Bb 2 in timpul concediului pt bb 1?
Concediul de maternitate pt bb1 se termina in luna iulie anul acesta. Bb2 se va naste in luna decembrie-ianuarie (acum are 2 luni).
Ce se intampla intre lunile iulie si decembrie? Pt aceste luni trebuie sa plateasa asigurari sociale? (Persoana in cauza nu are serviciu)
Pt bb2 mama va mai beneficia de cele 8 mil si pt bb2?
Multumesc
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Raspunsuri
kisstherain999 spune:
Chiar nu ma poate ajuta nimeni?
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Rozi spune:
CIC-ul nu se mai suporta din asigurarile sociale, ci din bugetul statului (impozite).
Intre iulie si data nasterii lui bb2, mama va trebui sa fie acoperita prin una sau mai multe din urmatoarele:
- obtinere de venituri profesionale impozabile (salariu);
- beneficiara de ajutor de somaj;
- concedii medicale;
- concediu de maternitate - prenatal.
Din 2007, daca nu va avea dreptul la CIC, va primi 2 mil lunar, alocatie, pana cand bb2 va implini 2 ani.
kisstherain999 spune:
Rozi multumesc mult.
kiss
cricrim spune:
De la Tv de la emisiunea NE PRIVESTE de pe B1 am aflat ca daca mama plateste impozit cum ca are apartamentu dat in chirie poate beneficia de de Indemnizatia pentru copil, ar fi o solutie pentru cele cateva luni descoperite
Cris mama lui Andreea
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=547155924
kisstherain999 spune:
Multumesc fetelor.
Poate aceste informatii vor folosi cuiva pana la urma ... pt ca persoana in cauza a hotarat ca e prea complicata situatia si a intrerupt sarcina.
kiss
Rozi spune:
quote:
Originally posted by cricrim
De la Tv de la emisiunea NE PRIVESTE de pe B1 am aflat ca daca mama plateste impozit cum ca are apartamentu dat in chirie poate beneficia de de Indemnizatia pentru copil, ar fi o solutie pentru cele cateva luni descoperite
Ma simt prost ca o contrazic (din nou!) pe dna ministru, dar greseste fundamental si induce lumea (o tara intreaga!) in eroare!
Conditia la care ne referim este de a obtine venituri PROFESIONALE supuse impozitului pe venit. Venitul din inchirierea ap NU este venit profesional.
Citez din Ordonanta de Urgenta 148 / 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
"Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunară în cuantum de 800 lei (RON)."
si
"Art. 1. - (3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările si completările ulterioare, se întelege: venituri din salarii, venituri din activităti independente, venituri din activităti agricole, asa cum sunt definite de această lege."
Legea 571/2003 este codul fiscal al Romaniei.
Didona spune:
Sunt in perioada de 2 ani de ingrijire primul Bebe si si-a facut anuntata aparitia si Bebe 2. Se va naste in aceeasi luna (si ca data apropiata) cu primul. Deci, in loc sa ma intorc la servix, incep alt concediu de maternitate.
Se pune problema de indemnizatie si pt Bebe 2? Se pot face demersuri pt a o obtine?
Daca nu, la cat concediu postnatal am dreptul?
Daca aveti cunostinte privitoare la subiect, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri.
Va multumesc si va doresc numai bine voua si micutilor.
Didi
claujro spune:
Didona daca bb 2 se naste cat inca esti in CIC pt bb1 intri automat in CIC 2. Daca se naste dupa data la care ar trebui sa te intorci la munca... nu mai stiu. Dar poate totusi, ca sa te scuteasca de complicatii il nasti cat inca mai esti in CIC. Pupici!
mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei
Rozi spune:
Intre terminarea CIC 1 si data nasterii BB2 iti poti lua concediu prenatal. Vei avea dreptul astfel si la CIC 2.
Sanatate!
iulyp spune:
As vrea sa stiu si eu exact ce trebuie sa fac.
BB1 are 1,8ani iar bb2 trebuie sa se nasca, eu fiind inca in CIC pt. bb1. Intrebarea e: dupa nasterea lui bb2 merg la primarie unde fac intreruperea CIC1 ca sa intru in CIC2? Am inteles ca trebuie sa anunt la primarie inainte de nastere, astfel incat sa intru in prenatal, apoi in postnatal si abia apoi in CIC2.
Imi poate spune si mie cineva exact cum trebuie sa procedez?
Multumesc anticipat.
Aura(35+) mamica Nicoletei
POZE