@ construit CASA!!! (8)
Raspunsuri - Pagina 7
alice68 spune:
jone : sunt la 3 minute de partia de schi , toate casele sunt aproximativ la fel si nimeni nu are gard de beton,deci intimitatea in curtea mea ...pauza! E drept ca fiecare si-a facut gardul cum a vrut dar majoritatea sunt in stil rustic , asa ca va trebui sa aleg o cale de mijloc pentru ca eu acolo voi locui, deci nu va fi o casa de vacanta !
Eu inca astept poze ! bay ! bay!
jone spune:
sunteti pe baricade??
am niste emotii fantastice!va scriu mai incolo ptr ce.
sa imi tineti pumnii. da?
jo si alexandra
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"
giulia71 spune:
Ma alatur si eu voua, pentru ca intentionam sa ne construim o casa. Treaba e asa:
avem terenu' Balotesti-vis-a-vis de Prisma, 800 m
avem si un buget bunicel
dar suntem total pe dinafara in ceea ce priveste construirea unei case;
in plus, sotul e ocupat toata ziua cu serviciul si nu pot pune baza pe el.
Dar m-as incumeta eu sa devin "sef proiect" al casei mele, numai ca n-am curaj si n-am sustinatori (in afara de sotu')!
M-am gandit la o casa de 250 m: compusa din 3 dormitoare cu baie si doua dressing-uri, la parter un living, baie serviciu , bucatarie si langa un spatiu pentru servit masa. Atat!
In regie proprie imi poate da cineva un pret informativ /mp constructie. Eu m-am gandit la 300 euro/mp, dar nu stiu e prea putin sau la limita cu cat sa suplinesc bugetu???
Ma poate ajuta cineva?
Va rog!
Iulia
CRIXIA spune:
Iulia!
DAca sotul e de partea ta asta face totul!
La noi, eu am vrut mai mult, iar acum ii place si isi cauta singur de lucru in jururl casei!
RAspunsul ar fi: depinde!
Firma sau regie proprie: e ff. bine sa fie un om al casei care sa supervizeze! Totul se invata pe parcurs!
Sfatul meu de inceput ar fi: mergi la o casa si vezi ce inseamna 250 mp, ca sa realizezi dimensiunile finale ale proiectului tau.
Cand stabilesti cu arhitectul camerele sa stii cum va arata un living de 30-40 mp, sau o baie de 6-9 mp, sa stii daca e mult sau putin.
Noi vom fi alaturi de tine!
Taty spune:
Buna! va urmaresc si eu cu interes desi nu stiu cind vom fi in stare sa ne apucam de casuta mult visata! Pina una alta mult succes tuturor care sunt in constructie!
A fost pe pagina anterioara un post legat de siguranta casei, si eu cred ca cel mai mult la asta ma gindesc (sunt eu mai panicarda din fire..nu stiu).
Intrebare: sunt eficiente alarmele in Romania? In cite minute iti apare politia in ajutor? Aici sunt foarte eficiente din punctul asta de vedere, insa un cunoscut care are un magazin de mobile a avut o surpriza maare: a venit un nenea hot (pe cind el era incuiat inauntrul magazinului si parea ca nu ar fi nimeni deci) si i-a dezactivat alarma cu un aparat de nu mai avea nici semnal la mobil sa alerteze politia. Iar hotul era roman!!!
Aici in Spania se "poarta" mult atacurile la case dar nu cind proprietarii sunt plecati, nuuu, ca asta ia timp sa afle unde sunt banii sau bijuteriile sau alte valori,...ci cind sunt oamenii acasa pe care ii ameninta si maltrateaza pina zic tot. Nu vreau sa va sperii, dar la stiri apar saptaminal astfel de intimplari incit ma ia groaza.
Cei cu case sunt terifiati si cica noua metoda de siguranta adaptata la situatia actuala ar fi construirea unei "camere blindate" ascunse (intr-un dulap de ex este intrarea in camera asta) si in care sa se poata refugia locatarii in cazul unui atac, insa costul este f. ridicat...
Voi ce alte masuri mai aveti in minte?
Tatiana
jone spune:
ai dreptatate cristina.
si mie mi se parea mica casa dar acum....mi se pare prea mare.
inca nu m-am mutat.dar tot mare mi se pare.
jo si alexandra
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"
bebe03 spune:
buna fetelor,
noi suntem pe ultima suta de metri, am terminat de zugravit interiorul, si se lucreaza deja la fatada casei...o sa trebuiasca in citeva saptamini sa umblam dupa mobila, sa ne hotarim...sunt foarte fericita ca nu peste mult timp ne vom muta...dar inca nu avem gaze si asta ne mai tine pe loc...inca vreo 2 luni(ni s-a promis ca vom avea in 2 luni)
in ceea ce priveste dimensiunile casei 250mp, sunt destui, noi avem aproape 200, si fata de apartamentul unde stam in prezent, mi se pare un spatiu imens...
numai bine
nicol
jone spune:
salut constructorese
de 1 zi sunt mandra proprietara de stalp!azi au tras si cablaria si contoarele pe casa.
eu in visele mele credeam ca imediat o sa si aprind becu in casa.
of course ca nu am aprins lumina imediat!mai am de plimbat si de platit niste dosare.deci o sa mai dureze.
azi au terminat si sapele de turnat.
pupici
ps. azi am plantat dovlecei.
jo si alexandra
bebe03 spune:
jone, esti o fericita, ai inaintat deja daca ai si stilpul, la noi inca mai dureaza cu gazele, dar suntem pe drumul cel bun, asa ni se spune de cite ori mergem sa intrebam, dupa ce dosarul a ajuns la firma constructoare, l-au trimis din nou la Distrigaz pentru verificari, ce verificani nu mai stiu ca doar Distrigazul il intocmise, cred ca cedez nervos, si-mi bag picioarele in ele de gaze, si-mi iau centrala pe lemne...
na ca ma-m enervat
nicol
maggda spune:
Jo si Nicol mari figuri sunteti!!!Tare ma distrez cand citesc postarile voastre.
Noi toata familia suntem tare fericiti ca azi am primit-o pe Akira (catelusa din Ungaria).Este absolut superba!Sper ca la toamna sa putem sa cumparam si un mascul.I-am facut cateva poze dar acum am pus bateriile la incarcat,mai tarziu o sa pun pozele.Nu stiu ce vom face la noapte cu ea ca plange daca e singura afara.Are 9 saptamani.Si acum sta langa scaunul meu tolanita pe burta.Unde merg vine dupa mine.Ii place sa fie cu noi ,dar la noapte? Sus in dormitor tot nu o duc .
pupici constructoreselor si numai bine!
Magda si Bianca 7 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965