@ construit CASA!!! (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Mickyyy,
iti raspund eu pana vin celelalte fete, asta si pt ca tocmai ne-am renovat apartamentul iar aseara am avut o discutie cu un tip ca vrem sa renovam scara blocului.
Asadar, tipul de-aseara spunea ca pt gresie/faianta 250.000 dar mai discuta(altii au zis 200.000) iar pt. zugravit( adica numai spalat peretii de huma, facut reparatii unde e cazul si dat cu lavabil, materialul lui) 90.000. Cineva chiar l-a-ntrebat cat e curatat-gletuit-zugravit si zicea de 250.000.
Noi, avem un ap. de 3 camere, ceva mai mare ca al tau(75mp) era facut cu lavabil, doar in sufragerie au curatat aproape tot si-au dat glet, in rest reparatii mici, dat cu lavabil, au scos gresia(bucatarie,holuri si sufragerie) si-am pus laminat peste tot(in dormitoare aveam) si le-am dat 30.000.000, in plus, bonus, in ultima zi mi-au furat si camera video. Asa ca daca ai ajunge pe la 30 cred c-ar fi ok. dar vezi ce mai zic si celelalte fete.
bafta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

quote:
Originally posted by Mickyyy

buna tuturor.

Noi nu construim casa, doar amenajam un apartament, dar voiam si eu o parere legata de preturile la manopera pentru diversele amenajari care vrem sa le facem, si ma gandesc ca puteti sa ma ajutati.
Aseara m-am intalnit cu cel care se va ocupa de amenajat (ma rog, n-am batut inca palma cu el) si mi-a spus cam cat ma costa mana de lucru pentru:
- gresie + faianta 170.000 lei mp (mi s-a parut rezonabil)
- parchet laminat 80.000 lei mp
- zugravit (cu tot ce include asta, curatat peretii care acum au tapet, indreptat, gletuit sau cum s-o fi chemand si zugravit) - 180.000 mp. Eee...asta sincer mi s-a parut aberant de mult, ar insemna ca manopera la 3 camere (destul de mici, tinand cont ca tot ap. are cam 65mp) ar ajunge la vreo 35 de milioane!!!

Spuneti-mi si mie, sunt eu ratacita in tranzitie si habar n-am de preturi sau chiar sunt mari?

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Eu zic ca preturile chiar sunt ok.

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sincer, nu cred ca's tocmai ok. Am dat o cautare pe google si-am gasit preturi mult mai mici, unele chiar la jumatate!!!

"PARCHETAR cu experienta montez parchet laminat, 4-4.5 L/ mp, clasic, reparatii" sau chiar si firma: "Sc......S.r.l. executa montaj parchet laminat dublu clik, montajul include si montarea plintei. Oferim certificat de garantie. Cost 60000/mp." El vrea 80.000, deci cu 25% mai mult decat daca as pune prin firma si cu acte sau dublu daca as alege un parchetar obisnuit la care intr-adevar nu am prea multe garantii (dar nici pe el nu-l cunosc prea bine, mi-a fost recomandat de cineva)

La gresie si faianta:
"Montez gresie, faianta 10-15lei/mp, parchet laminat
08 Iun 06 02:38
Montez gresie, faianta 10-15lei/mp, parchet laminat 5 lei/mp. Pretul difera datorita calitatii peretelui, sapei si marimii lucrarii. "

Iar la zugraveli: "zugraveli(decopertat, amorsat,glet ipsos,glet finisaj,slefuit,amorsat,vopsit)120000mp", fata de 180.000 cat vrea el pe mp. La un calcul sumar, aici ar iesi doar vreo 12 milioane mai mult!!!

Sunt doar anunturi de pe net, dar oricum, e o marja mult prea mare intre ce cere el si ce gasesc eu. Preturi ca ale lui gasesc si la firme, iar acolo-mi dau frumos factura si garantie.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulpitzayam spune:

Eveline , si eu sunt in aceeasi situatie cu tine.Anul acesta vom face fundatia si restul anul viitor.
Dar eu sunt entuziasmata si desi stiu ca e mult de munca , eu de-abia astept sa pot sa stau in curtea mea , sa fac plaja , gratar , fara sa ma deranjeze nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

vulpitzayam gand la gand....mie tot la gratare-mi sta mintea...si tare-mi doresc s-o vad pe a mea fetita cum sta si se joaca in curte ca asa ce m-am saturat de parcuri murdare si pline de betoane...da cand ma gandesc cat mai avem pana acolo...
Si al meu sot spunea aseara ca l-ar bate gandul sa facem anul asta: proiectul de casa, autorizatiile (care or fi), gardul, fundatia si cumparat caramida (sau calaburi sau ce ne-om hotara)....in ordinea asta, cate s-or putea. La anul prin primavara vrem sa vindem apartamentul cu ramanere in spatiu (cat vom putea de mult) si sa ridicam casa cu cati bani avem. Oricum intentionam sa facem parterul locuibil si restul cand om mai avea bani.
In caz de ceva ne mutam la ai mei cat trebuie (au 4 camere si nu-i incurcam, caci sunt numai ei).
Tu cati ari (sau mp) ti-ai luat....si ce dimensiuni? Eu am un teren de 33/21 si intentionez sa fac o casuta cu parter si mansarda nu mai mare de 150 mp....si cu foisorul in cure (asta pt gratare )...ah, si cu garaj (partea asta cu garajul o uit intotdeauna...e apanajul sotului).
Multa bafta!

M-am uitat la pozele tale....frumoase proiecte de case ai...uite, eu ceva in genul www.dobredomy.pl/?id_project=27" target="_blank"> asta mi-as dori.

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulpitzayam spune:

Eveline , terenul are dimensiunile 8,5/53 m , in total 450mp.
Noi avem deja proiectul.Casa este mai mare decat ne asteptam , are 205 mp , dar nu mai putem sa modificam.Este poiectata pe parter si mansarda.Si noi vrem sa facem la fel cu apartamentul , il vindem , ca sa putem continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alishaa spune:

Buna, eu va urmaresc de mult din umbra si abia acum mi-am facut curaj sa va scriu!!! Eu tocmai voi avea nunta (in iulie) si printre pregatirile de nunta, tocmai am semnat un precontract pt achizitia unui teren. Imi doresc enorm sa stau la casa, insa singura solutie a fost un duplex (cu parintii mei), pt ca altfel nu am fii avut banii necesari!!!
Va admir pe cele care ati rupt pisica in doua si munciti pt casuta voastra si sunt constienta ca merita toate eforturile din lume!!
Ar putea cineva sa imi indice niste site-uri cu planuri pt duplexuri ?
Eu tot caut dar nu gasesc nimic!!!

Mergi la inceput

alishaa uite www.dom-projekt.pl/bochnia_blizniak.php" target="_blank"> aici un duplex. Polonii in general au multe proiecte frumoase , zic eu...dar mai cauta si tu. Eu am dat cautare pe google la "projekty domow".
Si aici: http://www.dom-projekt.pl/gilowo.php sau http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=l&cid=73

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Uite un site cu siteuri cu proiecte...tre sa fie si duplexuri:
http://www.projekty.domow.pl/pracownie.php?id1=2

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

wow cat ati scris!!!!
promit ca we asta citesc din urma si revin printre voi!
Am fost tare ocupata: servici, la care renunt; firma, pe care o pun pe picioare; casuta, cu ale ei mici retusuri, ca nu prea sunt banuti.

Revin curand! VA pupicesc!

Mergi la inceput