@ construit CASA!!! (8)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

va rog mult ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea informatie. vreau sa cumpar o casuta mai veche la care trebuie refacut acoperisul. nu vreau sa ma carpesc deci vreau sa il dau jos pe cel vechi si sa pun unul nou. imi puteti spune pe voi cam cat v-a costat acoperisul? adica ce suprafata si ce cost? macar asa cu aproximatie sa imi pot face o idee de costuri? multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
mica la 100mp?
a noastra are vreo 80 si ceva si ma apuca groaza numai gandidu-ma ca trebui sa fac curat.trebuie sa o incalzesc cumva.inca nu am luat mobila etc.

Multumesc pentru raspuns. Ai cumva puse pe undeva poze cu casa? S-ar putea sa ne ajunga si 80 mp. dar sincer nu prea am idee cum arata o casa la dim. astea! Cele pe care le-am vazut eu sunt mai mari. Nu suntem prea pretentiosi dar nu vrem sa facem o investitie aiurea! Vom dispune cam de 45 ooo eur din vanzarea unui apartament. Numai de banii astia si de nimic in plus. Deja rata pt. teren ne e deajuns. Ne dorim mult sa stam la casa chiar daca e mai departe de oras (avem masina) dar sincer ma tem sa nu riscam prea mult! Daca pierdem banii astia de altii nu mai avem cum face rost. Si nici nu vreau sa ne indatoram toata viata! Daca tot ai spus ca ai pastrat o evidenta stricta a cheltuielilor imi poti spune si mie cat te-a costat casa?
Multumesc mult inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Anca - desi o sa -mi primesc multe rosii in cap eu iti spun ca daca ai 45,000 euro pentru constructie merita sa te apuci de treaba.

Iti recomand sa-ti faci casa de 100mp utili adica maxim 120mp construiti dispusi pe 2 niveluri. Parterul ar fi mai bine daca l-ai face din caramida si etajul doar din lemn. Casutele din lemn sunt bine facute cu tehnologiile noi de acum dar la clima din Romania nu stiu cat se preteaza. Pentru casa de vacanta e super ok, dar sa stai zi de zi in ea, nu stiu.

Anyway - eu am o casa mult mai mare - 250 mp utili + garaj + terasa. Pe mine constructia acestei case la rosu cu acoperisul cu tigla din beton m-a dus la aprox. 45,000 euro. Acoperisul a costat foarte mult pentru ca este imens - asa e arhitectura cassei, f. frumos dar complet nerentabil. Casa ta ar fi de 2,5 ori mai mica si nu ar avea un astfel de acoperis, asa incat ma gandesc ca ai putea cu 25-max. 30,000 (tinand cont ca au crescut si preturile materialelor fata de anul trecut cand am construit eu) sa o ridici si sa o acoperi ba chiar in 30,000 cred ca ai si inchide-o cu geamuri si usa la intrare.

Apoi restul de 15-20,000 i-ai folosi la finisaje. Aici te intinzi cand te tine plapuma. Cu finisaje de bun simt - gresie, faianta la maxim 400,000lei/ mp, usi interior de maxim 100 euro/usa, obiecte sanitare de la Mondial nu Romstal sau mai rau Vileroy Bosch/Delta si parchet laminat s-ar putea sa te incadrezi in 20,000. Si in definitiv le mai faci si pe parcurs -- totul e sa inchizi casa ca dupa aia se fac incet incet toate. Daca ai 45,000 euro pentru constructie da-i bataie. Noi cand ne-am apucat de ditai casoiul de care iti spuneam aveam 50,000 euro atat - dar ne-a ajutat D-zeu si-am castigat si alti bani, am facut si credit si imprumuturi de la prieteni si acum suntem la final la interioare, probabil ne vom muta la sf. lui octombrie cel tarziu. Eu cred ca te ajuta si Dumnezeu cand te inhami la un proiect. Iti canalizezi si altfel banii, nu-i mai dai pe toate prostiile!

Oricum poti sa le mai faci si pe parcurs - ar fi bine insa sa termini totul la interior inainte sa te muti ca altfel e tevatura mare dar...se poate si altfel.

Cu bine si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

fetelor stiti cumva cum se numeste sistemul acela de constructie care presupune: torni fundatia, la care vin niste pereti izolati interior/exterior cu scartaietoare in care sunt prinse gheare de fier beton, se monteaza pe fundatie urmand ca peretii sa fie umpluti cu ciment (Cifa)
am vazut reclama la otv, dar nu-mi mai amintesc numele firmei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

quote:
Originally posted by NicoletaB

fetelor stiti cumva cum se numeste sistemul acela de constructie care presupune: torni fundatia, la care vin niste pereti izolati interior/exterior cu scartaietoare in care sunt prinse gheare de fier beton, se monteaza pe fundatie urmand ca peretii sa fie umpluti cu ciment (Cifa)
am vazut reclama la otv, dar nu-mi mai amintesc numele firmei

Cred ca te referi la ANVIG...super ideea, se fac una-doua, izolarea termica si fonica e ok, pare ideal....ma intreb care-i chichita caci am impresia ca e si ieftin...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Buna tuturor! Suntem pe cale sa achizitionam o casa nefinisata in interior si fara utilitati si nu stim ce sa facem. Desi dupa ce am vazut ca preturile la apartamentele cu 4 camere (cum cautam initial) sunt cam aceleasi, inclinam spre casa. Doar ca nu ne vor ramane prea multi bani si nu stiu cat ne vor costa si cat dureaza:
- tras curent, desi avem un stalp in fata casei
- tras gaz
- facut fosa fiindca nu exista canalizare
- finisaje interioare, inauntru nu este nimic facut decat geamuri termopan, deci instalatie electrica, sanitara, sapa, parchet, gresie, fainta, etc.
Plus ca este intr-o zona de vile noua in Popesti-Leordeni si "strada" din fata casei este de fapt o ulita de pamant,desi destul de aproape de cea asfaltata. Oare se va putea circula pe ea si cand ploua sau ninge?
Inca stam pe ganduri, unii zic ca merita ca e frumos la casa, altii zic ca suntem nebuni sa ne inhamam la asa ceva cu cati bani avem si cu un copil de doi ani si al doilea pe drum. Acum stam in chirie iar plata casei o vom face printr-un imprumut, noi avem bani doar de avans si ar mai ramane 8000 euro. Voi din experienta voastra ce spuneti? Multumim mult.
Mihaela

Mergi la inceput

Nicoleta eu n-am auzit de asta. Poate te referi la constructii din structuri masive izolate EPS sau ICF (constructii realizare prin turnare de beton in cofraje permanente-pierdute din polistiren expandat) - firma ENERGI-CO cu sediul in Buc. Matei Voievod nr. 29, sector 2, tel 252 9292 este cea care face asa ceva

Eu inainte sa ma apuc de casa am auzit de ei - m-am dus sa vad ce si cum dar desi la telefon parea tentant si mai ieftin, la fata locului candd am ajuns si i-am luat la bani marunti nu mi s-a mai parut la fel de rentabil

Mergi la inceput

Linda Z - 8000 de euro iti ajung doar pentru utilitati, adica bransamente ca daca e vorba de utilitati la ceva distanta .... si pentru fosa. Pe de alta parte cum i-am spus si Ancai mai devreme - este o investitie buna si nu trebuie sa termini casa cat ai bate din palme. In orice caz banii nu-i pierzi, nu o poti termina nu-i nimic o vinzi si tu la randul tau dar mai avansata si tot iesi in profit - ca preturile la proprietati sunt in plina expansiune. Bineinteles depinde de pretul casei acum - nu ne-ai spus ce fel de casa e - cat de mare si cat costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

da miramar, asta vroiam
si care anume ar fi buba la acest sistem de constructie?

Mergi la inceput

Nici o buba - doar ca nu era rentabil, financiar nu mi s-a parut nici o gaselnita. Si cum oricum eu sunt mai conservatoare din fire (de sotul meu sa nu mai vorbesc) - daca tot nu ieseam in avantaj de ce sa nu merg pe sistemul clasic cu beton+armatura+caramida? In plus daca imi aduc bine aminte (ca asta era acum vreo 2 ani) parca aveam si ceva limitari la arhitectura, care ma deranjau.

Mergi la inceput