Strainatate - locuieste cineva "la tara"?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Idora

Lena, las' ca nici cu mine nu mi-e rusine.Mie mi-e frica si de gaste, curcani, cocosi, ce sa mai zic de vaci, cai s.a.

Cred ca mie mi-ar placea sa locuiesc oriunde-i cald, dar neaparat sa fie palmierisi nu pustietate chiar si la arabi dar sa nu fie razboi si sa nu depind de legile lor.Nu stiu sigur, ca n-am experienta asta dar asa cred.Macar si-n vizita daca as putea sa merg in locuri de-astea exotice.Visez cam mult, nu??

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Pai atunci hai aici, in concediu, vacanta, ce vrei tu! Avem exact ce si cum iti place tie!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Simina, chiar asa fain e acolo??Nu zi de multe ori ca poate te trezesti cu mine pe-acolo
Mersi ca m-ai mai scos din starea asta proasta pe care o am din cauza meciului, ca inca tot nu-mi vine sa cred cum de a putut sa piarda Steaua, cand era aproape imposibil sa se intample asta.Mai bine nu ma uitam la meci

Te invit si eu in Suedia,daca vrei sa te mai racoresti, de la atata calduradar si la o "cura" de peste, daca-ti place

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

Bai frate eu locuiesc in "banlieu" si lucrez la 12 mile mai la sud de oras... la tara. As fac in clipa asta schimb cu oricare dintre voi. Firma mea e la tara, eu locuieac la tara, toti colegii mei sint tarani ca s-o spun de-a dreptul, suproteri ai lui Bush, toti locuind la tara, cu ferme, self suficient, cu background cu pusti pe computer la servici, ingusdti la minte si bisericosi pina la loc comanda... Deci spuneti ca eu una tinjesc dupa civilizatie si spectacole. Tinejsc dupa Bucuresti. Fac schimb de locuinta cu voi miine daca imi dati o oferta serioasa intr-un oras mare.

Sunt cu tot sufletul alaturi de Adrienne. Si eu tot in SUA locuiesc si imi este groaza si de suburbii...asa-zisi sateliti ai oraselor mari...daramite de "tara" (rural/country)!!
Personal as innebuni complet intr-un astfel de mediu. "Tara" in America de Nord nu este locul idilic si caldut la care noi Romanii tindem sa ne gandim. Stress de la note de plata si alte lucruri legate de viata moderna tot vor exista; in plus se traieste intr-o izolare umana completa si o saracie culturala, spirituala si sufleteasca de neimaginat.

Sa imi tranteasca cineva si palatul Versaille pe gratis intr-o zona rurala din America de Nord...si tot nu m-as duce sa locuiesc acolo.

Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

ia uite ce zic englezii:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/4931760.stm
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hi, hi ! Pai sa-i schimb titlul in "Downshifting"? Ca eu de cand cu subiectul Danutzei Mamarutei ("Imi vreau viata inapoi") ii tot dau tarcoale si rontai articole...

Si mai na de la englezi:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/wales/3193514.stm

Si de la australieni (poate nu toti la tara...)

http://www.abc.net.au/compass/s1050914.htm

Si ceva care seamana din multe p.d.v. cu situatia familiei noastre:

http://www.frenchentree.com/fe-maisonsecondaire/DisplayArticle.asp?ID=1741

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Idora

Simina, chiar asa fain e acolo??Nu zi de multe ori ca poate te trezesti cu mine pe-acolo
Mersi ca m-ai mai scos din starea asta proasta pe care o am din cauza meciului, ca inca tot nu-mi vine sa cred cum de a putut sa piarda Steaua, cand era aproape imposibil sa se intample asta.Mai bine nu ma uitam la meci

Te invit si eu in Suedia,daca vrei sa te mai racoresti, de la atata calduradar si la o "cura" de peste, daca-ti place

poze
Liseberg-Göteborg

Aveam poze multe la semnatura. Am uitat sa ma uit, sa vad daca mai sint sau le-am scos... E fain, ce mai! Desi e orasel mic (aprox. 185000 loc.), face parte din foarte marea aglomerare urbana LA.

Si sa stii ca mie-mi place pestele....... poate viiiiiiin.......

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lena

aoleuuuu vad ca modelul asta cu "fara perdele" e peste tot olandezii sunt din cale afara de enervanti cu chestia asta, cica ei sunt "open" dar de fapt e doar curiozitate care pe mine una ma omoara...nu va uitati ca scrie la mine acolo la profil la tzara ca e un oras de cca 100.000 de locuitori, dar ideea ca fatza de Bucuresti, aici chiar ca e ca la tzara n-ar fi problema sa fie ca la tzara in Provence sau Toscana, dar olandezii sunt prea "naturisti" pentru gustul meu...au astia kinderboerderij, adica ferme pentru copii, te duci acolo cu ei, au oamenii animale, chestii-trestii, se alearga astia micii cu caprele, alea-alea...au si tobogane, leagane, frumos, nu zic nu...dar io city girl nu va zic ce greu fac fatza la asa ceva mai pun si io craca pe o capra ceva,dar stau cu frica in san sa nu ma muste sau sa behaie ceva drept in face-ul meu ca fac infarct, fii mea se vede ca e juma olandeza n-are nici o treabaaaaa ...mey eu am bunici la tzara in romanika, dar va spun sincer, io acolo si de vaca ma speriam, radea bunica de mine de nu se putea, nu-s io cred facuta pentru asta!!

He, he Lena chiar vroiam sa te intreb de ce nu vorbesti daca tot pe la "tara" iti faci veacul.
Si mie mi-e cam teama de animale dar ma bucur sa vad copiii ca nu-s la fel. Poate de la sot li se trage. E al tau barbat "prietenul animalelor"?
In Florida fetita imi alearga dupa broaste, le ia in mana si le duce la mamica lor in boscheti. Iar asta toamna s-au jucat cu galetusele cu... mormoloci. L-am lasat pe sot sa se descurce ca tare iubeste tot ce misca. Pe mine m-ar atrage mai mult ouale organice si laptele de capra ca ni s-a pungit gura aici de rosii si fructe cerate si pui indesat cu hormoni si antibiotice. As da oricand lighioanele, goangele (e dragut spus!), uraganele, umiditatea, avioanele si vecinii petrecareti de peste garduri de aici pe amorteala de la tara si alaiul ei.

Imi spune si mie cineva cum o scoateti la cap cu depresia de toamna/iarna/primavara mai in nord? Cu siguranta soarele si iarna de aici ne vor lipsi.

Mergi la inceput

Mik, vazut, placut!
Idora, niste pomi va puteti pune spre vecini? Stiu ca nu ajuta cine stie ce dar mai bine decat garduletul acela pitic.
Sanzi Ana urmatorul subiect - "Cunoasteti straini care locuiesc la tara in Romania?". Era un olandez, pictor printr-un sat din apropiere de Vidraru.
Da, da catei, poate cativa pui si niste capre. Vecinii de peste rau au 6 capre albe. Si altul o trasurica cu caluti in care plimba "turistii". Si niste magari cu ochi galesi.

Sper sa nu ajung ca englezoii astia, dar mai stii?

http://www.pbase.com/rogertv/image/57400694

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Simina, pai daca ala-i orasel mic la 185.000 locuitori, inseamna ca eu chiar stau la tara (10.000)Bine, atunci ma anunti cand vrei sa vii, ca sa fiu acolosi o sa te anunt si eu,cu toate ca nu-mi fac prea mari sperante

ML,ce copaci sa pun, ca eu stau la bloc in chirie,(ca asa-i modelul) si nici prin cap nu-mi trece sa cumpar casa in Suedia.Am eu Paradisul meu in Ro

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by Andrada

ia uite ce zic englezii:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/4931760.stm
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Eu cred ca viata se poate simplifica si ramanand la oras - nu este neaparat sa te muti la tara ca sa fugi de stress. Totul este sa scpai de obsesia cu "keep up with the Joneses", sa nu ajungi sa crezi ca nu se mai poate locui decat intr-un MacMansion cu ditamai curtea in spate (cum fac cei care locuiesc in suburbii/tara dar sunt fortati sa lucreze la oras).

Viata se poate simplifica shoppaind si "comutandu-te" mai putin si citind, vorbind, intalnindu-te si vizitand mai mult. Eu aici la tara si in suburbii nu am vazut acea "comunitate calda si spirituala" de care se tot vorbeste atata; ci numai case izolate, nici un suflet pe strada, oameni tot atat de obsedati de material ca si cei de la oras - numai ca cei de la tara comanda din cataloage in loc sa shoppaie la mall...si cel mult niste indivizi care se aduna la biserica in fiecare duminica si se lasa indoctrinati de cate un pastor tembeloid, dar nu interactioneaza cu adevarat la nivel uman. Fac un pic de "small talk" unii cu altii si cam atat...fiindca in rest nici nu stiu despre ce altceva ar mai putea vorbi, invatati fiind sa traiasca numai in "privacy" si izolati.

Cam asa arata lucrurile de unde le privesc eu...de aici, din sudul SUA. (Noi locuim in Atlanta dar sotul are rude si in zona provinciala de sud). Europa o mai avea inca "tara" traditionala, cu comunitate veritabila si alte cele...dar la nord-Americani, "don't even think about it"!

Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel

Mergi la inceput