Greutatea ideala, formule de calcul!
Raspunsuri - Pagina 2
iepumic spune:
Greutatea ideala nu e cumva greutatea la care te simti cel mai bine????? Mie asa mi-au spus toti medicii nutritionisti pe care i-am cunoscut....eu cel mai bine m-am simtit la o greutate intre 45-47 kg la 1.61 m inaltime, ceea ce inseamna un IMC in jur de 18, adica la limita inferioara. Sub 45 kg era ca frunza-n vant, n-aveam energie deloc, peste 47 de kg. ma simt greoaie si respir cu dificultate....Lumea imi spune ca sunt prea slaba dar eu ma simt excelent acum (47 kg) si nu m-as ingrasa doar pentru ca spun altii ca ar mai trebui....Cunosc persoane care toata viata au fost plinute , dar le-a stat bine pentru ca s-au simtit bine in pielea lor. Greutate si IMC nu sunt totul....sunt persoane cu IMC ca la carte care arata groaznic, sunt disproportionate, au o conformatie care nu le ajuta...Eu cred ca adevarata lupta e sa gasim greutatea care ni se potriveste cel mai bun si sa o pastram....nu sa ne chinuim sa atingem acel IMC perfect.
Sa fiti frumoase!
Iepumic 
michelle7 spune:
uitati aici calculator pt BMI ca sa nu ne mai incurcam la calcule
http://nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm
corinadana spune:
Michelle cand am vazut ca ai postat la asta am fost sigura ca ai aruncat cu o informatie buna!![]()
Super fain!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
www.ralucaostoia1.exploretalent.com
numeioana spune:
la 1,70 ar trebui sa am cica 60 kg. Totusi, asa cum spune si Iepumic, eu ma simt cel mai bine la 54, cat am acum. Dupa calculatorul pe care ni l-a dat michelle am 18,7% masa de grasime, ceea ce inseamna ca sunt la limita in parametrii de greutate normala. De la 18,5 incepe greutatea normala.
Ioana
Elise spune:
cred ca depinde foarte mult si de conformatie... mie imi iese ca sint in "health risks associated with overweight", cica.
Si nu sint slaba, zic eu...
Chiar n-as vrea sa ma ingrash mai mult de atit.
Mi-or lipsi niste oase? ![]()
Elise
irlandeza spune:
La 1,65 cm am 50 kg (31 ani) ma simt f. bine asa.
Dupa metoda lui NanaMotoc imi iese ca ar trebui sa am 57,5 kg (f. mult).Cred ca ceva nu-i bine totusi cu aceasta metoda.
Dupa calculatorul lui Michelle , imi iese 18,4 % , putin sub greutatea normala.
Iar dupa tabelul lui Idora , la 1,65 la talie mica ar trebui sa am 51 kg.
Deocamdata sunt multumita de greutatea mea.
Noi 2 singurei
Ana-Maria21 spune:
Marfa subiectul asta.Multumesc Michelle.Pai mie mi-a aratat calculatorul 21.3 dar sunt cam grasuta.Si daca vreau sa slabesc si o sa fiu la 18 o sa fiu subnutrita?![]()
http://community.webshots.com/user/AnaMaria360
"Moare incet cel care nu schimba foaia atunci cand este nefericit,cel care nu risca certitudinea in favoarea incertitudinii pentru a urma un vis,moare cate un pic cel care nu-si permite macar o data in viata sa fuga de sfaturi intelepte"-Pablo Neruda
Dianami spune:
Va dau si eu o formula a OMS, mai complicata, dar tine cont de sex si varsta, ceea ce conteaza f. mult.
Nu are relevanta la copii, gravide, culturisti, bolnavi cu edeme, ascita, insuficienta cardiaca, ciroza hepatica decompensata.
Deci tineti-va bine
:
Greutatea ideala (GI):
Barbati:
GI= 50 + 0,75 * (H - 150) + (V - 20)/4
Femei:
GI= [50 + 0,75 * (H - 150) + (V - 20)/4] * 0,9
Mentiuni:
-semnul * inseamna inmultire
-H = inaltimea, in cm
-V = varsta, in ani
-semnul / inseamna impartire
Spor la calcule
!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Michelle cand am vazut ca ai postat la asta am fost sigura ca ai aruncat cu o informatie buna!
Super fain!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
www.ralucaostoia1.exploretalent.com
maaaai tu ma iubesti