Bb 2 in timpul concediului pt bb 1?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_man.png)
cool spune:
Cronologia DECIZIILOR DE SUSPENDARE si inregistrarea in Carnetul de munca ar trebui sa fie asa:
1)Suspendat contract de munca pt CIC1(DECIZIA 1)
2)Incetat suspendarea, revine din CIC
3)Suspendat contract munca pt conc maternitate (DECIZIA 2)
4)Incetat suspendarea, revine din conc maternitate
5)Suspendat contract de munca pt CIC2(DECIZIA 3)
***Este normal sa existe suspendari separate pentru fiecare caz in parte deoarece "Concediul de maternitate" este suspendare de drept (art. 50 lit (a)/C muncii) iar "Concediu pt crestere copil" este suspendare din initiativa salariatului (art. 51 lit (a)/C muncii)***
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
cool spune:
Cand se trece din CIC1 in CIC2 fara a mai fi necesar Concediul de maternitate, se sare pasul nr 3 si nr 4 din exemplul anterior
![](images/user_woman.png)
Szilvi spune:
Da,dar suspendarile CIC1 si CIC2 se fac amandoua conf. lit 51a din Codul Muncii, si tu de fapt nu-ti reiei activitatea asa ca ar fi normal sa se continue prima suspendare!
Tu asa ai procedat precum ai scris sau n-a fost cazul tau- sa intri direct din CIC1 in CIC2?
![](images/user_man.png)
cool spune:
Perioada celor doua CIC-uri, adica 4 ani, trebuie sa se regaseasca sub o inregistrare corecta in carnetul de munca, asa cum am aratat mai sus.
Data la care inceteaza CIC1 este data la care incepe CIC2 si se realizeaza printr-o noua cerere de solicitare cf art 51 lit (a)/CM, implicit prin a se emite o noua Decizie de suspendare
Szilvi spune:
Mersi mult pt. raspuns!
Am fost si astazi la insp Terit de Munca si de aceasta data o alta dna de la ghiseu mi-a spus sa procedez asa cum ai amintit tu mai inainte.Dar mai trebuie o hartie si anume copie dupa certif de nastere al copilului, ca altfel nu-ti vizeaza decizia!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alia_ro spune:
Sunt si eu in situatia mai multor fete de mai sus, care din CIC 1 intra direct in CIC 2, adica, bebe1 are 8 luni, iar peste 8 luni o sa nasc iar (deci cand sunt inca in CIC 1, cand bebe1 va avea 1 an si 4 luni). Intrebarile mele sunt:
Se suspenda automat CIC 1 si se intra in CIC 2?
Voi primi in continuare indemnizatie sau nu mai primesc nici un ban? (avand in vedere ca in ultimul an anterior nasterii bebe2 am fost in CIC 1 pt bebe1, deci nu am cotizat, decat anterior nasterii bebe1- sper ca m-am facut inteleasa).
Va multumesc.
poze cu Vladut (07 nov 2005)
nicolungu spune:
alia_ro, si eu am fost in situatia ta, asa ca sper sa te pot lamuri. Eu am nascut in iunie al doilea copil si pana in august sunt in CIC1. Pentru CIC2 am fost prima data la locul de munca si mi_am depus cerere pentru concediu de crestere a copilului incepand cu data de 12 august (mie in 11 august mi se termina CIC1). Cu o copie dupa aceasta cerere (semnata de director si cu mentiunea "se aproba" si "in conformitate cu originalul")am fostla primarie unde am mai depus o copie dupa certificatul de nastere al copilului (ah, si pe copia dupa certificatul de nastere a trebuit sa-mi scrie angajatorul "in conformitate cu originalul" si sa puna stampila) si am complectat o noua cerere pentru obtinerea indemnizatie. Prin urmare (ca sa fiu si eu mai succinta):
1. CIC1 nu se suspenda ci se continua cu CIC2 pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al doilea copil
2. Vei primi indemnizatie si pentru CIC2
Sper ca m-am facut eu inteleasa, sarcina usoara in continuare!