Viata in Germania (35)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ce nasooool:(.Tata o sa stea o luna jumate si impreuna cu sormea...ar trebui sa arate peste mia de euro -la 30euro/zi.
Mai bine fac invitatie,acum insa imi pun problema daca se mai accepta
Tata a cumparat ieri biletele...la un superpreis, 200 euro dus intors el si sora mea!!!!!A avut bafta sa gaseasca bilete reduse la eurolines,insa abia pe 13 iulie.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Si eu tot pe site-ul politiei de frontiera m-am uitat.
Cred ca cu autocarul ar putea fi mai usor, ca poate se gaseste cineva in jur care sa stie vreo boaba germana sau engleza. La aeroport insa nu prea are cine sa te ajute, la o adica.
Multmesc mult pentru sfaturile primite pana acum! Mai astept pareri!
Numai bine tuturor!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Referitor la subiectul "Haideti la MITING/Fetita sfāsiata de cāini/LISTA" aflat la "Discutii generale" Romania-News a initiat o petitie:
Ce cerem/dorim:
1) Cainii vagabonzi sa nu mai fie lasati de Primarie si firmele de ecarisaj din subordinea Primariei pe strada.
2) Crearea mai multor centre pentru cainii vagabonzi.
3) Angajarea mai multor firme de ecarisaj.
4) Un numar de telefon unic, central, de tip linie de urgenta, de unde un dispecerat sa trimita in maxim 30 de minute o masina pentru prinderea oricarui caine vagabond reclamat.
5) Cainii vagabonzi sa fie sterilizati dupa 7 zile, iar daca proprietarul vine in 7 zile dupa caine, atunci acel caine sa fie pus in libertate.
6) Existenta unor reguli clare pentru fiecare parc: (*) Nu este voie cu caini sau (*) Este voie cu caini doar in lesa sau (*) Este voie cu caini care pot fi lasati, intr-o zona stabilita a parcului, liberi din lesa. Gardieni publici sa fie prezenti intotdeauna in zonele din parcuri unde este permisa lasarea cainelui fara lesa.

Daca doriti sa semnati aceasta petitie - adresa este:
http://www.romanianews.net/modules.php?name=ePetitions&op=more_info&ePetitionId=9&show_signers=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Anca, eu o astept pe mama in iunie. Vine cu avionul si nu stie o boaba nemtzeste (sau orice alta limba in afara de romaneste). I-am trimis niste biletzele pe care scrie pe fatza (am scris in engleza)
"Could you please show me where the exit is?" (si pe spate am scris in romaneste sa stie si ea ce arata)
si am pregatit si un bilet pr control pasapoarte unde scrie cit sta, la cine, unde. Mai mult nici nu are ce s-o intrebe. In caz de ceva, am vazut ca cei de la pasapoarte intreaba oamenii care stau la coada daca e careva care stie romaneste... iese ea la liman cumva!
chestia cu biletele am aplicat-o si cind a venit cu trenul (printre altele am scris: "statia urmatoare este Frankfurt?")...

asa, si i-am spus sa roage vecinul/vecina din avion sa o ajute sa o aduca la iesire.
Si i-am trimis invitatie, ca nu are cum sa arate banii aia. (invitatie scrisa de mine, autentificata la Bürgeramt pt 5 euro, tradusa si autentificata in Ro)

Cristina, sanatate micutzei!

Catrinel & Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Pt fetele ale caror rude vin cu autocarul, avti mare grija ca ungurii dau jos pe tpoata lumea cu tot cu bagaje si controleaza tot.Nu aveti voie sa aveti oua, branza, preparate din pui sau cele facute in casa, doar mancarea voastra.
Referitor la invitatii, inca sunt valabile,dar poti trece si fara ele daca ai banii aceia minin 150 E pt 5 zile.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

si e ok daca tata arata 150 de euro pe o luna?(e impreuna cu sora mea care are 12 ani)
sau trebuie si invitatie?
pana la urma fac si invitatia ca n-are ce sa strice.
eu am un model de invitatie de pe forum,de la helbi daca tin minte bine, facuta aici in germania,pe fata romaneste si pe dos romana,legalizata la notariat.Mama asa a venit la Craciun si n-au fost probleme...
asa puteti sa faceti si voi ca sa scape parintii de umblatura in romania la notariat,sa traduca si sa legalizeze invitatia.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

salutare,
stie cineva cat plateste casa de asigurari pt 1 zi de conc medical? Sau cine plateste asta?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Eu am inteles asa,in urma schimbarilor, ca invitatia nu mai este obligatorie,deci cine o are o poate folosi ca pina acum si scuteste banii pe care ar trebui sa-i arate.
Si eu vreau sa-mi invit mama si sora la mine,dar pe baza invitatiei ca banii nu-i au.
Mai astept si alte pareri daca s-a mai modificat ceva!

Dana 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by tinatache

salutare,
stie cineva cat plateste casa de asigurari pt 1 zi de conc medical? Sau cine plateste asta?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Eu stiu ca esti platit de sef atat cit ai lua in mod normal daca ai lucra in ziua respectiva.Asta nu e valabil insa la basis,acolo e mai complicat.
In rest concediul medical e platit de firma,un anumit numar de zile(parca o luna,dar nu-s sigura)si ce depaseste plateste casa de asigurari.
Mai asteapta si alte pareri,desi eu am fost o saptamana in medical si a platit firma.

Dana 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Tinatache, concediul medical (al tau) e platit de angajator. Cel pt. īngrijirea copilului e platit de casa. Ei calculeaza un Tagessatz īn functie de salarul tau. De obicei e ceva mai putin decīt suma pe care ai cīstiga-o īntr-o zi de lucru.

Mergi la inceput