fetele din belgia (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Andreea chiar ma gandeam la tine zilele astea, voiam sa iti cer numarul de telefon, ca atunci cand vom avea drum pe la tine pe acolo sa te putem contacta usor. Imi pare sincer rau ca s-a putut intampla asa ceva fetitei tale. Si cu toate ca nu sunt eu in masura sa judec medicii, cred ca este strigator la cer ce au facut!!! Cred ca daca eram in locul tau faceam circ mare acolo! Doamne fereste!
Sunt curioasa daca ar fi fost fetita ei in situatia asta, ar fi ramas calma? Ca de... e NORMAL! Ma bucur tare ca totusi Elenca si-a revenit, saracuta de ea... Da-i un pup din partea mea. Abia astept sa va cunosc si pe tine, dar si pe ea

Daniela nu cred ca in Olanda chiar pentru orice durere iti recomanda un paracetamol. Intr-adevar nu prea sunt de acord cu asta, dar mi-a explicat cumnata mea care a lucrat ca asistenta medicala in Olanda ca este mai bine asa, deorece daca iei cu prea mare usurinta antibiotice, corpul va deveni la un moment dat imun la ele. Avantaje si dezavantaje din pacate.

Oana mamica am observat si eu mesajele sterse, hmmmmmmmmmmmmm si sper din toata inima ca daca aceeasi persoana va scrie din nou aici pe topicul nostru sa aiba curajul sa o faca sub propriul nume, nu sub un alt nick!

Disperata tu ai zis ca iti stergi mesajele cand faci gafe enorme, sa nu iti fie cu suparare insa eu nu le voi sterge pe ale mele, pentru ca nu am facut nici o gafa. Cand ma voi simti cu musca pe caciula, intai imi voi cere scuze, iar mai apoi le voi sterge.

Ror bine ai venit, poate ne spui si noua cate ceva despre tine, ca sa nu incepem noi sa te 'interogam' (glumesc )

Celelalte fete ce mai faceti? Ati avut o zi frumoasa?

Ati vazut ce zi superba a fost azi? Si lume buluc pe strazi, cum da soarele cum e plin pe aici, cum e un pic mai frig sau innorat vezi doar cativa oameni pe strazi.

Va pup pe toate si pe maine somnic usor

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Wow, ce mai scrieti pe aici, eu nu pot tine ritmul cu voi, Bunvenit celor noi!

Andreea23, multa sanatate fetitei tale, bine ca ati trecut cu bine peste asta. Parerea mea despre doctorii de aici e insa una destul de buna, dar depinde mult de noroc, de cum reusesti sa gasesti doctorii buni printre cei nepasatori sau plictisiti. Uite, si noi am avut o aventura cu Andrei, la inceputul anului: s-a trezit intr-o dimineata cu durere mare la un pcior, nu putea sa calce, era ceva acut si de neinteles. Doctorul nostru pediatru (pe care l-am gasit cu greu, e adevarat)are cabinet particular dar lucreaza si la un spital. L-m sunat la spital, si in mai putin de 1h eram la el la consultatie. Ne-a zis ca el crede ca-i o raceala a articulatiei( rhume de la hanche, era prima oara cand am auzit de asta!!!). Ne-a recomadat un chirurg pediatru, am facut ecografii, radiografii,etc. Multe investigatii si toti au fost foarte profesionisti! Noi am zis Slava Domnului ca nu ni s-a intamplat asta in Romania, ce sa zic...

Disperata, merci pentru info despre serele regale, si noi vrem sa le vedem.

Hai, pupici si o zi buna!

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

buna dimineata, cu pupici multi pentru elenca! pacat ca a trebuit sa treaca prin asa ceva. eu una, la cat sunt de isterica probabil ca as fi panicat si as fi facut un scandal monstru in spital. uneori "sa fii romanca" pica bine printre belgienii astia stafiditi si lipsiti de orice emotie:( bine ca e bine si ca faceti din nou mofturi la mancare:) -nu mofturile sunt bune, ci starea normala de fapt.

oana, imi cer scuze ca am incurcat oalele. mentin ideea ca fata din poza e o frumoasa, ca aniversarile de casatorie sunt si ele deosebite, ca foca e haioasa:) am amestecat putin destinatarii, dar asa se intampla cand scriu fetele cu viteza si eu am doar 10 minute sa citesc mesajele:)

ce ziceti fetelor de caldura asta? noi am incercat marea cu degetul ieri si am iesit cu bubu si cu mama mea in bruxel. am luat 47le - idee mai putin inspirata dar singura valabila - si ne-am dus la hector la aripioare cu fritsi si p-orma la inghetata. si bubu, un copil jos cu clopul, n-a zis nici mac, indiferent cata inghesuiala era sau cata bazaiala in jur! deci sunt mandra de imi ies din piele afara!

dar sa va povestesc pe scurt ce-am patit ieri. pentru a nu stiu cata oara, mi-a fost jena ca sunt romanca:( eram deci pe terasa la hector... si vad un card de oameni mai colorati- ca sa fiu politically correct - tigani adica, vreo 15 la numar descinzand in apropiere. imi zic, sunt romani. vine una mai obraznica la noi la masa, cu o fetita dulce foc, si incepe, in franceza - asta am apreciat - "s'il vous plait madame, une petite piece pour la fille". ii fac semn sa plece. dar ii dau celei mici doua bucatele de carne si ii zic, "uite, asa de pofta", la care tiganca "pfui, mancate-ar mama, ejti romanca de-a noastra manca-ti-as, hai da aici nu te lasa rugata". mi-a lasat un gust amar chestia cu "ejti de-a noastra" pen'ca, sincer, am o parere mai buna despre mine decat sa ma vad cersetoare in tara asta mare si civilizata. bun, mergem la inghetata, si la un moment dat, trecand pe langa o vitrina aud o exclamatie in spate:"mbah, sa-mi...una, ie mai ievtin acilea decat pa partea cealanta!" intorc capul...doi colorati:(.. in grand place, langa galerie, era unul mai inchis la culoare de-si scartsaia acordeonul, si-mi zic, daca si asta e roman, nu e d emirare ca lumea ne percepe cum ne percepe. la o vreme, cand sa plecam...trecem pe langa 'mnealui care se afla de-acum in compania unei preafrumoase demoazele cu tigara intre dinti, si aud "arza-i-ar focu! io-te-i cum trec si nici unu nu lasa nik".acu nu ca-s cu nasu pe sus, dar amutesc instant cand aud vorbindu-se romaneste pe langa mine si personajele sunt destul de colorate.

mbon, va pup pe toate si sa avem parte de o zi calda, si nu numai una:)
muuuuuuuuuuuah!

miri_mik, fericit mamik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna fete!
Ce mai facetzi?Caldura mare maica, da-mi place de moooorrrr!ieri am fost si cu copchiii la fotbal am mancat bataie cu 7 la 1 da macar am manact o broodje in aer liber si am fumat, si am fumaaat, si tre sa ma opresc da nu stiu cum,nu vreau sau nu pot...
Miri-mik, ode la mine!si fata si foca sunt suuper, asta e si parerea mea:)
Faza cu tziganii, ce sa mai poci zice, prietenul meu cel ma bun poate face un foileton pe teme asta. Tot zicea ca in ro sunt tzig. si a plecat omul in SUA si acu se plange de negrii si mexicanii de acolo.Io n-am nimik cu ei pana nu se iau de mine si atata timp cat nu ne fac de ras. La mine in subsolul gb-ului statea mereu unul care impartea ziare(ziare Mero care se gasesc gratuit in gari ea la vindea cu 2 euro). nici 10 centzi nici 5 lei ci 2 euro. Si ca pasaport ca e roman avea un tatuaj mare, verde pe bratz, tatuaj cu o inima in interiorul careia scria mare 'Milica'
va pup acu ca tre sa fug
see ya!

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

'neata fetele,

Vai ce frumos e afara!!! M-am trezit cu buna dispozitie...

Carmen sunt de acord cu treaba cu antibioticele, eu am spus faza cu paracetamolul mai mult ca pe o gluma, faceam haz de necaz...asta de cand am fost odata la doctor si abia ma tineam pe picioare, aveam febra si doctorita ma trimite acasa ca nu are ce sa-mi faca si mi-a spus sa iau paracetamol si sa cumpar un spray nazal...
Miri-mik in legatura cu tiganii, eu nu am nimic cu ei atata timp cat ei isi vad de treaba lor( dar nu prea e asa). Si eu de cate ori vedeam vreun acordeonist prin Antwerpen mai colorat asa, ma abtineam de la a mai vb. romaneste...
Oana, tare faza cu Milica

Pupici si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simone_be spune:

buna fetele!
sunt placut incantata sa vad ca vremea s-a incalzit si ca avem parte in sfarsit de zile cu soare... eu sunt la serviciu acum si fac o mica pauza... nu stiu de ce, dar as vrea ca week-end-ul sa vina mai repede...
si eu am dat in "mania" gradinaritului, desi nu am decat flori in ghiveci, ca locuiesc intr-un apartament. in anii ce vin ne vom cumpara probabil o casuta si sper sa am si o mica curte in care sa plantez floricele. deocamdata ma ocup doar de schimbatul pamantului la flori si de taiatul bonsai-lor.
a mea viitoare soacra este ffff pasionata de gradinarit si cunoaste multe tipuri de plante curative, semnificatia florilor etc etc... problema la mine e ca, in afara de plantele cunoscute, eu uit numele lor si implicit, la ce folosesc...

vorbeati de persoane mai "bronzate"... si eu intalnesc destule "personaje" din astea, dar... asta e... atata timp cat stau in banca lor, nu ma deranjeaza...
ce m-a socat pe mine prima data cand am trecut prin bruxelles: gara centrala. pasajul cand iesiti din metrou si va directionati spre gara, de ex.
este plin de paturi si covoare, mai sunt si unii care canta, ai impresia ca esti intr-o alta tara, nu in belgia...dar incerc sa trec cu vederea. eu am incercat tot timpul sa iau doar partile pozitive din fiecare tara... in romania exista multe lucruri negative (care cateodata parca sunt prea scoase in evidenta, de presa, TV etc); sunt si parti pozitive si incerc sa nu le uit. locuiesc intr-o alta tara, insa nu voi uita niciodata de unde am plecat. nu am plecat de la rau si am ajuns la bine sau vice versa. de fiecare data cand sunt intrebata cum e in romania, incerc sa dau o alta imagine decat cea
"standard": copii ai strazii, caini vagabonzi etc etc
am niste cataloage cu imagini superbe din romania, am CD-uri cu folclor, colinde etc si de fiecare data cand am ocazia, profit si le arat, si pot spune ca oamenii sunt destul de incantati...

carmen - rochita ai luat-o din bruxelles sau din alt oras? pe mine m-au sunat angajatii magazinului de rochite in legatura cu niste pantofi care i-am comandat acolo si printre altele, erau foarte fericiti sa ma anunte ca o alta d-ra de origine romana, a comandat la ei o rochita... erai tu?

oana - ma poti "inscrie" pe lista neagra.... si eu mai imi sterg mesajele... dar n-o fac din rautate sau ca am ceva
de ascuns. o fac fara motiv, pur si simplu, si sper din suflet ca gestul meu n-a jignit pe nimeni, iar daca da, imi cer scuze... nu asta a fost intentia mea...

ma pun din nou la lucru pana nu ma dau astia afara.... o zi frumoasa va doresc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna!
Simona, nu era vorba de stersul mesajelor asa, ca activitate, ca vorba aia de aia s-a inventat deletul. Credeam ca e calc meu de vina si am inceput sa vad calul din marlboro unde nu-i:)Nu iti cere scuze ca nu ai de ce, uite un pupic maaaaaare maaare de la mine
pupici
'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Buna fetelor,

Nu am mai intrat de ieri si deja sunt adaugate doua pagini, concluzia, suntem citite si mai ales se si raspunde.

In primul rand vreau sa transmit Andreei si micutei Elenca un mare si sa-i spun ca-mi pare rau ca au trecut prin asa ceva. Experienta mea cu spitalele de aici este una negativa si apoi una pozitiva. Acum trei ani am fost in urgenta(noaptea) cu o criza acuta de stomac, nu stiam ce am, credeam ca e un inceput de ulcer si dupa ce am asteptat destul de mult mi-au dat o pastila, o perfuzie si m-au trimis acasa. Mai tarziu am facut analize si ecografii si am aflat ca aveam pietre la vesicule (fiere) si acum doi ani m-am operat. Aici intervine experienta pozitiva. La spital m-au tratat super profesional, cat am stat acolo a fost bine, nici nu se compara cu spitalele din tara.

Acum al doilea lucru: merci Disperata pt informatia cu serele regale, nu stiu cand vom ajunge dar mi-ar placea tare mult.

Cat priveste meciul de fotbal de duminica, asa cum a spus si cineva mai sus, incepe la 12.30 si dureaza pana la 16.00 cu tot cu decernarea cupelor si tot tacamul. Pentru cine vrea, intrarea este libera si vom putea striga pt rom. din Belgia.

Vai ce frumas e afara, de cand astept caldura asta ca nici nu imi vine sa cred. Asa cum v-am mai spus eu locuiesc intr-un oras a carui populatie e de aproximativ 80/100 formata din studenti. Asa ca va inchipuiti ca veselie este acum de cand a venit caldura si toate terasele au scos mesele afara.

Va pupic pe toate si mai vorbim.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

gagici si gagicute:

e ff frumos la serele regale... palmieri , bananieri (cu bananne-n ei)... tufe mari de flori superbe, delusoare cu copacei infloriti.. toate culorile... culoare lungi, lungi pline de flori.... cascadute ..... si lumea dupa lume... la inceput nu prea mi-a placut *ma gandam la keukenhof* insa cand am vazut tufele mari de flori... toate culorile... am amutit de admiratie. am facut poze cat incape .... superb. ... si nu va zic cum paseam.. pe unde pasesc regii... frumos! mergeti, daca n-ati ajuns pana acum...

miri_mik: tot ce-i tzigan la brusel e roman. si nici nu-i de mirare. la ultimul recensamant ... dupa unguri... tziganii au iesit in proportie coplesitoare.... lucru ce ne-a dat pe spate pe toti. si daca nu credeti: http://www.recensamant.ro/pagini/tabele/t47.pdf ... si ei cred ca i-au numarat pe toti! lucru imposibil. bine ca n-au fost acasa toti! nici mie nu-mi plac.... i-e rusine cu ei... si d-aia suntem si tratati asa.... inca am aflat ca in spania romanu te trage de limba unde muncesti.. cat castigi.... ai apoi se duce la patronul resp... si -i zice: uite eu fac aceiasi treaba ca x-lescu.. si-mi dai mai putin.. nu stiu unde o sa ajungem cu rautatea din noi.

scumpi: OK

carmen: nu ma refeream ca am facut o gafa ... privitor la incident... eu nu am "zis" decat ce am simtit sa scriu... ci in general... cand fac gafe...sterg fara sa mai apuce nimeni sa citeasca..
era o propunere sa stergem tot... insa poate ca-i mai bine cum zici tu.
bepii: ce-ai facut la tenis? ca vaz ca n-ai intrat azi pe net. sau ma-nsel?!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

oana: si cumpara cineva ziarele de la milica?

fetelor: parlamentul si comisia europeana sunt deschise intre 10-18 sambata, pe 6 mai... am citit pe net ca este si o manifestatie pe strada... cu jonglerii, circ.. chestii frumoase pt copii. sper sa ajung si eu cu ala micu' al meu... si vreau neaparat sa intru si-n parlament... sa ma laud in tara la colegii de munca...

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput