Va place Florin Piersic?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Si pe mine asta ma intristeaza. Am sunat acum doua saptamini in Roamania la un prieten de familie actor. Imi adusesem aminte asa de farmecul minunat pe care l-a adaugat copilariei mele, ca o bagheta magica... A fost actor la Teatrul National, nu prea mare si cunoscut, Alfred Demetriu. Stii care a fost prima fraza pe care mi-a spus-o dupa ce si-a dat seama cine sint?... "Stii, Alice ca eu nu mai joc demult. Sint batrin acuma"... ca o scuza, ca o jena cumva...
Imi venea sa il string in brate si sa il pup, sa ii spun ca este ok...

I-am spus ca l-am sunat pentru ca mi-am adus aminte de perioada magica din viata mea cind mergeam la teatru mereu, cind asistam la premiere exclusive, cind vorbeam direct cu actori de seama, cind la el acasa impreuna cu sotia lui ma simteam ca acasa, unde poezia era un limbaj de zi cu zi in lumea de fantezie de acolo... Si s-a bucurat ca un copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Sufletul lor ramane tanar, cand traiesti o viata in poezie si frumos, cand te joci cu viata atator personaje, nu poti renunta doar pentru ca biologic ai trecut bariera.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Si mie mi-a placut Florin Piersic , ca si actor, insa a trecut vremea lui. Oricat ar incerca sa fie cum a fost asta nu se mai poate. Cred ca a venit timpul sa se obisnuiasca cu ideea ca are o varsta si sa lase loc tinerei generatii. Parerea mea este ca tinerii actori nu au nici o sansa sa se afirme, tocmai pentru ca cei in varsta nu le dau aceasta posibilitate!
Asta e parerea mea si sper din suflet sa nu supar pe nimeni. Si fara nici o suparare, Piersic nu se poate compara cu Elvis din nici un punct de vedere!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Eu nu cred ca tinerii actori nu se afirma pentru ca nu au loc de cei mai in varsta.
Hai sa fim seriosi ! Nu cred ca cineva nu are loc pe scena de un actor ca Florin Piersic.
Fiecare isi are locul, rolul si...oportunitatea lui.
Nu exista actor tanar care sa il poate inlocui pe Florin Piersic, de exemplu. Nu ca nu are loc de el, ci pentru ca putini s-au nascut cu talentul si sarmul lui, in asa fel incat sa se bata de la egal la egal pe aceleasi roluri...

Cat despre comparatia intre Florin Piersic si Elvis...intr-adevar, nu exista.
Si nici nu trebuie ! Nu mai detaliez, nu are rost...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Si mie mi-a placut Florin Piersic , ca si actor, insa a trecut vremea lui. Oricat ar incerca sa fie cum a fost asta nu se mai poate. Cred ca a venit timpul sa se obisnuiasca cu ideea ca are o varsta si sa lase loc tinerei generatii. Parerea mea este ca tinerii actori nu au nici o sansa sa se afirme, tocmai pentru ca cei in varsta nu le dau aceasta posibilitate!
Asta e parerea mea si sper din suflet sa nu supar pe nimeni. Si fara nici o suparare, Piersic nu se poate compara cu Elvis din nici un punct de vedere!

Nana Motoc

Draga mea,ma faci sa rid.....

Nici nu cred ca l-ar compara cu Elvis,si nici nu cred ca ar incapea comparatie din punct de vedere al domeniului artistic.Nu au nici in clin nici in mineca.

Pe urma.....tinerii actori crezi ca nu au loc din cauz lui Florin Piersic? Dar cite filme produse dupa revolutie ai mai vazut tu cu vechii si marii nostri actori?
Numai kitchuri,cu mediocri de care nici nu auzisem si nici n-am mai auzit vreodata.Vechile filme romanesti,nu cred ca se vor mai intoarce,dar asta nu e vina vechilor actori,ci a producatorilor.Asa ca.....sa nu dam cu rosii aiurea....

Si....apropos de senilitatea de care se pomenea mai sus.....
Nu stiu ce virsta aveti multe dintre domniile voastre,dar probabil ca ori sinteti foarte tinere si nu aveti de unde sa stiti,ori nu va mai amintiti ca,Florin Piersic asa fost intotdeauna.Mult a vorbit mereu,de cind se stie si il stim.Si,cu toate ca repet,eu consider ca are si ce spune.Daca ar fi vorba de senilitate,nu cred ca ar mai avea cursivitatea pe care o are in povestiri.Si la virsta lui,e chiar greu sa tii un monolog de minute in sir,fara prompter sau ciorne in fata....

Imi pare rau ca vorbiti asa,dar la urma urmei e parerea voastra si....v-o respect.

P.S.Ma tot gindesc:de ce i-o fi luat Raduleasca microfonul? Ii era teama ca va vorbi cineva mai mult decit ea?

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Nu am spus, NanaMotoc, ca Florin Piersic si Elvis suporta comparatie. Ce sa fac daca prietena mea il prefera pe Elvis iar eu pe Piersic, in plus mie Piersic mi se parea mult mai frumos :)
Poate datorita faptului ca pe vremea aceea il vedeam mai des pe Piersic, ne era mai accesibil. Dar daca tot ai adus vorba, sa stii ca si acum tot pe Piersic l-as alege, nu-l compara pe Piersic de acum cu Elvis de atunci, adu-ti aminte cum arata Elvis la sfarsitul scurtei lui vieti, buhait si confuz, si imagineaza-ti cum ar arata acum, daca ar mai fi trait.
Cat despre tinerii actori, in afara de a mima violenta cat mai realist, nu am vazut nimic spectaculos la ei.

Noi
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cu mici, foarte mici exceptii, tinerii actori nu se afirma pentru ca n-au cu ce, nu pentru ca n-au loc. Sint falsi, netalentati, intrati la teatru pe muuuulte pile(credeti-ma, vorbesc din interior), asa ca nu Florin Piersic le sta in cale, ci nulitatea lor! Aia care au talent au si loc, nu-ti mai face griji! E ca si cum am zice ca din cauza lui De Niro, care nu se mai lasa de facut filme, nu se mai lanseaza actori tineri in America, ca n-au loc :)
Mie nu mi se pare ca actorii tineri n-au loc de generatia lui Piersic, imi vine sa pling cind vad ca se duc cei batrini si talentati si vor ramine scenele pline de baloane umplute cu fitze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Si eu am zambit placut cand am vazut titlul. , craciunitza!
Florin Piersic? Hm... probabil ca ar fi prea multe de spus despre el, probabil ca multe cuvinte nu ar putea surprinde cu exactitate ceea ce este el, ca actor, dar ca si om.
Ma uimeste mereu cu felul lui de a fi, cu energia debordanta de care da dovada, dar mai ales cu memoria lui fantastica. Il urmaream cu mare placere intr-o emisiune la OTV, cam prin 2002-2003; realiza o emisiune, vineri noaptea si acolo se simtea in largul lui. Timpul era nelimitat si frumosul lui grai era liber sa se faca auzit multa vreme, fara sa supere/deranjeze pe altii care incearca sa concureze cu asa locvacitate. (trebuie sa recunoastem ca e un povestitor pe cinste, are un har deosebit; eu una ma topesc ascultandu-l).
Cat despre senilitatea de care se discuta aici, nu e cazul lui cu siguranta.
Iar referitor la faptul ca cei tineri nu se pot afirma din cauza lui, e total neadevarat. E totusi un domeniu unde fiecare talent isi gaseste un locusor, iar faptul ca inca mai accepta sa apara la televiziuni si cu ocazia evenimentelor de interes pulic e un mare castig pentru noi, cei care il urmarim.
Din pacate insa, e un om si un actor de vitza rara si asa cum s-a mai zis aici, teatrul si filmul romanesc nu mai au de multa vreme parte de asemenea artisti. Generatia de aur e privita de sus si e pe cale de disparitie (daca mi-e ingaduit sa ma exprim asa).
Si, mai dati-mi voie o singura remarca. Florin Piersic si Elvis nu suporta comparatie nu pentru ca primul nu se ridica la valoarea celuilalt, ci din considerente pe care nu vreau sa le detaliez aici.
Il port pe omul si pe actorul Florin Piersic in suflet si sper ca Dumnezeu sa-l tina cat mai mult pe Pamant, sa se bucure si sa ne bucuram impreuna. Dumnezeu sa-l ocroteasca!

Mergi la inceput

gegea
Scriam, in prima postare la acest subiect, ca "L-am revazut de curand pe Florin Piersic, in Gara de Nord...". Probabil venea la emisiunea Mihaelei Radulescu, cu trenul, asa un actor mare, la anii lui, sa vina drum asa lung, cu trenul. Doar credinta in aceasta meserie si un atasament urias fata de public poate sa-ti dea puterea acestor drumuri.
Da, Dumnezeu sa-l ocroteasca!

Si care sunt actorii aceia tineri care nu se pot afirma?

Noi
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Cum care? Oana Zavoranu de exemplu
Ca doar si ea are vocea usor ragusita, ca si Florin Piersic

Mergi la inceput