@ construit CASA!!! (8)
Raspunsuri - Pagina 8
eveline spune:
Am o intrebare pentru voi care tocmai aveti informatii inca "proaspete": cat v-a costat arhitectul (planul casei)...si cu tot ce mai face el, caci nu stiu exact ce mai face in afara de planul propriu zis, am inteles ca iese de fapt un intreg dosar?
Ana si Bianca-iubita
dianamaria spune:
Pe noi ne-a costat proiectul de arhitectura 1200euro (aprox.470mp), si 1250 Ron proiectul de structura.
Diana
dia_codat spune:
Buna seara fetelor.
Va mai amintiti de mine?
Cam rar trec pe aici intr-adevar dar acum sunt cu altele pe cap si nu ma prea gindesc la casuta.
Dar din cind in cind va citesc , recuperez tot ce ati scris.
Totusi citeva preocupari legate de casa am inceput sa avem . Adica am inceput sa ne interesam pentru la toamna sa continuam cu semi finisarile.
Asa ca, va rog care mai sunteti in faza asta sau nu ati trecut de mult de ea (cam putine intr-adevar ca vad ca avansati serios nu lasati ca mine casuta la rosu parasita si uitata aproape un an juma) cit v-a costat pe m2 finisarile.
Sa va spun ce propunere avem noi deocamdata.
Ne-am interesat la vechea echipa care ne-a construit in rosu. Ne-au spus ca pt interior cam 160 000m2 pina la zugravit. si Ca polistiren nu au mai pus niciodata
Apoi alta echipa , interiorul cam tot pe acolo si exteriorul 200 000m2 (tencuit, plasa, polistiren tot fara zugravit)
Noi sincer nu am mai vrea sa lucram cu vechea echipa dar au ramas datori cu destul de multe. Adica avem multi pereti doar din rigips carton care trebuiau sa ii faca in constul casei in rosu si nu i-au facut. O sa socotim cit ne costa diferenta daca merita sa luam alta echipa mai buna sau raminem deocamdata pe cea veche.
Ma gindeam daca sa nu incercam sa lucram paralel cu ambele echipe . Unii la exterior unii la interior. Ce credeti o sa le convinasa faca doar o parte?
Ce ziceti de preturi?
Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)
... noi ...
dia_codat spune:
Am uitat sa raspund si eu la eveline pe noi ne-a costat doar 800 euro arhitectul+inginerul+300 euro dirigintele de santier (adica tot inginerul) pentru 120m2/nivel P+E+M
... noi ...
Mercedes spune:
Feteleee imi cer scuze ca dau buzna la voi asa dar am postat la gerale iar apoi postarea mea a ajuns la legislative ... si am fost sfatuita sa intreb pe aici la voi
Iata cu ce ma confrunt eu:
Cat front stradal este necesar pentru a se aproba construirea unei casute intr-o comuna? Exista stipulat asta undeva? sau exista particularitati in functie de hotararile de consilii locale
Problema mea
Am gasit un teren in total de 1430 m p la tara cu frontul stradal de doar 10 ml . Oare imi sunt de ajuns pentru constructie? e foarte clar ca, casuta pe care as construi-o nu ar fi la strada dar se poate construi?
Orice sugestie e binevenita
CRIXIA spune:
DA,categoric poti construi!
Front stradal sau deschiderea la strada este destul de mare, sunt suficienti pentru niste porti, sa intre o masina.
Bine ca terenul are deschidere la strada, era mai grav daca era complet izolat, fara sa ai acces.
Strada la care se iese, sa-i zic asa, este o strada privata sau drum comunal?
Ca sa nu ai dubii in privinta deciziilor locale, soliciti de la biroul urbanism al primariei comunei respective un certificat de urbanism in vederea construirii. Din el reiese regimul de inaltime(parter, P+etaj..), gradul de ocupare al terenului( cat% poate ocupa constructia din terenul vostru). La solicitare depui acte: dovada proprietatii si o schita simpla cu dimensiunile estimative si asezarea constructiei pe terenul respectiv.
CRIXIA spune:
Hello Dia!
Da, e ok solutia cu 2 echipe! Nu vad dc sa se supere, fiecare cu domeniul lui!
Pastreaza-i la interior pe cei dinainte!
1. sa-si termine treaba( peretii interiori)
2. sa faca totul inclusiv zugravit
3. sa chituiasca bine si corect placile de gips-carton.
4. spune-le ca proba finala este aprinderea luminilor, sa fie atenti cum slefuie.
Eu am avut asa:
Un tip a pus placile(tavanele), la final am constatat ca nu le chituieste el(rosturile si locurile cu suruburi). Ne-am contrazis un pic... invatare de minte la amanunte bine-definite, ca se intorc pana la finalul lucrarii.
Apoi vin altii care au gletuit peretii siunde nu a iesit perfect dau vina pe cei dinaintea lor.
Asa ca Dia, tu sa le spui de la inceput ca ei au facut zidul si sa-l finiseze bine, ca n-au motivec ca in cazul meu.
Fac poze zilele astea si va arat cum arata etajul pregatit! Avem usi, parchet, zugravit este, calorifere sunt... e gata de adus mobila! Eheee, dar mai avem parterul, de pus parchet, grasie, usile de montat! Apoi exteriorul, de tencuit(decorativ) si amenajat curtea!
Va pup pe toate! Spor si bani!
Ahaaa, sa uit tocmai asta! de luni deschid magazinul cu usi de interior Grauthoff in Constanta! Asta e efectul implicarii mele in constructia casei mele!
Mercedes spune:
Crixia- multumesc pentru raspuns. Frontul stradal da in drumul comunal deci acolo e ok, sincer mi se pare dubios pretul care l cere este destul de mic fata de altele din zona.
Cred de fapt sunt convinsa ca va tb sa merg la primaria de care apartine terenul respectiv sa vad cum sta treaba.
Terenul nu l am cumparat doar am vb la telefon cu proprietarul deocamdata.
CRIXIA spune:
Mercedes, e cel mai bine sa stii situatia terenului! La Primarie sa intrebi, la registrul agricol cum este inregistrat, la impozite si taxe ce incadrare are. Atentie sa nu fie revendicare, caci nu are voie sa fie instrainat 10 ani de la dobandire!
Poti avea incredere si intr-un notar, care solicitand actele proprietarului poate sa-ti spuna cum sta treaba.
Hai, atentie si bafta!
dia_codat spune:
Cred ca asa o sa incerc sa fac . Sa luam ambele echipe sa lucreze in paralel. Ca altfel diferenta de pret cred ca va fi destul de mare din moment ce, cei care ne-au construit pina acum ar mai avea de pus foarte multi pereti de rigips in pretul deja platit la casa in rosu.
Nu mi-a raspuns nimeni referitor la pret. E ok? La ce preturi ati facut voi? Merci
... noi ...