Dati pufuleti la copii de 8-9 luni?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

si andrei a papat pufuleti pe la 8-9 luni (mai ales ca vedea la mine... eu sunt innebunita dupa pufi...), dar in cantitati mici.. si din aceeia simpli....
dar daca tu nu vrei sa ii dai este ok.... iar celelalte mamici ar trebui sa iti respecte dorinta.... este puiul tau...

pupici

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

fara suparare, care e aportul nutritiv al pufuletilor? fac parte din diversificare? De ce le dati? ptr ca mamicile din parc le dau si ele copilasilor lor?
eu iti dau dreptate Svety, in primul rand nu se dau copiilor atat de mici...in al doilea rand pot lipsi de tot!

Roxana

De acord.
Nici eu nu-i dau desi are 1 an jumate. Nici nu cred ca o sa-i dau prea curand.

Raluca si Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

nu. stiu ca oricum va manca mai tarziu, dar macar nu-l incurajez..

www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Nici eu nu i-am dat pufuleti pana de curand, desi are un an jumatate. Si nu i-as fi dat probabil nici acum, dar cum a fost bolnava, nu mi-a mancat nimic aproape o saptamana si la un moment dat a gustat un pufulet de la un copil. A fost atat de inebunita dupa ei, ca i-am mai dat cativa dupa ce am citit exact de contin. Aportul nutritiv cred ca e zero pentru ca sunt facuti din malai care oricum nu se digera. I-am mai dat o data de atunci, tot in parc, dar mai mult ca un moft, in nici un caz pe post de masa!
Snack-uri nu ii dau in nici un caz ca sunt pline de E-uri si prosti.

La 8-9 luni mi se pare cam devreme.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Al meu are 2 ani si mai nou a facut o pasiune pentru pufuleti.I-am dat sa guste de pe la 1 an.
Intr-adevar nu au nici o valoare nutritiva dar nu este copil caruia sa nu ii placa.Dca nu inlocuiesc o masa si nu sunt in cantitati industriale nu fac nici un rau.
Rau fac persoanele care dau copiilor te miri ce si nu intereaba parintii de parca suntem pusi de forma langa copii.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Noi nu-i dam nici acu, la peste 4 ani.

De ce sa-l indop cu prostii, acu cand inca pot sa-i controlez alimentatia?

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

eu i-am dat pufuleti pentru ca nu am avut nici un motiv sa nu-i dau.
Eu nu sunt printre cei care se hranesc doar de nevoie, eu chiar nu mananc decat ce-mi place sau altfel zis, ce-mi place mananc. Asa a avut si fetita mea ocazia sa-si imbogateasca bagajul de gusturi cunoscute, sa aprecieze daca ii place sau nu.
In plus, cu pufuletii am invatat sa mestecam. Cu ajutorul lor am trecut de la mancarea blenduita la bucati mici. Iar cand mi se parea ca a mancat prea putina mancare la masa, decat sa o fortez sau sa ma stresez ca iar n-a mancat decat putin, ii puneam in fata o farfurie cu cativa pufuleti, ea radia toata ca mananca singura...si uite asa...
Sanatate multa.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey io pufuleti nu i-as da asa devreme, dar sunt solutia romaneasca industriala pentru ce numesc americanii finger foods. Adica mancare care poate fi mancata tinuta fiind in mana de copil, mancare care se moaie in gura si stimuleaza mestecatul. Aort nutritiv zero, Roxana, dar intr-adevar ii stimuleaza sa mestece. Galusca mea si la aproape trei ani protesteaza la mancarea bucatele, asa ca noua finger foods-urile ne-au servit. Ma rog e o fetita slabuta rau si care nu mananca dulciuri sau alte dracii deloc, dar mini-fainoasele care se topesc in gura au fost o etapa.

De obicei se incepea cu ceva de dimensiuni mai mici carora li se spune puffs. Sunt mici cat o capsa de body :). Apoi rotite mici cam cat un pufulet romanesc, iar in final toast-uri mici fff tari care se muiau si ele.

Uitati aici http://www.gerber.com/prodcat?catid=524

Prin Franta se dau galete de orez fara sare.

Si nu se dau in functie de luni ci daca copilul are niste semne in dezvoltare care indica ca ar fi capabil sa manance singur. Semnele sunt desenate si indicate pe fiecare cutie:
sa mearga in patru labe cu burtica ridicata de pe pamant
sa apuce obiecte mici intre degetul mare si index
sa mestece piureul de legume si sa-l manance si daca nu e mixat foarte fin.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Si eu ii mai dau pufuleti lui Stefan (din cei simpli, sarati, fara arome sau coloranti). Si mie imi plac si am obervat ca si lui ii plac asa ca i-am dat. In nici un caz nu inlocuiesc o masa - cel mult sunt un fel de desert sau o gustare intre mese, in nici un caz o masa. Nu mai tin minte insa de cind am inceput sa-i dau - dar cred ca de pe la 10-11 luni...
In nici un caz nu am oferit altor copii fara sa intreb mamele/insotitorii in prealabil si nici eu la rindul meu nu am acceptat ca altii sa-i dea copilului meu ceva fara sa ma intrebe inainte!

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melania 14 spune:

Si noi papam pufuleti, de la 10 luni jumate , cand a facut rosu in gat urat de tot si nu mai stiam ce sa-i dau sa manance ca sa nu refuze.Tot asa ca si o alta mamica am descoperit intamplator pufuletii, atunci, ne-au placut si de atunci mancam destul de rar , dar mancam.

Acum, off topic ,nici nu m-am gandit ca ar putea ajuta Bblasii sa deprinda unele gesturi.

In final nu cred ca strica in cantitati mici si daca nu tine loc de o masa.

Melania (14.01.2005) si mama

http://photos.yahoo.com/cofratu

Mergi la inceput