Copilasi din 2002 (23)
Raspunsuri - Pagina 13
crig72 spune:
hihi..nicoleta ce frumos ai spus cu gestionatul crizelor.eu ma inarmez cu rabdare si o iau de mana si ea striga, dar nu normal tzipaaa"ma doareeee.nu ma strangeeee!!!"si eu o tin normal.dar cei din jur ce-or crede oare??Azi in parc mi-a trantit-o clar"nu mai vreau sa fii mamica mea..."Asa rau mi-a picat...Asta pentru ca nu am vrut sa mai stau in parc.Inainte sa intram in parc i-am spus sa-mi promita ca stam un pic.Si a fost de acord.Dar, la plecare a uitat...era total nemultumita ca nu a stat suficient.in maxi imi spunea de ce esti suparata pe mine ca eu nu mai sunt pe tine si deja imi spunea mergem acasa, mancam ,dormim si apoi venim in parc da?la noi cam asa e acum ne pupam ,acum ne certam in secunda urmatoare vin scuzele potop si mergem inainte
asa ca ne aliniem si noi in randul incapatanatilor si a mamicilor care-i rasfata.eu recunosc ca asa fac dar sunt convinsa ca vom depasi si perioada asta in care ei percep altfel lucrurile.
www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai
HelleneC spune:
Buna tuturor!
Cred ca asta e perioada incapatanarii... desi mereu imi zic ca poate pana la 4 ani se da pe brazda si nu mai tipa sau face figuri!
Cristina (Criq), Nicoleta, avem copii care sunt pe aceeasi lungime de unda! Eu nu stiu ce pedepse mai pot aplica pentru ca prea des nu asculta si tipa pe strada, uneori da in mine, acum e cuminte pt. ca e bolnav. Insa tipa mereu: "ia mana de pe mine, lasa-ma in paceeee!" si la fel se uita unii-altii, eu doar incerc sa il tin de mana pentru a-l feri de masini. Insa are o personalitate... Iar in magazine e jale cand intram, am nevoie de nervi si de vanzatoare care sa fie ele ferme cu el, de aia nu intru oriunde!
Lucia, ma bucur sa aud vesti bune despre Liviu, si e drept ca vantul asta e... nebun de-a dreptul! Azi a reactionat bine, deja branula este la mana, doar ca nu are curaj sa se foloseasca de mana, o tine parca ar avea ghips pe ea. Iar serul a intrat fara sa simta, ceea ce e putin traumatizant. Desi a plans la inceput se mira ca nu il mai doare. De maine ii fac eu acasa, si el vrea asta!
Faza cea mai tare: asistenta - "George, o sa vezi ca nu te doare, nu te mint", dupa ce incepe sa ii faca injectia, George: "nu ma doare, altii ma mint, tu nu ma minti" am crezut ca ma imprastii de ras. Se referea la asistenta de ieri care i-a pus branula. Nu il mai pot fenta nicicum, de aia prefer sa ii zic de la inceput adevarul, asa si azi, i-am explicat de acasa ce ii va face si i-am repetat, sa nu ii fie frica. Apoi s-a convins si a zis ca maine sa ii faca mama ca nu mai vrea la spital! Nici nu pot vorbi prea multe de fata cu el, spune oriunde, si la vanzatoare ce vorbeste mama cu tata!
Va pupam pe toti si va dorim sanatate maxima!
Elena si George
Mami ”www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">de George” (6.09.2002)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii minunii mele
light spune:
Oricum mi se pare totusi destul de traumatizant sa stai cu branula aia in mana, dar bine ca macar nu il doare. Sanatate multa lui George!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
sinzi_ana spune:
David nu tzipa...dar insista asa mult ca de multe ori cedam...Si singurul lucru cu care putem sa il santajam este ceva legat de Thomas...
Mai sunt copiii asa pasionati si obsedati de ceva? Orice face, orice cumparam, orice vede trebuie sa fie Thomas...E atat de fericit daca ii luam ceva cu Thomas (sau prietenii lui, celelalte locomotive)...
Macar cu atata lucru putem sa il santajam si noi...si il avem la mana
Si toate cartile pe care le avem cu aventurile lui Thomas le stie aproape pe de rost...ca a inceput sa aiba expresii din povestile cu Thomas "yes dear", "stinky steamies" si multe altele...si e atat de caraghios (avem si jocuri video cu Thomas si un joc leapster tot cu Thomas...si leap pad tot cu Thomas...)...
Lucia, eu cred ca clima aici e tare buna pt astmatici, mereu cald, oceanul sarat aproape, piscine peste tot (balaceala - ca nu se poate vorbi de inot la varsta asta - le mareste capacitatea pulmonara si dispare astmul la copii), vant te rogi sa adie o briza...
Elena, e cea mai buna metoda sa ii explici ce si cum si sa il lauzi cat te tine gura cand e linistit la doctor...David nu e fricos, si l-am intzepat de ceva ori...chiar de curand cand am fost aici la pediatru i-a facut fierul din deget si doar a bombanit-o pe asistenta...dar nu a plans sau a tzipat...
Ei plang de frica si nu de durere, caci nu doare chiar deloc o intzepatura...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
Nicoleta spune:
Salut.
Vremuri mai bune pe la noi... Stefan e putin mai intelegator dupa ultimul incident. Insa ne dam seama cat este de alintat. Noi suntem de vina la faza asta.
Cristina, Stefan ne spune sa plecam, sa il lasam acolo (unde vrea el sa stea: acasa, in parc, in magazin), sa nu ne mai uitam la el... Of, uneori e de-ajuns sa ne facem ca plecam, alteori putem pleca linistiti, el o tine pe a lui. Si eu m-as fi simtit ciudat sa imi spuna ce ti-a spus tie fetita ta, el mi-a zis sa plec, iar eu... ca poate vine alt baietel sa fiu mamica lui...nu am facut bine...uneori insa...ma mai ia gura pe dinainte. Imediat s-a conformat si a venit si el, sa nu ma piarda.
Elena, Stefan, culmea, nu face scandal in magazine. Hotaram ca are voie un singur lucru (dulciuri), iar la jucarii, nu ii luam tot timpul cate una, dar nu mai face figuri.
Sinzi, e bine ca David nu tipa. Pe mine ca tipa Stefan ma scoate uneori rau din pepeni. Of, e greu sa fii un parinte bun.
Tre sa fug. Mai scriu.
Nicoleta
crisia spune:
Buna.
Multa sanatate lui George, saracutzul de el cu branula in manutza... Am patit-o si noi in noiembrie, a fost groaznic, a chinuit-o mult pana i-a pus-o, dar macar cand ii baga ceva in branula nu o durea.
Iulia e de 4 zile la o alta gradinita, am mutat-o de la cea veche ca nu-mi placea deloc, nu a protestat, s-a adaptat repede. In primele 2 zile n-a mancat nimic la pranz, dar a treia zi a ras tot. Cred ca problema era nu ca nu voia sa manance ca nu-i placea mancarea, ci ca nu-i era foame. Gradinita asta da numai pranzul, la 10 mananca o gustare de acasa, si in primele 2 zile i-am dat prea mult la gustare, a mancat tot si pranzul este la 12.30, cred si eu ca nu i-a fost foame. Ieri i-am dat de mancare inainte de a pleca la gradi, la gustare numai un mar si la pranz a mancat tot, chiar s-au mirat doamnele de acolo. Cand s-a intors de la gradinita m-au sunat si era asa de bucuroasa ca a mancat, m-a intrebat: Mami, acum te bucuri? Nu-i asa ca te bucuri?
Imi place la gradinita asta, au program mai variat, au avut ieri teatru de papusi si a fost tare incantata. A laudat-o toata lumea ca e tare receptiva si sociabila, bineinteles ca mi s-a umflat inima de bucurie.
Singura problema e ca e putin mai departe, facem cam jumatate de ora prin traficul de dimineata
Si Iulia are momente de incapatanare intensa, la noi functioneaza faza cu 'te las aici si eu plec acasa', de inchis in camera am incercat o singura data, cand chiar m-a exasperat, dar n-am tinut-o prea mult, ca n-am suportat urletele, dadea cu picioarele in usa... Cu ea te intelegi foarte bine atata timp cat faci ce vrea ea, daca o contrazici foarte rar nu protesteaza, si la fel de rar face ce vrei tu fara scandal.
Ea e pasionata de Scooby Doo, cum vede ceva cu el, imprimeu pe ceva, jucarie, carticica, orice, il cere. Dar daca ii spun ca nu se poate, ca nu am bani, de obicei nu mai insista. Am avut si perioade cu urlete in mijlocul magazinului, tavalit pe jos, asta pana in 3 ani, si o luam pe sus si plecam acasa. Si daca vrem s-o convingem ceva ce nu vrea ea merge cu "o sa-ti cumpar ceva", unde ceva-ul ala il alege ea si negociem.
Pupici si sanatate tuturor.
Crisia & Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/iulianicole
Nicoleta spune:
Salut.
Crisia, m-am uitat pe pozele cu fetita ta. Tare draguta e! Si, intamplator, am vazut ca aveti casa de marcat ca noi...Hi, hi...Se joaca fetita ta cu ea? Stefan a cam abandonat-o.
Nicoleta
sinzi_ana spune:
Eu sunt suparata...ca David a vomat ceva galben de 4 ori in noaptea asta...
acum doarme...nu stiu ce e cu el...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
light spune:
Of, numai necazuri!Sinzi sanatate multa, sper sa nu fie nimic grav cu David. Trebuie vazut de doctor totusi.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi