CE LE INTREBAM PE EDUCATOARE CAND VIZITAM O GRADIN

CE LE INTREBAM PE EDUCATOARE CAND VIZITAM O GRADIN | Autor: Anady_Diana

Link direct la acest mesaj

Dupa cum se poate observa, eu sunt una dintre mamicile "incepatoare" intr-ale gradinitelor... Cu tot bagajul de temeri, nesiguranta, incertitudine si tone de nelamurite... Asa ca, va rog, pe cele care ati depasit deja faza de inscrieri, spuneti-mi si mie ce trebuie sa o intreb pe educatoare, cum s-o descos, ce anume sa urmaresc...? Pana acum am discutat numai cu directoare de gradinite, dar acum, ca am gasit o gradi care cred ca i-ar prinde bine fiului meu, voi vorbi si cu viitoarea lui educatoare si...nu prea stiu cam ce... Ma ajuta cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Cauta si tu si intreaba mamici daca sunt multumite sau nu de gradi, de educatoare.Cred ca asa ai sa aflii mai multe!
Succes!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

-cati copii sunt la o educatoare
-m-as uita daca sunt jucarii multe, jocuri, carti..si in ce stare sunt
-as intreba care e programul unei zile obisnuite
-m-as interesa sa vad ca nu sunt diferente de varsta prea mari intre copii (poate ii amesteca pe cei de 3 ani cu cei de 6 ani..poti sa sti?!)
-ar fi bine sa le dea medicamentele, daca aduci reteta (la cresa baiatului meu, se refuza categoric asta si e cam deranjat cnd ii dau antibiotic);
-m-as uita sa vad cum ii scoate afara, daca se intereseaza sa ii imbrace, sa nu iasa bietii de ei dupa cum apuca sa se imbrace, si sa raceasca.
-as vedea daca copilasii la plecare o pupa sau daca fug fara sa se uite inapoi; daca fug sigur as cauta alta gradinita
-as vedea ce imi povesteste copilul acasa si in functie de cat e de fericit acolo as lua decizia care se impune.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

hmm cateva precizari la intrebarile lui spic de grau:
- dotarea cu jucarii, carti, etc, tine de parintii grupei, nu are nici o legatura cu gradinita
- programul unei zile obisnuite este acelasi peste tot
- medicamente se dau peste tot, dar la tratament cu antibiotice de obicei nu iti primeste copilul la gradinita deloc
- atunci cand ies afara se imbraca si se schimba intotdeauna de incaltamintea de interior
- diferente de varsta nu prea sunt, decat in cazuri exceptionale

Nu cred ca este relevant sa intrebi asa ceva, nu te va ajuta cu nimic. Mai degraba incearca sa aflii ce te-ar interesa direct: ce optionale se fac, ce actiuni extracurriculare si cat de des, si multe altele de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Multumiri si pupici celor care mi-ati raspuns! Astept in continuare sfaturi, ca de astea chiar am nevoie...si cred ca nu numai eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Eu as intreba de ex: cum procedeaza atunci cand un copil nu vrea sa faca o activitate. Ce face cand un copil loveste un alt copil sau vorbeste urat sau face o boacana. Ce face cand un copil plange si deranjeaza ora. Ce face cand un copil vrea sa iasa din clasa in timpul orei. Care este metoda prin care pedepseste un copil. Daca aplica metode restrictive (stat la colt sau dat afara din clasa sau stat cu mainile in sus sau altele).
In felul asta te lamuresti cam cum procedeaza. Mie o educatoare la o gradi mi-a zis ca ii spune ca daca nu face nu stiu ce ii ia bluzita de pe ea. Ohoho, am plecat imediat. Asta e o amenintare nasoala si fara logica in opinia mea. Unde e argumentul aici? Oare ce va intelefe fetita mea din chestia asta?!
Si asa mai departe...

Mergi la inceput

Ai dreptate Anemona, e de gandit, la asta nu ma gandisem...Multumesc, tie si tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Daca i se pun intrebari educatoarei, crezi ca nu se pot mima raspunsuri asteptate sau nu se pot da informatii false? Poti ruga sa ti se arate un dosar cu lucrari, vezi daca exista un panou pe care sunt afisate lucrarile, daca exista un loc in care sunt materiale pentru parinti si, nu in ultimul rand, cauta sa intuiesti cu cine stai de vorba- de multe ori, parintii cauta educatoare la care aspectul fizic si tinuta primeaza...Sunt foarte multe lucruri care iti pot dezvalui profilul celei cu care iti vei lasa copilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Panou pe care sunt afisate lucrarile si dosar cu lucrarile din nou gasim peste tot. Nu este relevant. Adevarul este ca lenav7 are dreptatet, nu ai ce intrebare sa pui si sa nu primesti un raspuns "corect". Atitudinea, tinuta, etc, conteaza insa...

Mergi la inceput

Da, totul e just in ceea ce ziceti voi. Stiu si eu ca orice educatoare va incerca sa fie "placuta" de noi, ca doar noi ii dam salariul (indirect). Insa mie imi e teama de ce va fi cand eu nu voi fi pe acolo, cand BB va fi singur cu ea... Doar am citit atatea pe aici, stiti si voi... Si oare, prima impresie tine si in cazul acesta loc de carte de vizita, oare exprima realitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Vezi Diana, ai ajuns singura la adevar, prima impresie nu este musai cea adevarata.. Oricat de bine am analiza situatia, persoana, etc. ne putem insela. Intrebarile ne ajuta eventual sa stabilim cateva lucruri despre omul cu care vorbim, educatie, caracter, temperament, etc..., dar , din pacate, nu e totul.

Si eu imi doresc sa stiu cum sa fac cea mai buna alegere fara sa experimentez pe copilasul meu, dar... deocamdata nu prea stiu. Va citesc in continuare poate gasesc ceva.

Va pup,

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput