Bb 2 in timpul concediului pt bb 1?
Raspunsuri - Pagina 2
nicolungu spune:
Draga iulyp,
si eu sunt in aceaeasi situatie, BB1 are 1,8 ani si luna viitoare voi naste pe BB2. Am fost la primarie si mi-au spus ca nu trebuie neaparat sa intrerup concediul pt BB1 ci se poate merge in continuare cu concediul pentru BB2, singura conditie este sa ai minim 42 de zile de la nastere inainte de a depune dosarul pentru BB2. Daca ti se termina concediul pt BB1 inainte de 42 de zile de la nasterea lui BB2 atunci trebuie sa intri in postnatal pana la implinirea acestei perioade si apoi soliciti concediu pt intretinerea BB2.Sper ca m-am facut inteleasa.
Multa sanatate si nastere usoara.
iulyp spune:
Nicolungu merci pt. raspuns. Am inteles. Ideea e ca asa a procedat si o colega de a mea si cei de la primarie i-au sarit in cap ca trebuia sa anunte mai din timp pt. ca sunt niste proceduri de urmat si bla bla... Ideea e ca ea a nascut in ianuarie si nici pana acum nu a primit vreun ban.
P.S. Sa inteleg ca si tu esti mamica de mai-iunie ca si mine? De ce nu vi pe la odisee la mamici de mai-iunie-2006? Oricum te asteptam cu drag daca te hotarasti.
si nastere usoara.
Aura(35+) mamica Nicoletei
POZE
Szilvi spune:
Din CIC1 intru direct in CIC2, dupa aproximativ 60 zile de la nasterea celui de-al doilea copil. Deci nu mai sunt obligata la concediu postnatal de 42 de zile. Mi se pare ca nici una din cele trei situatii amintite in cadrul Adeverintei pt. angajator (Anexa 2)
- esti inca de anul trecut in concediu de maternitate/CIC
- nu s-a deschis inca dreptul la indemnizatie pt. CIC, dar esti in concediu de maternitate
- situatii de CIC nesolutionate pana la sf. anului trecut
nu mi se potriveste.
Ar fi situatia a II-a, dar eu nu ma aflu in concediu de maternitate pt. al 2-lea copil, cum se specifica la * ci sunt in CIC1!
Mi se pare inca o aberatie a Normelor OUG 148.
Astept comentarii. Va multumesc.
Oti_s spune:
Fetelor, am si eu nevoie de un raspuns legat de problema asta. Eu am un bb de aproape 5 luni si am ramas din nou insarcinata. Trebuie sa nasc in februarie 2007. Ce se intampla cu prima indemnizatie, se suspenda din momentul in care o primesc pe a doua? Sau se pot primi ambele in acelasi timp?
adita spune:
la mine bebe face doi ani la inceputul lui ianuarie,iar la sfarsitul lui ianuarie, sau la inceputul lui februarie, ar trebui sa se nasca urmatorul bebe. asta inseamna ca trebuie sa-mi iau concediu prenatal pt diferenta asta? e vreo problema ca bebele care se va naste este al patrulea, si ca am luat deja indemnizatie pt trei copii, sau se plateste indemnizatia pt primii trei copii nascuti de la intrarea in vigoare a legii? multumesc
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
adita spune:
chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda si mie? va rog
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Rozi spune:
Momentan se pare ca este o problema cu concediul de maternitate la mai putin de 6 luni dupa CIC. Adica - nu ai avea dreptul. Sa speram ca pana nasti se rezolva.
Legea noua se aplica pt primele 3 nasteri survenite dupa 1.1.2006.
Sarcina usoara!
adita spune:
multumesc Rozi. nu stiam ca s-a schimbat situatia. copiii ii am pe toti la diferente mici de varsta, pana acum am trecut de fiecare data dintr-un concediu in altul, nici nu m-am gandit ca de data asta n-o sa se poata. Dar poti sa-mi spui si mie unde scrie asta, sa inteleg ce s-a intamplat? cic-ul nu mai e considerat perioada asimilata?
Szilvi spune:
Nu stie nimeni cum se procedeaza cu decizia de suspendare a CM in cazul in care treci direct din CIC1 in CIC2?
Mie la Primarie mi s-a zis sa fac o noua decizie de suspendare, iar la Inspect. Teritorial de Munca mi-au spus ca nu pot face o noua decizie deoarece am contractul de munca deja suspendat si nu-l mai pot suspenda inca o data. Si nici continuare la suspendare nu are rost deoarece n-am revenit in campul muncii si nu are rost sa precizez ca nu am revenit. Sa-i anunt numai cand revin. Stiu ca decizia asta este numai pt ca sa nu cumva sa ai venituri in timp ce primesti CIC. De parca hartia asta ar fi o garantie absoluta pt. acest lucru...
Cine a fost in aceasta situatie cum a rezolvat-o? Va rog ajutooor!