Regulament MONOPOLY

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Eu am Europolis cred ca e acelasi joc, incepe cu impartirea banilor .
O sa incep sa-ti scriu daca vrei regulile, dar e destul.
Nici eu nu prea am rabdare sa joc ca nu se mai termina si tot acumulezi averi, platesti taxe peste taxe si pe mine ma bate copilul.
Dar e un joc bun, in final cunosti nu numai banii ci si orase ...si calatoresti.

acum fiica-mea vrea casa de marcat ca nu i-a dat nimeni chitante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Scuze , am fost asa de ocupata incat nici n-am mai intrat sa verific ce s-a mai scris pe aici, ma gandeam ca-mi dati un PM daca vreti sa va scriu si eu ca am gasit regulamentul. Acum ca doarme bebe va scriu cate ceva :
-aranjeaza casele, hotelurile, titlurile de proprietate si banii, in ordinea valorii in sectiunile separate ale foii de joc
- separati cartile de la sansa si Cutia Comunitatii, amestecati-le si asezati-le cu fata in jos pe tabla de joc, in dreptul spatiilor rezervate special
- fiecare jucator isi alege un pion si il plaseaza la start
-unul dintre jucatori este "bancher" si da fiecaruia acte 1500 $ dupa cum urmeaza: 2 bancnote de 500$ si de 10$, 1 bancnota de 20$, 50$, 5$, 5 bancnote de 1$ si 4bancnote de 100$
-in afara de bani, bancherul mai tine si titlurile de proprietate , casele si hotelurile pana cand acestea vor fi cumparate de catre jucatori. Tot banca plateste salariile, imprumuta banii, colecteaza taxele, etc. In caz de licitatie, banca va juca rolul de licitator.
Jucatorii arunca ambele zaruri si jucatorul cu cea mai mare suma va arunca primul, urmand cel din stanga lui.

Sory dr trebuie sa ple, s-a trezit bebe, revin azi si iti scriu in continuare
sivi

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Banca nu da niciodata faliment!
In caz ca se termina banii, emite bonuri de valoare(o hartie scrisa de mana , de dimensiuni similare)

E super sa fii banca .

Cumpararea de vile sau hoteluri e stategia fiecaruia.


Incepere joc:
Ordinea se stabileste dand cu zarurile, incepe cel care a dat zarul cel mai mare.
In functie de spatiul pe care ai picat poti face %
-cumperi o propr. sau utilitate
-platesti chirie sau taxe
-mergi la inchisoare
-vei trage un card
-primesti bonus -nu faci nimic(parcare libera sau inchisoare in trecere)

Achizitionare proprietati
Cand ajungi cu pionul pe o proprietate libera poti sa o cumperi platind la banca suma inscrisa pe tabla de joc.
Banca iti va da Titlul de proprietate.
Daca nu vrei sa cumperi banca va scoate la licitatie acea proprietate.
Pretul de pornire e cel oferit de alt jucator care vrea sa cumpere. La fel si cu utilitatile sau liniile aeriene libere.
Detinerea unei proprietati e avantajoasa pentru ca poti cere celorlalti jucatori chirie cand ajung pe spatial detinut de tine.
Cand achizitionezi toate proprietatile de aceeasi culoare detii o tara, valoarea chiriei se dubleaza si poti construi vile sau hoteluri.

Scriu si eu ca doar asa fixez regulile astea, daca pierd regulamentul nu le mai stiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

e ok ce a scris Zana, continui cu cat apuc...,

Duble: daca dai o dubla, iti muti piononii ca si cum ai fi dat normal, mai arunci o data cu zarul, daca dai trei duble la rand mergi la inchisoare.
Trecerea prin start : la fiecare trecere prin start primesti 200$ , este posibil sa primestii banii de doua ori intr-o tura daca esti intors la start de la cutia comunitatii sau de la sansa, printr-o carte trasa de acolo.
Cumpararea de proprietati : daca ajungi pe o proprietate pe care nu o detine nimeni, ai prima alegere de a o cumpara, platind pretul care este inscris pe carte. Vei primi in schimbul banilor dati cartea pe care scrie titlu de proprietate pe care o pastrezi. Daca te decizi ca nu o cumperi, bancherul o scoate la licitatie, incepand cu pretul pe care alt jucator vrea sa il dea. Chiar daca ai refuzat sa cumperi cartea ai dreptul sa licitezi.

Detinerea de proprietati : Detinerea unei proprietati iti dreptul sa colectezi chiria de la " chiriasii" care ajung in acel spatiu. Este avantajos sa detii proprietatile de aceeasi culoare sau cu alte cuvinte sa detii monopolul. Poti construi pe orice proprietate pe care o detii intr-un grup de culoare

O sa mai intreu deseara dupa ce adoarme bebele si mai scriu cate paragrafe.
Silvi cu bebe Alain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Imi cer scuze ca nu am mai scris din regulamet, pregatesc botezul bebelasului meu si nu prea am stat mult pe forum, promit sa revin, poate am timp si scanez regulamentul si il postez pe tot
Silvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Multumesc pt ajutor. Diseara punem cap la cap ce ati trimis si jucam. De abia astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

daca tot vreti sa jucati deseara va mai spun cateva reguli:
oprirea pe proprietate altcuiva :Daca te opresti peproprietatea cuiva ti se cere sa platesti o chirie, inainte ca celalalt jucator sa arunce cu zarurile. Suma de plata este inscrisa pe titlu de proprietate in concordanta cu nr de cladiri construite. Daca respectivul jucator detine toate proprietatile dintr-un grup de culoare atunci el poate pretinde dublu chiriei pentru proprietatile pe care nu a construit inca nimic. Chiria nu poate fi pretinsa pentru proprietatile ipotecate.

oprirea pe una dintre utilitati : Poti cumpara aceste utilitati ca si orice alta proprietate, daca utilitatea este deja detinuta, platesti chirie. Daca unul din proprietari detine ambele utilitati trebuie sa platesti de 10 ori suma inscrisa pe zaruri.Daca esti trimis pe utilitati de Sansa sau Cutia Comunitatii atunci trebuie sa arunci cu zarurile pentru a afla cat trebuie sa platesti.

Oprirea pe gara : daca gara este deja cumparata, trebuie sa platesti chiria inscrisa pe titlu de proprietate. Suma variaza in functie de numarul de gari detinute de proprietar.

Opirea pe sansa sau cutia comunitatii : Trebuie sa urmezi instructiunile de pe carti si sa actionezi inainte de a pune cartea inapoi in pachet. Daca ai tras " iesi din inchisoare pe gratis" o poti pastra pana cand ai nevoie sau o poti vinde. O carte iti poate cere sa mergi pe un alt spatiu, daca treci prin start primesti 200 $, daca esti trimis la inchisoare nu ii primesti.

oprirea pe spatii de impozitare ; platesti bancii suma inscrisa pe acest spatiu.

Inchisoarea : poti fi trimis la inchisoare daca ;
-ajungi pe du-te la inchisoare
-tragi o carte de la Sansa sau cutia comunitatii care te trimite aici
-daca dai cu zarul de trei ori dubla la rand.
In momentul in care ajungi la inchisoare randul tau se 9la joc) se termina . daca esti trimis la inchisoare nu primesti cei 200$ de trecut prin start. pentru a iesi trebuie:
- sa paltesti o cautiune de 50$ dupa care iti continui jocul
-sa folosesti cartea iesi de la inchisoare
- sa astepti trei tururi, in care dai cu zarul la fiecare tur in speranta ca vei da o dubla. Daca dai dubla ( indiferent de turul in care esti) iesi folosind acest zar.
Dupa ce ai asteptat trei tururi iesi platind 50$ si muti asa cum ai dat cu zarurile. Atata vreme cat esti la inchisoare poti primi chirii de la proprietatile pe care le detii si nu sunt ipotecate. Daca nu esti trimis la inchisoare si ajungi pe spatiul in vizita vei continua in momentul in care iti vien randul.

case : in momentul in care detii toate proprietatile de o culoare poti cumpara case. Pretul este inscris pe titlu de proprietate, si creste chiria. Nu poti construi doua case pe o proprietate pana nu ai cate una pe fiecare. vanzarea caseloe se face proportional, casele nu pot fi construite daca ai o proprietate ipotecata.

hoteluri ; la patru case poti cumpara un hotel. Hotelurile sunt cumparate ca si casele si costa cat patru case, pe care le returnezi plus pretul aratt pe titlu de proprietate.
revin mai tarziu cu ultimele reguli
Silvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdy99 spune:

quote:
Originally posted by zana

Eu am Europolis cred ca e acelasi joc, incepe cu impartirea banilor .
O sa incep sa-ti scriu daca vrei regulile, dar e destul.
Nici eu nu prea am rare sa joc ca nu se mai termina si tot acumulezi averi, platesti taxe peste taxe si pe mine ma bate copilul.
Dar e un joc bun, in final cunosti nu numai banii ci si orase ...si calatoresti.

acum fiica-mea vrea casa de marcat ca nu i-a dat nimeni chitante.



Crezi k il poti scana sau mai greu putin - ai timp sa-l scrii intr-un document si sa-l trimiti la adresa bogdan.anghel2006@gmail.com ?

*chiar am nevoie de el.eu l-am pierdut pe-al meu acum cateva luni si chiar este singura ocupatie a mea si a familiei si prietenilor in timpul liber.

Sper k m-am facut inteles in cerea mea catre dumneata si itiMULTUMESC MULT DE TOT ANTICIPAT

NUMAI BINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monopoly spune:

Obiectiv: Obiectivul jocului este de a devein cel mai bogat jucator prin cumpararea, inchirierea si vanzarea proprietatilor.

Echipament: Echipamentul este alcatuit dintr-o table, doua zaruri, pioni, 32 case si 12 hoteluri. Mai exista carti “Chance” si “Community Chest”, carti “Tittle Deed” pentu fiecare proprietate si banii jocului.

Pregatire: Puneti tabla de joc pe o masa si aseaza cartie “Chance” si “Community Chest” cu fata in jos pe spatiul destinat lor, pe tabla de joc. Fiecare jucator isi alege un pion pentru a-l reprezenta in timpul calatoriei in jurul tablei de joc.
Fiecare jucator primeste $1500 astfel: 2 bancnote - $500, $100 si $50; 6 bancnote - $20; % bancnote - $10, $5 si $1. Toti banii ramasi si echipamentul ramas apartin bancii.

Bancherul: Selectati ca bancher un jucator care ar fi un bun vanzator la licitatie. Daca bancherul este de asemenea si jucator trebuie sa isi pastreze banii sai separat de cei ai bancii. Cand joaca mai mult de 5 persoane, un jucator v-a juca doar ca bancher si vanzator la licitatie.

Banca: In afara de banii bancii, banca mai detine caritle „Tittle Deed”, casele si hotelurile ce urmeaza sa fie achizitionate si folosite de jucatori. Banca plateste salariile si bonusurile. Vine si liciteaza proprietati si inmaneaza cartile „Tittle Deed”. Vine case si hoteluri jucatorilor si imprumuta bani cand este necesar, pe ipoteca.
Banca strange toate taxele, amenzile, chirile si rentele, si pretul tuturor proprietatilor pe care le vinde sau le liciteaza.
Banca nu da niciodata faliment. Daca ramane fara bani, ea poate emite bonuri de valoare (hartie scrisa de mana)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monopoly spune:

Jocul: Incepand cu bancherul, fiecare jucator la rand arunca cu zarurile. Jucatorul cu totalul cel mai mare incepe jocul. Puneti pionul pe coltul tablei marcat cu „GO”, arunca zarurile si muta pionul in directia sagetii peste atatea spatii cat ai aruncat cu zarul. Dupa ce ti-ai terminat jocul, vine randul celui din stanga ta. Pionii raman pe spatiile ocupate si pleaca din spatiul urmator cand randul soseste din nou. Doi sau mai multi pioni pot sta in acelasi loc, in acelasi timp.
In conformitate cu locul pe care ajunge pionul tau, poti fi indreptatit sa cumperi o proprietate sau obligat sa platesti chirie, sa platesti taxe, sa tragi o carte „Chance” sau „Community Chest”, sa mergi la puscarie, etc.
Daca arunci duble, muti pionul ca de obicei, suma celor 2 zaruri, beneficiezi de privilegiile sau obligatiile corespunzatoare locului pe care ajungi, apai arunci zarurile din nou. Daca arunci de 3 ori la rand dubla, iti vei muta pionul la inchisoare. „Jail” *(vezi Jail)

„GO”: De fiecare daca cand pionul unui jucator ajunge pe, sau trece peste „GO”, fie prin aruncarea zarului fie prin extragerea unei carti, banca ii plateste $200 salariu.

Cumpararea proprietatilor: De fiecare data cand ajungi pe o proprietate necumparata, poti sa o cumperi de la banca la pretul inscris. Primesti cartea „Title Deed” care dovedeste posesia asupra proprietatii. Aseaz-o cu fara in sus, in fata ta.
Daca nu doresti sa cumperi proprietatea, banca o va vinde prin licitatie celui care ofera cel mai mult. Acesta plateste bancii pretul cu care a licitat si primeste cartea „Title Deed” pentru proprietate. Fiecare jucator, inclusiv cel care a renuntat prima data sa o cumpare, poate licita. Licitatia poate incepe de la orice pret.

Plata chiriilor: Cand ajungi pe o proprietate detinuta de alt jucator, aceste primeste chirie din partea ta in conformitate cu lista de preturi de pe cartea „Title Deed” a acelei proprietati.
Daca proprietatea este ipotecata, chiria nu v-a fi platita. Cand o proprietate este ipotecata, cartea ei „Title Deed” este asezata cu fata in jos, in fata proprietarului.
Este avantajos sa detii toate cartile „Title Deed” de aceeasi culoare deoarece proprietarul poate cere chirie dubla pentru proprietatile neimbunatatite (fara case sau hoteluri) din acel grup. Aceasta regula se aplica proprietatilor neipotecate, chiar daca o alta proprietate din acel grup este ipotecata.
Este chiar mai avantajos sa ai case sau hoteluri pe proprietati deoarece astfel chiriile sunt mult mai mari decat pentru proprietatile neimbunatatite.
Proprietarul poate sa piarda chiria daca uita sa o ceara inainte ca jucatorul urmator sa arunce cu zarul.

Mergi la inceput