Mamici din Japonia (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Multumesc pt raspunsuri !

Lia merci mult pt pontul cu numele. Noi ne-am pastrat fiecare numele de familie ( in ideea de a-mi scuti nervii cu schimbatul actelor )si bb cred ca va avea numele meu de familie + un prenume nejaponez. O sa ma interesez -ca simpla curiozitate- cum va fi trecut in kooseki tohon-ul lui taica-su. Ciudata incarligatura si cu actele astea.

Pika parca tu ai intrebat intr-un mesaj de dimensiunile pozelor de pasaport. In Ro erau 3,5x 4,5 cm. (spun "erau " pt ca acum nu mai ai nevoie de poze cand te duci sa iti faci pasaportul caci ti le face pe loc in timp ce iti verifica dosarul. Cel putin asa am prins eu in 2004 cand mi-am schimbat pasaportul vechi.) Apropo de intrebarea despre prezenta tatalui (off-topic : chestia asta cu prezenta ambilor parinti peste tot ma seaca la maxim si pe mine) din ce citisem pe site-ul alora de la MAE vei avea nevoie de o "declaratie autentica de consimtamant a celuilalt parinte"( nu mi-e clar deloc ce inseamna "declaratie autentica", dar o sa ma interesez si revin cand aflu ceva) . Uite aici si site-ul cu paragraful respectiv: www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29560&idlnk=4&cat=5" target="_blank">MAE . Merci pt numarul de telefon , dar l-am luat de pe site. O sa apelez si eu la dumneaei pt traduceri. Dupa 1 luna, pot sa vin doar eu sa ridic certificatul, sau pot sa rog pe cineva din Tokyo sa o faca? (sau iar trebuie sa venim cu purcel, cu ccc catel si sa facem act de prezenta?!) Certificatul de casatorie- slava Domnului!- e in romana caci noi ne-am casatorit in Ro.

Akemi inseamna ca fetita ta e cetatean japonez doar, nu? Da ai dreptate dupa 1 an pot sa ii fac certificat in Ro dar e cu mare cantec pt ca trebuie sa astept sentinta judecatoreasca ( si cred ca numai asta mi-ar mai lipsi dintr-o vacanta din Ro ) Multumesc pt urari si informatii !

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

cand mergi la ambasada,iti schimbi numele...eu l-am schimbat intai in pasaport-va scrie consulul ca numele tau se schimba din...in numele sotului...dupa care in cursul aceleiasi vizite vei obtine certificatul de nastere romanesc si eventual titlul ala de calatorie(asta e o kestie noua,eu l-am trecut pe Andy pe pasaportul meu cand am primit certificatul de nastere.
...mi-am schimbat numele in pasaport acum aproape 6 ani iar in documentele romanesti l-am schimbat abia anul trecut in iarna,cand mi-a expirat permisul de conducere romanesc si am schimbat si CI si pasaportul cu ocazia asta.
edit,ca mai am un rest:P..
cum va fi trecut in kosekitohon asa va fi trecut si in restul documentelor.
va primi numele de familie al tatalui...asta a fost motivatia schimbarii numelui meu,mi s-a parut neplacuta ideea ca eu si Andrew sa avem nume de familie diferite...

Mergi la inceput

Pika,presupun ca pentru titlul de calatorie la ambasada va merge si sotul tau.atunci va semna toate documentele,inclusiv cel care iti va permite iesirea copilului din tara la intoarcere si acceptul pentru pasaport romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Akemi inseamna ca fetita ta e cetatean japonez doar, nu? Da ai dreptate dupa 1 an pot sa ii fac certificat in Ro dar e cu mare cantec pt ca trebuie sa astept sentinta judecatoreasca ( si cred ca numai asta mi-ar mai lipsi dintr-o vacanta din Ro ) Multumesc pt urari si informatii !

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Imi permit sa ma bag ca o musculita-n ...

Certificatul de nastere romanesc pt. Luka i l-am facut in Ro, anul trecut (nu am stiut pana cand a implinit un an si o sapt. ca puteam sa-l fac si la ambasada - eram pe cu totul alta lume, fara prieteni, fara nici un sfat de la nimeni). Am depus actele (nu foarte multe) la starea civila, si mi spus sa astept `rabdatoare` raspunsul. La vreo sapt si ceva, poate doua, am primit telefon cum ca a fost aprobata cererea. si de la telefonul respectiv, pana la inmanarea actului mi-a spus ca dureaza de la 2 luni la 3 luni, si ca daca eu plec in Jp. pot sa imputernicesc pe cineva (cu procura) sa ridice certificatul. Nu a fost chiar atat de mare taraboiul pe cat imi imaginam, mai mult asteptarea. Mentionez ca nu a costat mult... sau mai NIMIC, in comparatie cu preturile de la Ambasada Rom.!!

Ralucami, felicitari, o sarcina usoara, o nastere super rapida si un bebel sanatos si frumos!!

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Andro,pupici muuuuuuuuuuuuuuuuulti!! Nu am stiut cu exactitate data de nastere a Ainei ca o treceam pe listuta. Te rog sa mi le zici. Ce mai faceti? Vad ca sunteti on line... dar e tarziu si nu cred ca esti tu...

Adina & Luka (4 ani pe 15 mai)
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Puuuuupici si de la noi!Asa las eu calc deschis non stop...
Aina e nascuta pe 5 iulie 2006.

Lia,asa sper si eu,sa-mi faca tot la ambasada...

Fug repede la treaba ca a adormit,in sfarsit,copilu'...

Andromeda si Aina
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Buna la toata lumea.Fetelor va rog mai lamuritima si pe mine inca o data.Cele care ati fost in tara cat de curand,anul asta ati avut nevoie de procura sau imputernicire din partea tatalui ca sa va duceti cu copilu in tara.Fetita mea nu este decat cetatean japonez,eu nu i-am facut nici certificat romanesc si nu am inrejistrato nici in tara si nici la ambasada,,,,,,am trimis un mail la ambasada sa ma imformez si mi-au spus ca am nevoie de acea procura care trebuie facuta la ambasada romana din Japonia cu prezenta sotului,dar prietenele mele nu au avut nici o problema cand au fost in tara cu copilul.Nu au avut nevoie sau cel putin nu li sa cerut asa ceva la politia frontiera.Sotul meu nu este momentan in Japonia fiind plecat cu serviciu din tara,deci nu am cum sa fac aceea procura.Chiar este nevoie de ea neaparat,daca ati fost vreo una din voi in tara anul asta si nu ati avut nevoie de ea va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt disperata.Nu am mai fost in Romania de 4 ani iar acum cand vreau sa ma duc ma lovesc de o gramada de probleme.

Mergi la inceput

nu stiu ce e dificil de inteles...asa cum spuneam,nu ai nevoie de nimic pentru un copil cetatean japonez.legea aia se refera DOAR la copiii cetateni romani,nu la copii cu cetatenie japoneza.copilul tau nu poseda cetatenia romana,deci legea aia n-are importanta atata vreme cat copilul tau intra in tara ca cetatean japonez.cand mai suni la ambasada,incepe discutia prin a spune celui/celei care-ti raspunde ca e vorba de un copil FARA cetatenia romana si vei vedea ca nici o lege romaneasca nu il va opri pe copilul tau sa paraseasca tara cu tine sau cu tatal lui sau cu bunicii lui japonezi...probabil cei de la ambasada au gandit ca atata vreme cat suni copilul are cetatenie romana,de aia ti-au spus ca e nevoie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Claudia anul trecut am fost de 2 ori in Romania si nu m-au intrebat niciodata de procura.sotul mi-a dat ceva scris de mana si stampilat si copia dupa asigurarea medicala.nu cred ca ai sa ai probleme!bafta!

27,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Lia iti multumesc inca o data la fel si tie Bits dar cum am zis am trimis un mail la ambasada in care am precizat ca fetita mea este doar cetatean japonez iar eu mi-au trimis inapoi ca este nevoie de procura.Asa cum spui tu sper sa nu fie nevoie din moment ce fata mea este numai cetatean japonez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

de cand a aparut legea asta ??? al meu are si una si alta . acum 2 ani am fost si noi , dar nu m-a intrebat nimeni de asa ceva . dar sunt curioasa pt, viitor .

G.K.R

Mergi la inceput