@ construit CASA!!! (8)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Draga Simona nu stiu daca pot sa-ti raspund la orice intrebare, dar pt gard iti trebuie sigur autorizatie de constructie, ca si pt absolut orice faci in curte (garaj, fosa, piscina etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

pentru gard autorizatie?
dar ce se impoziteaza?
pt garak ok depinde de materialul de constructie
iar pt fosa sa fim seriosi cati au obtinut aprobare de la mediu?

Mergi la inceput

Legea spune ca trebuie sa ai autorizatie de constructie pt toate astea.Sigur ca nu toata lumea are, dar eu am o cunostinta pe care au reclamat-o vecinii ca si-a facut gard fara autorizatie si pana in final a avut mai multa bataie de cap si cheltuieli decat daca l-ar fi facut legal. Pe de alta parte, daca nu ai construit casa inca nu e nici o problema, in proiectul casei se includ si toate anexele chiar daca ai de gand sa le faci mai tarziu, asa ca scapi de toate formalitatile odata.

Mergi la inceput

PS: Garajul se impoziteaza odata cu casa (intra la suprafata construita), pt celelalte nu se percep impozite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Gerogeta ,multumesc mult de tot!Daca nu te superi cind mai am ceva de intrebat tot pe aici o sa revin cu intrebari.O sa incerc sa reiau chiar de la inceput discutiile fetelor care deja au terminat casele stiu ca acolo ele au vorbit despre multe lucruri de care te "izbesti"....chiar de la inceput(si aici ma refer la toata hirtogaria pe care trebuie sa o rezolvi)Deci daca am intrebari sau nelamuriri...ma prezint pe aici!
Pina atunci numai bine si tot ce va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Buna,

am si eu o intrebare (desi sunt abia in faza comandarii proiectului de constructie): cum ati rezolvat problema pazirii materialelor pe santier? Ati cedat-o echipei care executa fiecare etapa sau ati angajat pe altcineva? Cat v-a costat in ultima varianta?
Ma obsedeaza ideea ca azi dau o poala de bani pe materiale si maine ma duc si constat ca bate vantul pe santier...

Aura

Aura si bebelusha Ilinca http://s101.photobucket.com/albums/m41/apisica/Ilinca-Ana/

Mergi la inceput

La noi constructorul s-a ocupat si de paza. Eu zic ca e mai simplu asa. Daca angajezi pe cineva special pt. asta, pe langa banii dati in plus va fi mai complicat pt. ca paznicul va veni probabil doar noaptea, iar muncitorii vor fi acolo ziua. Asta inseamna o groaza de timp pierdut cu dat-luat in primire materiale, la un moment dat va mai lipsi cate ceva si vor da vina unii pe altii etc.De-aia am optat eu pt varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

poate s-a mai dicutat..mai intreb si eu'

care sunt avantaje/desavantaje casa de BCA vs caramida.
Am inteles ca acum BCA e mai scump. e-adevarat?

Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Sunt si eu in cautare de informatii privind constructia unei case! Ma bate gandul sa o fac din lemn (dispunem de fonduri limitate) dar ma mai gandesc. Nu vreau ceva mare, 100mp ar fi deajuns. Deocamdata sunt in faza obtinere credit si achizitie teren. Nu gasesc nicaieri o informatie: cum e cu utilitatile? Daca sunt in apropiere sau langa teren cam la ce costuri se ridica bransamentele? Cred ca e un lucru demn de luat in seama dar nu scrie pe nicaieri cat costa! Si-a facut cineva o casa mica (eventual mixta parter din zidarie si etaj de lemn) ca sa-mi poata da niste detalii referitoare la pret? Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

mica la 100mp?
a noastra are vreo 80 si ceva si ma apuca groaza numai gandidu-ma ca trebui sa fac curat.trebuie sa o incalzesc cumva.inca nu am luat mobila etc.
costul bransamentelor difera de la caz la caz.

ca sa iti faci o idee de preturi.
dau un exemplu: tu vrei o casa de 10 000 de euro.sigur te va ajunge 20 000.si inca pe atat interiorul.
nu vreau sa te dezumflu dar preturile variaza.si vei lua aceleasi materiale cu vreo trei feluri de preturi.

un alt exemplu noi stam in mijlocul unui oras.buuuuuun.am 2 stalpi de curent electric pe strada pe ambii ii vad din curte deci sunt aproape.
afla ca nici prin cap nu ne-a trecut ca va trebui sa mai luam si noi un stalp (si aici e vorba de o gramada de acte si ptr asta) si ne-a ajuns cam vreo 50-55 de mil.(avem 2 contoare unu ptr parter unu ptr etaj...ptr ca suntem 2 proprietari.)

eu am bagat toate facturile intr-un fisier excel...si crede-ma pe cuvant ca "neprevazutele" au fost 80 si ceva de milioane.
(neprevazute - tot felul de scule, cuie care tot trebuiau si altele.)

mult curaj...si crede-ma inca o data ca e mai bine sa nu stii cat te costa ca daca am fi stiut si noi nu ne-am fi apukat.dar cu mult curaj se fac toate.si mai ales informeaza-te si nu lua de buna ce iti spun meseriasii.verifica tot ce spun ei.uneori au dreptate uneori nu.

mult succes.

ps. sunt vestita ptr povestea cu stalpul.sa stiti ca inca nu cazut spre parerea de rau a vecinilor.

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput