Plati si cumparaturi online

Plati si cumparaturi online | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

As vrea si eu sa stiu ce fel de card imi trebuie pentru a putea cumpara online de pe site`uri din strainatate care fac livrari si in Romania.

Pe net am citit o groza de opinii, nici nu mai stiu ce sa cred. Voi de exemplu cu ce fel de carduri cumparati online din Romania?

Eu mi`am depus cerere pentru un card de debit (in lei) MasterCard Mondo de la Banca Transilvania (tot pe net scria cineva ca a facut cumparaturi bine mwrsi cu el). Mai are cineva? Ati putut cumpara cu el pe net? Sau merge numai cu card de credit si/sau in valuta?

Va rog, lamuriti`ma si pe mine cume cu shopping`ul online

Multumiri anticipate!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

VisaCard!
E buna, oriunde si oricand

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Am folosit cu succes pentru acest tip de cumparaturi un card de credit VISA de la BCR in lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Cu card de debit nu merge?.... Ca eu asa citisem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Sigur ca merge.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniella4

Sigur ca merge.

Daniella, mama lu'Alexis

Ceva mai multe detalii poti sa`mi dai?
Tu cu ce fel de card ai cumparat, de unde etc.?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Cardurile nu se cumpara, se elibereaza dupa ce soliciti acest lucru printr-un formular tip pe care il iei de la banca. Se mai plateste la eliberare o suma (cca 100.000 lei).
Card de debit am avut la BRD mai demult (in urma cu vreo 4 ani), dar am renuntat la el pt ca nu-i prea vedeam utilitatea, in plus dobanda la banii din cont era fff mica.
Acum am un card de credit Mastercard de la Reiffaisen, se poate utiliza si in strainatate, dar inca n-am probat.
Pentru eliberare mi-a trebuit o adeverinta de la locul de munca cu salariul, copie dupa cartea de munca si o cerere. Adeverinta si cererea am luat-o de la ei. Limita de creditare e cam de 3 ori salariul net. Comisionul de administrare e cca 450.000 lei/an, cam marisor dupa parerea mea.
Sunt insa convinsa ca exista variante mai bune, poti cauta pe net.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Eu am Visa in lei de la ING si l-am folosit si la cumparaturile online, atat din tara, cat si din strainatate, precum si la POS-uri, atat in tara, cat si in strainatate. Nu am intampinat dificultati, iar conversia in moneda in care se efectueaza plata se face automat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pepenash

Eu am Visa in lei de la ING si l-am folosit si la cumparaturile online, atat din tara, cat si din strainatate, precum si la POS-uri, atat in tara, cat si in strainatate. Nu am intampinat dificultati, iar conversia in moneda in care se efectueaza plata se face automat.

Pepenash over and out!

E vb de card de credit sau card de debit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Buna!Pai merge si cardul de credit si cu cel de debit.
Cardul de credit este cel cu care platesti din banii bancii sub forma de imprumut, dar cel pe care-ti tii banii tai, se numeste card de debit.
Nu prea ma pricep eu sa dau explicatii, dar sper ca m-ai inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Iubika, este card de debit, cred. Este cardul pe care incasez salariul, dar pot lua si imprumut in baza lui in limita nu-stiu-carei sume/nu-stiu-cator salarii. Nu ma pricep foarte bine la domeniul bancar.

Mergi la inceput