@ construit CASA!!! (8)
Raspunsuri - Pagina 14
eveline spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri!
Mi-am gasit si eu in sfarsit un teren si intentionam sa ne apucam de o casuta dar la anul....dupa ce vom vinde apartamentul...pana atunci cautam proiect si vedem cum ne descurcam cu creditele (avem 3 deja...)...si vroiam sa vad daca dupa ce gasim un proiect sa scoatem autorizatie sau sa mai asteptam pana incepem efectiv...sa nu treaca timpul si sa avem dupa aia ce plati...
Oricum anul asta totusi vrem sa facem un gard....provizoriu, din plasa...si pentru asta trebuie autorizatie sau doar pentru cel final?
Ana si Bianca-iubita
jone spune:
la noi a fost trecut din start 2 ani.
ana si ptr gard provizoriu trebuie autorizatie.dar cel maibine intreaba la primarie.
URA!NOI NE-AM MUTAT IN CASUTA.AZI E PRIMA NOAPTE.
avem tot ce ne trebuie:curent, cablu tv, internet, apa la baie, pat sa dormim, microunde frigider si robot de bucatarie.
in rest ...nimik. dar nici nu conteaza.
inca nu putem sa umbla naked in casa ca nu avem perdele.
pupici
jo si alexandra
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"
Sorina spune:
Fetelor,
Va rog sa-mi spuneti si mie daca e vreuna printre voi care si-a facut casuta din lemn (adica peretii aceia sandwish) sau si mai bine pe structura metalica?
Noi suntem acum in faza de adunat informatii ca sa vedem cum iesim mai bine si ca bani, dar si din punct de vedere al confortului.
Multumesc pentru raspunsuri.
maggda spune:
quote:
Originally posted by jone
la noi a fost trecut din start 2 ani.
ana si ptr gard provizoriu trebuie autorizatie.dar cel maibine intreaba la primarie.
URA!NOI NE-AM MUTAT IN CASUTA.AZI E PRIMA NOAPTE.
avem tot ce ne trebuie:curent, cablu tv, internet, apa la baie, pat sa dormim, microunde frigider si robot de bucatarie.
in rest ...nimik. dar nici nu conteaza.
inca nu putem sa umbla naked in casa ca nu avem perdele.
pupici
jo si alexandra
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"
Felicitari!!!Indiferent cate iti lipsesc senzatia in casuta construita e super!!!Va doresc multi multi ani fericititi in noua casuta!
Magda si Bianca 7 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
leliutza spune:
salutare fetelor,
scriu si eu aici dupa ce am citit din urma. Sunteti super harnice si mi-ar place sa fac si eu macar pe jumatate din cite ati facut voi, dar sunt graviduta si stau la paaaaaaat, asa ca doar sotul merge pe santier.
Noi lucram la casa de anul trecut, cel mai mult a durat pina am obtinut actele, terenul era fineata in circuitul agricol, am fost primii care am inceput, am stat dupa PUD,PUZ si alte PPPPPPP-uri. Acum am pus termosistemul si placam la interior peretii cu rigips (ca fosta echipa a facut zidurile strimbe si nu puteam sa tencuim ca erau si 6 cm diferenta). |Avem apa si curent, am bagat actele de gaz si o sa punem ministatie de epurare pt ca de la primarie ne-au cerut 700.000.000 lei vechi pt. canalizare, frumos nu?????
Voi cum ati rezolvat cu canalizarea? noua nu ne-au aprobat fosa din beton, ca cica noile norme UE nu permit, asa ca am gasit o ministatie de la Valrom cu 1500$ in care tre sa bagam periodic niste pastilute. Are cineva asa ceva? Sunt tare curioasa cum va fi, am citit ca e interzis sa speli cu clor, cica omoara bacteriile din statie si nu se mai dezintegreaza reziduurile.
Centrala o luam de la Radox pe gaz in condensatie, si eu stiu ca e bine sa fie mai mare decit necesarul, pentru a nu o forta. La parter vom face incalzire prin pardoseala si la etaj punem calorifere, sper sa fie o solutie practica.
Felicitari fetelor care s-au mutat in casa noua si va urez sa va bucurati de casuta mult visata.
Am si eu o intrebare, noi nu avem masa in bucatarie, cica o sa mincam in locul de luat masa (asta zice sotu ) si nu stiu ce masa sa caut??? am vazut pe net mesele de dining la preturi imense, si alea nu cred ca sunt pt mincat toata ziua pe ele, voi ce ziceti? o fi bune mesele de lemn adevarat, saude PAL??? noi acum avem masuta in bucatarie din blat termo si e tare practica, dar in maretul dining sotul zice ca nu se potriveste.
Gata, va las ca am scris prea mult, va pup
Leliutza
bebe03 spune:
leliutza , bine ai venit in rindul ...constructo..reselor
si eu sunt in faza de fosa septica si centrala termica...
noi facem fosa din beton care apoi o s-o vitanjam( nu prea ma intereseaza normele ue, ca nici nu am intrat inca) mi se pare mult 1500 euro pt. acel bazin de epurare, adica cine nu-mi da voie, da ce ei stiu ce fac eu in curtea mea, pot face si Wc in fundul curtii( precizez ca noi construim " la tara", la 3 km de oras, si in zona vecinii au la fel)
centrala 90% vom cumpara Vailant
pentru cealalta problema "cu masa", nu stiu inca ce vom cumpara, noi nu am prezazut camera de luat masa, probabil vom minca vara in curte pe terasa din fata bucatariei care e foarte spatioasa, iar iarna in bucatarie( care are 20 mp) sau in living cind vom avea musafiri...pt. bucatarie mi-a picat cu tronc niste modele de mese din sticla foarte faine( sunt aduse din import italia), dar ma gindesc cu groaza ca sunt greu de intretinut...iar pt. living vreau o masa extensibila, care sa o intind numai in caz de musafiri, si in rest sa stea strinsa undeva intr-un colt al casei, pentru gustari vom folosi masuta de cafea care este tot din sticla si fier forjat
numai bine
nicol
leliutza spune:
Nicol, si eu vroiam fosa de beton ca e mai ieftina, dar nu am primit aprobare, asa ne-a zis proiectantu sau ... of, nu mai stiu care din ei, cert e ca am hirtie de la primarie in care solutia aprobata e minunea asta de statie, asa ca ....Sincer nici mie nu imi pasa de cerintele europene, dar daca asa vrea mai marii orasului , ce sa fac? Mai e o problema la noi, in maretul oras nu e decit o vidanja si cica stai la coada cu programare sa ti-o trimita acasa, , si casuta e pe virful unui deal la capatul unei pante cam abrpte, asa ca daca ploua adio masini grele pina la casuta. Acuma asta e, om vedea cum ne vom descurca ...
In legatura cu masa noi nu o putem pune in bucatarie ca e lunga si ingusta bucataria. Nu iti recomand masa de sticla, eu am acum in sufragerie masuta de cafea acoperita cu sticla si sterg la ea de imi vine rau, se vede orice urma pe ea.
voi puneti sistem de alarma?
ce spoturi ati pus voi la tavanele false? eu deja nu mai stiu ce sa aleg, ba spoturi halogen, ba cu led-uri, ba ... nu stiu.
Va pup
jone spune:
noi nu avem spoturi.
am o grinda in mijlocul spatiului livingo bucatariei si nu stiu inca ce o sa pun pe ea.
si eu ma gandesc la alarma dar inca nu am studiat problema.
azi am intins pavilionul de rafie.
pupici
jo si alexandra
eveline spune:
Va citesc si va admir si ma apuca groaza cand vad prin cate ati trecut, si ma gandesc ca ma asteapta si pe mine, dar marea voastra majoritate sunteti spre final....bravo voua si sa stapaniti sanatosi casutele!
Eu abia sunt la inceput, abia am luat terenul si inca ne contrazicem la planul casei. Am sa tot apelez la voi sa va cer sfaturi pentru care va multumesc anticipat....e bine sa aiba cine te sfatui in mod dezinteresat caci muncitorii si proiectantii nu stiu cum sa faca sa te puna la cheltuiala mare....
Acum intrebarea mea este: se mai afla printre voi cineva care este asa, la inceput ca mine....macar sa ne incurajam una pe alta, sa ne sfatuim de materiale sau ce-o mai fi pe parcurs? Asa cum ati fost voi si sunt sigura ca v-a prins bine....
Ana si Bianca-iubita
Mickyyy spune:
buna tuturor.
Noi nu construim casa, doar amenajam un apartament, dar voiam si eu o parere legata de preturile la manopera pentru diversele amenajari care vrem sa le facem, si ma gandesc ca puteti sa ma ajutati.
Aseara m-am intalnit cu cel care se va ocupa de amenajat (ma rog, n-am batut inca palma cu el) si mi-a spus cam cat ma costa mana de lucru pentru:
- gresie + faianta 170.000 lei mp (mi s-a parut rezonabil)
- parchet laminat 80.000 lei mp
- zugravit (cu tot ce include asta, curatat peretii care acum au tapet, indreptat, gletuit sau cum s-o fi chemand si zugravit) - 180.000 mp. Eee...asta sincer mi s-a parut aberant de mult, ar insemna ca manopera la 3 camere (destul de mici, tinand cont ca tot ap. are cam 65mp) ar ajunge la vreo 35 de milioane!!!
Spuneti-mi si mie, sunt eu ratacita in tranzitie si habar n-am de preturi sau chiar sunt mari?
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)