Sezatoarea canadiana (46)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Llaura
E omenesc sa vrei mai mult, fie ca mai mult inseamna bani sau altceva.

Laura, exact asta am vrut si eu sa sugerez.

quote:
Iaca , nu la toti le pica coada muncind de jos, si mai si recunosc...tupeu, domle !

Laurajr, si daca nea Gica ala din parlament a spalat vase in germania trebuie sa-i dam flori, sau ce ? Treaba lui ce a facut, nu e a mea. Apai daca s-ar arunca maine in cap de la balconul vilei sale cu 35 de camere ar trebui sa iau notite, sa le imprim, si sa le pun in rama ?

Urmareste sfarsitul articolului, unde-i sfatuieste pe tineri...... Adica daca el a facut asa, e imperios necesar ca si ceilalti formeze o turma de oi in spatele lui.... evident, tinerii ro nu pot reusi in viata decat cu conditia de a-si insusi arta frecarii vaselor de nemtzi. Tulai doamne.

Cool.........insa..... a ajunge sus nu implica neaparat un start de jos, sub nivelu' marii adica, ...si invers, startul de jos nu implica neaparat si un final de mare altitudine...dar tu stii asta foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mamamariana, cu scuzele de rigoare daca s-a mai scris, n-am avut timp sa citesc tot ce ti s-a spus pe marginea scolilor din Quebec (paranteza: eu sint multumita de ce face fiu-meu in scoala publica din Laval, termina acum clasa I-a, iar cea din Montreal mi se parea si mai buna!) dar uite ce-am gasit pe net:

http://www.helphelpmerhonda.ca/certificate.html

http://www.rsb.qc.ca/parentsinfo/adminregis/eligibility/eligibility.aspx

http://www.meq.gouv.qc.ca/rens/banque/fiches/F95a.htm

Ultimul link te duce direct in site-ul ministerului, cred ca merita sa citesti, ba chiar sa le dai un telefon.

Cu pupici,
Simonna
PS. Intilneala? 99% nu pot sa vin in ultimul weekend al lui mai... Si tare n-as vrea s-o ratez. Zau asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Nu vreau sa se strarneasca iar polemici, doamn ne fereste. De asemenea habar nu am de poveste niciuneia dintre voi deci de aia va rog sa ma scuzati daca voi jigni( credeti-ma fara voia mea) pe careva. Eram pur si simplu curioasa ... Ira draga tu faci sau ai facut scoala in Montreal? Ma intrebam daca si sotul tau a facut la fel sau a gasit de lucru. Si daca si-a gasit direct serviciu in pozitia si calificarea pe care o avea. Ca-mi imaginez ca nu se prea poatre trai doar din banii dati de quebecosi. Nu de alta dar asta cred ca ar fi un compromis mai mare decat sa speli vase. repet habar nu am de sumele care se dau in Montreal pentru scoala dar imi imaginez ca se traieste aiure dintrun salar si bani pt scoala. Am niste prieteni care fac asta si nu au afirmat niciodata ca le-ar ajunge si el mai mergea si la curatenie in week end-uri. In cazul in care va descurcati si sotul si-a gasit din prima job pe ce voia, Toata stima. Sunteti unii dintre cei mai norocosi oameni pe care-i cunosc.
Eu oricum m-am orientat in viata dupa doua vorbe din Maramuresul meu drag. Prima e "Rade cand ploua ca inseamna ca maine iese soarele". Iar a doua"Teme-te cand esti sus ca ai de unde sa cazi rau".
Laurajreu chiar i-as da flori "domnului" ca le merita. Eu zic ca si-a demonstrat puterea deja e ca e un mare avantaj sa vezi lumea si oamenii din cat mai multe pozitii si in cat mai multe situatii si sa-i poti si intelege, avand o experienta cat mai bogata de viata. Ca politician trebuie sa si "cobori"la nivelul oamenilor obisnuiti.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Simona, copilul meu va fi in clasa a 10-a anul viitor. Deci nu putem da cu piciorul acelor ani in care a studiat in engleza ca sa o inscriu acu la o scoala in franceza. Nici nu poate copilul - nu pot sa ii cer imposibilul. Si asa acu invata franceza la scoala si e a 4 limba pe care o invata...
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

laurajr

mersi mult ptr informatii, vezi ca ti-am scris si pe PM poate ai vorbim la telefon

Andreea

Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai sa ne intilnim pe 3 iunie! Sinteti de acord, poate toata lumea? Eu nu mai plec nicaieri, pleaca doar sotul. Asta e, mergem la intilnire fara sot! Si imi convine Angrignon sau MontRoyal pentru ca pot ajunge fara masina (mai greu, dar pot!). Daca ar fi dupa mine, ne-am intilni si simbata asta, ca daca mai aminam mult si ne certam pe aici, nu ne mai putem intilni ca ne si fizic, nu numai virtual. Hai, cine se inscrie? Ala eu, ala eu... Primim si fete din afara Montrealului si a frumoaselor sale imprejurimi!

Cornelia – mami de Agata si Tudora

www.nelia.photosite.com" target="_blank">
noi trei • www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">ele doua • www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">noi patru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Ira

Mamamariana, conteaza foarte mult ce vreti voi sa faceti cu viata voastra aici. In Montreal ai multe sanse sa te ridici cu scoala daca esti sarac, daca esti ambitios, daca vrei sa construiesti....aici oricine isi poate permite o recalificare fara sa-si sacrifice partenerul prin constructii, delivery pizza sau mai stiu eu ce alte meserii cool. Scolile copiilor sunt ieftine (cele de top, private), gradinitele la fel ...si ai mai multe avantaje sociale.

...in Ontario, dupa mine, nu au ce cauta decat 2 categorii de oameni, extremele....ori cei f buni, care stiu perfect engleza si au o meserie cautata, si se angajeaza din prima luna pe salarii mari....ori cei care fac munci necalificate pe bani mai multi decat in Qc...

Depinde de voi sa va decideti, de forta voastra, de ambitii...

Eu cand eram in Ro ...credeam ca am sa fiu in stare sa ma duc si in fabrica la banda, numai ca sa stau in Canada...acum ....vedem situatia cu alti ochi... [size=4]conteaza sa fim inconjurati de oameni intelectuali, pe picior de egalitate cu noi dpdv al educatiei...[/size=2]serviciu necalificat nu presupune numai munca grea, ci si contact cu tot felul de specimene de oameni, canadieni, emigranti, peu importe... E esential sa ai un serviciu unde sa te simti bine, aici 70 % din viata ti-o petreci la job....si cum nici meserii cine stie ce nu am avut, si nici munca necalificata nu am fi facut vreodata....am ales scoala, si bine am facut. In Ontario nu ne-am fi permis in veci.

Bafta si alegere inspirata !

Sofie, 3 ani si 3 luni

Ira , o tot dai invirtita . M-ai trimis sa recitesc, uite ca mi-a mai sarit ceva in ochii. Sa inteleg ca tu/ voi cind va faceti prieteni, le verificati intii nivelul de educatie?

parca veneam cu mult drag la intilnire, acum daca ma mai gindesc parca n-as veni...sotul meu e camioneur, fara educatie prea mare decit 12 clase. El are doar scoala vietii.
Ce zici, sa-l las acasa? Eu am facultate si in Ro si aici, eu sunt ok?

Iar in legatura cu meseriile alea "cool" lasa loc celor care le-au facut sa vorbeasca,da? sau poate ai si tu vreo experienta din asta sa ne impartasesti?

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana,

ba eu te rog sa nu renunti la intilnire, te-as mai intreba cite ceva d'ale economistilor cu state mai vechi in Canada, cum esti tu! Nelia, da,eu sunt de acord in primul we din iunie, simbata sau duminica, cind vreti voi. prefer locul unde sunt gratare si nu e chiar pe marginea apei, sa nu stau sa-mi pazesc odrasla non-stop sa nu alunece in apa sau sa nu arunce jucariile.

fetilii...

haideti sa schimbam subectu' ca-i pacat de topic!

mamamariana,

mi-am amintit ca spuneai de haine de iarna, sa nu regreti ca nu le cari de acolo, sunt aici niste Columbia, Nord Face si alte marci super misto, adaptate la conditiile de aici. in sfirsit de sezon poti gasi si paltoanele la preturi pna la 70% reducere.

PEACE, DA DA

.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Olga, exemplele personale nu-si au sensul si nu sunt relevante, decat daca se face sondaj pe esantion mare de populatie. Altfel pot fi interpretate de exceptii.

Eu am vrut sa spun altceva.

Am vrut sa spun ca cine e ambitios si vrea sa invete, facand sacrificii materiale si nu numaiaici in Quebec poate face asta, si fara sa munceasca.
Chiriile sunt mici, scoala e ieftina si imprumutul de la stat + bursa sunt avantajoase. Asta a fost mesajul pe care am vrut sa-l transmit eu. Aici chiar ambii parteneri pot fi studenti si sa nu munceasca nici unul din ei, sa se concentreze pe invatat.

Bineinteles ca daca te arunci la leasing-uri si la rate la plasme sau mobila, trebuie sa te focalizezi si pe munca auxiliara, dar daca vrei sa te tii exclusiv de invatat, Quebecul iti ofera sansa asta. Io nu cred ca unul care vine de la sapa mai are chef de teme si de lucrari de echipa si tone de pagini de citit, asta ca sa nu mai punem la socoteala prezenta la cursuri...dar asta e doar parerea mea.

Eu am terminat cu subiectul asta, ca oricum fiecare a inteles ce i-a convenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

47

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput