Strainatate - locuieste cineva "la tara"?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Idora,

ca-i vezi pe vecini ce fac pe-afara, e ok,

aici quebecosii au obiceiul sa nu-si acopere geamurile, perdelele sunt prinse de bordura geamului, si se vede...tot in case-in livinguri sau sufragerii (dormitoarele de obicei dau spre curtea din spate-norok); la inceput mi-am tinut inchise toate draperiile si jaluzelele, de se uitau toti de pe strada ciudat la noi, si incepuse si vecina de peste drum sa le inchida ...acu m-am obisnuit, doar tre" sa am grija sa nu ies indecenta din baie sau dormitor ....

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Noi locuim tot la tara, desi e un orasel destul de mare (12.000 de locuitori), cu toate cele de trebuinta la indemana (scoli, spital, supermarket-uri etc.). Din punctu asta de vedere suntem multumiti pt. ca nu cred ca mi-ar placea aglomeratia unui oras mare, transportul in comun si alte chestii asemanatoare ... legatura cu un oras mare (Milano) este foarte buna, sunt autobuze din ora in ora, deci ... nu ne plangem de asta. Singura problema pe care o avem este ca locuim la bloc si ne-am dori tare mult o casuta, cu verdeata, spatiu ... In Romania eu locuiam in Focsani (deci un oras destul de mare, sunt peste 100.000 de locuitori), dar la casa si ce bine mai era! Poate in vreun viitor mai mult sau mai putin indepartat vom reusi sa ne realizam acest vis, de a avea o casuta a noastra si sa scapam de viata la bloc.

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octaviancucu spune:

Noi locuim in Arabia Saudita, pana acum vreo 2 luni stateam in buricul targului, dar am reusit sa ne mutam intr-un compound la vreo 30 de km. de oras, o adevarata oaza de verdeata in desertul ce ne inconjoara.

Copaci, plante, flori, pasarele, e o incantare sa ne trezim dimineata inconjurati de verdeata. Urmatorul pe lista - un catzel.

Partea asa-zis nasoala e ca pierdem cam de 4 ori pe zi jumatate de ora, atat cat facem din village-ul nostru pana in oras, dar nu ne plangem ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

Idora,

ca-i vezi pe vecini ce fac pe-afara, e ok,

aici quebecosii au obiceiul sa nu-si acopere geamurile, perdelele sunt prinse de bordura geamului, si se vede...tot in case-in livinguri sau sufragerii (dormitoarele de obicei dau spre curtea din spate-norok); la inceput mi-am tinut inchise toate draperiile si jaluzelele, de se uitau toti de pe strada ciudat la noi, si incepuse si vecina de peste drum sa le inchida ...acu m-am obisnuit, doar tre" sa am grija sa nu ies indecenta din baie sau dormitor ....

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Ana,nici suedezii n-au perdele la geamuri,au doar niste draperii de o parte si de alta a geamului si se vede tot in casaAsta nu ma deranjeaza asa tare, ca daca n-am chef sa se uite la mine-n casa ca intr-un acvariu, pun niste jaluzele sau perdele, chiar daca se uita chioras.Dar cu intimitatea din curte ce poti face??Nimic.Daca io am chef sa umblu indecent prin curte, ce fac??Sa ma feresc ca ma vad vecinii??Nu-mi place asa. Asta-i problema cu casele lor!!

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

aoleuuuu vad ca modelul asta cu "fara perdele" e peste tot olandezii sunt din cale afara de enervanti cu chestia asta, cica ei sunt "open" dar de fapt e doar curiozitate care pe mine una ma omoara...nu va uitati ca scrie la mine acolo la profil la tzara ca e un oras de cca 100.000 de locuitori, dar ideea ca fatza de Bucuresti, aici chiar ca e ca la tzara n-ar fi problema sa fie ca la tzara in Provence sau Toscana, dar olandezii sunt prea "naturisti" pentru gustul meu...au astia kinderboerderij, adica ferme pentru copii, te duci acolo cu ei, au oamenii animale, chestii-trestii, se alearga astia micii cu caprele, alea-alea...au si tobogane, leagane, frumos, nu zic nu...dar io city girl nu va zic ce greu fac fatza la asa ceva mai pun si io craca pe o capra ceva,dar stau cu frica in san sa nu ma muste sau sa behaie ceva drept in face-ul meu ca fac infarct, fii mea se vede ca e juma olandeza n-are nici o treabaaaaa ...mey eu am bunici la tzara in romanika, dar va spun sincer, io acolo si de vaca ma speriam, radea bunica de mine de nu se putea, nu-s io cred facuta pentru asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

octaviancucu nu ma pot abtine sa nu te intreb offtopic cum de te-ai dus mai in Saudi Arabia??? Pe mine nici daca m-ar plati in aur nu m-as duce, atit sint de incuiati aceia. Ce idei au ei despre rolul femeii in societate se invecineaza cu talibanii... In tara aia cred ca trebuie sa stai la tara cit mai departe sa nu ai de a face cu ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mie mi-ar place si in Romania la tara...imi place tare mult sa am spatiu si multe multe animale...
Bunicii mei au o ferma (pe care din pacate nu o mai muncesc ei acum ca sunt batrani) si mereu mi-a facut placere sa ii ajut la orice munca cat de "jos". Iar bunicul meu ca sa ma ambitioneze sa citesc mai mult imi spunea ca el pt ca nu a facut carte a ajuns sa dea cu sapa pe camp (impropriu spus ca a facut o avere din asta) si in loc sa aiba rezultatul dorit, aruncam cartea ca sa imi petrec ziua pe camp...
Cand voi avea posibilitatea mi-as dori sa imi cumpar o ferma...cu animale de tot felul, pamant cat cuprinde, paduri si un lac!!!

Dar cred ca m-as plictisi intr-o casa la tzara, fara cel putin un caine, o pisica si un cal...(si sa nu uit piscina)!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octaviancucu spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

octaviancucu nu ma pot abtine sa nu te intreb offtopic cum de te-ai dus mai in Saudi Arabia??? Pe mine nici daca m-ar plati in aur nu m-as duce, atit sint de incuiati aceia. Ce idei au ei despre rolul femeii in societate se invecineaza cu talibanii... In tara aia cred ca trebuie sa stai la tara cit mai departe sa nu ai de a face cu ei...

Din pacate faptul ca stai unde stai ti-a afectat judecata, ceea ce spui tu nu sunt decat prejudecati sau, si mai rau, ceea ce incearca si din pacate reusesc liderii americani sa-l faca sa creada pe americanul de rand.

N-as da niciodata Saudia sa traiesc alaturi de nesimtitii de americani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Interesant ca ai ales sa locuiesti acolo ...
Ce te-a atras spre o astfel de locatie ? Cum sunt oamenii , cum te intelegi cu ei ? Esti de mult acolo ?
Poate ne schimbam parerea ...

Scuze de off topic...

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Lena, las' ca nici cu mine nu mi-e rusine.Mie mi-e frica si de gaste, curcani, cocosi, ce sa mai zic de vaci, cai s.a.

Cred ca mie mi-ar placea sa locuiesc oriunde-i cald, dar neaparat sa fie palmierisi nu pustietate chiar si la arabi dar sa nu fie razboi si sa nu depind de legile lor.Nu stiu sigur, ca n-am experienta asta dar asa cred.Macar si-n vizita daca as putea sa merg in locuri de-astea exotice.Visez cam mult, nu??

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput