venea in vizita la noi se imbraca cu rochiile mamei (nu ale mele ca nu ii placeau) si isi punea margele. Iar mie care eram fetita mi se parea ciudat...pt ca nu m-am imbracat niciodata in hainele mamei...
Parintii au inceput cu "nu e voie", apoi au decurs si la pedepse si la bataie, si au sfarsit la pshiholog...Dupa cativa ani au crezut ca a depasit (fericiti ca au facut ceea ce trebuie) pana si-au dat seama ca acum le facea pe ascuns...
Acum e gay...iar parintii sunt asa suparati ca nu mai vorbesc cu el de mult...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
sinzi_ana spune:
A! Si parintii erau profesori amandoi, unul la facultate de matematica, si mama la biologie la generala...
Si mai avea un frate mai mare care acum e tot prof universitar si care e normal, are si 2 copii...
Sinzi, Radusi David
David
lorelei_19 spune:
quote:
Originally posted by Principesa
Lorelei, as vrea sa am si eu o opinie ferma ca a ta. Din pacate nu o am (...)
e simplu, opinia mea ferma izvoraste din nestiinta
tu ai studiat, te confrunti zilnic cu asemenea cazuri (si nu numai), asha ca e normal sa gandesti altfel. dar ai dreptate, m-am exprimat gresit: voiam sa spun ca homosexualitatea poate fi si din nastere.
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
angy11 spune:
Inainte de a citi ce a scris Principesa,ma gandeam la ceva asemanator,cred ca e relevant pentru comportamentul lui,modelul,pe cine are in jur,mai cred ca are nevoie de multe persoane masculine care sa-l angreneze in tot felul de situatii,dar mai ales sa-i ofere un model de masculinitate,cu toate ca zic si eu,baiatul meu sta mai mult cu mine,cu bunicile,dar e baiat,particularitatile feminine,farduri,rochii,le admira din cand in cand,dar pur masculin.
Am mai intalnit asa un baietel cu ani in urma,dar de cativa ani nu ne-am vazut cu familia respectiva asa ca nu mai stiu cum a evoluat,dar mie mi-a sarit in ochi comportamentul feminin al acelui baiat,parintii chiar nu pareau ingrijorati.
Am acum un elev cu un comportament asemanator,dar parintii divortati,iar mama e foarte bucuroasa ca baiatul e sufletul ei,gandeste ca ea,o aproba....
Nu se cade sa vin eu sau diriginta cu astfel de presupuneri.
sinzi_ana spune:
Io o contrazic pe Principesa scuze
Dar eu stiu ca fiecare baiat isi adora si imita mama si fiecare fata tatal...
Am o prietena psiholog care are un baietel si e mama singura, si nu numai ca il creste singura, dar tatal ei a murit inainte sa se nasca baietelul si sta cu mama ei...Deci 2 femei si un baietel...
Si a interesat-o f mult subiectul asta...daca baiatul ei are nevoie de un model "masculin" ca sa nu se "efemineze" si a studiat si vorbit cu profesori de la facultatea de pshihologie etc...
Nu pot sa explic, am inteles mai mult concluzia...
Dar ideea este ca copiii nu se nasc fara sex, si apoi in functie de ce jucarii au, de cum sunt imbracati si educati, de ce prieteni au ies fetite sau baieti...
Ci se nasc cu instincte masculine sau feminine (care uneori nu corespund sexului) si nu sunt influentati de mediu...mai ales la varste mici...
DEci...concluzia era ca un baiat care e crescut de o mama singura nu va fi mai "feminin" decat altii din cauza asta!!! Sau o fetita crescuta de tata...
Sinzi, Radusi David
David
josefine spune:
o carte deosebit de interesanta este middlesex. este vorba despre o fetita care a fost crescuta cum cerea "norma", dar in adolescenta a realizat ca identitatea sa sexuala este cea masculina. merita citita.
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"