Viata in Germania (35)
Raspunsuri - Pagina 11
mamica dulce spune:
apropo de legi,stie cineva sa-mi raspunda?
Ma iau pe mine,spre exemplu.
Sunt casatorita cu un deutscher,copilul are 3 ani jumate si e neamt,eu am drept de sedere nelimitat.
In caz de divort as putea sa ma intorc cu copilul la parinti?Si sa-l inregistrez in Romania?
Sau totul depinde de semnatura tatalui.?
Daca e asa si el nu vrea s-o dea,inseamna ca sunt constransa pe viata sa raman in germania pentru a fi alaturi de copil?
Mai este posibil sa ii fac copilului dubla cetatenie?Daca are dubla cetatenie se schimba datele problemei?
Stiu ca la 16 ani are dreptul sa aleaga in ce tara vrea sa locuiasca,dar e clar ca atunci n-o sa mai zica ca vrea in romania,cand e la scoala,are prieteni si nu mai poate fi rupt de realitatea de aici.
Sotul meu spune ca nu am nici o sansa sa plec inapoi in romania cu copilul in caz de divort.Altii spun ca ba da,am voie,din moment ce sunt mama naturala,il ingrijesc cum trebuie si ma ocup cel mai mult de el.Insa SIGUR nu stiu nimic,decat daca as intreba un avocat probabil.
Acum nu zic ca in caz de divort chiar si plec inapoi(desi ar fi prima alegere , aici nu m-ar mai retine nimic),dar vreau sa stiu daca am optiunea deschisa sau as fi obligata sa raman.
Pentru linistea mea sufleteasca am nevoie sa stiu legea,ignoranta ma omoara,nu stiu cum de am trait atata fara sa stiu,cum de am nascut aici,cum de ..atatea....,daca e valabila ultima varianta ,atunci...bin ich am arsch,cum zice neamtzu'
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Daconst spune:
Multumesc fetele,inca o data!
Mamica dulce,nu vreu sa te dezamagesc,dar stiu ca fara semnatura ambilor parinti nu poti scoate un copil din tara.Asta e valabil in Ro si la fel si aici.Poate sa existe totusi o portita de scapare,dar probabil ca un avocat sa stie cel mai bine cum sa iesi din situatia asta.Eu zic ca merita sa ceri un sfat avizat,daca e atat de serios.
Pupici si fii tare,noi suntem linga tine si te sustinem!
Dana
tinatache spune:
narcisa, sincera sa fiu mi s-a cam luat si mie si de lucru si de tot. Ce Termin ai la AWO? si cum faci sa pleci cu copiii la cura? Cum dovedesti cu racelile?
hai mai Ancutza ca sigur nu e chiar asa de negru cum te gandesti tu. Ce ti-a venit cu divortul? lasa ca problemele se mai rezolva si cand apar, nu tb sa le stii pe toate dinainte.
Io si Andra suntem acasa, racite cobza asa ca mai apar pe aici.
Pupici si sanatate!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
enn spune:
Ancuta, sigur ca poate avea copilul dubla cetatenie. Baiatul nostru are chiar trei!
Despre procedura ar trebui sa te interesezi la ambasada/consulat.
Sanatate multa tuturor!
E.
corail spune:
buna fetelor,
am vazut ca se discuta pe forum de raceli si cure!!
Si pitica mea a fost iarna asta destul de racita( fiind primul an la cresa) si vrem sa mergem cu ea la mare undeva! Ne tot uitam prin oferte de la diferite agentii, dar vreau sa gasesc locatii unde sunt si facilitati pt bebelusi, pitica mea avand 1 an! Pana acum ne-am oprit la Spania/Croatia/Tunisia!Despre Tunisia si despre hotelurile din Tunisia parerile sunt impartite! In cataloage toate hotelurile sunt super, dar nu stiu cum sunt la fata locului!
Pe unde ati fost in concedii cu copii si la ce hoteluri ati stat?Si mai ales, ati fost multumite de conditii??
Multumesc!
Alina spune:
Mamicuta Ancuta ,si eu stiu ca fara acordul tatalui nu poti sta in Ro cu copilul,in caz de divort.Nu stiu daca ai citit,prin noiembrie a fost asa un articol prin Süddeutsche Zeitung,o tipa din Bulgaria divortata de un neamt,si-a dus fetita la ea in tara,fara acordul tatalui(naiba stie cum a reusit).Vreau sa-ti spun ca era judecata pt chestia asta,fals in acte sau cum se numeste infractiunea.
Sigur,acte romanesti poti sa-i faci lui Marc dar numai in tara(asa mi-au zis la Consulat cind am intrebat eu,in urma cu ceva ani:dupa un an,doar in Ro)dar nu cred ca schimba situatia cu acordul tatalui.
Cred ca te lamuresti daca citesti pe-aici:
http://www.rennkuckuck.de/php/phorum/list.php?f=3
Eu zic sa nu te mai gindesti la ce e mai rau.Fii optimista!
Alina
Alina spune:
quote:
Originally posted by enn
Ancuta, sigur ca poate avea copilul dubla cetatenie. Baiatul nostru are chiar trei!
Despre procedura ar trebui sa te interesezi la ambasada/consulat.
Sanatate multa tuturor!
E.
Enn,
Da,poate avea dubla cetatenie romano-germana daca mama nu-si ia cetatenie germana.
Daca si mama vrea cetatenie germana(cum e la mine:astept cetatenia germana si renunt la cea romana,cu dubla nu mai este permis!!) atunci copilul pierde automat cetatenia romana.
Alina
tinatache spune:
fetele, cum se zice la rubeola?
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
sfarsitoarea spune:
Corail, si mie mi-a recomandat doctorul sa merg la mare cu fata mea, care a avut ceva probleme cu ccc caile respiratorii dar mi-a spus ca imi recomanda Nordsee, Ostsee sau Marea Neagra. In nici un caz sa merg in Spania sau in alte parti ca merg degeaba. Acolo e mai mult de fite, nu au un folos curativ.
Asa mi-a recomandat doctorul. O fi adevarat?
Tinatache, rubeola e Röteln.
Multa sanatate
tinatache spune:
cred ca asta e, ma suna acusi dr. sa vb si cu el dar dupa cum am citit, cred ca asta e. Nu prea gasesc poze, aveam o carte in germana si nu o gasesc, desigur! Oare cat timp e contagios?
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius