transsexualitate????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Ca de fiecare data in fata unei asemenea discutii, ma intreb: de ce nimanui nu i se pare suspecta atitudinea fetitelor "baietoase", care se joaca nu cu papusi, ci cu masini si pistoale, care intra in jocurile baietilor, vor sa poarte doar pantaloni si nu dantelute roz?
E, daca un baiat la 4 ani prefera o papusica in locul tractorului jucarie, e graaaav!
La fel cu "miolraitul". Daca baietelul e alintat si "mieros", cum spunea cineva aici, nu e in regula. Daca o fetita vorbeste (prea) ferm si arunca cu obiecte, nu e nici un pericol, asa e ea, "trebuia sa fie baiat, cred".
Sa fie clar, vorbesc despre copii de cativa anisori, nu de adolescenti.
Si acum, experienta mea. Fiul meu isi punea, la 3-4 ani, bijuteriile mele, si incalta pantofii mei cu toc. Nu se farda chiar, dar imita gesturile mele si ale mamei mele, se "facea" ca se rujeaza.
Trebuie sa va spun ca avem o familie "in regula", echilibrata, calda si iubitoare, parintii mei ne sunt foarte aproape, iar fiul meu are nu unul, ci doi barbati langa el, tatal si bunicul. Deci nu crestea intr-un mediu preponderent feminin.
Toata istoria asta care a durat vreo doi ani, cred, a disparut ca prin farmec. Am un baiat de aproape 10 ani obisnuit, iubeste fetele, isi face freza pentru una dintre ele, nu vrea sa poarte tricouri roz, mai are si iesiri de "baietoi", si nimic din comportamentul lui n-ar putea face subiect de ingrijorare. Este adevarat ca detesta violenta fizica, si evita sa se "tavaleasca" cu prietenii, dar consider ca asta i se trage din educatie, pentru ca am incercat din toate puterile sa-l indepartam de o atitudine agresiva.

In concluzie, nu cred ca un anumit tip de comportament specific fetitelor in primii ani de viata trebuie sa ingrijoreze sau sunt "semn". Sunt doar etape, care trec.

Si inca ceva: sotul meu are un amic despre care putini stiu ca este homosexual. Nimic din comportamentul lui nu tradeaza acest lucru, arata "foarte barbat", chiar un barbat bine, dupa care femeile intorc capul pe strada. Pana sa flu, m-am intalnit 10 ani cu el in diferite ocazii, si nici prin cap nu mi-a trecut ca ar fi "in neregula". Este inginer constructor si participa la raliuri - deci are ocupatii preponderent barbatesti. Este drept ca nu l-am vazut niciodata in compania unei femei, dar ma gandeam ca este discret si-si consuma burlacia acasa.
Asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Nici mie nu mi se pare normal sa nu se puna problema fetelor baietoase in contextul in care baietii cu inclinatii feminine sunt aratati cu degetul si se vorbeste despre ei cu titlu ingrijorator. Cum de altfel nu sunt de acord nici cu calificarea "in neregula" pentru un homosexual (sau o lesbiana). O prietena mi-a povestit un documentar de pe Discovery in care se povestea despre o familie cu un baiat caruia i s-a facut operatie cand era foarte mic, operatie in care a ramas fara ... organe genitale (nu mai retin daca fusese o greseala a medicilor sau decizie fortata de maladie). Dupa interventie, parintii au fost sfatuiti sa l creasca, ca pe o fetita. Cu haine de rigoare, jucarii, atitudini, educatie, tot, ca si cum ar fi o fetita. Asa au facut. Documentarul comuta in prezent unde intalnim copilasul de mai sus intr-o familie normala, cu o sotie, marturisind ca intotdeauna s-a simtit barbat si nu fata, in ciuda educatiei! Dupa difuzarea documentarului a fost atat de marcat incat si-a luat viata.
Asta pentru ca multa lume a expus cate un caz...
Insarcinata, asteptand un baietel, un prieten ma intreba ce ma fac daca o sa fie gay?! Ca si cum asta ar ridica o problema. Nu stiu, raspundeam de fiecare data, ce o sa fac daca va fi gay... o sa-l iubesc? pentru ca e fiul meu?! Mi se pare destul de grea confruntarea cu societatea, pentru ca si in familie sa fie ostracizati pentru orientarile lor afective. Ma pretind deschisa si fara prejudecati in aceasta privinta cu toate ca ma surprind uneori cu reactii negative provenind din educatia religioasa si opiniile religioase despre asemenea alegeri...
Dar poate pentru un baietel de sase ani e prea devreme de diagnosticat homosexualitate atata timp cat personalitatea lui e cruda.

, mami de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Dragle mele ,
Din nefericire nu pot sa va spun ceia ce asteaptati sa auziti .
Solutia nu-i nicaieri decit in noi insine .
Copilul nu are nici o problema ,problema este la noi ,noi trebuie sa-l acceptam asa cum este si felul cum este sa nu ne impiedice sa-l iubim si sa-l sprijinim sa ajunga in viata ceia ce-si doreste !
Natura umana nu poate face lucrurile intotdeauna asa cum vrem noi,si daca el e diferit, decit sa-i cultivam ideeia "ca-i rusine"ca "nu-i bine" ca-i "interzis " si sa facem copilul sa creasca intr-un climat de 'hor de la loi" mai bine ne-am obisnui cu ideeia ca este asa cum este si am incerca sa-l intelegem si sa-l ajutam sa treaca prin viata cu cit mai putine sequelle (caci nu va fi scutit de asta-i sigur ,din partea Lumii).
Deci cum ziceam nu putem face nimic impotriva naturii,cumnatul meu e gay si familia la acuzat ,la condamnat ,parintii n-au vrut sa-l mai vada ,cu sotul meu s-a certat pina la insulte si lovituri si ce au rezolvat toate acestea?
El s-a indeparta de familie de citiva ani buni ,a plecat ca un cine batut ,dar credeti ca pentru el e usor?????????
Nu are si el suflet ca orce om si si-ar dori sa-si vada mama si tata batrini ca toti ceilati frati??????
Nu nu-i usor sa fii aratat cu degetul si nici o presiune si interdictie nu poate schimba nimic ,acum dupa 7 ani cind "sa casatorit" cu un alt om si si-au luat o casa impreuna ,muncesc si traesc ca orce cuplu normal si-au dat seama si fratii ca au gresit si au reinceput sa-l invite la aniversarile de familie,botezuri si Craciun!
S-a reintors in familie si vad in ochii lui ca-i fericit cind se regaseste cu fratii lui (sint 12 frati)
Baetelul din subiect insa banuiesc ca nu aceasta problema are ,dupa cite inteleg eu este vorba despre personalitatea lui ,el se considera mai mult fetita decit baiat ,ei bine in ziua de astazi operatiile de schimbare de sex nu mai sint asa o raritate (doamne ajuta!).
Totul este bine organizat ,sint vizite medicale care se fac: psyhologice ,consultatii cu pacientul in care se stabileste exact ceia ce el doreste si ++++++++++++
Nimic nu se face la voia intimplarii!!
Greul nu va fi pentru el sa-si schimbe sexul caci el stie ce vrea ,greul va fi pentru familia lui sa-i accepte ALEGEREA!
Si ma opresc aici !
Ozi buna la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Problema o reprezinta familia lui. Cum sa mai vorbeasca cu ei daca il bat pentru ce face????Poate ar trebui ca si mentalitatile noastre sa se schimbe si sa nu mai consideram batute in cuie niste reguli de genul "baietii nu pling, baieteii se joaca cu masinile si robotii, baietii sint mai curajosi...etc"
Eu cred ca ar trebui lasat sa se manifeste cit mai liber pentru ca nu interdictiile il vor face barbatul "normal" pe care il vrea familia. Se va transforma intr-un adult care va face o alegere, dar pina atunci nu trebuie ca un copil sa creasca cu ideea ca are o problema si va fi pedepsit pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

sunt mama de baiat. si tind sa cred ca il cresc asa cum trebuie crescut un baiat( cu masini si trenulete), il imbrac pe cat posibil in haine de culori potrivite sexului masculin, sunt straight 100%, nu stiu cum as reactiona daca l-as vedea proband ciorapii mei, insa probabil ca voi fi nevoita sa accept realitatea si sa il iubesc in continuare tot ca la inceput.
la noi totul tine de gura lumii! sa nu fii gay, sa nu faci copii din flori, sa nu , sa nu!
pacat ca pt unele mame gura lumii conteaza mai mult decat fericirea copiiilor pe care i-au nascut. asa cum sunt ei, trebuie corectati frumos daca se poate, daca nu........acceptati!

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by Kittie

Nici mie nu mi se pare normal sa nu se puna problema fetelor baietoase in contextul in care baietii cu inclinatii feminine sunt aratati cu degetul si se vorbeste despre ei cu titlu ingrijorator. Cum de altfel nu sunt de acord nici cu calificarea "in neregula" pentru un homosexual (sau o lesbiana). O prietena mi-a povestit un documentar de pe Discovery in care se povestea despre o familie cu un baiat caruia i s-a facut operatie cand era foarte mic, operatie in care a ramas fara ... organe genitale (nu mai retin daca fusese o greseala a medicilor sau decizie fortata de maladie). Dupa interventie, parintii au fost sfatuiti sa l creasca, ca pe o fetita. Cu haine de rigoare, jucarii, atitudini, educatie, tot, ca si cum ar fi o fetita. Asa au facut. Documentarul comuta in prezent unde intalnim copilasul de mai sus intr-o familie normala, cu o sotie, marturisind ca intotdeauna s-a simtit barbat si nu fata, in ciuda educatiei! Dupa difuzarea documentarului a fost atat de marcat incat si-a luat viata.
Asta pentru ca multa lume a expus cate un caz...
Insarcinata, asteptand un baietel, un prieten ma intreba ce ma fac daca o sa fie gay?! Ca si cum asta ar ridica o problema. Nu stiu, raspundeam de fiecare data, ce o sa fac daca va fi gay... o sa-l iubesc? pentru ca e fiul meu?! Mi se pare destul de grea confruntarea cu societatea, pentru ca si in familie sa fie ostracizati pentru orientarile lor afective. Ma pretind deschisa si fara prejudecati in aceasta privinta cu toate ca ma surprind uneori cu reactii negative provenind din educatia religioasa si opiniile religioase despre asemenea alegeri...
Dar poate pentru un baietel de sase ani e prea devreme de diagnosticat homosexualitate atata timp cat personalitatea lui e cruda.

, mami de ( 13oct04 )

S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Am vazut documentarul respectiv, si va marturisesc ca m-am cutremurat! Mai ales, la sfarsit, cand ii luase interviu si respectivului, dupa care au scris ca s-a sinucis.
Era vorba de spre 2 gemeni, baietei, carora parintii au hotarat sa le faca circumcizie. La unul totul a fost ok., dar la celalalt, doctorii care incercau o noua metoda (nu cea clasica) de circumcizie, au dat gres. Drept pentru care cel de-al doilea bebe a ramas mutilat la putzica. i pentru ca nu se mai putea face nimic, parintii au fost sfatuitai, asa cum spunea si Kittie, sa-l creasca ca pe o fetita, pentru care i s-a facut si operatia de rigoare.
Pentru ca nu stiu ce doctor, somitate in materie, la vremea aceea, decretase el ca, copilasii se nasc fara sex, si ca sexualitatea deriva din educatie. Iar cu ajutorul acestuia si sub suprevegherea lor, acel copil a crescut ca si fata.
Bineinteles, copil fiind, nu realiza multe lucruri, si nu stia sa explice de unde nefericirea lui; dorinta de a se juca cu jucariile fratelui, incomoditatea de a purta rochite (cand el isi dorea din tot sufletul sa poarte pantaloni), etc.
Avea 20 si ceva de ani si nu se acomodase cu statutul de femeie. Pana cand parintii au hotarat sa-i spuna adevarul. Bineinteles ca a fost un soc, dar a hotarat sa treaca peste el si sa-si intemeieze chiar si o familie, casatorindu-se cu o femeie cu 2 sau 3 copii. Nu mai tin minte ce s-a intamplat cu sexualitatea lui din punct de vedere anatomic, dar el era mult mai ferict in aceasta ipostaza.
Si tot in acest documentar, au aratat disecarea unor creiere de barbati si femei, sa vada daca exista vreo diferenta, si ce anume da sexualitatea oamenilor. Creierele erau taiate feliuta cu feliuta, pentru ca in mod normal la tomografii sau alte teste nu se vede nici o diferenta. Si cum era de asteptat, pe undeva pe la mijloc, in nu stiu ce parte a creierului, exista o mica diferenta; era o chestie ca niste cercuru concentrice, care la unii era mai mare, cu mai multe cercuri (parca la barbati), iar la femei era de marime mai mica, cu mai putine cercuri.
Si de aici diferenta de sexualitate.
Totodata, s-au disecat si creierele unor homosexuali, iar diferenta era clara; chiar daca erau nascuti cu sex masculin, aveau acea parte de creier care apartinea femei. Si invers; femeile cu inclinatii homosexuale masculine, aveau parte de creier acea care apartinea barbatului.
Stiu ca exista si oameni cu inclinatii homosexuale dobandite, dar cred ca in majoritatea cazurilor, acesta este un "defect" de structura a organismului.

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Laura ! Mersi!

Oricum m-am infiorat toata citind sfarsitul cu feliutzele, da' cum iti dai seama in timpul vietii despre cercurile astea? Ca poate asa ar invata si omenii sa accepte mai usor diferentele. Sau macar sa le judece, sa inceteze a le pune in carca familiei (care, de multe ori, nu are nici amestec in orientarea afectiva a copiilor).

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Draga Alexis,transexualitate inseamna altceva decat jocul unui copil care incepe la varsta aceasta sa isi descopere sexualitatea.Noi (adultii)suntem cei care categorisim si privim lumea prin ochii nostrii(cum de fapt este si normal)Daca privim problema prin ochiul copilului ajungem sa vedem ca lucurile nu stau mereu cum credem noi. Si eu cred ca este vorba de o identificare cu un model feminin puternic din familia apropiata.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu n-am habar daca acel baietel va ajunge gay sau nu, dar daca va fi sa fie, in nici un caz nu-l pot impiedica parintii cu bataia

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by Kittie

Laura ! Mersi!

Oricum m-am infiorat toata citind sfarsitul cu feliutzele, da' cum iti dai seama in timpul vietii despre cercurile astea? Ca poate asa ar invata si omenii sa accepte mai usor diferentele. Sau macar sa le judece, sa inceteze a le pune in carca familiei (care, de multe ori, nu are nici amestec in orientarea afectiva a copiilor).

, mami de ( 13oct04 )

Nu Kittie, iti dai seama, daca au ajuns la sectionarea creierului pe feliute, ca sa vada daca exista vreo diferenta, e clar ca nu au reusit altfel. Chiar spuneau ca nici la tomograf, nici altundeva intre creiere nu se vede diferenta. Dar banuiau ei ca totusi ar trebuie sa existe.
Oricum ,asta nu este o chestie de optiune, nu tu alegi, pur si simplu asa te nasti; e ingrozitor!
Iar alexis26, cum au spus si fetele, vorbeste cu parintii copilului, sa nu-l mai bata; oricum e prea devreme de stabilit un diagnostic!
Numai bine!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput