@ construit CASA!!! (8)
Raspunsuri - Pagina 9
CRIXIA spune:
Sorry Dia!
interior: 160.000 lei e bine daca fac: tencuit(acolo unde este cazul), gletuit si zugravit, adica inclusiv lavabil. Daca finiseaza tencuiala bine de tot, scapa cu putin efort la gletuit, si atunci ar putea da cu euroglet, care ar fi mai subtire si s-ar da mai usor fata de gletul clasic. Atentie la "indreptare"(sau 'dreptare,adica unealta cu care indreapta tencuiala) sa fie metalice(mai nou), caci cele clasice de lemn se rod, se uzeaza si face burta peretele. Verifica-i inaite de glet! Pune o bucata de structura metalica, lunga de 2 m in diferite pozitii pe pereti si vezi daca sunt goluri, daca se muleaza peretele pe ea. Proba de foc va fi plint de parchet, caci daca nu ies drept, se vede la imbinare. Eu zic sa le dai pretul asta doar pentru peretii tencuiti!!! La ceilalti, care trebuiau deja ridicati(din rigips), sa-si faca intai treaba , apoi calculezi un pret mai mic de 160.000 lei, pentru ca implica: chituit locurile cu suruburi, pus plasa la imbinari, chituit imbinari(intre placi si la colturi), slefuit, dat amorsa, dat culoare.
exterior: tencuit la drept, pus placile de polistiren(atentie, se aseaza stil zidarie)cu un adeziv, se prind cu bride de plastic, chit si plasa. E bine 200.000 lei. Aici intervine prb schelei, aveti? Iti cer separat pret pe confectionatul schelei sau e inclus?
dia_codat spune:
Merci CRIXIA de sfaturi
Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)
... noi ...
Mercedes spune:
Crixia - multumesc pentru sfaturi
Am fost la fata locului ( stiam nr de casa langa care se afla terenul)fara proprietar si bineinteles mi s a confirmat de la vecin ca nu i ok cu terenul ca de fapt nu are 10 ml front stradal cu numai 8.5-9 .... ca sunt discutii intre ei. Acum a fost dfe buna credinta sau rea credinta omul dar nu mi a placut nici terenul sincer
Am renuntat la acel teren in schimb am gasit altul
Asta arata super are in total 900 mp front stradal mare dar iar apelezi la voi sa va intreb cam cat costa un stalp de la electrica sa mi l monteze in fata terenului meu.
Curent exista in vecini( de fapt de la cel de la care as lua terenul) dar stiu ca nu ar accepta electrica sa treaca firele deasupra casei lui
mercedes
Ah si inca ceva de ce spuneai Crixia - sigur e valabil si la teren cu cei 10 ani?in care lege apare asta?
Eu stiam de Legea 112/1995 cu casele nationalizate...dar de teren revendicat nu
Multumesc mult
dia_codat spune:
Mercedes cred ca cel mai bine e sa te interesezi la Electica. Nu cred ca este un pret standard.
Tu platesti niste taxe si avize la Electrica iar montajul nu stiu daca il fac ei sau il face o firma autorizata de electrica. Propabil iti vor aproba sa iti pui curentul pe un stilp de lemn. Asa au avut vecinii mei inainte de a face Electrica stilpii finali de beton.
Firmele autorizate ar trebui sa fie afisate pe un panou la Electrica.
Noi aveam stilpul de beton in fata casei si ca sa ne punem curentul am platit 17 000 000 avize si vreo 5 000 000 lucrarea.
Iti urez multa rabdare in lupta cu birocratia.
Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)
... noi ...
Deborah77 spune:
Mercedes, curentul poate fi tras si subteran, daca strada nu e asfaltata. La noi asa a fost, dar bineintelese ca proiectantul Electrica da solutia. Daca poate sau nu sa fie convins sa dea o anumita solutie, mai ieftina....asta nu mai stiu :)
CRIXIA spune:
Mercedes stiu ca si la legile pamantului ar fi o clauza cu 10 ani. Nu stiu exact(articol, alineat), dar stiu ca la cei improprietariti pe Lg.18/1991 nu era asa ceva, parca la cei pe Legea 10, privind retrocedarea. Undeva asemanator cu casele nationalizate. ma interesez daca vrei!
Haaa, Electrica! Jone stie prin ce a trecut! O mai lasam cateva zile, acum e euforica, bucuria stalpului - dupa care ne va spune ea cum sta treba cu alergatul pentru stalp!
Cel mai bine sa discuti cu cei de la Electrica ce posibilitati ai in zona aia, ce implica...
Bravo la voi ca ati renuntat la cel cu deschiderea mica! Ori era in certuri cu vecinii, ori figura la primarie cu ceva si in teren cu altceva, cine stie cu bubitza avea!
Bafta!
Mercedes spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Daca e 15 + 7 mil sa zicem ca e acceptabil eu auzisem mai multe zeci de milioane dar nu din surse oficiale.
Ramane sa ma interesez la electrica.
bebe03 spune:
un stilp la electrica costa intre 5 si 7 mil lei, in functie de locatie(traseul unde e adus), lucrarea la firma costa pina in 15 mil, depinde si aici de distanta cablurilor, mai costa si avizele 2-3 mil, si cam atit, dureaza mult hirtile, ca de asa e la noi in romania, la mine a durat 2 luni, pina am aprins becu...dar pentru gaze ma lupt cu ei de aproape un an...asa ca nu iti face probleme la electrica treburile merg mai bin e ca la distrigaz
nicol
jone spune:
stalpul.........
sa iti zic pasii.
te duci la electrica.vine unu si vede la fata locului de ce ai tu nevoie.(nu au voie sa treaca cu firele peste casa cuiva.si crede-ma am 2 stalpi in fata casei si tot a trebuit un stalp si ptr noi)
apoi de la electrica, dupa ce depui niste acte (nu mai stiu exact ce) ti se elibereaza un aviz tehnic e racordare+inca o harte ptr primarie si cu astea 2 te duci la primarie sa obtii certificatul de urbanism ptr stalp.
(asta numai daca ai nevoie de stalp sper dintot sufletul sa nu trebuiasca tampenie de stalp sc10001 ca e scump.)
pe baza certificatului de urbanism incepe balciu cu avize de la romtelecom, raja si depinde ce mai scrie pe certificat de urbanism.cu toate astea plus copii dupa diverse acte (de proprietate sau vezi ce mai cer aia de la primarie) a si sa nu uit iti trebuie si proiect facut de o firma autorizata care si astia vor o serie de acte.(firma care in mod normal ar trebui sa iti faca si montarea stalpului si bransarea.)
si uite asha se face un ditai dosaru care iar tre sa stea la primarie ca sa iti elibereze autorizatia de constructie ptr stalp si bransament electric.
sa iti mai zic?????
toate astea costa.
avize de pe la diverse societati de stat au fost vreo 3-5 mil.
proiectul vreo 2,5 mil
stalpul cu bransarea 42 mil(bransarea e asha de mult ca sunt 2 contoare dar un singur stalp)
pe la primarie iar vreo 3 mil.
acu tre sa mai fac un dosar si ptr partea interioara iar vreo 5 mil (instalatia in casa mi-a facut-o unchiul meu care este electrician dar actele si legarea la contoar le face o firma)
cam astea ar fi costurile.
si peste toate astea si scandal cu vecinii ca le iau lumina cu stalpul meu ca le face umbra.
sper din tot sufletul sa scapi fara stalp.ingropat cred ca ar fi ideal.acum depinde de ce ai acolo.
pupici si revin ca acum a plekat tata si nu prea mai am cu cine sa fac treaba.
apropo de rigips.am pus tavane cu tata.ma specializez in rigips.si instalatii sanitare.montat usi.sunt franta de o saptamana am muncit de la 6-7 dimineata pana la 9 seara.
ps.sper sa nu fi uitat ceva ca noi alergam din februarie.
jo si alexandra
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"
maggda spune:
Jo felicitari!!!!
Magda si Bianca 7 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965