Strainatate - locuieste cineva "la tara"?
Raspunsuri - Pagina 5
sinzi_ana spune:
Daca pe langa animale ai si o livada cu de toate, o vie, un nuc si niste bostanarii pai nu cred ca ai cand sa te plictisesti!!!
Dimineata hranesti animalele, apoi pe restul, duci copilul la scoala, vii acasa, mergi la cumparaturi (in propria ograda cu legume si fructe), apoi putin fitness alergand pe cai prin padure, sau inotand in lac, sau alergand in gradina cu flori, apoi relax in cada fierbinte cu tot felul de saruri de baie si masti de castraveti (tot din gradina pe fata)...
Apoi din nou la animale...hihi...si apoi plivit un pic prin gradina, sau sapat pe ici pe colo...
Iei copilul de la scoala, mai te joci prin gradina imensa cu el, il inveti sa calareasca pe un ponei, faci si ceva matematica numarand rosiile din curte si arta pictezi cu el marul din gradina si ziua e aproape gata...
Seara cu sotzu in balansoar dupa ce copiii dorm, privesti stelele...
Ce sa vrei mai mult???
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Idora,
ca-i vezi pe vecini ce fac pe-afara, e ok,
aici quebecosii au obiceiul sa nu-si acopere geamurile, perdelele sunt prinse de bordura geamului, si se vede...tot in case-in livinguri sau sufragerii (dormitoarele de obicei dau spre curtea din spate-norok); la inceput mi-am tinut inchise toate draperiile si jaluzelele, de se uitau toti de pe strada ciudat la noi, si incepuse si vecina de peste drum sa le inchida ...acu m-am obisnuit, doar tre" sa am grija sa nu ies indecenta din baie sau dormitor ....
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
Oare de ce fac asta ? sa traiesti asa ca la expozitie. Poate ca fiind oras mic se simt ca in famili... eu bucuresteanca nu pot sa inteleg...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Siminaf spune:
Asta "cu fara perdele" e cam peste tot, observ. Dar lumea e obisnuita. Cine chiar nu suporta (parter, geam catre vreo alee, etc), isi pune perdele, perdelute, ca doar se gasesc atitea modele. Dar in general e fara perdele.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
lorelei_19 spune:
Si eu, si eu locuiesc la tzara, dar doar... partzial. Avem o casa intr-un satuc miiiic de 1000 locuitori unde locuiesc de joi pana luni, iar de luni pana joi in orash, in Berna. Iubesc statul la tzara chiar daca n-am animale si nici nu voi avea vreodata, dar linistea, ciripitul pasarelelor dimineatza, bucatzica mea de gradina cu multzi trandafiri si cu zumzait de albine, e ca un coltz de rai care-mi umple bateriile in weekend. Urmatorul orashel e la cca 10 min cu mashina si e ideal, asha ca nu duc lipsa shopingului. Partea proasta e cu autobuzele, de fapt e catastrofa. Daca n-ai mashina, esti mort. Imaginatzi-va, ultimul autobuz spre satul nostru e la 20.30. Daca ai intarziat la o bere, daca ai mai mult de lucru in birou, ai incurcat-o. Nu poti sa bei nimic ca deh, se fac controale si ramai fara carnet, dar nici nu exista mijloace de transport in comun
Macar bine c-avem mashina si eu si sotzul, ca altfel...
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
viorela hoff spune:
si eu tot "la tara" locuiesc, la marginea unui orasel mic. cartierul e superb, f. curat si ordonat, oamenii, hmmm, nu ii vezi apropae deloc, copii, nu stiu pe unde se ascund, ii vad doar dimineata mergand spre scoala.
e prea multa liniste aici, cateodata am impresia ca si clikaitul brichetei cand imi aprind tigara in balkon e zgomotos!
noroc ca gara este aproape cam la 5 min. si legaturile sunt f. bune.
pot sa zic ca e fain, in stanga casei avem un vecin taran care are in curte o padurice de brazi, animale, pasari sunt f. multe, mai ales mierle care te asurzesc cu cirirpitul, e f. frumos dar tot duc dorul Timisoarei si vietii tumultoase de acolo!
ca sa mergi la un spectacol sau un film, trebuie sa merg in orasele mai mari, pe care cred ca le cunosc deja mai bine decat oraselul in care locuiesc!
culmea e ca in romania imi doream natura enorm de mult, aici am parte cu varf si indesat si tot nu-s multumita.
Vio
Tina catelus de catifea
lena spune:
ML da sotu e prietenul animalelor, in general olandezii chit ca traiesc la tzara sau oras sunt mai "tzarani" de felul lor in sensul bun of course, adica sunt mai populari, nu se feresc de animale, le place in natura, wandel=nordic walking dar fara bete este o placere pentru ei, isi pun rucsackul in spinare, in el isi pun o sticluta cu apa sau suc, un sandvis (asta trebe evident sa contina branza e la mare "pretz" aici, toata lumea o iubeste)...si da-i plimbat prin natura, sau se suie pe bicicleta si colinda asa vreo cativa kilometri.
Sa stii ca vara aici la mijocului sezonului, soarele apune cu adevarat pe la 12, adica atunci se face intuneric intuneric...chestia e ca Olanda nu e asa in Nord ca Danemarca sau Norvegia unde si pe la 2-3 noaptea e zi dar oricum e interesant...asa de vizualizat un apus de soare aici(dureaza mult si e pe tonuri de rosu-auriu de parca ia foc cerul) eu pana acum ce am remarcat e cerul...cu adevarat impresionant, de asta olandezii si scoala flamanda, Flandra fiind partea nordica a Belgiei populata de altfel cu olandezi au avut succes, cerul Olandei e bun de pictat, are nuante de la galben la rosu si gri...pana la efectul clar-obscur sau luminozitatea foarte pretioasa de altfel in pictura, deoarece au avut noroc dupa ploaie foarte obisnuita aici tot peisajul pare spalat...cerul e clar, lumina perfecta si uite asa au ajuns super-cunoscuti Vermeer sau Van Gogh
Lena si t-rex Freya
ML spune:
Lorelei, Viorela, Lena imi incalzesc sufletul randurile voastre chiar daca nu aprobati 100% o viata linstita,poate prea linistita... Apropo de ce scria Mamica Dulce si Viorela... ma gandesc ca poate asa-i in Germania. Si eu am stat 2 saptamani langa Koln intr-un sat si mi s-a parut atat de deprimant. Era primavara, ma uitaaam si uitaaaam la apusul soarelui si imi era dor sa zaresc un om pe strada... Am fost fericita sa scap de acolo.
In zona in care ne ducem noi vara vecinii sunt chiar draguti, nu au ezitat sa ne ajute, ba chiar ne aduceau si paine facuta in casa, veneau in scurte vizite si cum ii descrii si tu Lena pe olandezi merg pe drum, cu bete sau fara. Iar copiii stau pe afara dar mai mult in curtile lor.
Lena deci esti multumita ca fetita va invata sa iubeasca animalele, faca drumetii, joace mult pe afara? Mie imi vine greu sa-i las pe copii sa alerge dupa broaste, soparle si mai stiu eu ce, dar la urma urmei nu-i mai bine asa?
Lorelei trebuie sa ai o gradina tare frumoasa. Am vazut ceva poze cu ea acoperita de zapada. Superbe! Pui si cateva cand infloresc toate?
Eu am descoperit cu uimire in Carolina multe dintre fructele/plantele pe care le mancam in fiecare vacanta la bunici la tara... fragi, mure negre, afine, alune,.... trifoi, soc, codita soricelului, patlagina si am plantat 2 nuci japonezi despre care nu stiu mare lucru. Imi doresc pomi fructiferi si mai ales un nuc adevarat cum spui si tu Sanzi, niste meri, pruni, coacaze poate ceva in gradina dar care sa nu necesite prea multa grija... Hmmm... matusa mea imi povestea despre fata unor romani crescuta in SUA (undeva in apropiere de Detroit) care avea un mar plin, plin de mere in curte. Daduse zapada peste ele si semanau cu globurile de Craciun atarnate in brad. A intrebat-o de ce nu le culege. "Pai cum sa le mananc daca nu sunt stropite?". Asta da raspuns!
lena spune:
ML sa stii ca eu ii admir cu adevarat pe cei care pot trai in natura foarte mult, si eu as fi fost dispusa de exemplu sa traiesc undeva la tzara in Franta, mai precis zona Bordeaux, Carcassonne, am fost acolo acu vreo 3 ani si era genul meul, altfel ma impac greu cu animalutzele, cu o vita-de-vie ar fi ideal sau cu o ferma de kiwi sau tomate in Noua Zeelanda...aici hai fie cu o ferma de lalele...dar problema cu mine e ca am 2 maini stangi si fiindca stiu asta, imi dau seama ca nu e de mine...plus ca ma apuca din cand in cand o mare depresie vis-a-vis de "vanzoleala" unui mare oras...asta unde stau eu nu e chiar asa mic, are teatru, are cinema, are magazine bunutze, nu sa cazi pe spate, are 2 librarii destul de bunutze, dar daca vreau ceva se poate comanda si pe net...scoli bune are, m-am interesat, deci deocamdata e ok, pentru basic school, dar mai tarziu, voi incerca sa ma mut intr-unul mai central...Olanda este destul de mica, dar te omoara traficul, asta cu masina sau legaturile destul de proaste cu trenul si pentru un copil zic eu ca o sa imi fie mie mai comod sa am acces mai usor la diverse oportunitati, nu e vorba ca de la tzara nu poti, poti foarte bine...dar necesita un pic mai mult timp si eu sunt mai comoda ca sa nu zic lenesa de-a dreptul adica cu alte cuvinte eu zic ca cel mai bine e sa evaluam in general cat de mult putem sa facem fatza anumitor situatii din punct de vedere personal.
De exemplu eu o cresc pe fii mea intr-un stil mai amestecat, asa consider eu ca e mai bine, e un fel de echilibru intre ce cred eu despre educatia unui copil si ceea ce invatz de la altii...o las sa fie fff libera, stilul olandez, dar ii prezint toate laturile unei culturi generale, stilul romanesc-estic sa-i zicem, aici nu omoara copii cu istoria, sau muzica clasica sau literatura clasica...dar eu una consider ca ii va deschide anumite limite ale gandirii, o va face mai ampla, chiar daca sa zicem ea va deveni doar cantareatza intr-o trupa rock sau invatatoare sau bucatareasa.
Hai ca am deviat...e frumos la tzara pentru mine, dar nu mai mult de o saptamana sa zic ca pe urma ma simt ca la manastire asta nu inseamna ca o sa aplic pe fii mea ceea ce nu-mi place mie, daca ii place sa umble prin padure, asta si fac...chiar mai tarziu o sa iesim sa ne plimbam la tzara, ca sunt iezii si mielutzii abia-nascuti si fii mea e fff indragostita de ei, si o sa mirosim "fica"-floricica asa zice fii mea, prescurtat si o las sa adune frunze si sa scormone cu batul prin nisip.
Lena si t-rex Freya
ML spune:
quote:
Originally posted by lena
... daca ii place sa umble prin padure, asta si fac...chiar mai tarziu o sa iesim sa ne plimbam la tzara, ca sunt iezii si mielutzii abia-nascuti si fii mea e fff indragostita de ei, si o sa mirosim "fica"-floricica asa zice fii mea, prescurtat si o las sa adune frunze si sa scormone cu batul prin nisip.
Lena si t-rex Freya
Eiii, Lena ce frumos! Ieri citeam un articol despre importanta jocului in aer liber, mai bine spus in padure, locuri verzi neamenajate, contactul direct cu natura (picioruse si manute in noroi, scormonit cu batul cum spui si tu...) si altul despre "noua" copilarie in care copiii stau mai mult in casa si au uitat sa sara coarda si sotronul. Interesant este ca toate cele de mai sus se intalnesc din plin si la "sat".
P.S. Astept poze cu mielusei.